Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ez valami nagymenõ webshop, vagy csupán õk is oem vellákat árulnak? Csak azért, mert néztem, hogy crc az RS sektor 100k Ft, itt meg 70k.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
75kg vagyok, és a bicaj is úgy kb. 10kg lesz...

(én meg pont a Marzocchit néztem ki, hehe...)
;) breeze :mad:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
R7 Pro, ha nem vagy túl nehéz, ha 80kg fölött vagy akkor inkább egy rebában gondolkodj...

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Sziasztok,

szeretném a véleményetek kérni, hogy ebbõl a háromból ti melyiket vennétek?
Szempontok voltak: 100mm-es rugóutas, legyen könnyû, csak 160mm-es tárcsafékkel lesz használva, kevés hobby terep, több hobby aszfalt, férjen bele 100e Ft-ba.
Õk azok:
Manitou R7 Pro Absolute+ Gabel Modell 2011 - BIKE-COMPONENTS.DE
Manitou R7 MRD Milo Absolute+ Gabel Disc only Modell 2010 - BIKE-COMPONENTS.DE
Marzocchi Corsa Superleggera LR Federgabel Modell 2011 - BIKE-COMPONENTS.DE

Vagy nézzek vmi 2011-es REBA szintû RS villát?
Köszi.
;) breeze :mad:

Benõke

Benõke

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

gyenge anyagok, pontatlan megmunkalas, egy XCM sajna ennyit bir. Csak azt tudom ajanlani hogy hidegben minimalisan hasznald, aztan ha lesz penzed akkor esetleg csereld le egy jobbra.

Nem sokat használom hidegben, csak ha épp rámjön már egy kis móka. :)

Ez egy olyan villa, amit nem érdemes megvenni. Csupán azért van, hogy az alsókategóriás bicókban is legyen valami. Esetleg arra jó, hogy városban, ha lejössz a patkáról, akkor valami rugózik alattad, de szerintem ennél többet ér egy merevvilla. Használtan 25-30e Ft körül már elég kellemes teleszkópokat lehet kapni.

Alapból volt rajta gyárilag. Mondjuk nagyon nem is használom sokkal többre. Terepen nagyon keveset megyek vele, többnyire aszfalton.

Ezért szerintem nem éri meg újat(jobbat) venni. Nekem fontosabb a hajtás. Ha az megvan akkor talán cserélem.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ez egy olyan villa, amit nem érdemes megvenni. Csupán azért van, hogy az alsókategóriás bicókban is legyen valami. Esetleg arra jó, hogy városban, ha lejössz a patkáról, akkor valami rugózik alattad, de szerintem ennél többet ér egy merevvilla. Használtan 25-30e Ft körül már elég kellemes teleszkópokat lehet kapni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
gyenge anyagok, pontatlan megmunkalas, egy XCM sajna ennyit bir. Csak azt tudom ajanlani hogy hidegben minimalisan hasznald, aztan ha lesz penzed akkor esetleg csereld le egy jobbra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Benõke

Benõke

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
SR Suntour SF-XCM márkájú.

Azt gondoltam hogy valami megfogja a hidegben(ezek szerint elasztomer... nem tudtam), de egy idõ után picit szorult(ez még nem is meglepõ), de utána ahogy jobban terhelem, lejjebb megy kevesebb ellenállással. Eég fura a mozgása. Vagyis hát már nem is mozog... :s

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
elõszõr azt ird le,hogy milyen teleszkóp van a bringában...senki se látnok itt a fórumon
valószinû valamely márka (rst,suntour) alap villája,hidegben megkeményedik benne az elasztomer(egyre kevesebbet és nehezebben mozog,aztán semmit se)

