Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Akkor elmondom, hogy milyen lefeléken vagyok gyorsabb merevvillával:
1, sima akadálymentes út
2, hullámokban
2,b hirtelen leléptetõkön (letöréseken), mert mindig ugyanott van a bringa eleje
Kisebb köves, gyökeresen úton kb ugyanolyan gyors vagyok, mint telóval, mert a kicsi akadályokat a gumi és én kimozogjuk.

ez nagyon jól hangzik, de pontosan mérted is idõben, és sebességben is?:)

mert legtöbbször ez valós, de csak! érzésre.

Azaz lefelé merev bringával ezer gyorsnak tünik minden, kapszkodsz, visz, tartod ellen, meg minden, majd ráülsz egy össztelósra ugyanott, és olyan mintha lassan mennél - miközben a sebesség azonos, csak nem arra kell koncentrálnod hogy a bringán maradj, hanem épp a kukoricadarabot küzdöd inkább kifelé a fogad közül, ami beszorult oda... és épp végiggondolod lelkiekben, hogy éred el az 5 perc mulva induló vonatot/hévet....
ugyanott, ugyanannál a tempónál
:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

(annak ellenére, hogy nem rajongok a foxokért).

mert még nem volt foxod :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
off De igen, azzal voltam, de szilvásvárad maraton óta nem ültem rajta (tavasz extrémkedés, nyár cc+fogyasztás). Az egész úgy kezdõdött, hogy összeraktam az otthon található alkatrészekbõl egy merevvillás bringát, ami majd jó lesz aszfaltozni, aztán június elején gondoltam egyet és kipróbáltam terepen is és sokkal gyorsabb volt felfelé, mint a fulli, a lefeléken elõször furcsa volt a meredek fejcsõszög és a nulla rugóút, a köves lefeléken minden bajom volt, de az elmúlt 2 hónapban nagyon összeszoktunk (bükkön is hagytam ott lefelé fullisokat). 24órás után ülök vissza fullira és csak lefelé :) fogok menni.
on

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
OFF BM-en nem fullyval voltál?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Akkor elmondom, hogy milyen lefeléken vagyok gyorsabb merevvillával:
1, sima akadálymentes út
2, hullámokban
2,b hirtelen leléptetõkön (letöréseken), mert mindig ugyanott van a bringa eleje
Kisebb köves, gyökeresen úton kb ugyanolyan gyors vagyok, mint telóval, mert a kicsi akadályokat a gumi és én kimozogjuk.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

A sidet el is felejtettem (mondjuk nem alám készült), sokszor gyorsabb vagyok lefelé, ha a gép eleje egyáltalán nem mozog,

miért? azt szoktad meg vagy mi? légyszi fejtsd ki...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Majd lemérek egyet, bejöhet az esélyesek közé (annak ellenére, hogy nem rajongok a foxokért).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Tényleg gondolkozom titán merevvillán is (csakhát teló árban vannak), amit mértem eddig rebát az 465 volt 85ön (nekem 450 +-5mm magas teló kellene).

fox f80rlc elvileg 450...és az mozog is ha kell, mint az mcd
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tényleg gondolkozom titán merevvillán is (csakhát teló árban vannak), amit mértem eddig rebát az 465 volt 85ön (nekem 450 +-5mm magas teló kellene).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás

A sidet el is felejtettem (mondjuk nem alám készült), sokszor gyorsabb vagyok lefelé, ha a gép eleje egyáltalán nem mozog, az mcd jó lenne (habár soha nem zár teljesen), de a reba túl magas, a sid meg túl gyenge alám.

A Rebát nem lehet piccit jobban összehúzni?
Amúgy elvileg 460 a 85mm verzió. A SID meg kb 45x.
Szal olyan nagy különbség nem lehet.
Vehetnél titán merevvillát. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A sidet el is felejtettem (mondjuk nem alám készült), sokszor gyorsabb vagyok lefelé, ha a gép eleje egyáltalán nem mozog, az mcd jó lenne (habár soha nem zár teljesen), de a reba túl magas, a sid meg túl gyenge alám.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás

Melyik itthon kapható telónak a legkisebb a beépítési magassága (talán valamelyik manitou)? Van olyan lockout, ami tartósan bírja, ha zárva megyek vele lefele (természetesen nem brutál terepen) vagy akkor inkább spv jól felfújva?

Legalacsonyabbra egy tipp: RS SID
Mért akarsz lezárt telóval lefele terepezni? Amúgy erre jó lehet a RS-féle MCD is, vagy valami hasonló, "határérték felet kioldó" megoldás.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Melyik itthon kapható telónak a legkisebb a beépítési magassága (talán valamelyik manitou)? Van olyan lockout, ami tartósan bírja, ha zárva megyek vele lefele (természetesen nem brutál terepen) vagy akkor inkább spv jól felfújva?

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

minden villáról találsz törött képet a pinkbike-on, még monser t-rõl is, sõt, az általad sztárolt 888-ról is. emiatt ugyan ne vonj le következtetést.
volt rosszabb széria a boxxerek közt is (amikor a sram átvette, ás fõleg a boxxer race-k) de azért mondom, elõször okosodj, aztán okosíts.

oké értettem! ;)
mindenrõl van kép, de biztos h nem kalapáccsal estek neki a monster-tnek se meg a fox40-nek....
de részemrõl téma lezárva!

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Sziasztok!Van vkinek tapasztalata v véleménye spinner ammo telóról?Úgy hallottam h ez az rs telók korábbi gyártója.Ez igaz?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
minden villáról találsz törött képet a pinkbike-on, még monser t-rõl is, sõt, az általad sztárolt 888-ról is. emiatt ugyan ne vonj le következtetést.
volt rosszabb széria a boxxerek közt is (amikor a sram átvette, ás fõleg a boxxer race-k) de azért mondom, elõször okosodj, aztán okosíts.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

ez aztán a szakértelem :mybad:
majd egyszer próbálj ki egy '02 ti-ni becsúzós electric red boxxert, aztán nyilatkozz....
amugy boxxerbõl is többféle volt, és igy általánosítani elég nagy felelõtlenség és/vagy hozzánemértést jelez.

Nem nem értés, hanem talán már tapasztaltam! És amit te írtál " egy '02 ti-ni becsúszós electric red boxxer " -t életemben nem láttam! az lehet fasza! ;)

De mutathatok egy érdekességet:

Feltöltött kép

edit: amugy a WC-ok nem szarok... vmennyire jók... bár én egy 03-ast próbáltam majdnem megis vettem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

De ha Boxxert veszel akkor csak 06-os utánit, mert az elõtte lévõk tr*gyák!
Törnek, nem MCD-sek stb.!

ez aztán a szakértelem :mybad:
majd egyszer próbálj ki egy '02 ti-ni becsúzós electric red boxxert, aztán nyilatkozz....
amugy boxxerbõl is többféle volt, és igy általánosítani elég nagy felelõtlenség és/vagy hozzánemértést jelez.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Iveorry

Iveorry

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
ááá köszi a segítséget. asszem ebbõl egy drop off lesz mert azt most jelen pillanatban meg tudom fizetni...

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Szerintem is elég bele egy 07-es 150es Drop Off IV!
De ha Boxxert veszel akkor csak 06-os utánit, mert az elõtte lévõk tr*gyák!
Törnek, nem MCD-sek stb.!
De én ha duplavállast vennék 90-100e Ft-ba akkor inkább 888VF, vagy RC esetleg de az már nincsen 100-ért! ;) a 888 mégis csak Marzo!