Jelentkezz be Regisztrálj

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2009. March 20. - 21:38

a floaternek nem az a lényege hogy mindíg ugyanazt a szöget zárja be a féknyereg a nyeregvázcsõvel? (vagy a földdel most nem tudom). vagyis csak egyféle rögzítés kéne neki, különben megszûnik a paralelogramma hatás. vagy most elbizonytalanodtam.
Posted 2009. March 20. - 16:31

Posted 2009. March 20. - 15:59

koze nincs a floaterhez. foleg mivel FSR vazra nem kell floater.
rosszul fogalmaztam. az én kis pöckömet hasonlítottam, a felette lévõ floater tüskéhez.
ezután gondoltam, hogy az én bal alsó tüském hasonló funkciójú lehet a bighiten lévõvel.
A Konán meg a nem hajtásoldalon lévõ szem tényleg floaterrögzítõ lesz sztem.
akkor lehetséges, hogy van egy alul és felül is?
Posted 2009. March 20. - 15:19

http://www.pinkbike.com/photo/2531150/ ezen a képen (igaz másik oldalról), de elég jól látszik az a kis "csonk" amirõl szó van.
Sztem ti a váltókonzolon agyaltok

Ilyenkor az elsõváltó a monoblokkra megy, és ott rögzül, hogy ne forogjon el.
Lehet kapni adapterként is; http://store.airbomb...ge/q/FD9001.jpg
A Konán meg a nem hajtásoldalon lévõ szem tényleg floaterrögzítõ lesz sztem.
Posted 2009. March 20. - 12:26

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. March 20. - 07:21

lehet, hogy a BigHiten lévõvel rokon? mert akkor felmerül, hogy itt miért bal oldalon van...
Posted 2009. March 20. - 01:18

Posted 2009. March 19. - 14:49

Posted 2009. March 19. - 14:45

Posted 2009. March 19. - 02:57

esetleg a gyari lancterelo tartoja?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. March 19. - 02:26

a speci enduro vazakon viszont un. direct-mount elsovalto van, ami majdnem olyan mint egy e-type, de nem a monoblokkhoz fogatod fel, hanem a vazra csavarozod ra. nem kompatibilis semmi mas vazzal, es nincs neki bilincse sem.
bar en nem gondoltam hogy ilyen szem a bighiten is van
hát a bighiten nem ilyen
ott csak egy kis (belül menetes) csõ áll ki a vázból, egyébként kb. olyan magasságban, mint ahol az elsõváltó lenne, de mivel ez egyetlen felfogatási pont, úgysem tartaná meg stabilan a váltót, úh. sztem ha ahhoz is való, inkább csak valami plusz rögzítési/támasztási pont lehet
bakker senki nem tudja mi a fene az? azért még tudok emiatt aludni, de kíváncsi lennék minek van az odaheftölve...
nekem mondjuk pont jól jött, mert saját készítésû terelõmet így könnyebben tudtam rögzíteni....
biztos Speckóék olyan speckók, hogy tudták, nekem pont arra a rögzítési pontra lesz szükségem:)

Posted 2009. March 19. - 02:15

Meida témában nem vagyok otthon, de csapágyakat csapágyboltban tudsz venni, itt általában jóval olcsóbban meg is úszod, mintha a gyártótól vennéd. Csapágyvásárlásnál tudni kell a csapágy számát, meg nem árt, ha tudod a külsõ, ill. a belsõ átmérõt is.Hali!
Merida Trans-Mission 2006-os vázhoz lehet kishonunkban kapni külön alkatrészt? Értem itt hátsó kis lengõkart ami a két vázelemet összefogja,
hátsórész vagy esetleg csapágyakat a vázhoz. Éves generál lenne rajta és
mennék pestre is miatta meg másmiat is. Köszi a válaszokat.
Vagy esetleg ha rossz helyre írtam akkor irányítsatok oda!
Bye
bovden megakaszto szem nelkul nemtom hogy kotod be a valtot.
kepet nem tudsz mutatni az ominozus pocokrol? ugye nem az ISCG szemrol beszelunk?
nem, ez nem az ISCG
képet nem tudok, mert ahhoz a kis csõhöz is rögzítettem a házi készítésû láncterelõmet, így nem nagyon látszana az egész a képen
lehetséges, hogy kiadtak valami olyan elsõváltót, amin rajta van a bowdenszem?
Posted 2009. March 19. - 02:10

bar en nem gondoltam hogy ilyen szem a bighiten is van

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. March 19. - 01:44

Posted 2009. March 18. - 02:12

kepet nem tudsz mutatni az ominozus pocokrol? ugye nem az ISCG szemrol beszelunk?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. March 18. - 01:59

Dede elvileg annak szánták
elõször én is arra gondoltam, sõt, ha jól emlékszem talán láttam is valami képen, de bowden szem meg sehol sincs, anélkül nehéz lenne mûködtetni a váltót, vagy speckó váltón rajta van?
Posted 2009. March 17. - 14:19

sztem próbáld meg a merida topikban, oda szokott írni a forgalmazó munkatársa. vagy küldj nekik egy mailt, (itt a bal felsõ sarokban találsz mélcímet )
http://www.bikefun.h...ist&group_id=40
kb ott kapsz a leggyorsabban választ
Köszi megpróbálom :mexico:
Posted 2009. March 17. - 10:49

sztem próbáld meg a merida topikban, oda szokott írni a forgalmazó munkatársa. vagy küldj nekik egy mailt, (itt a bal felsõ sarokban találsz mélcímet )Hali!
Merida Trans-Mission 2006-os vázhoz lehet kishonunkban kapni külön alkatrészt? Értem itt hátsó kis lengõkart ami a két vázelemet összefogja,
Bye
http://www.bikefun.h...ist&group_id=40
kb ott kapsz a leggyorsabban választ
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. March 17. - 09:24

Tervezem Dirt-re valami váz vásárlását!Ti milyen vázat ajánlatok a 60-70ezres kategória körül?
Nem estem el, csak így szoktam
leszállni:rocketman
Posted 2009. March 17. - 00:10

Bye