Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

igazán tartós megoldásnak tûnik, egy örök darab lesz. ki vesz meg villát toldott nyakkal?

Használni akarod vagy eladni? Ezt neked kell eldöntened.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

alu nyakat is lehet toldani, ahogy az acélt is illik: a 28.6-os csõ belseje acélnál éppen 25,4-es, azaz elfér benne a colos villanyak egy darabja. azt beletéve és körbehegesztve majd esztergán szépen leszúrva tökéletes, bombabiztos, és nehéz, de meghosszabbított villanyakat kapunk.
ha az alu ilyen vékony falvastagságú, akkor szerzel alu 25.4-es villanyakat (RST-bõl van asszem) és mehet is az AVI hegesztõhöz, utána meg lenagyjázást már bármelyik esztergályos egy sörért megoldja
amivel nehezebb lesz, az a közdarab, ha nem hagyod túl nagyra (4-5 centi) akkor ez kb 20-30g többletet eredményezhet.
persze ha nem 25,4 a belsõ átmérõje az alu villanyaknak, akkor oda eszergáltatni kell már a közdarabot is.

igazán tartós megoldásnak tûnik, egy örök darab lesz. :) ki vesz meg villát toldott nyakkal?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha nincs pénzed újra akkor is inkább vegyél egy használt Torát vagy Recont ég és föld egy darthoz képest.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

soospety

soospety

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Üdv mindenkinek!
Vélemény ill. tanács kellene, Magellan Polarisomban a hozzá adott RST GILÁT eddig elhasználgattam, fõleg város-vidék-kis földutakon tekergetek. Mostanában kezd zavarni a teló csillapításának hiánya, rugózgat úgy-ahogy, de felül mindig üt. Terv egy RS Dart 3 lenne , nem horribilis az összeg érte, de megéri élményben ilyen felhasználás mellett? Eddig fõleg jó véleményt olvastam, tényleg korrekt?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

170
aztán lehet fit-es , modellév nem derül ki

Ahan.Ha aktuális lesz keress meg,nyitok Neked egy dobozt olcsóbban ;)
Még a Recon-t is beszámolom :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

mennyiért nyomja Balázs?

170
aztán lehet fit-es , modellév nem derül ki
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

úgy tudom nincs
probikeban elvileg van még
meg kint websop (csak az drága)

mennyiért nyomja Balázs?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Faktorban van még nem fit-es vanilla???

úgy tudom nincs
probikeban elvileg van még
meg kint websop (csak az drága)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Faktorban van még nem fit-es vanilla???

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hát max olyat tudok,hogy vanilla rlc,140,qr15,fekete lábak,nyíltfürdõ,kashima helyett meg raksz rá arany csomagolópapírt :D

ja olyat én is kösz :)
de 1ébként pillanatnyilag az az 1.es számú jelölt
ha lesz még, mikor lesz pénzem akkor õ váltja a recont

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

ha jók emlékeim, azt már Maggi használja

én meg szeretnék egy olyan telót ami nincs....

fox 32 float R, 140 (510 beép magasság) qr15, fekete lábak, nyiltfürdõ, no fit de kashima coat....

valaki intézzzen mán egyet :)

Hát max olyat tudok,hogy vanilla rlc,140,qr15,fekete lábak,nyíltfürdõ,kashima helyett meg raksz rá arany csomagolópapírt :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tams,jól emléxem,hogy Minute-ot használsz?

ha jók emlékeim, azt már Maggi használja

én meg szeretnék egy olyan telót ami nincs....

fox 32 float R, 140 (510 beép magasság) qr15, fekete lábak, nyiltfürdõ, no fit de kashima coat....

valaki intézzzen mán egyet :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Tams,jól emléxem,hogy Minute-ot használsz?

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

alu nyakat is lehet toldani, ahogy az acélt is illik: a 28.6-os csõ belseje acélnál éppen 25,4-es, azaz elfér benne a colos villanyak egy darabja. azt beletéve és körbehegesztve majd esztergán szépen leszúrva tökéletes, bombabiztos, és nehéz, de meghosszabbított villanyakat kapunk.
ha az alu ilyen vékony falvastagságú, akkor szerzel alu 25.4-es villanyakat (RST-bõl van asszem) és mehet is az AVI hegesztõhöz, utána meg lenagyjázást már bármelyik esztergályos egy sörért megoldja
amivel nehezebb lesz, az a közdarab, ha nem hagyod túl nagyra (4-5 centi) akkor ez kb 20-30g többletet eredményezhet.
persze ha nem 25,4 a belsõ átmérõje az alu villanyaknak, akkor oda eszergáltatni kell már a közdarabot is.

