Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Én csak azt tudom,hogy a Rock Shox elmehet a picsába a PM fékrögzítés rendszerével...mert ugyan mi az a fingilingi kis szar(reba sl),amit õk annak hívnak?Miért van az,hogy a konzol teteje NINCS a tengelyhez képest merõlegesre marva(lásd manitou)?Mert ha a gyári gépen nem Avid fék van(mert kimondatlanul cél,hogy a saját cégen belül maradjon a vásárló),marha nagy mák kell hozzá,hogy be lehessen VALAHOGY állítani.A többek álltal nagyon faszának nevezett Sroker Trail-lal ,adapterrel ,lehetetlen.
Az IS rendszert legalább lehetett javítani,de ezt?Egyáltalán micsoda szar anyagból van a villaláb hogyha,adapteren keresztül,nyomatékkulcsal (5Nm) ki lehet szakítani a majd másfél centire behajtott csavart?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Rob: thx :)

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Egyébként Pauly milyen rugó van a torádban mert ami nekem van az meg túl kemény igaz én csak 80 kg vagyok :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jó lesz

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
A manitou topikban átsiklottak fölötte, így föltenném itt is kérdésem, hátha...

"Mennyire jó ötlet ez a --> manitou r7 absolute 100mm <-- villa 85 kiló alá, 185ös tárcsával, maratonokhoz hasonló jellegû terepre, egy hátul 75mm mozgó vázba (merida xc-mission) passzítva? Elbírja, vagy nézzek valami komolyabb darabot? Fõként hobbi-maratonozás és tereptúrázás (kárpátok) a rendeltetése."

Köszi!
X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.270 hozzászólás

Sziasztok! Több kérdésem is van.

1. RS Tora 302 U-turn 80-130 PopLock teló mennyire himbálózna a habtestem alatt? (110kg) :D Lehet benne rugót cserélni keményebbre? Levegõs telót nem akarok venni prózai okok(kess) miatt :D

2. Merida Mission Elite 2004 vázba lehet e manapság olyan rugóstagot venni, ami távlockolható kormányról? Ez az egész hogy mûködik egyébként? Gondolom bizonyos vázakba csak bizonyos shock-ok jók, nem hiába van ráírva a mostanimra, hogy Manitou SPV 3way LRS, ami nyilvánvalóan Merida cumó. Nagyon remélem, hogy létezik ilyen valahol a világon. Ha jól emlékszem az új (2007, nem pedig a mostani, ami ugyanaz mint az AM)Mission 3000 szériában volt lockos tag, csak hogy külön is lehet e kapni és hogy remote-e.

2.5 OFF A Mission Elite himbáját ki lehet e cserélni TransMission himbára, hogy az út fölmenjen 120ra? Ha nagy ökörség lenne, ne gyalázzatok le, nem látom térben, hogy a 4 forgáspont ezt miért ne engedné :D ON

3. Ha a Specialized Epic okosteló rendszerét egy kormányról vezérelt lockolható rugóstaggal váltom ki a merida missionben(aminek a geója fullosan tökéletes ahogy most van), azért mert én is látom milyen szakasz jön, rgo, én is tudok nyitni zárni, szóval, szerintetek magát az effektív hasznosságát mennyire közelíti meg a Brainnek? Mert szépen és jól hangzik, de végülis ez egy automata lockout ami egyébként meg sem indul elsõre, csak másodikra, és ha nincs della egy 230ezres vázra, akkor inkább veszek egy távlockos rugóstagot. Hol gondolom rosszul?

Köszi a segítséget!

1,azért próbáld ki nekem jó volt a gyári rugó pike/recon telókban szintén iluen súlyhoz. amúgy lehet rugót kapni legfeljebb várni kell rá kicsit és nem olcsó
2, radium rl tag volt a tavaliakban távírányítós, alkatrészként biztos lehet kapni, ha máshogynem rendelésre de biztos van az ára valahol a váz ár fele . meg lehet rendelni dt tagot is, az kint online boltokban szokott lenni de ha jól emléxem az se lesz 100K alatt

2,5 azt szeretném kérdezsd meg a merida topikban, szokott írni a magyar forgalmazó egyik dolgója

3, a kettönek köze nem lesz egymáshoz, mégha az epic tagját gyömöszölnéd a meridába akkor sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok! Több kérdésem is van.

1. RS Tora 302 U-turn 80-130 PopLock teló mennyire himbálózna a habtestem alatt? (110kg) :D Lehet benne rugót cserélni keményebbre? Levegõs telót nem akarok venni prózai okok(kess) miatt :D

2. Merida Mission Elite 2004 vázba lehet e manapság olyan rugóstagot venni, ami távlockolható kormányról? Ez az egész hogy mûködik egyébként? Gondolom bizonyos vázakba csak bizonyos shock-ok jók, nem hiába van ráírva a mostanimra, hogy Manitou SPV 3way LRS, ami nyilvánvalóan Merida cumó. Nagyon remélem, hogy létezik ilyen valahol a világon. Ha jól emlékszem az új (2007, nem pedig a mostani, ami ugyanaz mint az AM)Mission 3000 szériában volt lockos tag, csak hogy külön is lehet e kapni és hogy remote-e.

