Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

AcYL 07

AcYL 07

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Szerinted azért a 130mm nem gáz ???:confused:

Szabad a szív, szabad a lélek, FREERIDER leszek amíg élek!

AcYL 07

AcYL 07

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Kösz mindenkinek !

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás

nem tudja vki véletlenül , hogy a Kona Shred 2009-es be mekkora villa megy max. aki tudja pls osztja meg velem .

A DJ3 ami alapbol van benne annak a beépitési magassága 490mm. Ennél rakhatsz bele kicsit nagyobb villát, de ha sokkal nagyobbat akkor hazavágod a geo-t és exponenciálisan nö az esélye hogy a villa lesazkitja a fejcsövet..
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
http://www.konaworld...09_shred_en.cfm

AcYL 07

AcYL 07

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
nem tudja vki véletlenül , hogy a Kona Shred 2009-es be mekkora villa megy max. aki tudja pls osztja meg velem .

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
biztos..... :)
de szer nekem is megy köszi :D

Amúgy nincs benne 200 km szóval még szinte új
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
love you
:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szet kene szedni, es ujrakenni. vidd el salahoz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
mit csináljak a Torámmal ???
nem mozog ez a szémét... vagy legalábbis nem úgy ahogy kellene
Tora 302-rõl van szó de nem a U-turn-os változat hanem lockos
Darabosan mozog meg nagyon nehezen megy. Gyári rugó van benne (asszem normál erõsségû rugó) én 80 kg körül vagyok. Haveromnak is volt 1 Torája igaz neki U-turn-os de az nagyon szépen mozgott. Mit csináljak vele hogy az enyém is hasonlóan mozogjon?
Amúgy a sújom alatt szinte kimozogja az útját szóval szerintem nem kell bele puhább rugó... vagy nem tudom
a válaszokat elõre is köszi
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

a teló olajcseréje idõhöz vagy használathoz van kötve? (rugós, rs tora)

csak mert 2 éves a teló, de tavaly alig használtam.

használathoz inkább

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
a teló olajcseréje idõhöz vagy használathoz van kötve? (rugós, rs tora)

csak mert 2 éves a teló, de tavaly alig használtam.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Bocs, ha ezzel ennyire "kihúztam a gyufát". Ez csak egy apró észrevétel, amin szerintem nem kéne berágni, nem kritizálásnak szántam.
VV igazad van....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

mindig rövid i-vel írandó!

Vegyük úgy, hogy szóltam.

"(28.) Ha egy hozzászólást csak azért írunk meg, hogy kritizáljuk a másik mondandójában talált helyesírási hibá(ka)t, ne küldjük el. Vagy minket küldenek el, de melegebb éghajlatokra. A fórumozók nem szeretik az önjelölt nyelvtanszakértõket. Meg azokat is persze, akik képtelen leírni normálisan egy mondatot, de ez most egy más téma."

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
imádom hogy a kb 500 karakteres írásomba mindig megtalálja valaki azt az 1-2 hibát, de senki se ért semmihez, csak katalógusinfók vannak de nyavalygás az megy kegyetlenül.... Az gogy hogy kell valamit megcsinálni, vagy mi mibõl van én is megtudom nézni, tapasztalatokra lettem volna kiváncsi nem okoskodásra...
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

lehet, hogy rugózik, de mekkora nyomás van benne? ha kiveszed a rugót, úgy sokkal nagyobb légnyomás szükséges, mintha a levegõ csak rásegítésként szolgálna, így nem hiszem, hogy sokáig fogják bírni a tömítések, ha egyáltalán megtartják a nyomást
Simson rugó meg sztem tuti, hogy kemyény lesz bele, de nem hinném, hogy belefér egyáltalán a villádba, úgy tudom egy simson rugó hosszabb, és jóval vaskosabb, mint ami Neked kéne

6 Bar körül kellett bele,de nem építettem be a bicajba,így nem tudtam valós körülmények között kipróbálni.Nem is akartam kísérletezni vele,inkább beleraktam a Simson rugót.Természetesen hosszabb mint ami az Axelba kell,le kellett vágni,megmelegíteni,behajtani,majd leköszörülni síkba a végét.Külsõ átmérõre ugyanakkora mint a gyári rugó,belsö átmérõje egy nagyon kicsit nagyobb.És ami a lényeg,hogy puhább mint a Manitou gyári rugója.Még a 2 évvel ezelõtti Skareb szerelésnél vettem ezt a a Simson rugót 600 ft-ért.(Skareb rugó kijön belõle kb 5 db,mert az rövid.)

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Azt mondod,nem lesz jó?Még nem raktam be a bicajba.Kézzel megnyomkodva,rugó nélkül rugózik,mint az R7-esem.Kék jelû rugó volt benne,kéne helyette egy puhább.Van egy Simson rugóm,lehet bepróbálom azt.

lehet, hogy rugózik, de mekkora nyomás van benne? ha kiveszed a rugót, úgy sokkal nagyobb légnyomás szükséges, mintha a levegõ csak rásegítésként szolgálna, így nem hiszem, hogy sokáig fogják bírni a tömítések, ha egyáltalán megtartják a nyomást
Simson rugó meg sztem tuti, hogy kemyény lesz bele, de nem hinném, hogy belefér egyáltalán a villádba, úgy tudom egy simson rugó hosszabb, és jóval vaskosabb, mint ami Neked kéne

mindig rövid i-vel írandó!

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Halihó, tavasz alkalmából megpucolgattam egy solo aires villát, de összerkaás után amikor majdnem maximumot fújok rá megindulásnál kattan egyet... ezerszer átnéztem a technical manualt és jol raktam össze, mellesleg nem ez azlsõ villa, tag amihez hozzányulok és eddig mindne pöpceül sikerült, nem értem itt mi lehet a probléma. Valaki akinek solo aires vilája van nem tapsztalt iylet? tora 302, 318, argyle 409, boxxer wc, totem solo air?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Rugó nélkül mi lesz a rugózó elem?:chin:
Levegõ ráfújás nem azonos a levegõs villával.

Azt mondod,nem lesz jó?Még nem raktam be a bicajba.Kézzel megnyomkodva,rugó nélkül rugózik,mint az R7-esem.Kék jelû rugó volt benne,kéne helyette egy puhább.Van egy Simson rugóm,lehet bepróbálom azt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

manitou axel,TPC-s,levegõs-rugós telóból kivettem a rugót,mert túl kemény.Kérdésem,hogy lehet e csak levgõvel használni?

Rugó nélkül mi lesz a rugózó elem?:chin:
Levegõ ráfújás nem azonos a levegõs villával.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

2 kérdés;
tudsz lõni fotót az eredményrõl?
nem emlékszel, mi volt az eljárás neve, lényege?

fotó,felesleges,olyan lett mint újkorában,csak ahol rájavítottak,kicsit mattabb,sárgább lett a felület,kb ennyi
azt hiszem olyan eljárással csinálták hogy a becsúszót áramra kapcsolták,és kenegették valami szerrel.Az áram hatására kivált valami anyag a szerbõl,és feltöltötte a lyukat,miután ez megvolt,felcsiszolták valami nagyon finom papírral,polírozták,fizettem és örültem.