Ez õrült jó! Pont most akartam megkérdezni, hogy lehet-e a villanyakat toldani anélkül hogy bármilyen veszélyt jelentsen pl. verseny közben vagy durvább kiruccanásnál. Ezek szerint van megoldás....:) Zsír!

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Üdv. mindenkinek! R.S. poplock karom kék színû "adjust" gombja egyszerûen megadta magát 1-2 használat után. Felfelé kiugrik a helyérõl mikor tekerem. Szétszedtem, és látom, hogy a gomb végén volt valami "seeger gyûrû szerûség" de nincs meg a kar házában. Tudja valaki pontosan mi való az adjust gomb tengelyére, hogy ne ugorjon ki a házból? Válaszaitokat elõre is köszönöm!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Amivel még lehet játszani ilyen esetben az a kormánycsapágy, alacsonyabb beépítésûvel lehet nyerni akár fél-egy centit is.
A BBB-rõl sokat nem tudok, de valahogy nem szimpatikus annyira ez a megoldás, de lehet csak az én hülyeségem. Acél nyaknál szoktak ráhegeszteni még egy kis darabot, a karbont ragasztani szokták. Az alunál is meg lehet próbálkozni a ragasztásnál, de kell hozzá egy jól legyártott toldás plusz egy megfelelõ ragasztó, persze csak úgy merném használni ha fogja az eredeti nyakat is valamennyire.

Részemrõl se volt meggyõzõ a bbb cucca. Biztosan mûködik, de ha nem jó a villa, akkor szerintem ilyen téren kár nekiállni sufni tunningolni. Az iparis, alu csészés dabomb kormány csapágyamtól pedig nem szeretnék megválni. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor jól tudtam énis. Namost a rövidebb befogási részzel rendelkezõ FSA stucnim tetejétõl is így 1,1 cm távolságra lenne, és ez így bõven nincs a második csavar vonalában. Ergo ez így nem jó. Láttam a BBB-nek van villanyakcsõ hosszabbításra egy cucca, de grammadatot nem láttam róla. Mivel a mostani villám 2500g körül van, a revelation meg 1870 körül, így érthetõen nem szeretnék beletenni egy 200-300 grammos (hasraütöttem) toltó eszközt.

Amivel még lehet játszani ilyen esetben az a kormánycsapágy, alacsonyabb beépítésûvel lehet nyerni akár fél-egy centit is.
A BBB-rõl sokat nem tudok, de valahogy nem szimpatikus annyira ez a megoldás, de lehet csak az én hülyeségem. Acél nyaknál szoktak ráhegeszteni még egy kis darabot, a karbont ragasztani szokták. Az alunál is meg lehet próbálkozni a ragasztásnál, de kell hozzá egy jól legyártott toldás plusz egy megfelelõ ragasztó, persze csak úgy merném használni ha fogja az eredeti nyakat is valamennyire.

A sebesség mindent megold.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Max 5-6mm-vel érhet feljebb a stucni, mint a villanyak, de az ajánlott a 2-4mm. Magasabb emelésû stucnival vagy kormánnyal lehet ez ellensúlyozni.

Akkor jól tudtam énis. Namost a rövidebb befogási részzel rendelkezõ FSA stucnim tetejétõl is így 1,1 cm távolságra lenne, és ez így bõven nincs a második csavar vonalában. Ergo ez így nem jó. Láttam a BBB-nek van villanyakcsõ hosszabbításra egy cucca, de grammadatot nem láttam róla. Mivel a mostani villám 2500g körül van, a revelation meg 1870 körül, így érthetõen nem szeretnék beletenni egy 200-300 grammos (hasraütöttem) toltó eszközt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Úgy gondoloma válasz a bírtokomban van, de inkább felteszem a kérdést. Villacsere küszöbén állok. Elég nagy ugrás lenne, mert egy 2009-es 302-es tora helyére jönne egy 06-os Revelation 426 dual air. Mindkettõ 130mm rugóúttal lenne használva, viszont a revelation nyaka sajnos csak 18,5 cm hosszú. Méricskélvén a történetet csak ráztam a fejem. Meddig kellene min felérnie a nyaknak a stucninál már, hogy biztonságosan használható legyen a cucc? Jelenleg 2db van ahead alátétbõl a stucni alatt, de a tora kikerülésekor, az új villa nyakának rövidsége miatt, ez nullára csökkenne. Egyet szándékoztam hagyni alatta, de most az se lenne. Erõsen geometriai és irányíthatósági kérdések is felmerülnek bennem, amikkel majd valakihez fordulni kéne a ruckus ügyében, de ez már egy következõ kérdés.

Max 5-6mm-vel érhet feljebb a stucni, mint a villanyak, de az ajánlott a 2-4mm. Magasabb emelésû stucnival vagy kormánnyal lehet ez ellensúlyozni.

A sebesség mindent megold.