Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

bár nem kormányról áll0thato

http://boneshaker.hu...130_es_150.html

esetleg a "butított" testvérei?
http://boneshaker.hu...120_es_140.html

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nem az van itt, hogy végletekrõl beszélünk? Van aki havonta szétszedi a villát, van aki meg soha. Aztán aki soha, az úgy néz ki, mint a képen látható. Azért biztos van valami méretgazdaságossága a dolognak, szal nem kell állandóan szétbontani.

Ugye volt a nyílt olajos marzóm, azt 4 év alatt egyszer szedtem szét és teljesen hibátlan volt belülrõl. Tudom ez is ferdítés kicsit, mert az valóban nyílt olajos volt, de elég szembetûnõ a különbség.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Én is így gondolom. Hozzá teszem mentem én már nem egy telóval nagy sárban órákon keresztül,de egyik sem nézett így ki utána belül :-(

Ha érdekel privátban megírom. Nem varázslat.

az elõírt szervízperiódust szerintem nem feltétlenül kell szentírásnak venni, de odafigyelni nem árt. ez a reba a tulaj igénytelenségének esett áldozatul.

"csak becsúszókat"? hogy varázsolod bele a vállba?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

az igény:

max 140et mozgó gyorszáras teló, aminek állítható az útja. ha lehet kormányról. nem szeretem a u-turn, meg ata megoldást. egy mozdulattal lehessen állítani. eddig egy jelölt van, manitou minute. fox nem kell. mi lehet még?

bár nem kormányról áll0thato

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás

Elrettentés. Így néz ki egy becsúszó szár, amikor nem tartják karban a telót. A gazdája valami nagyon sáros körülmények között használta, a szimering alatt lévõ szivacs tele volt megszáradt sárral. Az erdemény magáért beszél. Ja, egyébként RS Reba :-(

Keresek RS reba váll-becsúszó egységet belsõség nélkül, vagy csak becsúszókat, nem baj ha használt, csak ne legyen sérült.

az elõírt szervízperiódust szerintem nem feltétlenül kell szentírásnak venni, de odafigyelni nem árt. ez a reba a tulaj igénytelenségének esett áldozatul.

"csak becsúszókat"? hogy varázsolod bele a vállba?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

heh engem meg hülyének néznek a haverjaim mert az elõírtak szerint karban tartom a telóimat...

Ugyanez, csak megtoldva azzal, hogy legutóbb a boltos megkérdezte, mikor volt utoljára szervízen. Mondom, hogy eltelt újabb 50 óra, itt a harmadik szervíz ideje. De õ a helyemben nem küldené az X-...-hoz, mert szerinte évente 1x elég szervízelni, õ sem szokta gyakrabban. Különben is, 2000-3000 km egy villában nem sok. Én meg, hogy nem baj, csak küldje! :)

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
heh engem meg hülyének néznek a haverjaim mert az elõírtak szerint karban tartom a telóimat...

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Elrettentés. Így néz ki egy becsúszó szár, amikor nem tartják karban a telót. A gazdája valami nagyon sáros körülmények között használta, a szimering alatt lévõ szivacs tele volt megszáradt sárral. Az erdemény magáért beszél. Ja, egyébként RS Reba :-(
Feltöltött kép

Keresek RS reba váll-becsúszó egységet belsõség nélkül, vagy csak becsúszókat, nem baj ha használt, csak ne legyen sérült.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

és az absolute meg az absolute+ mit tud? olvasgatom a marketingdumát, de inkább a tapasztalat érdekel. plusz, ha már itt egy hozzáértõ, akkor a kérdés:
ha veszek egy it nélküli minute-ot, akkor lehet-e bele külön IT cuccot kapni bele alkatrészként?

