Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka
Tudomásom szerint a Motion Control csillapítás jobb mint a Turnkey. Azt viszont nem tudom, hogy mi a különbség közöttük? Eltudnátok magyarázni, vagy esetleg egy linket dobni ahol utánna olvashatok.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szerintetek az itt hirdetett tora 318-as u-turn-os ? A hirdetõ azt irta nekem, hogy a RS nem gyárt olyan telót ami u-turn-os és lockout-os is.

http://piacter.bikem...t=255574&cat=14

A 318 U-Turn útállítós és Motion Control csillapítással rendelkezik, így hagyományos értelemben vett lockout nincs rajta.
A hirdetõ kijelentése nem igaz, mert Torából is van olyan U-Turn rendszerû, amiben nem Motion Control csillapítás dolgozik, hanem Turnkey, és abban hagyományos lockout van - de ez nem a 318.

És igen, ahogy ezt "Diablo" is írta, a hirdetett villa nem útállítós.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

Szerintetek az itt hirdetett tora 318-as u-turn-os ? A hirdetõ azt irta nekem, hogy a RS nem gyárt olyan telót ami u-turn-os és lockout-os is.

Levegõs és mósön kontrolos.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Olyan nem. De olyan már történt, hogy letámasztotta a bringát és valami arrébb fordította.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Miért mozog jóbban a recon? Én tudom, hogy a recon csak abban különbözik a tora 318-tól, hogy aluk a becsuszói.

Illetve úgy tudom, hogy csak a becsúszók alapanyagában térnek el.

én is így tudom, ráadásul elvileg a krómozott felületnek a legkisebb a surlódási együtthatója
szóval erre én is kíváncsi vagyok...

más: valaki tapasztalt már olyat, hogy rázós, durva terepen a visszaút csillapítás állító kupak eltekeredett a gyorsabb irányba, vagyis gyorsabb lett a visszaút? egyébként egy Motion Controlos Boxxerrõl lenne szó. valamit biztos kitalálok, de egyszerûbb lenne, ha valaki megosztaná velem ötleteit

köszi!

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka

azért a recon nem picit mozog jobban

Miért mozog jóbban a recon? Én tudom, hogy a recon csak abban különbözik a tora 318-tól, hogy aluk a becsuszói.

Illetve úgy tudom, hogy csak a becsúszók alapanyagában térnek el.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

kizárt :)

nem szeretném kidobni a régi jó xtr v-féket..
megaztán akkor új kerék is kell, ennyi mindent nem szeretnék lecserélni.

esetleg olyan boltban ahol van már 2010-es v-fékes f80/100 RL és értenek is hozzá (van ilyen) kérdezd meg hogy nem lehet e a 100-ast 120-asra hekkelni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

esetleg megbarátkozni a tárcsafékkel ?

kizárt :)

nem szeretném kidobni a régi jó xtr v-féket..
megaztán akkor új kerék is kell, ennyi mindent nem szeretnék lecserélni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Ti okosabbak vagytok Fox témában, ezért kérdeznék:
A lényeg, hogy le szeretném cserélni az én régi jó(?) Manitou Blackemet (120mm), mert a gyári puha rugó is keménynek bizonyul eléggé. No mind1, nem is ez a lényeg.
Szóval nézegettem a Fox villákat, és mivel nekem v-fék felfogatós kéne, ezen kívül nem is nagyon találtam mást: http://www.foxracing.../32_F-SERIES/RL
A honlap szerint ezekbõl is csak a 80 és 100mm-esek lesznek v-fékesek.
Esetleg ti tudtok még valamit ajánlani? 120mm lenne az igaz, de ha nagyon nincs más, megbékélek az F100-al, és várom türelmesen a 2010et :)

esetleg megbarátkozni a tárcsafékkel ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Sziasztok!

Ti okosabbak vagytok Fox témában, ezért kérdeznék:
A lényeg, hogy le szeretném cserélni az én régi jó(?) Manitou Blackemet (120mm), mert a gyári puha rugó is keménynek bizonyul eléggé. No mind1, nem is ez a lényeg.
Szóval nézegettem a Fox villákat, és mivel nekem v-fék felfogatós kéne, ezen kívül nem is nagyon találtam mást: http://www.foxracing.../32_F-SERIES/RL
A honlap szerint ezekbõl is csak a 80 és 100mm-esek lesznek v-fékesek.
Esetleg ti tudtok még valamit ajánlani? 120mm lenne az igaz, de ha nagyon nincs más, megbékélek az F100-al, és várom türelmesen a 2010et :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ez a fox amirõl beszéltek olyan, hogy állítható belülrõl az útja? Mert akkor esetleg elgondolkodhatsz azon is, hogy 100 v 120 lenne a jobb.

Tapasztalatokra kíváncsi vagyok leginkább merevségre, meg persze hogy milyen fékkel produkálja.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

jól értelmezed igen. annyi hogy mikor elhelyezkedtél megint nyomd vissza a gysz-t a porlehuzóig.

hát mivel 113 kg-hoz ír 125 PSI-t így 130 nál ne nagyon fújd többre de sztem súlyodhoz bõven elég lesz 100-110 (én a 105 kilóval 75-80 PSI vel használtam). fox táblázat kb pont annyira nem jó mimt a rs-é.

Én meg 78kg 86psi, mondjuk nem is mozog 7cm-nél (a 10bõl) többet. :)

A sebesség mindent megold.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Na most fogtok hülyének nézni, de nagyából értem de nem teljesen! Leírom hogy jól értelmeztem e?!
Fogok egy gyorszárat mondjuk azt ráhúzom a becsúszóra. Majd ráülök a gépre ránehezedek a telóra, majd leszálok, és az a távolság ami a gyorszár felcsúszása és a porlehúzó között lesz az a sag? Na és ezt kéne addig macerálnom a levegõvel amíg ez a távolság mondjuk max 30mm (100-as telónál?)
Akkor viszont a kérdés még mindig az, hogy mekkora a max nyomás amit belelehet rakni a gépbe? Csak mert ezt még nem találtam meg a CD-n!
Bocs ha hülyének tûnök, de az vagyok az ilyenben, és ha már ezt az írdatlan pénzt rátoltam azt akarom hogy jól is mûködjön!

Bikertigger magyarázata mellé itt egy videós "útmutató"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Na most fogtok hülyének nézni, de nagyából értem de nem teljesen! Leírom hogy jól értelmeztem e?!
Fogok egy gyorszárat mondjuk azt ráhúzom a becsúszóra. Majd ráülök a gépre ránehezedek a telóra, majd leszálok, és az a távolság ami a gyorszár felcsúszása és a porlehúzó között lesz az a sag? Na és ezt kéne addig macerálnom a levegõvel amíg ez a távolság mondjuk max 30mm (100-as telónál?)
Akkor viszont a kérdés még mindig az, hogy mekkora a max nyomás amit belelehet rakni a gépbe? Csak mert ezt még nem találtam meg a CD-n!
Bocs ha hülyének tûnök, de az vagyok az ilyenben, és ha már ezt az írdatlan pénzt rátoltam azt akarom hogy jól is mûködjön!

jól értelmezed igen. annyi hogy mikor elhelyezkedtél megint nyomd vissza a gysz-t a porlehuzóig.

