Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

"Fáradt törés. Ismétlõdõ terhek hatására a statikus törõszilárdság feszültségszintje alatti feszültségcsúcsoknál, lokális képlékeny alakváltozásból vagy repedésbôl indul.. stb."

Errôl még nem hallottál?

de igen
csak ez a képen látható is meg az enyém is olyan helyen repedt meg, ami nem teherviselõ hely tudtommal.
ha mégis az lenne, figyelem, van szemem, ha 1 mm-t továbbreped akkor nem használom tovább.
másrészt, egy freeride-ra tervezett telót nem hiszem h az egyik legnagyobb telógyár ne tudná megfelelõen erõsre csinálni egy 58 kilós ember alá.. és nem hiszem h az összes ilyen marzo teló anyaghibás lenne
a repedés meg nem vmi komoly hosszúság, csak pár mm a sárvédõ felfogatásnál..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
így jár aki házilag berhelt nixxonnal jár;)

van hozzá minden, de ezt csak bolton keresztül fogod tudni elintézni...

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Csakúgy... Gurulgattam, aztán vmi fura csattogást hallottam. Megnéztük(persze csak amennyire ott helyben tudtuk) és hát el volt törve...:S

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
CSak úgy tört el, vagy esetleg szerelés közben?
9-10k körül van az új ha jól tom..:/

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
ÁÁ!! Eltört a Nixonomban a csilapító rúd!:( Hogy mitõl ne kérdezzétek! Ha más nem ment tönkre(és ha igen) mennyibe kerülhet ilyen bele ill. lehet-e külön kapni?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

sztem nem reped tovább, én is így használom már 1 hónapja a dropoffomat ugyanilyen vagy talán vmivel kisebb repedséésel ugrottam vele csöröst meg minden szart és nem repedt tovább + utánajártam visszacserélés ügyben de mindenki azt mondta h bírja így ez az anyagra jellemzõ tulajdonság.
minek hegeszteni? semmi értelme, attól tényleg csak elbaszódik..
mondjuk ami nem árt figyleni kell a repedést az igaz, de az ÖSSZES szimplavállas olcsóbb marzonál elõjön ez ahogy tapasztaltam..
bár sztem lehet írok a marzonak egy angol emailt h biztos nem lesz e baja, de nem hiszem h törne
de a tied 2005ös szal nemtom lehet ott veszéyesebb tud lenni a repedés.

"Fáradt törés. Ismétlõdõ terhek hatására a statikus törõszilárdság feszültségszintje alatti feszültségcsúcsoknál, lokális képlékeny alakváltozásból vagy repedésbôl indul.. stb."

Errôl még nem hallottál?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

sztem nem reped tovább, én is így használom már 1 hónapja a dropoffomat ugyanilyen vagy talán vmivel kisebb repedséésel ugrottam vele csöröst meg minden szart és nem repedt tovább + utánajártam visszacserélés ügyben de mindenki azt mondta h bírja így ez az anyagra jellemzõ tulajdonság.
mondjuk ami nem árt figyleni kell a repedést az igaz, de az ÖSSZES szimplavállas olcsóbb marzonál elõjön ez ahogy tapasztaltam..
bár sztem lehet írok a marzonak egy angol emailt h biztos nem lesz e baja, de nem hiszem h törne

lehet, hogy nem kene masokat is gyozkodnod arrol, hogy nem gaz repedt teloval menni, mert SZERINTED nem torik el. grat

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

de az ÖSSZES szimplavállas olcsóbb marzonál elõjön ez ahogy tapasztaltam..

Ekkora hülyeséget ne írjál, mert a tapasztalatod az nagyjából a zéróval egyenértékû - pár darab az nem az összes.
És nyugodtan használd tovább a repedt telódat, de egy k**** szót ne merj szólni, ha eltörik és "szétharapod" az aszfaltot!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Szerintetek ha meghegesztetek 1 repedt 2005ös dirt jumper 2 vállat akkor az bírni is fogja? Érdemes-e egyáltalán? Gondolkodtam h veszek 1 2007es dirt jumpert aminek más kialakítású a válla és azt rakom bele? A repedés nem túl nagy! Itt a kép is róla!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ezt te sem gondolod komolyan, a heggesztés nem erõsíti az anyogot, inkább gyengíti.... Ja és el ne merd adni, mert Szent Péternél majd magyrázkodhatsz, hogy engedjen be!:piorun:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
drága a fogorvos...

