Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2011. június 09. - 14:23
nem biztos, hogy sokáig bírja, de esélyes, hogy mást nem is fogsz találni.
(plusz ez sincs készleten)
Írta 2011. június 09. - 14:09
úgy néz ki a fékemet is cserélni kell mert ez még nem V hanem arégebbi patkó.
hol találok ilen telót?
Írta 2011. június 08. - 23:33
masfele villat a vaz fejcsove miatt nem fogsz tudni belerakni
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. június 08. - 23:18
megmértem a villanyakat
colos /25,4/ de nem menetes kb 20 cm a hossza
hol találok ebbe valami telót, lehet ezt aheadre tuningolni
üdv, köszi a segítséget
Írta 2011. június 06. - 12:05
Írta 2011. június 04. - 21:44
a 2007es foxok milyenek voltak? érdemes 4 éves talas 36-ban gondolkodni?
Írta 2011. június 04. - 16:48
Én most cseréltem le a 3 éves dart 3-at egy rock shox recon sl-re. Háááát, most úgy gondolom, hogy eddig merev villával jártam. Összehasonlíthatatlan a 2 teleszkóp számomra. Eddig nem volt levegõs telóm, tehát nincs tapasztalatom, de a mostani nagyon király!! Kisimult az összes bicikliút. Csak ajánlani tudom! Én is sokat vacilláltam a vásárláson, végül a szakszervízek tanácsa alapján újat vettem garanciával, bontatlanul. Szerintem megéri azt a +20 ezer forintot,és ha amúgy is 60at szánsz rá, akkor: Rock Shox Recon SL SoloAir PopLoc OEM (Villa | Teleszkóp | MTB - Szimplavállas) | Kerékpár Webshop
Biztos nem fogsz csalódni benne! Hajrá!!!
Még annyi, hogy nem tudom a te féked milyen típusú, ez a teló is 2000-es!
üdv!
van nekem egy 2008as merida matts tfs trail bicóm, ami nagyon jól szuperált eddig, mostanában azonban kezd idegesítõvé válni a benne lévõ eredeti teleszkóp szerencsétlenkedése, egy 08 dart3as van benne, ami keveset mozog (szerintem) és azt is lassan... úgy érzem, le kéne cserélni a dolgot, a féken nem szeretnék nagyon variálni, egy deore 180 as hidraulikus tárcsát használok, azzal eddig nemsok bajom volt. A dart3asnak 21 centire van vágva a nyaka gyárilag. Ja, jut eszembe, 187 centi és 90-95 kiló vagyok... tudom hogy idegesítõ a kérdés, de mit tudnátok ajánlani? kb olyan 60 ropi lenne a dolog felsõ határa, eddig a RS Torákkal szemezgettem, de nekem túl sok ez a rövidítés meg le nem fordított fícsör a leírásaikban. Kicsit szûkítve a kérdést, mi az amit ésszerû keretek között (évi max 3000 km, fõként xc terepen, esetleg nagyon picit durvább helyeken) ki tudnék használni? érdemes levegõ ráfújásos eszközön gondolkodni?
elõre is köszönöm a kreatív válaszadók segítségét : )
Írta 2011. június 01. - 11:32
nekem gyorszárnál sem kellett
Papszi: Hasonló adottságokkal vagyok megáldva mint te. már egy 15mm-es is érezhetõen sokkal jobb mint a gyz. Nekem volt egy 20mm-es Hexlock-os Manitou-m, most egy 15mm-es Fox vanullám van. Mind a kettõ teljesen elegendõ merevséget ad. Szerintem 85kg fölött már alap kellene hogy legyen egy átütõs villa.
Egyik teleszkópról a másikra váltásnál nem érezted, hogy a Foxnak rugalmasabb lenne a fejcsöve? Nekem az elõzõ villám Fox volt és attól azért kellett megszabadulnom, mert nagyon rugalmas volt a nyaka és ez zavart (lehet, hogy a hosszú fejcsövû vázam miatt jött elõ nagyobb mértékben ez a probléma)
Írta 2011. június 01. - 11:15
45.000 Ft környékén találsz újat az adás-vételiben. Levegõs, van rajta nyuszi gomb
IS tárcsafék felfogatással: http://apro.bikemag....lado-l1793.html
Esetleg: http://apro.bikemag....tk-l12803.html#
A maradék pénzbõl meg vehetsz hozzá telópumpát. Bár azt évente kb. 2x fogod használni, de jó ha van.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. június 01. - 11:02
van nekem egy 2008as merida matts tfs trail bicóm, ami nagyon jól szuperált eddig, mostanában azonban kezd idegesítõvé válni a benne lévõ eredeti teleszkóp szerencsétlenkedése, egy 08 dart3as van benne, ami keveset mozog (szerintem) és azt is lassan... úgy érzem, le kéne cserélni a dolgot, a féken nem szeretnék nagyon variálni, egy deore 180 as hidraulikus tárcsát használok, azzal eddig nemsok bajom volt. A dart3asnak 21 centire van vágva a nyaka gyárilag. Ja, jut eszembe, 187 centi és 90-95 kiló vagyok... tudom hogy idegesítõ a kérdés, de mit tudnátok ajánlani? kb olyan 60 ropi lenne a dolog felsõ határa, eddig a RS Torákkal szemezgettem, de nekem túl sok ez a rövidítés meg le nem fordított fícsör a leírásaikban. Kicsit szûkítve a kérdést, mi az amit ésszerû keretek között (évi max 3000 km, fõként xc terepen, esetleg nagyon picit durvább helyeken) ki tudnék használni? érdemes levegõ ráfújásos eszközön gondolkodni?