2.5 OFF A Mission Elite himbáját ki lehet e cserélni TransMission himbára, hogy az út fölmenjen 120ra? Ha nagy ökörség lenne, ne gyalázzatok le, nem látom térben, hogy a 4 forgáspont ezt miért ne engedné :D ON

3. Ha a Specialized Epic okosteló rendszerét egy kormányról vezérelt lockolható rugóstaggal váltom ki a merida missionben(aminek a geója fullosan tökéletes ahogy most van), azért mert én is látom milyen szakasz jön, rgo, én is tudok nyitni zárni, szóval, szerintetek magát az effektív hasznosságát mennyire közelíti meg a Brainnek? Mert szépen és jól hangzik, de végülis ez egy automata lockout ami egyébként meg sem indul elsõre, csak másodikra, és ha nincs della egy 230ezres vázra, akkor inkább veszek egy távlockos rugóstagot. Hol gondolom rosszul?

Köszi a segítséget!
"No pain - No gain"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

emberek, nem tudja valaki, hogy a 11. keruletben hol tudnek motorex vagy masmilyen telo olajhoz jutni? nem talaltam epkezlab megoldast eddig.

mennyi kell és milyen?
hivj fel!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
emberek, nem tudja valaki, hogy a 11. keruletben hol tudnek motorex vagy masmilyen telo olajhoz jutni? nem talaltam epkezlab megoldast eddig.

----

FÁJVÓ

----

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
hali, egy 302es argylba betettem egy levegõs toránaka belsejét(kompletten) mûködik is meg minden pöpec de meginduláskor kattan.... mitõl? miért?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
http://www.srsuntour...&postingID=108#

Ha jól linkeltem, ebben a videóban a csávó azt mutatja be, hogyan lehet megoldani, ha szökik a levegõ, és összeszereléskor tesz a kupakra SEAL cuccot. Az minek felelhet meg a bolti forgalomban lévõ anyagok közül?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Fantasztikus.Különösen profi megoldás számomra az odacelluxozott bébielem és a felhasznált kb 9db gyorszár a nyakcsõbe tuszkolt alurúd mellett.A Lefty ELO ezelõtt 5évvel kicsit profibban volt megoldva

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ettõl még nem mozog jobban az XCT...

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Ha már suntour. Ha már "szar"....
http://www.srsuntour...&postingID=115#

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Asszem az XCT és nem XTC és 50 kg alatt nem nagyon mozog. Ellenben telemegy kosszal nagyon könnyen a szimmering-imitátornak köszönhetõen. :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

haló

használt már valaki rst gila tnl? vagy szántúr xtc? telót? ez olyan poplock karos vagy mi...
asszonynak kellene,csak félek h nem fog mozogni a 45 kilója alatt..rugóstag is kéne neki,de arra gondolok hogy levegõs kéne elöl hátul,mert akkor a kis súlyához jobban be lehet állitani,DE minimál árat szánok rá...legalábbis amig bele nem jön

tudom, hogy nem apró de van egy marzo z1 sl villám olcsón ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
haló

használt már valaki rst gila tnl? vagy szántúr xtc? telót? ez olyan poplock karos vagy mi...
asszonynak kellene,csak félek h nem fog mozogni a 45 kilója alatt..rugóstag is kéne neki,de arra gondolok hogy levegõs kéne elöl hátul,mert akkor a kis súlyához jobban be lehet állitani,DE minimál árat szánok rá...legalábbis amig bele nem jön

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás

Én félévente zsíroztam meg. De az enyémnek mindegy volt.

Ha már szedtél szét telót, akkor ez nem lesz nagy durranás, ha még nem, akkor is meg tudod csinálni, mert pofon egyszerû.

Enyémbõl kivettem az elasztomereket, (az az, ami a rugó belsejében van? :) )de mozgása nem változott.

akkor ha én itthon nekiállok akkor hogyan? ha priviben mondjuk segítenél az nagyon jó lenne:)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Nem tudtok valami netes cikket, ahol korrektül összevetik a QR15 és a maxle lite 20mm-es rendszerek tömegét, merevségét?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én félévente zsíroztam meg. De az enyémnek mindegy volt.

Ha már szedtél szét telót, akkor ez nem lesz nagy durranás, ha még nem, akkor is meg tudod csinálni, mert pofon egyszerû.

Enyémbõl kivettem az elasztomereket, (az az, ami a rugó belsejében van? :) )de mozgása nem változott.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960