hát mivel 113 kg-hoz ír 125 PSI-t így 130 nál ne nagyon fújd többre de sztem súlyodhoz bõven elég lesz 100-110 (én a 105 kilóval 75-80 PSI vel használtam). fox táblázat kb pont annyira nem jó mimt a rs-é.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

próbáld 100-110 PSI vel ha azt akarod hogy szépen mozogjon

aztán valamelyik becsúszóra köss rá lazán egy elvágott befõttes gumit. nyomd le koppig, ülj fel a bringára fal vagy szekrény mellett ahol meg tudsz támaszkodni
mikor felszálltál megint nyomd le a gumigyûrût kopig
aztán szállj le úgy hogy ne nagyon terheld az elejét

mérd meg a gumi milyen magasra csúszott fel
az a beülés (magyarul SAG :) )
cc-re kb 15-25 %-ot szoktak ajánlani
ez izlés kérdése is
rókák sztem 30% ossal mozognak szépem
ehez képset változtasd a nyomást (értelemszerúen minél nagyobb nyomás annál kisebb sag)

csilit (piros alu tekerentyû, jobb váll teteje) meg próbáld meg fele körül ( 12-t kattan asszem végtõl végig) aztán az tényleg terepes próba alatt tudod jóra belõni

(csak mondom olyan hogy SL nincs, lehet R, RL vagy RLC)

ja és gratula a telóhoz

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

nem kérdéses hogy a Recon ha nem sajnálod rá a pénzt...de a 318-as tora is jól mozog, a 302-est felejtsd el szerintem....ha nem számít a súly akkor elég a tora 318 is, a recon picit konnyebb meg szebben mozog, de drágább is....

azért a recon nem picit mozog jobban

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem kérdéses hogy a Recon ha nem sajnálod rá a pénzt...de a 318-as tora is jól mozog, a 302-est felejtsd el szerintem....ha nem számít a súly akkor elég a tora 318 is, a recon picit konnyebb meg szebben mozog, de drágább is....

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka
Sziasztok !

Telót szeretnék cserélni, ebben szeretném kérni segítségetek.
Általában a Bakonyban tekerek, föként dombos, köves terepen. A terep közepesnek mondható. Olyan telót szeretnék ami a köves terepen is kiválóan mozog és nem mereven ráz /a mostani meg sem mozdul/.
Három típust néztem ki. Nem egy árkategóriába tartoznak. Ebben is szeretném kikérni tapasztalatotokat, hogy szerintetek melyik lenne számomra megfelelõ. Arra gondolok, hogy nekem lehet nem kéne a legdrágább, ha mondjuk az olcsóbb is szépen mozog. Esetleg az sem lenne hátrány ha tudnám állítani a rugózást keményebbre ill. lágyabbra. Kb 86kg vagyok és a mostani telom a 80mm-es utból 30-at becsúszik alattam.
Akkor a három versenyzõ:
RS Recon 351 U-turn PopLock
RS Tora 318 U-Turn Poplock
RS Tora 302 U-Turn Poplock
Elõre is köszi a segítséget.
Pity_

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hallgattam rátok megvettem, bent van! Ellenben akadtak kérdéseim!
A CD kékhalált okozott a gépemben, de elõtte azért rájöttem, hogy ezt igen csak idegen nyelven írták, nekem meg sem a németem sem az angolom nem túl erõs! Na jó azért pár dolgot felfogtam, mondjuk hogy a 120-130km-al épp nem vagyok bent egyik sávban sem amit a villához nyomáshoz írtak!
Szóval, nincs e valahol egy magyar nyelvû leírás a villához?
A mondjuk 130kg-hoz köves, gyökeres utakhoz milyen nyomásra fújjam a telót, illetve milyen beállításokkal menjek?
Illetve mekkora a max nyomás ami fölé soha ne fújjam a villát?
Ja egyébként 09Fox 32F-seriesSL! 100mm-is!
Köszi! (eddig nem volt levegõs telóm, úgyhogy amatör vagyok)

Gratula! Ahogy Tig írta a beállítást, aztán ki terepre, pumpa nálad és lehet finomítani a nyomást.Feltöltött kép Pont ma voltam kint a barátommal aki nemrég újította be a Foxot, kicsit unalmas már hallgatni az áradozását...http://forum.bikemag...cons/icon10.gif