elõre is köszönöm a kreatív válaszadók segítségét : )
Írta 2011. június 01. - 08:47
Papszi: Hasonló adottságokkal vagyok megáldva mint te. már egy 15mm-es is érezhetõen sokkal jobb mint a gyz. Nekem volt egy 20mm-es Hexlock-os Manitou-m, most egy 15mm-es Fox vanullám van. Mind a kettõ teljesen elegendõ merevséget ad. Szerintem 85kg fölött már alap kellene hogy legyen egy átütõs villa.
Írta 2011. június 01. - 06:51
Mellesleg egy átütõs villánál, a tárcsa beállításával sem kell szórakoznia mindig, ha kiszedi a kereket.szerintem az átmenõ 9mm-tõl ne várj csodákat.
még a 15 is karcosnak tûnik. egy jó huszas maxle a te villád, plusz egy oylat keress, aminek masszivabb az alsószára
Írta 2011. június 01. - 06:47
Nem tudom, de biztos könnyebb, mint egy teleszkóp.Igen, ilyesmit keresek, köszi! Vajon mekkora súlya lehet egy ilyen olcsó villának? Gondolom acél, nem alu.
Írta 2011. május 31. - 22:55
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. május 31. - 22:47
még a 15 is karcosnak tûnik. egy jó huszas maxle a te villád, plusz egy oylat keress, aminek masszivabb az alsószára
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. május 31. - 22:03
Legelõször a problémám: Magas és nehéz vagyok (193cm/92kg) így nem vagyok megelégedve a teleszkópom merevségével (RS Recon sl 120mm úttal, egy Stumpy fsr-ben használom). Az elsõ agy egy sima Novatec, 9mm-es tengellyel, kommersz 5mm-es gyorszárral.
Figyelembe véve az adottságaim, volna értelme az elsõagyat egy átmenõ 9mm-es gyorszárasra cserélni? (vagy B tervként egy 15, esetleg 20mm-es maxle tengelyes darabra?) Ha van valamiféle tapasztalat efféle témában, az nagyon jól jönne. Elõre is köszi a válaszokat!
Írta 2011. május 31. - 19:36
Valami atomhulladék lehetett benne:D RideBike | Noname 20" merev villa (Villa | Merev villa | 20") | Kerékpárüzlet és szervíz Ilyesmire gondoltál?
Írta 2011. május 27. - 15:02
Valami atomhulladék lehetett benne:D RideBike | Noname 20" merev villa (Villa | Merev villa | 20") | Kerékpárüzlet és szervíz Ilyesmire gondoltál?Rossz topicban tettem fel a lenti kérdést, itt megismétlem:
Kisfiam 20"-as alu MTB-jáben szeretném kicserélni a telót merev villára, súlycsökkentés miatt és mert az õ testsúlyánál kb meg se mozdul, és dögnehéz a teló (2kg fölött), hogy jobban bírja a gyerek a mászást. Akár 1.5 kilót lehetne faragni a keró súlyán, ami egy 25kg-os gyereknél jelentõs. Kérdés mit lehet betenni helyette? Vannak 20"-as vázhoz BMX villák, keresgéljek azok között?
Ami most van benne az ennek a 20"-as verziója (hivatalosan is csak 30mm-t mozog): SR SUNTOUR Cycling
Írta 2011. május 27. - 10:44
Kisfiam 20"-as alu MTB-jáben szeretném kicserélni a telót merev villára, súlycsökkentés miatt és mert az õ testsúlyánál kb meg se mozdul, és dögnehéz a teló (2kg fölött), hogy jobban bírja a gyerek a mászást. Akár 1.5 kilót lehetne faragni a keró súlyán, ami egy 25kg-os gyereknél jelentõs. Kérdés mit lehet betenni helyette? Vannak 20"-as vázhoz BMX villák, keresgéljek azok között?
Ami most van benne az ennek a 20"-as verziója (hivatalosan is csak 30mm-t mozog
Írta 2011. május 26. - 15:11
FOX RACING SHOX :: BIKE : FORKS : 32 831 FIT RLC ez levegõs, de 10g-al könnyebb:D, IS adapter meg 1-2ezer pénz.létezik 100mm-t mozgó, IS-es, (acél)rugós teló max 1,7kg tömeggel, 15/20mm átütõsben (nem aranyárban)?
Vafy itt ez a RS sektor: FOX RACING SHOX :: BIKE : FORKS : 32 831 FIT RLC ez 2 kiló alatt van acél rugós 100mm-re összehúzható, de ennek meg 9mm-es átütõs.
Rugósban nem fogsz ilyen könnyût találni, ha véletlenül mégis, az nem átütõs. Vegyél levegõset, vagy találj valami kompromisszumot. jah és ráadásul olcsóbb kategóriájú villák csak még nehezebbek.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére