Nekem is hasonló kattogó hangot ad a Suntour Axon-om, és nem tudom egészséges-e. Viszont a sziszegés utána szerintem biztosan nem gond.
Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2016. augusztus 21. - 17:28
Írta 2016. augusztus 21. - 16:09
Írta 2016. augusztus 21. - 16:07
Írta 2016. augusztus 20. - 19:41
Írta 2016. augusztus 19. - 16:57
Srácok, Fox villákból a mostani 4. generációs FIT-es mennyire lehet jó cucc? Aki követi a műszaki tartalmat, biztosan nézte, miben változott a belbecs és hát a korábbi szériáknál akadtak problémák, azért kérdezem.
(Egy 2016-os kashimás Terralogic villán gondolkozom. XCM versenyzésre.)
Nos, ahogy működik, az én ízlésemnek mindenben megfelelő. Alapból kemény, a bringa mellett állva megnyomkodva a bicaj elejét egy viccnek tűnik, de menet közben teljesen más. Mászásnál zár, lefelénél ha kap egy kis ütést, már nyit is. Eddigi legjobb teleszkópom. Működésével igazából messze a legjobb teleszkópom, amivel csak dolgom volt.
A megbízhatósága más kérdés. 0 km-es korában volt már egy enyhe kotyogása, úgy látszik, ezek ilyenek. Kb. a szerviz esedékességénél tartok vele, amit a Fox leírása szerint tartani is fogok - illetve már most kiszedtem a bicajból, mert a bal becsúszónál eléggé, jobb oldalon enyhén köpi az olajat. Na ez a része nem tetszik.
Átmenetileg visszatettem most a régi átütős RS Reba villámat, szépen mozog ez, de messze alulteljesít a Fox villához képest.
Off: Nem, most nem merev villával megyek, ütést kapott a bal kézfejem és az ujjaim. Mielőtt valaki szóvá tenné, miért...;-) On.
zscs módosította - 2016. augusztus 19. - 16:58
- rob kedveli ezt
Írta 2016. augusztus 19. - 16:38
Írta 2016. július 06. - 16:53
Sziasztok!
Van egy problémám. Van egy régebbi átütős rock shox psylo sl teleszkópom. Egy évig alig használtam, jól be is rohadt, az átütő tengelyt ki akartam tekerni, ahogy szoktam, de letört a vége. Fotók itt a két oldaláról: Most benne maradt a tengely, és a baj, hogy még legalább 1 cm-es részen menetes a benne lévő tengely, tehát tekerni kéne, nem lehet csak úgy kiütni.
A kérdés, hogy szerintetek valahogy ki lehet-e szedni, és ha igen, kit ajánlanátok? Már egy szerelőt próbáltam, de nem jártam sikerrel.
A másik kérdés, hogy ha ki is sikerül szedni, lehet-e bele esztergáltatni/venni (érdemes-e) egy átütő tengelyt, vagy kuka az egész villa?
Köszönöm a segítségeteket előre is.
Ki lehet szedni de ezt valami lakatoshoz vagy esztergályoshoz kéne inkább vinni. Bringaboltban kevesen foglalkoznak ilyen speciális problémával.
Persze, lehet venni ilyen tengelyt.
Írta 2016. július 06. - 12:56
Sziasztok !
Segítséget kérek. Manitou Sliver Super TPC 80 (2007-es) telóhoz keresek a közepesnél egyel keményebb (sárga?) rugót. Tudja e valaki, hogy hol találok, illetve, hogy a 80-as Axel rugó jó e hozzá. Köszönöm.
Üdv
Írta 2016. június 29. - 10:47
Sziasztok!
Van egy problémám. Van egy régebbi átütős rock shox psylo sl teleszkópom. Egy évig alig használtam, jól be is rohadt, az átütő tengelyt ki akartam tekerni, ahogy szoktam, de letört a vége. Fotók itt a két oldaláról:
Most benne maradt a tengely, és a baj, hogy még legalább 1 cm-es részen menetes a benne lévő tengely, tehát tekerni kéne, nem lehet csak úgy kiütni.