én nem játszanék vele.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Darky4e

Darky4e

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Szerintetek ha meghegesztetek 1 repedt 2005ös dirt jumper 2 vállat akkor az bírni is fogja? Érdemes-e egyáltalán? Gondolkodtam h veszek 1 2007es dirt jumpert aminek más kialakítású a válla és azt rakom bele? A repedés nem túl nagy! Itt a kép is róla!
Feltöltött kép
May the force be with you! :afro:

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

:D
1ébként most úgy tûnik egy (elvileg) TCP-s Skareb Compot kap ('05), és ez majd mindenbe jó. Ha még sikerülne a spacer/sizer alkatrészek közül a megfelelõ eltávolításával az óhajtott utat is elérni akkor atomperfekt lenne :).

Remélem a színe is jó lesz a Hölgynek! Gyorsan vedd meg, nehogy meggondold Magad és kezdôdjön a hosszú elmélkedésed elölrôl...:D

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
nem hiszem el, hogy 1 napja tobb telos topikban az a tema, hogy valaki 20ezerert villat akar venni

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Pite 20 ért ne várj csodát!!! valamelyik kitételedbõl engedned kell! 55 kg-hoz még jó is lehet..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

MC Pite, érzékeny legyen, finoman mozogjon, könnyû legyen, mert a hölgy sem nehéz, tulajdonképpen még olcsónak is kell lennie, mert "úgyis csak" nõi bringába lesz...
Sztem mutasd meg a hölgynek a lehetséges 3-at, aztán amelyik szebb, azt vegyétek. Fölösleges ezzel ennyit foglalkozni. Csodák nincsenek.

/uhh jajj de megmondtam/

:D

Azt hittem anno hogy a hallása is marad a botfülü kategóriába; és a fenébe, egész kikupálódott a hallása (hogy rohadna meg, így karácsonyra komoyl fülest kellett vennem neki :D). Ahogy elnézem egész gyorsan fejlõdik montizásban is, és akkor már nem egy cápát dobok bele, hanem kutatok egy kicsit hogy minél jobbat (vagy késöbb tuningolhatót) találjak bele. Persze fontos a külsõ is, de már csak akkor mutatom meg ha van alternatíva :).
1ébként most úgy tûnik egy (elvileg) TCP-s Skareb Compot kap ('05), és ez majd mindenbe jó. Ha még sikerülne a spacer/sizer alkatrészek közül a megfelelõ eltávolításával az óhajtott utat is elérni akkor atomperfekt lenne :).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

MC Pite, érzékeny legyen, finoman mozogjon, könnyû legyen, mert a hölgy sem nehéz, tulajdonképpen még olcsónak is kell lennie, mert "úgyis csak" nõi bringába lesz...
Sztem mutasd meg a hölgynek a lehetséges 3-at, aztán amelyik szebb, azt vegyétek. Fölösleges ezzel ennyit foglalkozni. Csodák nincsenek.

/uhh jajj de megmondtam/

Ott a pont!:D
Te nyertél, ezt nem lehet überelni.:D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

/uhh jajj de megmondtam/

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
VV: Tsizteletben tartom, és láttam hogy sokkal inkább ottvan mint én telók terén (is), de a dirtes mondatot kicsit kötözködõsnek/elbambulósnak éreztem. Nem dirtes, maraton(/am) gépet raknék össze nagyjából, és az ehhez (leg)közelebb álló villákat próbálom kideríteni. Hogy jó-e a 100as út ide az volt a téma abban hszben, de úgy érzem fincsibb lenne.
Persze akkora keret nincs hogy én itten nagyon kõbe véssem a dolgokat, irány dolgok vannak. Elné' ha kioktatónak érezte vki, nem szántam annak, csak nem tudtam hogy a rákba ugrott be neki errõl a géprõl a dirt hamarabb :).
Tudom hogy magamon segítek ha 100as út nem szempont, de ha sikerülne akkor mégis jobb lenne a 100as; nem ellenkezni akarok, mindenki véleményét meghallgatom, hisz azért kérdezek :prosze: . Ha olyan q okos lennék akkor már csak az aprót bújnám meg a boltokat csörögném körbe :).

szerk: a mibe lesz-t pedig elsõre árra értettem, nem vázra, sorry :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
köszi VV, de ne túlozz ;)
én nem vettem kioktatónak, csak van akinek könnyû, van akinek nehéz segíteni. nem muszáj pont az én véleményemet elfogadni.