Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
2005-ös Drop Off Triple nél van valami minimum psi ami alatt nem szabad hazsnálni a villát? Úgy tudom hogy a balolalival az elõfeszítést lehet állítani és a service manual szerint az lehet 0psi is, a jobboldalira meg nem ír minimumot elvileg csak hogy hány kilós embereknek mennyi nyomás kell! Valaki tud ijenrõl?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
a Suntour xcp-75 CC-re jó? nem vagyok egy komoly hegyivadász, de néha ugrok egyet ill. patkázgatok a városban
ezekre ez jó?

esetleg RST '06 Big Mountain TnL 120mm?

a bringa még csak terv meg váz sincs:) a rugóút a váztól vagy a felhasználástól, esetleg mindkettõtõl függ? gondolom a tömegem is számít (85kg)

Dufresne

Dufresne

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

váz?

Altrix tempest

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ha az állíthatóság a fontos, akkor RS Tora szerintem. Meg jó árban is van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!
Elsõ teló vásárlás elõtt állok és kicsi gondban vagyok mit is kéne vennem...
Eddig egy Suntour xcp-75 volt/van a bringában, de eléggé le van már harcolva sajna...és gondoltam megérdemelne már a vas egy komolyabb telót, nomeg persze énis.
Nézegettem is, mik a lehetséges alternatívák, fõleg ár miatt és ezekre jutottam:
Manitou '05 Splice Super RTWD 100/130mm
Manitou '06 Stance Static
RockShox Tora sorozat valamelyik tagja.
Az árhatár 50k nagyjából.

Namost nem vagyok egy hardcore felhasználó, néha persze terepre is betévedek/betévedtem, meg ugrálni, de inkább túrázásra használom a bringát. Ebbõl következõen asszem fontos, hogy jó állítási lehetõségek legyen a telón, hogy a kívánt terepre könnyen be tudjam lõni a dolgot:)

Szóval ehhez mérten ajánljatok ezek közül (esetleg elõnyöket, hátrányokat feltüntetve), vagy más telót, ami elkerülte a figyelmemet hasonló árban.
Ha valmi olcsó helyet is tudok az ajánlott telóhoz, akkor azt külön megköszönm:)

váz?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ha cczel akkor a stance vagy splice semmiképp ne..
azok fr villák.. cc villákhoz én nem értek.

Dufresne

Dufresne

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Elsõ teló vásárlás elõtt állok és kicsi gondban vagyok mit is kéne vennem...
Eddig egy Suntour xcp-75 volt/van a bringában, de eléggé le van már harcolva sajna...és gondoltam megérdemelne már a vas egy komolyabb telót, nomeg persze énis.
Nézegettem is, mik a lehetséges alternatívák, fõleg ár miatt és ezekre jutottam:
Manitou '05 Splice Super RTWD 100/130mm
Manitou '06 Stance Static
RockShox Tora sorozat valamelyik tagja.
Az árhatár 50k nagyjából.

Namost nem vagyok egy hardcore felhasználó, néha persze terepre is betévedek/betévedtem, meg ugrálni, de inkább túrázásra használom a bringát. Ebbõl következõen asszem fontos, hogy jó állítási lehetõségek legyen a telón, hogy a kívánt terepre könnyen be tudjam lõni a dolgot:)

Szóval ehhez mérten ajánljatok ezek közül (esetleg elõnyöket, hátrányokat feltüntetve), vagy más telót, ami elkerülte a figyelmemet hasonló árban.
Ha valmi olcsó helyet is tudok az ajánlott telóhoz, akkor azt külön megköszönm:)

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Én nem vagyok híve a tunungolásnak. Jobb az alkatrészeket eredeti formájukban megõrizni. De szívesen átfújatom a vázamat, ha már használtam egy jó darabig.

