Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Az adapteren ugyanúgy tologathatod a féket, mintha a szemeken lenne közvetlenül, nem?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat na. ezert szeretjuk a canyon-t es a cube-ot. mindenki tudja hogy jo vazakat csinalnak. a yeti meg kompenzalja a nem egeszen tokeletes vazat egy nagy adag majerfaktorral, meg a tribe/culture/ride driven maszlaggal :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem az adapteren nyert súlycsökkentés miatt érdekel a váltás, hanem, a könnyebb szerelhetõség és beállítás miatt.

Hogy ne csak kis manufakturális gyártókat említsek (Morewood, Turner, etc.), mondok néhány tajvani tömegtermeltetõt is, akiknél már van: Canyon, Cube (ha jól emlékszem):D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen :)

magasan van nalad a lec, mert meg alig latni hatso PM-es vazat. gondolom azert mert csak a kicsi manufakturak tudjak megoldani, akik egy sufniban cnc-znek maguknak havi 3 darabot. a yeti tomegtermel tojvaniaban, lehet hogy amikor elkezdtek a tervrajzokat kesziteni akkor meg nem volt benne a koztudatban hogy hatulrol is szamuzni illik a IS szemeket. szoval megterveztek igy, elfakszoltak a ferdeszemueknek akik meg legyartottak belole 14kontenernyit. majd "facelift"-kor talan atallnak. remeljuk :)

hatso PM-et akarsz, hogy adapter nelkul fel lehessen tolni a nyerget mert mostansag mar ugyis minden feknyereg PM-es es jon hozza a IS adapter. foleg ugye hatul. erre irtam hogy szerintem nem annyira nagy baj ha ott van a IS/PM atalakitas, mert tul sok vizet nem zavar.

ha egy CC versenyvazon ott van mondjuk egy direkt 160PM felfogatas az biztos faja, mert megsporolod az adapter 28grammos tomeget. de majd 3es fel kilos tomegnel ez kevesbe szempont. eroveszteseg szinten nem, mivel a hatso fek ugyis mindig jol fog. [rendes fekrol beszelek, az a szint amit ilyen bringara felteszel]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

hatso PM-et meg tul sokat nem latni valljuk be. raadasul ha ott van az adapter annak ket hatranya van: sulytobblet ami ebben a kategoriaban nem annyira szempont, es eroveszteseg, ami hatso feknel minimalis, mivel ugyis blokkol akarmit csinalsz.

Ebbõl egy szót se értek. Most akkor én vagyok a helikopter???:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Mán ismerem - majdnem etalon.:)

Személy szerint három problémát látok még:
1., 12-s hátsó agy, de látható, hogy a 10x135-s méretet már nem nagyon eröltetik (az új RFX is 12x135-s agyat kap majd:D), ezért ezzel megbékéltem
2., E-type típusú elsõ váltó forszírozása - legyen standard bilincses, vagy konzolos (egyre többen haladnak ebbe az irányba)
3., nem PM-s a hátsó tárcsafék rögzítés

Egyébként jó vas nagyon, csak sajnálom, hogy nincs belõle klasszikus "Yeti Race" festésû változat.

a e-type elsovaltot ugy ertettem hogy konzolos. ott vannak a csavarok a monoblokk felett amire kb ugyanugy rogzited mint a speci enduro-ra

hatso PM-et meg tul sokat nem latni valljuk be. raadasul ha ott van az adapter annak ket hatranya van: sulytobblet ami ebben a kategoriaban nem annyira szempont, es eroveszteseg, ami hatso feknel minimalis, mivel ugyis blokkol akarmit csinalsz.

yeti race festes az a feher - turkiz lenne? olyat szerintem csak azokra a bringakra nyomjak amivel konkretan versenyeznek is. ASR, 303, 4X, ARC stb. a turkiz szin valaszthato ennel is.

geó ?

szögek ?

felsõcsõhossz ? (M-es érdekel) köszi :)

Posted Image

ja, ez se olcso

festett £1700, anodizalt £1750

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
kösz
off
mióta átdizajnolták a yeti honlapját nem vagyok képes túljutni a nyitólap hüjeségein...tudom az én készülékemben van a hiba.
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

geó ?

szögek ?

