Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2009. október 08. - 14:12
Írta 2009. október 08. - 09:00
A 318 U-Turn útállítós és Motion Control csillapítással rendelkezik, így hagyományos értelemben vett lockout nincs rajta.Szerintetek az itt hirdetett tora 318-as u-turn-os ? A hirdetõ azt irta nekem, hogy a RS nem gyárt olyan telót ami u-turn-os és lockout-os is.
http://piacter.bikem...t=255574&cat=14
A hirdetõ kijelentése nem igaz, mert Torából is van olyan U-Turn rendszerû, amiben nem Motion Control csillapítás dolgozik, hanem Turnkey, és abban hagyományos lockout van - de ez nem a 318.
És igen, ahogy ezt "Diablo" is írta, a hirdetett villa nem útállítós.
Írta 2009. október 08. - 09:00
Szerintetek az itt hirdetett tora 318-as u-turn-os ? A hirdetõ azt irta nekem, hogy a RS nem gyárt olyan telót ami u-turn-os és lockout-os is.
Levegõs és mósön kontrolos.
Durung forever!
Írta 2009. október 08. - 05:58
Írta 2009. október 07. - 12:45
Durung forever!
Írta 2009. október 07. - 11:55
Miért mozog jóbban a recon? Én tudom, hogy a recon csak abban különbözik a tora 318-tól, hogy aluk a becsuszói.
Illetve úgy tudom, hogy csak a becsúszók alapanyagában térnek el.
én is így tudom, ráadásul elvileg a krómozott felületnek a legkisebb a surlódási együtthatója
szóval erre én is kíváncsi vagyok...
más: valaki tapasztalt már olyat, hogy rázós, durva terepen a visszaút csillapítás állító kupak eltekeredett a gyorsabb irányba, vagyis gyorsabb lett a visszaút? egyébként egy Motion Controlos Boxxerrõl lenne szó. valamit biztos kitalálok, de egyszerûbb lenne, ha valaki megosztaná velem ötleteit
köszi!
Írta 2009. október 07. - 10:18
azért a recon nem picit mozog jobban
Miért mozog jóbban a recon? Én tudom, hogy a recon csak abban különbözik a tora 318-tól, hogy aluk a becsuszói.
Illetve úgy tudom, hogy csak a becsúszók alapanyagában térnek el.
Írta 2009. október 06. - 12:46
esetleg olyan boltban ahol van már 2010-es v-fékes f80/100 RL és értenek is hozzá (van ilyen) kérdezd meg hogy nem lehet e a 100-ast 120-asra hekkelni.kizárt
nem szeretném kidobni a régi jó xtr v-féket..
megaztán akkor új kerék is kell, ennyi mindent nem szeretnék lecserélni.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. október 05. - 19:15
esetleg megbarátkozni a tárcsafékkel ?
kizárt
nem szeretném kidobni a régi jó xtr v-féket..
megaztán akkor új kerék is kell, ennyi mindent nem szeretnék lecserélni.
Írta 2009. október 04. - 21:28
esetleg megbarátkozni a tárcsafékkel ?Sziasztok!
Ti okosabbak vagytok Fox témában, ezért kérdeznék:
A lényeg, hogy le szeretném cserélni az én régi jó(?) Manitou Blackemet (120mm), mert a gyári puha rugó is keménynek bizonyul eléggé. No mind1, nem is ez a lényeg.
Szóval nézegettem a Fox villákat, és mivel nekem v-fék felfogatós kéne, ezen kívül nem is nagyon találtam mást: http://www.foxracing.../32_F-SERIES/RL
A honlap szerint ezekbõl is csak a 80 és 100mm-esek lesznek v-fékesek.