A lángnyelveket nagyon csípem. Meg a graffityt, de az aligha fér el egy vázon, inkább autón.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

ha egy szimplavállas elsõ teló kupakja beleér a vázamba, az ellen lehet vmit is tenni? hogy ezt kiküszöböljem?
(integrált kormánycsapágy)
pl vmit berakni a nyak és a fejcsõ alsó része közé?

vagy csak a váz/teleszkóp csere marad?

fém, vagy mûanyag kupak. esetleg egy kép róla?
mert nálunk sherman kupakot esztergáltak már karcsúbbra, úgy, hogy még jobban is nézett ki,mint elõtte.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Helósztok srácok!
TEnnap vettem 1 marzochi Mz comp-ot a 05-ös változatot, azt szeretném kérdezni tõletek,h milyen tuningokat lehetne ezzel a telóval végrehajtani és ,hogy azokat ,hogyan kell csinálni lécci magyarázza el valaki!alapból nem valami sok cuccom van a telókhoz
(olaj,zsír,megrepedt pilot xc[levegõs:S:S]) és RST capa belsõségek)
Amúgy én valami út hosszabításra gondoltam.

ne akarj csinalni azzal a teloval semmit. 1 napos a telo, es maris barmolni akarod? Aztan meg majd megint jossz, hogy a szemetek nem csereltek ki gariba. Hat johogy, mivel ha ganyolsz, akkor ugrik a garancia. ez alap.

hasznaljad azt a villat, ne hulyesegeken tord az agyadat.

tema lezarva. tobb buta kerdest a temaban nem kerunk, koszi.

hunor: sajna az a helyzet, hogy vagy telot vagy a vazat felejtsd el... Ha nem integralt lenne, akkor lehetne jaccadozni fejcsapi magassagokkal, de igy nem tudsz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Helósztok srácok!
TEnnap vettem 1 marzochi Mz comp-ot a 05-ös változatot, azt szeretném kérdezni tõletek,h milyen tuningokat lehetne ezzel a telóval végrehajtani és ,hogy azokat ,hogyan kell csinálni lécci magyarázza el valaki!alapból nem valami sok cuccom van a telókhoz

Felejtsd el!

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
ha egy szimplavállas elsõ teló kupakja beleér a vázamba, az ellen lehet vmit is tenni? hogy ezt kiküszöböljem?
(integrált kormánycsapágy)
pl vmit berakni a nyak és a fejcsõ alsó része közé?

vagy csak a váz/teleszkóp csere marad?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Helósztok srácok!

off

azt mondd már meg, ha tegnap meg vetted a marzot akkor ma mi a lófasznak írtad be 4 topikba a pilotos, nyomorodat mag hogy milyen telót végy ?

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kicsiroli

kicsiroli

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Helósztok srácok!

kicsiroli

kicsiroli

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
köszi Zorg!
És bocs a sok írásért!:D:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

HElósztok srácok!
Én nem rég vettem egy rock shox pilot telót de valószínü megrepedt és nem cserélték vicca garanciálisan és most alig van pénzem és nem tom Ldönteni,h egy mz comp-ot vagy egy axel elite-et vegyek.Kérlek segítsetek írjátok le lécci,h hogy mozog mien erõs +hasonlókat ,ti tuggyátok miket!
(amúgy 60kg vok[csak a puhasága miatt ])

ezt még hány topikba fogod beírni ?

amugy vedd a marzót, hátha azt nem töröd el.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kicsiroli

kicsiroli

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
HElósztok srácok!
Én nem rég vettem egy rock shox pilot telót de valószínü megrepedt és nem cserélték vicca garanciálisan és most alig van pénzem és nem tom Ldönteni,h egy mz comp-ot vagy egy axel elite-et vegyek.Kérlek segítsetek írjátok le lécci,h hogy mozog mien erõs +hasonlókat ,ti tuggyátok miket!
(amúgy 60kg vok[csak a puhasága miatt ])

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egyik haveromnak van egy tavalyi levegõs axelje tpc csillapítással és visszafelé az út végén koppan egyet, régebben nem csinálta csak most kezdte el. Szerintem kevés az olaj, szerintetek is?

A sebesség mindent megold.

Schultz

Schultz

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hy nem tudja valaki, hogy ogyan lehet szétszedni mozo r500 ast?
Kilazítottam minden csavart de nem jön szét...nincs valakine 5 lete, hogy lehet szétszedi vagy nincs valakinek egy szétszedett ábrája?
elõre is kösz.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Haló!

tegnap manitou sherman sldier+ villámbva kicseréltem az olajat gyáriról 2,5 wt-sre, mert nekem lassu volt az alap olajal! Az baj, hogy most kopog! E mitõl van? Szeritnem az olajszint megfelelõ, a levegö is... lehet, hogy 2,5 ös olajal nem müködik az spv rendeszer?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!