Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2010. március 12. - 12:18
Az MC- vel mindent csináltak amit kérdeztetek, nem használt, cserélni kellett. Ugyanakkor vettünk egy cimborámmal 2 db Canyon Nerve kerót. Mindkét Pike menthetetlenül folyt az MC- nél. Az enyém már amikor megérkezett teljesen összekente a dobozt belülrõl. Egybõl ment is vissza és bár 1.5-2 hónap alatt, de cserélték, ingyen postázták vissza. A cimborámé csak kicsit késõbb nagy hegyek között kezdte el ezt csinálni. Mentünk a Rock Shox sátorhoz (volt ilyen a rendezvényen) beálltunk a sorba (igen hosszúba). Amikor ránk került a sor a srác lakonikus arccal a telóra nézett, kérdezte MC folyik? Mondom mint az állat. Vigyorgott csavarta ki, rakta be az újat. Az MC-t meg a nagydobozba a többi Lyrik, Totem és Pike csillapító egysége mellé. Szóval ilyen ez a pop szakma. Ami mozog, bonyolult, elromolhat. Ennyi.
Én a 90 kg- hoz Rebát venném. A Sid mégis csak egy kárcsú versenyzõk alá szánt villa.
Egyébként van ilyen villa a nagykerben?
Írta 2010. március 12. - 10:14
Írta 2010. március 12. - 01:05
Ez itt a Reba Race Pushlock, ez meg egy SID Race ohne Pop/Pushlock, az áruk ugyanaz. Hogy nincs Pop/Pushlock SID-en, az hidegen hagy, de az is hogy a Reba 200g-al több... Akérdés hogy a 90 kilómhoz jöhet e a SID v maradjak a Reba-nál? Az újjabb (32 becsúszokkal szerelt) SID-ekrõl azt olvasom hogy leglább olyan merevek mint a Reba-k... Szóval Reba vagy SID?
A régi Rebákkal semmi ilyen gond nem volt, de ezt már egy hete kiveséztük veled a Bükkben.
Én is Foxra váltottam, de abból is volt szarabb széria, ezt is tudod, mert te is bevásároltál belõle.
De! A mayor kérdésére válaszolva, most a Fox-al jársz jobban szerintem is.
Írta 2010. március 12. - 00:29
Írta 2010. március 11. - 23:52
RS domain 318- ról mik a tapasztalatok? Elnézést, ha már volt róla szó, csak nincs túl sok idõm a gép elõtt visszakeresni, így gondoltam gyorsabb, ha megkérdezem.
Írta 2010. március 11. - 22:21
A régi Rebákkal semmi ilyen gond nem volt, de ezt már egy hete kiveséztük veled a Bükkben.
Én is Foxra váltottam, de abból is volt szarabb széria, ezt is tudod, mert te is bevásároltál belõle.
Ebben is ellentétesek a vélemények...
inkább veszek szantúrt, azt ha szar, nem sajnálom annyira hogy egy nagy rakás pénzt kellett érte kifizetni...
Írta 2010. március 11. - 22:10
Írta 2010. március 11. - 21:54
Szét lett csavarva a Motion Control egység és ellenõrizték a felsõ tömítést?
Én is pont ezt akartam kérdezni. Nálam is folyatott, aztán szétkaptam a motion controlt, tömítést kicseréltem és ezután semmi baja nem volt.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. március 11. - 21:09
A régi Rebákkal semmi ilyen gond nem volt, de ezt már egy hete kiveséztük veled a Bükkben.Évjárattól függetlenül a Rebák és a Revelation- ok körében tapasztaltunk ilyet.
Írta 2010. március 11. - 20:50
Szét lett csavarva a Motion Control egység és ellenõrizték a felsõ tömítést?A motion controll folyást pedig többnyire Pike-ok körében tapasztaltam. Nem volt elég a gate gomb alatti kis tömítés cseréje (a kis sziszegéssel egybekötött olaj szivárgás szinte sosem szûnt meg), a komplett csillapítást cserélni kellett, mert folyt belõle az olaj. (4db villa).
Nem azt mondom, hogy az RS szar, de olyan sok defektessel találkoztam az elmúlt 4 évben, hogy már nem hiszek bennük. Így minden bringámban Fox-ra cseréltem a telókat. Eddig (2 éve) minden rendben.
Ezek után csak azt tudom mondani, hogy sok szerencsét egy jó széria kifogásához bármelyik típusból:-)
Ehhez nem sok köze van a szerencsének, mert a fenti tapasztalataiddal szemben, minimum ekkora darabszámú, ellentétes példával tudnék szolgálni. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy sajnos érezhetõen nagyobb arányú a meghibásodások száma az említett modellek esetében, az új modellévek elõrehaladtával.
Véleményem és saját tapasztalataim alapján a legjobb minõségû Reba és Pike villák a piacra kerülésük évében (2005) készültek.