A kérdés, hogy szerintetek valahogy ki lehet-e szedni, és ha igen, kit ajánlanátok? Már egy szerelőt próbáltam, de nem jártam sikerrel.
A másik kérdés, hogy ha ki is sikerül szedni, lehet-e bele esztergáltatni/venni (érdemes-e) egy átütő tengelyt, vagy kuka az egész villa?
Köszönöm a segítségeteket előre is.
gofri30 módosította - 2016. június 29. - 10:47
Írta 2016. június 24. - 22:18
Szép napot!
Mivel nem igazán vagyok jártas az ilyen kaliberű teleszkópokban ezért szeretnék megkérdezni egy hozzá értőt.
A problémám a következő:
Megtaláltam egy régi bringám első telóját, ami: Manitou R7 Platinum 100
Viszont sajnos semmi érdemlegeset nem találtam róla. Amit én is látok rajta ill. tudok róla az az, hogy levegős, spv, rebound, lockout. Továbbá felmerült bennem a kérdés, hogy ha csak 100as a villa akkor hogy lehet az hogy lemérve 125. Ki lehet húzni 120ra? Vagy geometria miatt ekkora? Kicsit belemerültem a fórumokba és a tesztekbe, véleményekbe de nem találtam sehol ezt a villát. Létezik, hogy ezt 2 villából rakták össze? Egy képen akadt meg a szemem, amit a Manitou gyár pdf-es okosságában találtam, ott nincs lockout csak szelepek.
Első körben ennyi lenne, ha bővebb infó kell a megfejtéshez kérem írjon egy hozzá értő úri ember.
Előre is köszönöm!
Szia!
MAnitou nál a hátsó fékhid miatt mindig nagyobbnak tűnik a rugóút, ereszd le teljesen nyomd le koppig, na annyi a rugóutad.
SPV, az olaj felett levegő nyomás alatt van, ennek két jelentősége van, egyrész kevésbé habosodik kavitál az olaj, másodsorban a nyomás a csillapitó fejet lezárva tartja, amolyan autómata lock out, nagyobb nyomás értelem szerüen erősebb megindulást okoz, FIGYELEM! van egy minimum PSI érték ,az alá mész elmegy csillapitás, visszarug,
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2016. június 08. - 16:23
Szép napot!
Mivel nem igazán vagyok jártas az ilyen kaliberű teleszkópokban ezért szeretnék megkérdezni egy hozzá értőt.
A problémám a következő:
Megtaláltam egy régi bringám első telóját, ami: Manitou R7 Platinum 100
Viszont sajnos semmi érdemlegeset nem találtam róla. Amit én is látok rajta ill. tudok róla az az, hogy levegős, spv, rebound, lockout. Továbbá felmerült bennem a kérdés, hogy ha csak 100as a villa akkor hogy lehet az hogy lemérve 125. Ki lehet húzni 120ra? Vagy geometria miatt ekkora? Kicsit belemerültem a fórumokba és a tesztekbe, véleményekbe de nem találtam sehol ezt a villát. Létezik, hogy ezt 2 villából rakták össze? Egy képen akadt meg a szemem, amit a Manitou gyár pdf-es okosságában találtam, ott nincs lockout csak szelepek.
Első körben ennyi lenne, ha bővebb infó kell a megfejtéshez kérem írjon egy hozzá értő úri ember.
Előre is köszönöm!