Esetleg ti tudtok még valamit ajánlani? 120mm lenne az igaz, de ha nagyon nincs más, megbékélek az F100-al, és várom türelmesen a 2010et
Írta 2009. október 04. - 21:22
Ti okosabbak vagytok Fox témában, ezért kérdeznék:
A lényeg, hogy le szeretném cserélni az én régi jó(?) Manitou Blackemet (120mm), mert a gyári puha rugó is keménynek bizonyul eléggé. No mind1, nem is ez a lényeg.
Szóval nézegettem a Fox villákat, és mivel nekem v-fék felfogatós kéne, ezen kívül nem is nagyon találtam mást: http://www.foxracing.../32_F-SERIES/RL
A honlap szerint ezekbõl is csak a 80 és 100mm-esek lesznek v-fékesek.
Esetleg ti tudtok még valamit ajánlani? 120mm lenne az igaz, de ha nagyon nincs más, megbékélek az F100-al, és várom türelmesen a 2010et
Írta 2009. október 04. - 15:09
Tapasztalatokra kíváncsi vagyok leginkább merevségre, meg persze hogy milyen fékkel produkálja.
Írta 2009. október 04. - 15:03
Én meg 78kg 86psi, mondjuk nem is mozog 7cm-nél (a 10bõl) többet.jól értelmezed igen. annyi hogy mikor elhelyezkedtél megint nyomd vissza a gysz-t a porlehuzóig.
hát mivel 113 kg-hoz ír 125 PSI-t így 130 nál ne nagyon fújd többre de sztem súlyodhoz bõven elég lesz 100-110 (én a 105 kilóval 75-80 PSI vel használtam). fox táblázat kb pont annyira nem jó mimt a rs-é.
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. október 04. - 13:20
Na most fogtok hülyének nézni, de nagyából értem de nem teljesen! Leírom hogy jól értelmeztem e?!
Fogok egy gyorszárat mondjuk azt ráhúzom a becsúszóra. Majd ráülök a gépre ránehezedek a telóra, majd leszálok, és az a távolság ami a gyorszár felcsúszása és a porlehúzó között lesz az a sag? Na és ezt kéne addig macerálnom a levegõvel amíg ez a távolság mondjuk max 30mm (100-as telónál?)
Akkor viszont a kérdés még mindig az, hogy mekkora a max nyomás amit belelehet rakni a gépbe? Csak mert ezt még nem találtam meg a CD-n!
Bocs ha hülyének tûnök, de az vagyok az ilyenben, és ha már ezt az írdatlan pénzt rátoltam azt akarom hogy jól is mûködjön!
Bikertigger magyarázata mellé itt egy videós "útmutató"
Írta 2009. október 04. - 11:21
jól értelmezed igen. annyi hogy mikor elhelyezkedtél megint nyomd vissza a gysz-t a porlehuzóig.Na most fogtok hülyének nézni, de nagyából értem de nem teljesen! Leírom hogy jól értelmeztem e?!
Fogok egy gyorszárat mondjuk azt ráhúzom a becsúszóra. Majd ráülök a gépre ránehezedek a telóra, majd leszálok, és az a távolság ami a gyorszár felcsúszása és a porlehúzó között lesz az a sag? Na és ezt kéne addig macerálnom a levegõvel amíg ez a távolság mondjuk max 30mm (100-as telónál?)
Akkor viszont a kérdés még mindig az, hogy mekkora a max nyomás amit belelehet rakni a gépbe? Csak mert ezt még nem találtam meg a CD-n!
Bocs ha hülyének tûnök, de az vagyok az ilyenben, és ha már ezt az írdatlan pénzt rátoltam azt akarom hogy jól is mûködjön!
hát mivel 113 kg-hoz ír 125 PSI-t így 130 nál ne nagyon fújd többre de sztem súlyodhoz bõven elég lesz 100-110 (én a 105 kilóval 75-80 PSI vel használtam). fox táblázat kb pont annyira nem jó mimt a rs-é.
