Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Suntour XCT-V3-P MLO (2011) (Villa | Teleszkóp | MTB - Szimplavállas) | Kerékpár Webshop

nem biztos, hogy sokáig bírja, de esélyes, hogy mást nem is fogsz találni.
(plusz ez sincs készleten)

szabi73

szabi73

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
a stucnival nincs baj mert az a mostani merev villáról vissza rakható, csak sehol nem találok sima ahead (colos 25,4) villanyakú telót, ami legalább a 95 kg-hoz jó és lockolható,
úgy néz ki a fékemet is cserélni kell mert ez még nem V hanem arégebbi patkó.

hol találok ilen telót?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha nem menetes akkor ahead. csak nem 1.1/8" ahead, hanem 1" ahead. lehet ra atalakitot venni es akkor ramegy az 1/8os stucni

Feltöltött kép

masfele villat a vaz fejcsove miatt nem fogsz tudni belerakni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szabi73

szabi73

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
sziasztok
megmértem a villanyakat
colos /25,4/ de nem menetes kb 20 cm a hossza
hol találok ebbe valami telót, lehet ezt aheadre tuningolni

üdv, köszi a segítséget

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
x fusion velvet villáról van-e tapasztalat?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
szóba került már párszor, hogy az új foxok már nem az a besza-behu mozgásúak, nincs sok különbség mondjuk fox és RS között.
a 2007es foxok milyenek voltak? érdemes 4 éves talas 36-ban gondolkodni?

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!
Én most cseréltem le a 3 éves dart 3-at egy rock shox recon sl-re. Háááát, most úgy gondolom, hogy eddig merev villával jártam. Összehasonlíthatatlan a 2 teleszkóp számomra. Eddig nem volt levegõs telóm, tehát nincs tapasztalatom, de a mostani nagyon király!! Kisimult az összes bicikliút. Csak ajánlani tudom! Én is sokat vacilláltam a vásárláson, végül a szakszervízek tanácsa alapján újat vettem garanciával, bontatlanul. Szerintem megéri azt a +20 ezer forintot,és ha amúgy is 60at szánsz rá, akkor: Rock Shox Recon SL SoloAir PopLoc OEM (Villa | Teleszkóp | MTB - Szimplavállas) | Kerékpár Webshop
Biztos nem fogsz csalódni benne! Hajrá!!!
Még annyi, hogy nem tudom a te féked milyen típusú, ez a teló is 2000-es!

üdv!

van nekem egy 2008as merida matts tfs trail bicóm, ami nagyon jól szuperált eddig, mostanában azonban kezd idegesítõvé válni a benne lévõ eredeti teleszkóp szerencsétlenkedése, egy 08 dart3as van benne, ami keveset mozog (szerintem) és azt is lassan... úgy érzem, le kéne cserélni a dolgot, a féken nem szeretnék nagyon variálni, egy deore 180 as hidraulikus tárcsát használok, azzal eddig nemsok bajom volt. A dart3asnak 21 centire van vágva a nyaka gyárilag. Ja, jut eszembe, 187 centi és 90-95 kiló vagyok... tudom hogy idegesítõ a kérdés, de mit tudnátok ajánlani? kb olyan 60 ropi lenne a dolog felsõ határa, eddig a RS Torákkal szemezgettem, de nekem túl sok ez a rövidítés meg le nem fordított fícsör a leírásaikban. Kicsit szûkítve a kérdést, mi az amit ésszerû keretek között (évi max 3000 km, fõként xc terepen, esetleg nagyon picit durvább helyeken) ki tudnék használni? érdemes levegõ ráfújásos eszközön gondolkodni?
elõre is köszönöm a kreatív válaszadók segítségét : )

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

nekem gyorszárnál sem kellett :)

Papszi: Hasonló adottságokkal vagyok megáldva mint te. már egy 15mm-es is érezhetõen sokkal jobb mint a gyz. Nekem volt egy 20mm-es Hexlock-os Manitou-m, most egy 15mm-es Fox vanullám van. Mind a kettõ teljesen elegendõ merevséget ad. Szerintem 85kg fölött már alap kellene hogy legyen egy átütõs villa.

Egyik teleszkópról a másikra váltásnál nem érezted, hogy a Foxnak rugalmasabb lenne a fejcsöve? Nekem az elõzõ villám Fox volt és attól azért kellett megszabadulnom, mert nagyon rugalmas volt a nyaka és ez zavart (lehet, hogy a hosszú fejcsövû vázam miatt jött elõ nagyobb mértékben ez a probléma)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
RS Recon SL
45.000 Ft környékén találsz újat az adás-vételiben. Levegõs, van rajta nyuszi gomb :D, szereti a tárcsa féket és jó az ár/érték aránya.

IS tárcsafék felfogatással: http://apro.bikemag....lado-l1793.html
Esetleg: http://apro.bikemag....tk-l12803.html#

A maradék pénzbõl meg vehetsz hozzá telópumpát. Bár azt évente kb. 2x fogod használni, de jó ha van.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

lacee007

lacee007

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
üdv!

