Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

http://www.pinkbike.com/photo/2531150/ ezen a képen (igaz másik oldalról), de elég jól látszik az a kis "csonk" amirõl szó van.

Sztem ti a váltókonzolon agyaltok :D
Ilyenkor az elsõváltó a monoblokkra megy, és ott rögzül, hogy ne forogjon el.
Lehet kapni adapterként is; http://store.airbomb...ge/q/FD9001.jpg
A Konán meg a nem hajtásoldalon lévõ szem tényleg floaterrögzítõ lesz sztem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
koze nincs a floaterhez. foleg mivel FSR vazra nem kell floater.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
észrevttem, hogy egy hasonló van a Stabemen is, de az a bal oldalon, egybõl a középcsapágyház felett. ugyanolyan kis furat, mint amiben fent a floater karja rögzül.
lehet, hogy a BigHiten lévõvel rokon? mert akkor felmerül, hogy itt miért bal oldalon van...

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts
csináltam képet, de hogy tudom ide behelyezni?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
az e típusú váltónak való konzol ha jól tudom. a váltó amúgy a monó alá megy mintha láncvezetõ lenne, és van egy ilyen kis konzolja is, gondolom hogy ne rángassa el a bowden ahogy húzza alulról. (nem tudom hogy hogy tudja húzni alulról ha emlékeim szerint ott nincs semmi megakasztó szem ahol lennie kéne)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
http://www.pinkbike.com/photo/2531150/ ezen a képen (igaz másik oldalról), de elég jól látszik az a kis "csonk" amirõl szó van.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mutass mar egy kepet aztan csak megmondjuk hogy mi az

esetleg a gyari lancterelo tartoja?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

a speci enduro vazakon viszont un. direct-mount elsovalto van, ami majdnem olyan mint egy e-type, de nem a monoblokkhoz fogatod fel, hanem a vazra csavarozod ra. nem kompatibilis semmi mas vazzal, es nincs neki bilincse sem.

bar en nem gondoltam hogy ilyen szem a bighiten is van

Feltöltött kép

hát a bighiten nem ilyen
ott csak egy kis (belül menetes) csõ áll ki a vázból, egyébként kb. olyan magasságban, mint ahol az elsõváltó lenne, de mivel ez egyetlen felfogatási pont, úgysem tartaná meg stabilan a váltót, úh. sztem ha ahhoz is való, inkább csak valami plusz rögzítési/támasztási pont lehet

bakker senki nem tudja mi a fene az? azért még tudok emiatt aludni, de kíváncsi lennék minek van az odaheftölve...
nekem mondjuk pont jól jött, mert saját készítésû terelõmet így könnyebben tudtam rögzíteni....
biztos Speckóék olyan speckók, hogy tudták, nekem pont arra a rögzítési pontra lesz szükségem:):):)

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

Hali!

Merida Trans-Mission 2006-os vázhoz lehet kishonunkban kapni külön alkatrészt? Értem itt hátsó kis lengõkart ami a két vázelemet összefogja,
hátsórész vagy esetleg csapágyakat a vázhoz. Éves generál lenne rajta és
mennék pestre is miatta meg másmiat is. Köszi a válaszokat.

Vagy esetleg ha rossz helyre írtam akkor irányítsatok oda! :)

Bye

Meida témában nem vagyok otthon, de csapágyakat csapágyboltban tudsz venni, itt általában jóval olcsóbban meg is úszod, mintha a gyártótól vennéd. Csapágyvásárlásnál tudni kell a csapágy számát, meg nem árt, ha tudod a külsõ, ill. a belsõ átmérõt is.

bovden megakaszto szem nelkul nemtom hogy kotod be a valtot.

kepet nem tudsz mutatni az ominozus pocokrol? ugye nem az ISCG szemrol beszelunk?

nem, ez nem az ISCG
képet nem tudok, mert ahhoz a kis csõhöz is rögzítettem a házi készítésû láncterelõmet, így nem nagyon látszana az egész a képen

lehetséges, hogy kiadtak valami olyan elsõváltót, amin rajta van a bowdenszem?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a speci enduro vazakon viszont un. direct-mount elsovalto van, ami majdnem olyan mint egy e-type, de nem a monoblokkhoz fogatod fel, hanem a vazra csavarozod ra. nem kompatibilis semmi mas vazzal, es nincs neki bilincse sem.

bar en nem gondoltam hogy ilyen szem a bighiten is van

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nem az, az az ominózus szem szerintem is elsõváltónak van, haverom bighitjén is nézegettük (mert õ szeretett volna elöl 2 tányért használni) de nem tudtuk megfejteni h hogy és mit, mert valamit vagy lefelejtettek speckóék, vagy speckó cucc kell hozzá, mert az e-típusú elsõ váltón sincs semmi erre való szem.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
bovden megakaszto szem nelkul nemtom hogy kotod be a valtot.

kepet nem tudsz mutatni az ominozus pocokrol? ugye nem az ISCG szemrol beszelunk?

RAUH-Welt
B E G R I F F

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

Dede elvileg annak szánták

elõször én is arra gondoltam, sõt, ha jól emlékszem talán láttam is valami képen, de bowden szem meg sehol sincs, anélkül nehéz lenne mûködtetni a váltót, vagy speckó váltón rajta van?

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

sztem próbáld meg a merida topikban, oda szokott írni a forgalmazó munkatársa. vagy küldj nekik egy mailt, (itt a bal felsõ sarokban találsz mélcímet )
http://www.bikefun.h...ist&group_id=40
kb ott kapsz a leggyorsabban választ

Köszi megpróbálom :mexico:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hali!

Merida Trans-Mission 2006-os vázhoz lehet kishonunkban kapni külön alkatrészt? Értem itt hátsó kis lengõkart ami a két vázelemet összefogja,

Bye

sztem próbáld meg a merida topikban, oda szokott írni a forgalmazó munkatársa. vagy küldj nekik egy mailt, (itt a bal felsõ sarokban találsz mélcímet )
http://www.bikefun.h...ist&group_id=40
kb ott kapsz a leggyorsabban választ
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Hali!
Tervezem Dirt-re valami váz vásárlását!Ti milyen vázat ajánlatok a 60-70ezres kategória körül?

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Hali!

Bye

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mekkora rugoutat tervezel elol/hatul?

es mennyit aldoznal a dologra?

ha ezt a kettot tudjuk, mar konnyebben fog menni a segitseg.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pitesyku

pitesyku

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszi DéBé!
Valamint bocsi a félreposztolásért..

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Sziasztok!

Remélem a megfelelõ helyre írok, a megfelelõ módon. :) Nemrég elhatároztam, hogy szeretnék egy light FR - enduro gépet összerakni. El is kezdtem nézelõdni, de az árakat látva kicsit elhûltem. Szóval azt hiszem használt dolgokból tudnék összerakni egy komplett gépet. Mivel még sosem volt össztelósom, a kérdéseim a következõk:
- Mire érdemes figyelni egy használt össztelós váz vásárlásánál?
- Milyet érdemes egyáltalán venni? (gondolom vannak itt tapasztalt emberek a témában)
- Valamint milyen áron reális egy ilyet megvenni?

A válaszokat elõre is köszönöm szépen! Remélem semmi olyat nem írtam, ami ne lenne idevaló, vagy egetverõ marhaság. :)

Szép napot!

itt lehet hogy nagyobb sikered lenne:
http://www.forum.bik...t=2014&page=246