Elmész a Yeti oldalára, és minõ csoda, ott a gép:D:D:D

http://www.yeticycle...es/ASR_7/WHITE/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
geó ?

szögek ?

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mán ismerem - majdnem etalon.:)

Személy szerint három problémát látok még:
1., 12-s hátsó agy, de látható, hogy a 10x135-s méretet már nem nagyon eröltetik (az új RFX is 12x135-s agyat kap majd:D), ezért ezzel megbékéltem
2., E-type típusú elsõ váltó forszírozása - legyen standard bilincses, vagy konzolos (egyre többen haladnak ebbe az irányba)
3., nem PM-s a hátsó tárcsafék rögzítés

Egyébként jó vas nagyon, csak sajnálom, hogy nincs belõle klasszikus "Yeti Race" festésû változat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
VV: igy most mar jo lesz a Yeti 7?

3.4kg, 7" rugout, 1.5-1.1/8 fejcso, e-type elsovalto/ISCG, 12-es atutos. es dobtak azt a csunya nagy feloldalas karbon hatsoreszt.

Posted Image

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az asszimetrikusokban sem mindig fér el 160-asnál nagyobb tárcsa

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

szerintem meg kevésbé csattog igy a lánc...

sztem pont egyformán zörög

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szerintem meg kevésbé csattog igy a lánc...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ezt ugye most nem gondolod komolyan?:chin:

Indokok: súlynyereség, laterális és torzionális merevség növekedés

ezeket nyilvan en is tudom, de szerintem a hajtokar helyzetenek is van benne szerepe

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Ez ugye az aszimetrikusra vonatkozik?!

Viszont ami feltünt nekem maradván a vázam tipusánál (Merida T-M)
a szimertikusban csak 160mm-t fogad max tárcsaméretben a váz míg aszimetrikusban akár 203mm-t is. Másvázaknál nemtudom mert anno
mikor nézegettem hogy milyet vegyek ez tunt fel különösképpen.
Azóta nemtanulmányoztam.

Amint néztem a 2 váz ebben meg a festésbe nkülönbözik másban szemmelláthatóan nem. (évjárat az asszem egy év difi)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

hogy a jobb oldali lejjebb van mint a bal oldali. ez leginkabb azert van, mert a jobb oldalon ott van a hajtomu a nagy tanyerjaival amiknek el kell ferniuk valahogy. ha ugyanugy allna mint a bal oldalon, akkor beleerne a lanctanyer, szoval ugy modositjak hogy legyen hely. ennyi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kevesebb hajlitás = erõsebb

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
meg szoktak valami merevség és erõsség témát emlegetni, nekem ugyan nem jött le soha de majd a helyi fizikusok megmagyarázzák :)
bár ennek meg ellentmond hogy a -hamár kona- a coilereket -tán az egyetlen fulli amit úgy csinálnak- szimmetrikus láncvillával gyártották/ják, pedig az sem éppen könnyû laza trekking felhasználásra szánt váz.

edit : hazuttam, újabb stinkik is, meg az ugrálos fullik, is szimmetrikusak

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
gondolom az asszimmetrikus lancvillarol beszelsz

mint ez pl

Posted Image

hogy a jobb oldali lejjebb van mint a bal oldali. ez leginkabb azert van, mert a jobb oldalon ott van a hajtomu a nagy tanyerjaival amiknek el kell ferniuk valahogy. ha ugyanugy allna mint a bal oldalon, akkor beleerne a lanctanyer, szoval ugy modositjak hogy legyen hely. ennyi

RAUH-Welt
B E G R I F F