Írta 2016. május 08. - 14:39
Sziasztok tudnátok segíteni nekem van egy Magura Asgard (2005) teleszkópom amit szervizelni akarok és nem tudom milyen viszkozitású olajat tegyek bele mivel Magura Suspension blood TYPE 3, irja amit nem tudok milyen Viszkozitású lenne minek felelne meg? 5W, 7,5W, 10W, 15W,
Itt van a leírás 4 oldal
http://www.birota.ru...-spareparts.pdf
Írta 2016. március 20. - 21:20
A szétkopott becsúszó miatt már úgyis kuka az egész villa. Ha időben megcsináltattad volna a perselyezést, akkor akár még futhatna is, de így már egy fillért nem érdemes rá költeni.
annyira nem kopott szét a becsúszó, mellékelek is egy képet:
https://onedrive.liv...thint=photo,jpg
és nem, eszem ágába sincs perselyeztetni sem, jól tudom, hogy nem éri meg sokat rákölteni, de egy kört még futok.
Írta 2016. március 20. - 21:05
A szétkopott becsúszó miatt már úgyis kuka az egész villa. Ha időben megcsináltattad volna a perselyezést, akkor akár még futhatna is, de így már egy fillért nem érdemes rá költeni.
Írta 2016. március 20. - 20:16
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy régi Manitou Black villám (2007-es lehet), múlt héten szétszedtem, és olajat cseréltem benne és be is zsíroztam. Korábban sok törődést nem kapott, de pár maratonon indultam vele. Meg is lett a következménye, a jobb oldali lábban a felső perselyről, vagy hogy is hívják, lejött a teflon réteg. és a becsúszó is ennek megfelelően néz ki azon a részen. Összeraktam a teflon cucc nélkül, és normálisan mozog, viszont ahogy láttam össze is karcolta már mégjobban a becsúszót.
Arra várnék tippeket, hogy hogy tudnám visszavarázsolni a helyére? Esetleg pillanatragasztó megteszi? Egyéb alternatív megoldás?
Ez a szára rendben van: https://onedrive.liv...thint=photo,jpg
Ez a rossz: https://onedrive.liv...thint=photo,jpg
Szimering nélkül: https://onedrive.liv...thint=photo,jpg
És a teflon réteg: https://onedrive.liv...thint=photo,jpg
Vagy dobjam ki az egészet a kukába úgy ahogy van? Az is eszembe jutott, hogy valahogy felpolírozhatnám azt a fémet, amin ez a réteg volt, de gondolom az sem túl jó megoldás.
Köszi a segítséget, Üdv, Bence
Írta 2016. március 18. - 09:16
haló
van egy öreg ám keveset futott rs duke xc villám, amit városi bringába használok. olaj stb csere után szépen mozog, levegőt tartja, de irgalmatlanul recseg a vállnál..mit lehet ezzel kezdeni?
jól körbenézni, nem repedt-e véletlenül...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2016. március 14. - 20:27
haló
van egy öreg ám keveset futott rs duke xc villám, amit városi bringába használok. olaj stb csere után szépen mozog, levegőt tartja, de irgalmatlanul recseg a vállnál..mit lehet ezzel kezdeni?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2015. november 10. - 16:20
Valaki tudna nekem infóval szolgálni , hogy a két teló közül melyik lehet a jobb választás vagy ezeken kivül mi lenne jobb hasonló árban és méretben?
https://www.bike-com...ll-2016-p43746/
http://www.bike-disc...very_country=64
Illetve, hogy a 120as jelenlegi teló helyett a 100assal sem lesz probléma a vázban ?Milyen egyéb változtatást igényel ez a méretváltozás az egész bringára nézve?
26" Össztelós Merida trans- mission 2006 os 19.5" os vázméret
A lényeg, hogy legyen rajta mind a 2 fajta fékfelfogatás a teleszkópon, egyszerre a két dolgot nem tudom cserélni.
Repvez módosította - 2015. november 10. - 16:21
Írta 2015. október 28. - 10:41
egy kinézett bringa ezzel szerelt
hát ne várd tőle azt mint anno a fox telódtól.
új fitről meg kb semmi tapasztalat itthon.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2015. október 28. - 10:38
egy kinézett bringa ezzel szerelt