Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

pitesyku

pitesyku

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Remélem a megfelelõ helyre írok, a megfelelõ módon. :) Nemrég elhatároztam, hogy szeretnék egy light FR - enduro gépet összerakni. El is kezdtem nézelõdni, de az árakat látva kicsit elhûltem. Szóval azt hiszem használt dolgokból tudnék összerakni egy komplett gépet. Mivel még sosem volt össztelósom, a kérdéseim a következõk:
- Mire érdemes figyelni egy használt össztelós váz vásárlásánál?
- Milyet érdemes egyáltalán venni? (gondolom vannak itt tapasztalt emberek a témában)
- Valamint milyen áron reális egy ilyet megvenni?

A válaszokat elõre is köszönöm szépen! Remélem semmi olyat nem írtam, ami ne lenne idevaló, vagy egetverõ marhaság. :)

Szép napot!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A VPP vázaknak (mint santa cruz) és ami legjobban érdekel Haro (az is ilyet használ ha jól tudom) mennyire független a hátsó felfüggesztésük?

Ezt a butaságot honnan szedted?:chin:

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
egyetértek. versenyen kívül nincs jelentõsége, maximum kényelem és eladhatóság szempontjából a fékfüggetlenítésnek. szerintem. nekem volt fsr és nem fsr vázam is, de jelentõs különbség nem volt köztük, mármint akkora amiért inkább az fsr-t választottam volna. a többivel még nem volt dolgom sajnos.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A VPP vázaknak (mint santa cruz) és ami legjobban érdekel Haro (az is ilyet használ ha jól tudom) mennyire független a hátsó felfüggesztésük?

Höri ehhez részemrõl annyit hogy így jónéhány eltérõ rendszerû bringát kipróbálva a 4"-6" rugóút tartományból (nagyobbról nem szólnék az a mûfaj nem izgat igazán) a napi bringázásban sokkal többet számít elsõdlegesen a jó geó, aztán egy jó tag, mint a felfüggesztés, a fékfüggetlenség, vagy 30 deka ide oda.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

nem valalmiféle elsõváltót lehetne rátenni?

Dede elvileg annak szánták
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

nincs mit!
figyu, nekem is bighitem van, nem tudod mi az a kiálló menetes kis csõ a középcsapágy fölött?
eddig nem sikerült rájönnöm

nem valalmiféle elsõváltót lehetne rátenni?

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts
nincs mit!
figyu, nekem is bighitem van, nem tudod mi az a kiálló menetes kis csõ a középcsapágy fölött?
eddig nem sikerült rájönnöm

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Értem! nem vagyok izom tibor, azért annyira nem tépném rá hogy elszabjam : P

de most tökéletes lett..

köszi még1 szer

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

amennyire csak lehetett rá lett húzva a csavar a bal oldalon , a job oldal meg imbuszos azon meg nem is lehetett már húzni...
üdv!

Azért érzéssel legyen meghúzva az a csavar, mert aluból van, szóval ha Izom Tibor vagy, meg lehet szakítani, bár elég nagy az átmérõje, de akkor is alu.
Az imbus csavarnak a végén van a menet, amire rámegy az a szoknyás anya, amit már nem tudtál jobban meghúzni, tehát elég, ha csak az egyiket húzod meg, csak a túloldalon tartsál ellen a villáskulccsoddal!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

Ugye a fõforgáspontra gondolsz?! Ott is a váz forgópont "csonkja" és a csapágyak közötti résre?
Hát van ott rés, de fél centis az elég érdekes. Jó a szemmértéked? Mert ott kb. max 1.5 mm-es hézag van jobbról és balról, szimmetrikusan. A váz azon részéhez egy köztes távtartóval csatlakoznak a csapágyak, szóval a résnek állandónak kell lennie, ha minden a helyén van. Nem lehet, hogy szétszedted a forgáspontot, és kimaradt a távtartó?
Remélem jól értelmeztem a kérdésed, de írj, ha nem érthetõ!

Üdv! Igen arra gondoltam pontosan amit mondasz... de megoldódott már
amennyire csak lehetett rá lett húzva a csavar a bal oldalon , a job oldal meg imbuszos azon meg nem is lehetett már húzni... ja a "rés" meg 2.5 mm kb de ennél már kisebb nem lesz mivel minden rendesen meglett húzva.mindkét oldalon szimmetrikus a hézag.
sztem csak én aggódtam túl a dolgot..

azért mindenkinek köszi a választ.
üdv!

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

egy fénykép jó lenne :)

Taalán többet tudnánk mondani egy közelirõl...
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Üdv!

segítségre lenne szükségem, mégpedig abban, hogy a bighit3 nál az alsó nagyobb forgáspontnál a váz és a láncvilla között szabad vmekkora "résnek " lennie vagy sem?. Vagy szorosan kéne kapcsolódniuk? .Enyémen egy jó fél centi van kb..és régebben mintha ekkora nem lett volna. Én próbáltam meghúzni (egyik oldalon sima villáskulcsal másik oldalon pedig imbusszal lehet) de ígyis van hézag a kapcsolatnál.

kicsit olyan mintha csapágy is kilátszana , ha alaposabban megnézem.

remélem van aki érti mit próbáltam kérdezni.. : P

egy fénykép jó lenne :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

Üdv!

segítségre lenne szükségem, mégpedig abban, hogy a bighit3 nál az alsó nagyobb forgáspontnál a váz és a láncvilla között szabad vmekkora "résnek " lennie vagy sem?. Vagy szorosan kéne kapcsolódniuk? Enyémen egy jó fél centi van kb..és régebben mintha ekkora nem lett volna. Én próbáltam meghúzni (egyik oldalon sima villáskulcsal másik oldalon pedig imbusszal lehet) de ígyis van hézag a kapcsolatnál.

Ugye a fõforgáspontra gondolsz?! Ott is a váz forgópont "csonkja" és a csapágyak közötti résre?
Hát van ott rés, de fél centis az elég érdekes. Jó a szemmértéked? Mert ott kb. max 1.5 mm-es hézag van jobbról és balról, szimmetrikusan. A váz azon részéhez egy köztes távtartóval csatlakoznak a csapágyak, szóval a résnek állandónak kell lennie, ha minden a helyén van. Nem lehet, hogy szétszedted a forgáspontot, és kimaradt a távtartó?
Remélem jól értelmeztem a kérdésed, de írj, ha nem érthetõ!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Hellotok!
Errol a vazrol velemeny? 3 ev gari van. Megbizhatosagban, mukodesben erdekelne eloszor a velemenyetek. Koszi

bár a megbízhatósággal és mûködéssel kapcsolatban nincs közvetlen tapasztalatom, számomra ez az excenteres megoldás nagyon nem szimpatikus.. a sok mozgó résznek jelentõs karbantartásigénye van alapból, amit még megdob az, h. a hátsó kerék oda hordja a trutyit..
ha mindenképpen fullyt, akkor sztem gyûjtögess még picit..

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Hellotok!
Errol a vazrol velemeny? 3 ev gari van. Megbizhatosagban, mukodesben erdekelne eloszor a velemenyetek. Koszi

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Üdv!

segítségre lenne szükségem, mégpedig abban, hogy a bighit3 nál az alsó nagyobb forgáspontnál a váz és a láncvilla között szabad vmekkora "résnek " lennie vagy sem?. Vagy szorosan kéne kapcsolódniuk? .Enyémen egy jó fél centi van kb..és régebben mintha ekkora nem lett volna. Én próbáltam meghúzni (egyik oldalon sima villáskulcsal másik oldalon pedig imbusszal lehet) de ígyis van hézag a kapcsolatnál.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts
....31.8-as jó volt bele :) csak,hogy más is tudja :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts
Köszönöm,köszönöm,köszönöm!!!
Valaki azt is meg tudná mondani,hogy milyen méretû az üléscsõ? (Vega DH) Már csak azért is mert semmi kedvem lecipelni a vázat a bringáshoz,a tolómérõmet meg elvitte a blöki :)

Köszönöm
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igazabol ha nem 83-as vagy 100-as a monodlokkhaz [amit erosen ketlek] akkor passzolni fog bele. osszeszereleskor oda kell figyelni, de ez igazabol magatol ertetodo :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

Halihó sporttársak!
kinéztem egy magellán vega dh vázat,és nem tudom,hogy a most vásárolt hajtókarom bele megy-e. Ez konkrétan egy kéttárcsás 09-es simano slx.
Elõre is köszönöm a válaszotokat,és ha esetleg nem jó akkor mit tudnátok ajánlani.

A csapázházat mérd le. Sztem 73-as lesz, ezért a hajtókar alátétezésénél figyelj oda (leírást tesék megnézni ;) ) - ha egyértelmû dolgot mondtam, akkor bocsi.

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!