Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Ilyen kis piros marzocchi lógó matricát lehet valahonnan szerezni? http://www.pyora-suv...004/66rc2xe.jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
nem

http://apro.bikemag....t=64346&cat=all
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
http://www.probike.hu/rockshox.html

eszerint pedig a lockolhato 351 es az 72900 :chin:
59900 a 327 es sztem te ezzel keverted össze...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

'07 Rock Shox RECON 351 S.Air Lockolható 72900.-
06 Manitou BLACK SUPER 90/120MM RTWD LOCKOUT( CSak tárcsa ) 61 900 Ft

tehát 11 ropival olcsobb a manitou :chin: mind2 uj csak black tavalyi...

probikeban elvileg 69900, a recon máris közelebb az ár....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nem is baj h nem válaszoltatok, azt hiszem kipróbálom milyen a marzo életérzés a fox után...

szar....

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
nem is baj h nem válaszoltatok, azt hiszem kipróbálom milyen a marzo életérzés a fox után...

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás
Egyértelmû, hogy recont vegyél.......

Elõbb nézz körül, hogy nincs-e 2006os 351 solo air vagy u-turn. Én inkább U-turnöset vennék, az állítható rugóút nálam alap (sokszor állítgatom tereptõl függõen), és finomabb a mozgása, mint a levegõsnek. Errõl tigger kolléga tud többet mondani. Egyetlen hátránya, hogy 150g vel nehezebb a levegõsnél...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
'07 Rock Shox RECON 351 S.Air Lockolható 72900.-
06 Manitou BLACK SUPER 90/120MM RTWD LOCKOUT( CSak tárcsa ) 61 900 Ft

tehát 11 ropival olcsobb a manitou :chin: mind2 uj csak black tavalyi...

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás

aha többen dicsérték már nekem a recont csak még én nem mentem még vele sose. Black el viszont már mentem és az tetszett. vki recon vs Black összehasonlitással tudna szolgálni? :)

Black Super RTWDt nyúzok egy éve, és le akarom cserélni egy reconra/rebára......a tpc kompressziója behalt (mondjuk meg lehetne szervizeltetni de leszarom, úgyis kicsit aggro vagyok), a visszaútcsilli, és az állítása elég profi, de semmivel sem jobb, mint egy MX pro-n, vagy mint egy motion contol. Pozitívum: elég érzékenyre be lehet lõni, az RTWD rugó nagyon finoman indul meg, brutál merev, 180-as tárcsát meg sem érzi.
Összességében: semmi elõnyt nem nyújt egy reconnal szemben, cserébe legalább rohadt drága. A motion control nagyságrendekkel megbízhatóbb (és sztem jobb) csillapításrendszer, mint a TPC.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
aha többen dicsérték már nekem a recont csak még én nem mentem még vele sose. Black el viszont már mentem és az tetszett. vki recon vs Black összehasonlitással tudna szolgálni? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

uj telon gondolkozok
alapjában cc re kell. 66 kg vagyok. most egy 05 ös 100mmes mz compon van...
1. alternativa: 06 Manitou BLACK SUPER 90/120MM RTWD LOCKOUT
2. vmi Rock Shox vagy recon vagy lockolhato tora
3. marzo mx

szerintetek mi lenne a legjobb választás?

recon....megbízható, könnyû, jól mozog....

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
uj telon gondolkozok
alapjában cc re kell. 66 kg vagyok. most egy 05 ös 100mmes mz compon van...
1. alternativa: 06 Manitou BLACK SUPER 90/120MM RTWD LOCKOUT
2. vmi Rock Shox vagy recon vagy lockolhato tora
3. marzo mx

szerintetek mi lenne a legjobb választás?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igazabol en is leginkabb a foxi fele hajlok, evileg jok a Pace-k, de megis olyan kiserletinyul erzesem van veluk kapcs.

asszem ugy lesz hogy ha gazdag leszek mire odajutok, akkor talas, ha nem akkor RS :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

valamit valamiért :)
teleszkópnál a súly és a merevség általában egyenes arányban csökken.

na ja csak van aki meg tudja oldani alacsony súly/,merev teló /rs, fox, manitou?/ van aki meg nem....:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
valamit valamiért :)
teleszkópnál a súly és a merevség általában egyenes arányban csökken.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

tam: amit még ajánlanak, az a marzo xc retro 700, igaz csak 130mm, de 1650g

viszont merevségre meg a leggyengébb a 20 maraton/am teló közül.....az kb úgy hajlik mint a kolbász.....és ha jól értelmezem kb 2x annyit kell tekerni a 4 centi útállításhoz mint a rok soxot-on....az meg hosszútávon elég idegesítõ lehet ha használni akarod ezt a funkciót...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tam: ezekbõl ha van pénzed, akkor a foxot vedd. csak viszonyitani tudok, de a németeknél a fox jelentõsen drágább a manitou-nál vagy a rockshox-nál. a foxok és a manitou-k 1860-1880g körül vannak, az rs meg a pace 100g-mal könnyebb. az all mountain sl1 meg 2250 gramm....
a talas "super"-t kapott, a minute-k és a revelation "sehr gut"-ot, a pace meg "gut"-ot.
amit még ajánlanak, az a marzo xc retro 700, igaz csak 130mm, de 1650g

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

IT az csak SPV-s villakhoz van? nekem valami 130-140es villa kellene, szoval a minute kategoria, de abbol meg mind SPV, kiveve a comp.

nem atutos kell.

RS revelation 426, FOX float talas 32, pace RC40XCAM, Marzo AM

melyiket? vagy inkabb: melyiket ne?

sztem pace vagy talas.....

AM nagyon csoppert csinál a bringából, sokat összenyomva -ETA- meg nem tom mennyire egészéges, és ha nem átütõs még merevségével kapcsolatban is vannak kétségeim - jó ez a Te súlyod alatt nem számít- viszont jó nehéz....

Revelation ugye tisztes iparos munka, szépen is mozog testvéreibõl kiindulva, de aszért messze nem fox vagy marzo.....pace-rõl meg Te tudhatsz többet :)..én csak annyit hogy az mbr teszt mindig kihasal tõle, de ez annyira nem meglepõ....

magam részérõl az útóbbi 3 évben asszem a 9.ik telómat gyûröm, magasan a rókás volt a legjobb......

ja és momentán a talas II a nekem legjbban fekvõ útállítási rendszer....

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
Tanácsot szeretnék kérni teló vásárlás kapcsán: marzocchi z1 sport 2006 ( esetleg eta-val) , avagy fox vanilla r 2007??

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
IT az csak SPV-s villakhoz van? nekem valami 130-140es villa kellene, szoval a minute kategoria, de abbol meg mind SPV, kiveve a comp.

nem atutos kell.

RS revelation 426, FOX float talas 32, pace RC40XCAM, Marzo AM

melyiket? vagy inkabb: melyiket ne?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F