van nekem egy 2008as merida matts tfs trail bicóm, ami nagyon jól szuperált eddig, mostanában azonban kezd idegesítõvé válni a benne lévõ eredeti teleszkóp szerencsétlenkedése, egy 08 dart3as van benne, ami keveset mozog (szerintem) és azt is lassan... úgy érzem, le kéne cserélni a dolgot, a féken nem szeretnék nagyon variálni, egy deore 180 as hidraulikus tárcsát használok, azzal eddig nemsok bajom volt. A dart3asnak 21 centire van vágva a nyaka gyárilag. Ja, jut eszembe, 187 centi és 90-95 kiló vagyok... tudom hogy idegesítõ a kérdés, de mit tudnátok ajánlani? kb olyan 60 ropi lenne a dolog felsõ határa, eddig a RS Torákkal szemezgettem, de nekem túl sok ez a rövidítés meg le nem fordított fícsör a leírásaikban. Kicsit szûkítve a kérdést, mi az amit ésszerû keretek között (évi max 3000 km, fõként xc terepen, esetleg nagyon picit durvább helyeken) ki tudnék használni? érdemes levegõ ráfújásos eszközön gondolkodni?
elõre is köszönöm a kreatív válaszadók segítségét : )

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem gyorszárnál sem kellett :)

Papszi: Hasonló adottságokkal vagyok megáldva mint te. már egy 15mm-es is érezhetõen sokkal jobb mint a gyz. Nekem volt egy 20mm-es Hexlock-os Manitou-m, most egy 15mm-es Fox vanullám van. Mind a kettõ teljesen elegendõ merevséget ad. Szerintem 85kg fölött már alap kellene hogy legyen egy átütõs villa.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

szerintem az átmenõ 9mm-tõl ne várj csodákat.
még a 15 is karcosnak tûnik. egy jó huszas maxle a te villád, plusz egy oylat keress, aminek masszivabb az alsószára

Mellesleg egy átütõs villánál, a tárcsa beállításával sem kell szórakoznia mindig, ha kiszedi a kereket.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

Igen, ilyesmit keresek, köszi! Vajon mekkora súlya lehet egy ilyen olcsó villának? Gondolom acél, nem alu.

Nem tudom, de biztos könnyebb, mint egy teleszkóp.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
vagy egy masszívabb váz is csodát tehet egy addig kolbásznak érzett telóval :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem az átmenõ 9mm-tõl ne várj csodákat.
még a 15 is karcosnak tûnik. egy jó huszas maxle a te villád, plusz egy oylat keress, aminek masszivabb az alsószára

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!

Legelõször a problémám: Magas és nehéz vagyok (193cm/92kg) így nem vagyok megelégedve a teleszkópom merevségével (RS Recon sl 120mm úttal, egy Stumpy fsr-ben használom). Az elsõ agy egy sima Novatec, 9mm-es tengellyel, kommersz 5mm-es gyorszárral.

Figyelembe véve az adottságaim, volna értelme az elsõagyat egy átmenõ 9mm-es gyorszárasra cserélni? (vagy B tervként egy 15, esetleg 20mm-es maxle tengelyes darabra?) Ha van valamiféle tapasztalat efféle témában, az nagyon jól jönne. Elõre is köszi a válaszokat!

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Igen, ilyesmit keresek, köszi! Vajon mekkora súlya lehet egy ilyen olcsó villának? Gondolom acél, nem alu.

Valami atomhulladék lehetett benne:D RideBike | Noname 20" merev villa (Villa | Merev villa | 20") | Kerékpárüzlet és szervíz Ilyesmire gondoltál?

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

Rossz topicban tettem fel a lenti kérdést, itt megismétlem:

Kisfiam 20"-as alu MTB-jáben szeretném kicserélni a telót merev villára, súlycsökkentés miatt és mert az õ testsúlyánál kb meg se mozdul, és dögnehéz a teló (2kg fölött), hogy jobban bírja a gyerek a mászást. Akár 1.5 kilót lehetne faragni a keró súlyán, ami egy 25kg-os gyereknél jelentõs. Kérdés mit lehet betenni helyette? Vannak 20"-as vázhoz BMX villák, keresgéljek azok között?
Ami most van benne az ennek a 20"-as verziója (hivatalosan is csak 30mm-t mozog :) ): SR SUNTOUR Cycling

Valami atomhulladék lehetett benne:D RideBike | Noname 20" merev villa (Villa | Merev villa | 20") | Kerékpárüzlet és szervíz Ilyesmire gondoltál?

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Rossz topicban tettem fel a lenti kérdést, itt megismétlem:

Kisfiam 20"-as alu MTB-jáben szeretném kicserélni a telót merev villára, súlycsökkentés miatt és mert az õ testsúlyánál kb meg se mozdul, és dögnehéz a teló (2kg fölött), hogy jobban bírja a gyerek a mászást. Akár 1.5 kilót lehetne faragni a keró súlyán, ami egy 25kg-os gyereknél jelentõs. Kérdés mit lehet betenni helyette? Vannak 20"-as vázhoz BMX villák, keresgéljek azok között?
Ami most van benne az ennek a 20"-as verziója (hivatalosan is csak 30mm-t mozog :) ): SR SUNTOUR Cycling

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

létezik 100mm-t mozgó, IS-es, (acél)rugós teló max 1,7kg tömeggel, 15/20mm átütõsben (nem aranyárban)?

FOX RACING SHOX :: BIKE : FORKS : 32 831 FIT RLC ez levegõs, de 10g-al könnyebb:D, IS adapter meg 1-2ezer pénz.
Vafy itt ez a RS sektor: FOX RACING SHOX :: BIKE : FORKS : 32 831 FIT RLC ez 2 kiló alatt van acél rugós 100mm-re összehúzható, de ennek meg 9mm-es átütõs.
Rugósban nem fogsz ilyen könnyût találni, ha véletlenül mégis, az nem átütõs. Vegyél levegõset, vagy találj valami kompromisszumot. jah és ráadásul olcsóbb kategóriájú villák csak még nehezebbek.