igazából nem vágom ennyire "mit tud"
a marketing dumán kivül én se tudok sokkal többet.
azt tudom, amit a vargánya elmesélt: egyszerûbb a szerkezet, és kiküszöböltek benne pár bosszantó hibát. az absolute-ban volt olyan, hogy egy 1-2 mm-re elméretezett rugó (egy tollrugónál kisebb rugót képzelj el, ami a felsõ "nyomórúdban" belül van) azt okozta, hogy a villa folyamatosan blokkolva volt...
azt viszont tudom, hogy az IT-t nem lehet beszerelni egy sima villába (túl sok átalakitással jár, plusz nem kapni "szettként")
amit vehetsz hozzá késõbb aftermarket, az az uj lock-ot kar a MILO.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
és az absolute meg az absolute+ mit tud? olvasgatom a marketingdumát, de inkább a tapasztalat érdekel. plusz, ha már itt egy hozzáértõ, akkor a kérdés:
ha veszek egy it nélküli minute-ot, akkor lehet-e bele külön IT cuccot kapni bele alkatrészként?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ja, 2step ideális lenne, de csak a nagy villákban van. magura wotan csak csõtengellyel. durin esetleg, de az meg csak 120mm. a minute tetszene, bár nem tudom ez az absolute csili mit tud. meg van most valami még újabb. Abs, asszem. persze minute-et ebben a verzióban szerezni kb. olyan, mint a lottó ötös. f.szom, ennyire nagyok az igényeim? suntour, hát nem tom... egy rlc-t cserélek le. nem vagyok sznob, de azért félnék tõle.

van uj csili, absolute plus (amit ugy látsz, hogy "abs+")
semmi köze az eredeti absolute-hoz
németeknek sincs eurowarehouse-ban it-s simatengelyes (csõtengelyes sem) igy mi se tudunk szerezni ilyet...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
http://www.x-fusion-...forks/vengeance

Ezekrõl a villákról tudni valamit?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Írtam neked emailt fox ügyben, nem válaszoltál, de valószínûleg mindegy is... sajna nem az én kategóriám, árban :D Epicon kormányról állítható, de egy fox mellett azért nem tudom mit villant... Én axont használok, ez szépen mûködik, elégedett vagyok vele!

SR Epicon XC TAD a pontos neve

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ja, 2step ideális lenne, de csak a nagy villákban van. magura wotan csak csõtengellyel. durin esetleg, de az meg csak 120mm. a minute tetszene, bár nem tudom ez az absolute csili mit tud. meg van most valami még újabb. Abs, asszem. persze minute-et ebben a verzióban szerezni kb. olyan, mint a lottó ötös. f.szom, ennyire nagyok az igényeim? suntour, hát nem tom... egy rlc-t cserélek le. nem vagyok sznob, de azért félnék tõle.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
csak Lyrik-tõl felfelé van 2step-air

esetleg SR Epicon RLD Lock.....az elvileg 100-140, igaz nem kormányról.....ha bevállalod, most egeszen jokat irtak rola ugy tudom

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
2-step es Rock Shoxok nem ilyenek? bar nemtom azt rakjak-e mar revelationbe, vagy meg mindig csak a nagy villakban van
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Minute-en kívül nem sok alternatíva van.....

ja olvass majd privit Rocsi.....szükségem volna a segítségedre

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
az igény:

max 140et mozgó gyorszáras teló, aminek állítható az útja. ha lehet kormányról. nem szeretem a u-turn, meg ata megoldást. egy mozdulattal lehessen állítani. eddig egy jelölt van, manitou minute. fox nem kell. mi lehet még?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Közben megvan hogyan kell, tetszõleges méretû hézagoló a nyomórúd feje alá a becsúszóba, de így a kihézagolt rész be lesz feszítve, ergó keményebb lesz a villa.
Két ember kell hozzá, aki nyomja össze, a másik aki teszi rá a kupakot.
Hézagolót természetesen a gumibakok alá.

Majd beszámolok képekkel.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem feltetlen kell olajcsere

gari biztos nem. ha elbarmolod akkor nyilvan igen de az mas kerdes.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F