Írta 2010. március 11. - 20:33
Telóút redukálódás: Sokszor elõfordult, hogy a pozitív és a negatív kamra áteresztett. Vagy lassan a telóút csökken, húzódik össze a villa. Ha kiengeded a negatív kamrából a levegõt kiugrik az út, visszafújod és rendben minden. Majd pár hét múlva megint feltûnik, hogy mintha nem lenne meg a teljes út. Leméred és valóban. Már csak 8 cm látszik a 10-bõl. Hiába cserélgették a tömítéseket az összehúzódás attól függetlenül megmaradt.
A drasztikus pedig amikor például nagy hidegben összecsuklik a villa. Pumpálhatsz bele bármennyit, semmi eredménye. Pont egy 2009-es Reba Race járt így idén a Szilváson.
A motion controll folyást pedig többnyire Pike-ok körében tapasztaltam. Nem volt elég a gate gomb alatti kis tömítés cseréje (a kis sziszegéssel egybekötött olaj szivárgás szinte sosem szûnt meg), a komplett csillapítást cserélni kellett, mert folyt belõle az olaj. (4db villa)
Nem azt mondom, hogy az RS szar, de olyan sok defektessel találkoztam az elmúlt 4 évben, hogy már nem hiszek bennük. Így minden bringámban Fox-ra cseréltem a telókat. Eddig (2 éve) minden rendben.
Ezek után csak azt tudom mondani, hogy sok szerencsét egy jó széria kifogásához bármelyik típusból:-)
Írta 2010. március 11. - 19:31
az en vazam fejcsove 11.5m, a kormanycsapagy kb 2.5cm. szeretem kicsit hosszabbra hagyni a villanyakat mint szukseges, igy van meg 2cm hezagolo hogy fel-le tudjam allitani a stucnit. osszesen 20.5cm a villanyak.
raadasul ha legalabb 20centire vagod, akkor eladaskor valoszinuleg nem lesz olyan hogy valaki azert nem veszi meg mert tul rovidre vagtad.
legegyszerubb ha beleprobalod vagatlanul a villat ugy hogy a vazban benne van a kormanycsapagy, raksz oda hezagolot amennyit akarsz, es a stucnit. a tetejenel megjelolod egy filctollal, aztan elvagod.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. március 11. - 19:15
Írta 2010. március 06. - 23:25
csak az OS 240-est lehet 20mm-re konvertálni sajnos
ejj, kössz. így kiesik a magura thor.
Egy gyors kérdés:
09' FOX F32 RL vagy 09' RS REBA Race Dual Air?
Mindkettõ zsír új és árban is ugyanott vannak kb.
Köszi!
én pont most cserélem le a 09 rlc-t. nem tetszett. rs-ben még sosem csalódtam.
Írta 2010. március 06. - 18:57
Írta 2010. március 06. - 15:34
09' FOX F32 RL vagy 09' RS REBA Race Dual Air?
Mindkettõ zsír új és árban is ugyanott vannak kb.
Köszi!
Írta 2010. március 06. - 09:32
Nekem is volt a torámon, szerintem egyáltalán nem para. Nekem az egyik száron voltak inkább, ha nagyon érdekel melyiken elõkotrom a garázsban (már nyugdíjaztam). Elõször nem tetszett, de semmilyen mûködésbeli hatása nem volt. Az olaj emiatt nem fog kijönni! A tükörfényes felületen az elsõ apró karcok látszanak, de elkopni a krómozás biztosan nem fog.
Mindig tisztítsd meg a becsúszót-porlehúzót. Én indulás elõtt egy-egy csepp teló olajjal körbefolyattam a tiszta porlehúzót. Ezen persze sokan megint felszisszennek de a rockshox is ezt javasolja. Ha hosszabban áll a géped elsõ indulás elõtt kicsit fejre is állíthatod hogy átjárja a kenõolaj belül. Évente legalább cserélj kenõolajat.
Nagyon köszi. Eddig 2-3 havonta olajcsere volt, pont most, azzaz ma lesz benne olajcsere, kap egy adag motorex olajat. Becsúszókat pedig mindig tisztítottam, de csak tiszta rongyal, olajat nem csepegtettem.
Írta 2010. március 04. - 17:38
a dt 240es agyat lehet adapterrel csõtengelyesíteni? melyik csili van benne? mondj te árat meg egy elfogulatlan véleményt róla.
csak az OS 240-est lehet 20mm-re konvertálni sajnos
Írta 2010. március 04. - 16:18
Én is így gondolom. Hozzá teszem mentem én már nem egy telóval nagy sárban órákon keresztül,de egyik sem nézett így ki utána belül :-(
Ha érdekel privátban megírom. Nem varázslat.
igen, jöhet. kösz!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2010. március 04. - 15:32
azt nem írtam, hogy pénz nem számít
egyre inkább a durin-minute-revelation hármasra korlátozódik az igény.
ebbõl én revelationt vennék (illetve azt is fogok, csak átütõst)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való