Írta 2009. október 04. - 11:01
próbáld 100-110 PSI vel ha azt akarod hogy szépen mozogjon
aztán valamelyik becsúszóra köss rá lazán egy elvágott befõttes gumit. nyomd le koppig, ülj fel a bringára fal vagy szekrény mellett ahol meg tudsz támaszkodni
mikor felszálltál megint nyomd le a gumigyûrût kopig
aztán szállj le úgy hogy ne nagyon terheld az elejét
mérd meg a gumi milyen magasra csúszott fel
az a beülés (magyarul SAG )
cc-re kb 15-25 %-ot szoktak ajánlani
ez izlés kérdése is
rókák sztem 30% ossal mozognak szépem
ehez képset változtasd a nyomást (értelemszerúen minél nagyobb nyomás annál kisebb sag)
csilit (piros alu tekerentyû, jobb váll teteje) meg próbáld meg fele körül ( 12-t kattan asszem végtõl végig) aztán az tényleg terepes próba alatt tudod jóra belõni
(csak mondom olyan hogy SL nincs, lehet R, RL vagy RLC)
ja és gratula a telóhoz
Na most fogtok hülyének nézni, de nagyából értem de nem teljesen! Leírom hogy jól értelmeztem e?!
Írta 2009. október 04. - 10:35
azért a recon nem picit mozog jobbannem kérdéses hogy a Recon ha nem sajnálod rá a pénzt...de a 318-as tora is jól mozog, a 302-est felejtsd el szerintem....ha nem számít a súly akkor elég a tora 318 is, a recon picit konnyebb meg szebben mozog, de drágább is....
Írta 2009. október 04. - 09:27
Írta 2009. október 04. - 09:21
Telót szeretnék cserélni, ebben szeretném kérni segítségetek.
Általában a Bakonyban tekerek, föként dombos, köves terepen. A terep közepesnek mondható. Olyan telót szeretnék ami a köves terepen is kiválóan mozog és nem mereven ráz /a mostani meg sem mozdul/.
Három típust néztem ki. Nem egy árkategóriába tartoznak. Ebben is szeretném kikérni tapasztalatotokat, hogy szerintetek melyik lenne számomra megfelelõ. Arra gondolok, hogy nekem lehet nem kéne a legdrágább, ha mondjuk az olcsóbb is szépen mozog. Esetleg az sem lenne hátrány ha tudnám állítani a rugózást keményebbre ill. lágyabbra. Kb 86kg vagyok és a mostani telom a 80mm-es utból 30-at becsúszik alattam.
Akkor a három versenyzõ:
RS Recon 351 U-turn PopLock
RS Tora 318 U-Turn Poplock
RS Tora 302 U-Turn Poplock
Elõre is köszi a segítséget.
Pity_
Írta 2009. október 03. - 21:44
Gratula! Ahogy Tig írta a beállítást, aztán ki terepre, pumpa nálad és lehet finomítani a nyomást. Pont ma voltam kint a barátommal aki nemrég újította be a Foxot, kicsit unalmas már hallgatni az áradozását...http://forum.bikemag...cons/icon10.gifHallgattam rátok megvettem, bent van! Ellenben akadtak kérdéseim!
A CD kékhalált okozott a gépemben, de elõtte azért rájöttem, hogy ezt igen csak idegen nyelven írták, nekem meg sem a németem sem az angolom nem túl erõs! Na jó azért pár dolgot felfogtam, mondjuk hogy a 120-130km-al épp nem vagyok bent egyik sávban sem amit a villához nyomáshoz írtak!
Szóval, nincs e valahol egy magyar nyelvû leírás a villához?
A mondjuk 130kg-hoz köves, gyökeres utakhoz milyen nyomásra fújjam a telót, illetve milyen beállításokkal menjek?
Illetve mekkora a max nyomás ami fölé soha ne fújjam a villát?
Ja egyébként 09Fox 32F-seriesSL! 100mm-is!
Köszi! (eddig nem volt levegõs telóm, úgyhogy amatör vagyok)