Benõke

Benõke

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem ha nem haragszotok.
Elmentünk egy haverral párszor hóbringázni, elõször -10 fokban. Akkor lefagyott a teló de semmi baja nem lett(látszólag). Utána amikor kicsit enyhült az idõ és már nem minuszok voltak akkor is kimentünk és elõtte meg is néztem: mozgott, jó nem úgy mint nyáron, de mozgott. Tehát akkor szerintem még nem lehetett baja. Viszont az akkor enyhült idõben kicsit a menetszéltõl megint lecsökkent a mozgása; sõt egy idõ után elkezdett elég furcsán viselkedni:
amikor rátehénkedtem akkor kicsit mintha "szorult" volna majd viszonylag könnyen tovább ment. Ez alig észrevehetõ volt, de aztán egyre durvább volt. Végül már alig bírtam "áttolni" azon a "szorult"(vagy nem is tudom milyennek mondjam) részen. Ja és még amikor nem volt olyan durva, akkor azt is észrevettem hogy ha elemeltem az elsõ kereket a földtõl, akkor mintha viszonylag "durván" csapódott volna vissza alaphelyzetbe. (Talán nem ütött ekkorát korábban).
Másfél éves a bicó, úgyhogy viszonylag új, eddig csak nyáron lett használva(leszámítva ezt :) ), viszont a sajnos a telóval még nem lett foglalkozva. Nem is tudom mivel kell kenni, azt se hogy hogyan, boltba meg még nem vittem el emiatt. Ezekbõl kiderül valami? Hogy mi lehet a baja? :S
Mindenképpen elviszem szervizbe, de az még odébb van, és ezen fogok bosszankodni....
Jah és megnéztem most reggel: kb fél vagy 1 centit mozog aztán mintha "beragadna" vagy "szorulna". Árt vajon neki ha használom(úgyse mozog most szinte semmit se)?

Üdv, Benõ

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok!

Fõleg a tavalyi Bikemag teleszkópszerelés cikkein felbátorodva elhatároztam, hogy házilag fogok telót kenni. Most elõször csinálok ilyet, a kenõanyagokról lenne pár kérdésem.
A villám egy Suntour XCM, 80 mm-t mozog, a bal szárban sima acélrugó, a jobb szárban egy bonthatatlan lockout cartridge. A cikk alapján mindkét szárba zsírral kevert olaj való. Pontosan mennyi? Illetve milyen arányban keverjem a zsírt és az olajat? Tudom, hogy érzésre, de tudjátok, hogy a szakácskönyvek se sokat segítenek a kezdõknek.:) Olajból milyen viszkozitást ajánlotok? (Se mennyiségre, se minõségre nem találtam gyári ajánlást, pedig a Workshop Bookig bezárólag átnéztem mindent.) Zsírból tudom, hogy a Manitou/Motorex PrepM lenne a legprofibb megoldás, de sima csapágyzsírral is érdemes próbálkozni (fõleg olajjal keverve)?
Köszi elõre is.:)

zolee@

zolee@

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
köszi körülnézek

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
RST-k vannak ilyen feltételekkel, az olcsóbbak cserélhetõ nyakasak, amibe lehet venni 1" menetest is

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Köszi mindenkinek,ahead rózsaként kerestem,biztos azért nem találtam.Valószínûleg a régi villámból fogom kivenni és azt rakom az újba.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hol láttál külön?
Én is kerestem már régebben!

pl

-- Bikemarket.hu -- Spyral Cup Set

de sztem itt is még van kb 5 féle acortól a ricsiig
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Silboy.Szerintem ha bemész egy szervizzel is rendelkezõ bringaboltba használtat ingyen is fogsz kapni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Ha kiütöm egy villanyakból még fel lehet használni újra?Vagy csak egyszer használatos?

nagyjából bármelyik bicajboltban lehet kapni, ha viszed a villát, még bele is teszik.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Persze hogy lehet használni! Csak a behúzásnál van szerepe, utána úgy is rögzíted a stucnit!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Ha kiütöm egy villanyakból még fel lehet használni újra?Vagy csak egyszer használatos?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Hol láttál külön?
Én is kerestem már régebben!