Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Helló!
Tanácsot szeretnék kérni. Váz vásárlása elõtt állok, szeretnék egy jobb street vázat egy merev villával összerakni. Két váz közt variálok: Duncon Pussy street és Ns Bikes traffic. A merev villa egy ns rns2 lesz. Szerintetek melyik váz lenne alkalmasabb ehhez a villához, valamint a street felhasználásthoz, pörgéshez, ugrásokhoz???

szia
ha érdekel,van egy NS streetlegal vázam eladó!többit privátban,ha érdekel!

Invi_08

Invi_08

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Helló!
Tanácsot szeretnék kérni. Váz vásárlása elõtt állok, szeretnék egy jobb street vázat egy merev villával összerakni. Két váz közt variálok: Duncon Pussy street és Ns Bikes traffic. A merev villa egy ns rns2 lesz. Szerintetek melyik váz lenne alkalmasabb ehhez a villához, valamint a street felhasználásthoz, pörgéshez, ugrásokhoz???

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Nem döntöttem, el és szó sincs arról, hogy holnap veszek egy villát, csak tervezgetek. Egyébként meg igenis számít a véleményetek, számomra is fontos. Most még jobban el gondolkoztam mint eddig. Egyébként szándékomban áll venni, egy könnyebb össztelós vázat és végül majd abba kéne a teló, a mostani váz csak átmeneti. A mostaninak fél évet kéne hobby használtaban kibírnia a nagy telóval, mert idénre már nincs rá keret.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem a kollega mar eldontotte hogy marzo55-ot fog venni, szal irhatunk barmit akkoris az lesz. ami veguis ertheto hiszen mindenki ugy koloti el a sajat penzet ahogy akarja csak kerdem en mi ertelme van kerdezni ha aztan a tanacs ellenere dontunk?

100-as villahoz tervezett vazba 150-es villat tenni BAROMSAG. magyarazhatod akarhogy ez igy van. ennyi. ha mindenaron meg akarod szivatni magad csak hajra [egy honap mulva amikor par ezrest bukisz rajta mert rajottel hogy megse volt jo otlet]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Pár gondolat:
- a Shred nem all mountain váz, és ha megszakadsz se lesz belõle az
- all mountain felhasználáshoz minek 32mm-nél nagyobb becsúszó
- a dirt és az all mountain két, egymástól teljesen eltérõ stílus, melyek pontosan emiatt eltérõ gépet igényelnek; lehet próbálkozni, de a végeredmény egyikre se lesz igazán alkalmas
- válaszd ki, melyik stílust szeretnéd ûzni, és annak megfelelõ gépet építs; ha nem tudsz választani, akkor két gépre lesz szükség

Ezek után nem kell magyarázni a bizonyítványt! Nem vitaindítónak vagy egy esetleges diskurzus kiindulópontjának szántam, hanem elgondolkodtató véleménynek/tanácsnak.

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
A Domainról sok rosszat hallottam, olvastam, sõt még próbáltam is 5 perc erejéig, de nem nyerte el túlzottan a tetszésemet. Pike... hát nem tudom. ha 32 mm-nél vastagabb becsúszókkal rendelkezne jobban tetszene.
Szerintem marad az 55 ata, aztán majd okosan állítgatom a rugóutat.
Egyébként ez a Shred váz, elég komoly fejcsõvel rendelkezik ( vastagabb mint az UMF Freedy-é), és giganagy felületen van hozzáhegesztve a vázhoz. remélem bírni fogja

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Hát esetleg egy U-turn-ös Pike vagy Domain is megfelelhetne...Dirt-on letekered, hegyen meg kihuzod valamennyire...
Igaz a Pike nem szereti ha kiakadsz egy ugratton a dirton, viszont maga a váz meg nem fogja birni a Domain-t ha 160-on van (545mm).

Arany középut a Pike ha tudod mit csinálsz, vagy hát a Domain ha nem nagyon huzod ki 140 fölé..
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Igen, azzal számolok, hogy ezzel ugrana az egész bicó geoja, de annyira kicsi a mostani 100mm, hogy kéne a nagyobb, vázat meg még nem akarok, meg nem is tudok venni.
Majd még meggondolom. Köszi az infókat.
Egyébként egy Marzo 55 ATA-t tervezek bele, amivel dörötzésekhez le nagyjából vissza lehetne hozni az eredeti rugóutat (2cm híján).
De nagyrészt nem dörtözök, ezért kell a teló.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nincs akkora beepitesi magassagu villahoz tervezve a geometriaja. belerakhatod de egyreszt ugrik a garanciad, masreszt iranyithatatlanul lassu lesz a kormanyzas.

csopper erzes kb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Ennyire gyengén lenne oda hegesztve?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem valószínû....130 fölé nem mennék rugóútban

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Na igen. Olyan telót szeretnék bele, amitõl nem halna meg a fejcsõ egy hamar.
Marzo 55-el is hasonló a helyzet?
Kicsi ez a 100mm és arra gondoltam, hogy kéne egy jó kis merevfarú all mountain bicót csinálni. 160mm -t csak kibír. Vagy nem?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
tuti nagy bele....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Sziasztok.
Olyan jellegû kérdésem lenne, hogy szerintetek egy 17' es Shred váz elbírna egy Marzo 66-ot?

Köszi

persze hogy elbírja,kérdés hogy mikor szakad le a fejcsöve!

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Sziasztok.
Olyan jellegû kérdésem lenne, hogy szerintetek egy 17' es Shred váz elbírna egy Marzo 66-ot?

Köszi

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

27,2 és 31,8mm

Ejha, Te aztán gyors vagy! Köszi szépen :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
27,2 és 31,8mm

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Sziasztok! Kinéztem magamnak a Kona Fire Mountain vázat, de a neten sehol sem sikerült megtalálnom két adatot róla: a szükséges üléscsõ-átmérõt és az elsõ váltó bilincsének átmérõjét. Ha valaki tudja irja mán' meg nekem. :) Köszi elõre is!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
pecerók
próbáltam ilyen majnem' áruházi bicajt, mogoosetol
otero comp névvel
/kollega vette fiának ballagásra/
meglepõen jó mûködött a rövidke próbakörön a szõlõk között
vki használ ilyen vázat komolyabban?

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Sziasztok, mostanába észrevettem, hogy valami kattog a homlokcsövemnél.
A teló csapágyait bezsíroztam, de még mindig ugyanúgy kattog.
UMF DIRT FUN vázam van, és a homlokcsõ elõtt van 2 fémlap maravítés és nem látok be az alá. :S
Valaki tudna segíteni, hogy hogy oldjam meg?