Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11010 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
le tudod õket onnan forrasztani, mert a réz forrasznak kisebb az olvadáspontja mint az acélnak. csak ne hevítsd túl a vázat, és ha jól tudom a környékét is meg kell melegíteni, nem csak azt az egy pontot. de ha elviszed valamelyik szakihoz õ biztosan jól meg tudja csinálni (Pajtibá, Bringanti, Máriusz és társai).

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Helló!
Tanácsot szeretnék kérni. Váz vásárlása elõtt állok, szeretnék egy jobb street vázat egy merev villával összerakni. Két váz közt variálok: Duncon Pussy street és Ns Bikes traffic. A merev villa egy ns rns2 lesz. Szerintetek melyik váz lenne alkalmasabb ehhez a villához, valamint a street felhasználásthoz, pörgéshez, ugrásokhoz???

Szia ha a két váz közül kellene választani akkor a pussy lenne a nyerõ. Az ns termékek nem a legjobbak tartósságra sem árban. Maximum a súlyuk jó meg a geometriájuk meg a design. De ez is kinek mi. Szóval vagy a pussy, vagy pedig Jocek streetlegalja. Igaz az is ns, de az régebbi kiadás több anyag van benne ezért nehezebb is, de nem nagyon fogod eltörni. Az rns villa helyett inkább identiti rebate park villát vennék, arra kevesebb a panasz, vagy fireeye.

Nekem pedig az lenne a kérdésem, hogy a vázon a bovdentartó szemek azok ilyen réz színû cuccal vannak forrasztva/hegesztve. Hogy azt csak flexelni tudom, vagy valahogy le tudom esetleg olvasztani forrasztóval?

Válaszotokat elõre is köszönöm

Üdv: szabolcska

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Hali!

A vázamon van 2 horpadás, amit a kormány okozott, amikor befordult.

Jobbról is, balról is. Szépen benyomta, úgy van már másfél éve. A kérdésem, hogy mennyire gyengíti ez a vázat szerintetek? Eddig nem volt baj vele.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Helló!
Tanácsot szeretnék kérni. Váz vásárlása elõtt állok, szeretnék egy jobb street vázat egy merev villával összerakni. Két váz közt variálok: Duncon Pussy street és Ns Bikes traffic. A merev villa egy ns rns2 lesz. Szerintetek melyik váz lenne alkalmasabb ehhez a villához, valamint a street felhasználásthoz, pörgéshez, ugrásokhoz???

szia
ha érdekel,van egy NS streetlegal vázam eladó!többit privátban,ha érdekel!

Invi_08

Invi_08

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Helló!

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Nem döntöttem, el és szó sincs arról, hogy holnap veszek egy villát, csak tervezgetek. Egyébként meg igenis számít a véleményetek, számomra is fontos. Most még jobban el gondolkoztam mint eddig. Egyébként szándékomban áll venni, egy könnyebb össztelós vázat és végül majd abba kéne a teló, a mostani váz csak átmeneti. A mostaninak fél évet kéne hobby használtaban kibírnia a nagy telóval, mert idénre már nincs rá keret.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem a kollega mar eldontotte hogy marzo55-ot fog venni, szal irhatunk barmit akkoris az lesz. ami veguis ertheto hiszen mindenki ugy koloti el a sajat penzet ahogy akarja csak kerdem en mi ertelme van kerdezni ha aztan a tanacs ellenere dontunk?

100-as villahoz tervezett vazba 150-es villat tenni BAROMSAG. magyarazhatod akarhogy ez igy van. ennyi. ha mindenaron meg akarod szivatni magad csak hajra [egy honap mulva amikor par ezrest bukisz rajta mert rajottel hogy megse volt jo otlet]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Pár gondolat:
- a Shred nem all mountain váz, és ha megszakadsz se lesz belõle az
- all mountain felhasználáshoz minek 32mm-nél nagyobb becsúszó
- a dirt és az all mountain két, egymástól teljesen eltérõ stílus, melyek pontosan emiatt eltérõ gépet igényelnek; lehet próbálkozni, de a végeredmény egyikre se lesz igazán alkalmas
- válaszd ki, melyik stílust szeretnéd ûzni, és annak megfelelõ gépet építs; ha nem tudsz választani, akkor két gépre lesz szükség

Ezek után nem kell magyarázni a bizonyítványt! Nem vitaindítónak vagy egy esetleges diskurzus kiindulópontjának szántam, hanem elgondolkodtató véleménynek/tanácsnak.

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
A Domainról sok rosszat hallottam, olvastam, sõt még próbáltam is 5 perc erejéig, de nem nyerte el túlzottan a tetszésemet. Pike... hát nem tudom. ha 32 mm-nél vastagabb becsúszókkal rendelkezne jobban tetszene.
Szerintem marad az 55 ata, aztán majd okosan állítgatom a rugóutat.
Egyébként ez a Shred váz, elég komoly fejcsõvel rendelkezik ( vastagabb mint az UMF Freedy-é), és giganagy felületen van hozzáhegesztve a vázhoz. remélem bírni fogja

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Hát esetleg egy U-turn-ös Pike vagy Domain is megfelelhetne...Dirt-on letekered, hegyen meg kihuzod valamennyire...
Igaz a Pike nem szereti ha kiakadsz egy ugratton a dirton, viszont maga a váz meg nem fogja birni a Domain-t ha 160-on van (545mm).

Arany középut a Pike ha tudod mit csinálsz, vagy hát a Domain ha nem nagyon huzod ki 140 fölé..
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Igen, azzal számolok, hogy ezzel ugrana az egész bicó geoja, de annyira kicsi a mostani 100mm, hogy kéne a nagyobb, vázat meg még nem akarok, meg nem is tudok venni.
Majd még meggondolom. Köszi az infókat.
Egyébként egy Marzo 55 ATA-t tervezek bele, amivel dörötzésekhez le nagyjából vissza lehetne hozni az eredeti rugóutat (2cm híján).
De nagyrészt nem dörtözök, ezért kell a teló.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nincs akkora beepitesi magassagu villahoz tervezve a geometriaja. belerakhatod de egyreszt ugrik a garanciad, masreszt iranyithatatlanul lassu lesz a kormanyzas.

csopper erzes kb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Ennyire gyengén lenne oda hegesztve?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem valószínû....130 fölé nem mennék rugóútban

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Na igen. Olyan telót szeretnék bele, amitõl nem halna meg a fejcsõ egy hamar.
Marzo 55-el is hasonló a helyzet?
Kicsi ez a 100mm és arra gondoltam, hogy kéne egy jó kis merevfarú all mountain bicót csinálni. 160mm -t csak kibír. Vagy nem?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
tuti nagy bele....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Sziasztok.
Olyan jellegû kérdésem lenne, hogy szerintetek egy 17' es Shred váz elbírna egy Marzo 66-ot?

Köszi

persze hogy elbírja,kérdés hogy mikor szakad le a fejcsöve!

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sziasztok.
Olyan jellegû kérdésem lenne, hogy szerintetek egy 17' es Shred váz elbírna egy Marzo 66-ot?

Köszi

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

27,2 és 31,8mm

Ejha, Te aztán gyors vagy! Köszi szépen :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
27,2 és 31,8mm