Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2010. december 31. - 10:02
Zúzódások, törések amibõl egy nyílt, agyrázkódás és egy lassan gyógyuló szem sérülés (9 hónap, addig végig fájt a bal szeme).
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. december 31. - 10:00
Ugye emlékszünk még Mg-re?
nah õ alóla egy marzó villa tört ki egy padkán leugrástól. Megfejelte a stucnit, több hét fogászati, illetve szájsebészeti beavatkozás követte...
hazai forgalmazó elhajtotta, irt az olaszoknak, akik sûrû elnézést kérve beküldték a Mali-hoz, hogy azt választ amit szeretne, bármit vihet.
persze ez nem kárpótol , de legalább ujra van bicaj.
mondjuk Mg a 65kilójával képes volt a 3kg-os acél vázat eltörni...
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. december 31. - 09:53
Korrekt eljárás nagyon.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. december 31. - 09:51
1. A Yamaha tetszés szerinti modelljét ajánlotta fel. Kért egy 600-as endurót (megkapta)
2. Kapott még egy vásárlási utalványt egy teljes öltözet védõfelszerelésre (ruha, csizma, sisak, kesztyû, protektorok)
3.Kérte hogy nevezze meg azt az összeget amennyi kár érte. Ennek majd a a 2.5x -t kapta mivel A Yamaha európai biztositója min. ekkora összeget utalhatott az adott feltételek mellett.
Az esés után 3hónappal ment átvenni a motort és a cuccokat amit maradéktalanul megkapott. Az esetrõl még a helyi újság is írt mint követendõ példáról, csak azt nem értem márkát miért nem írtak.
Írta 2010. december 31. - 00:22
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 31. - 00:13
plusz ha a kerékpár gyártója európai, a hibás alkatrész gyártója meg tengerentúli, akkor logisztikai szempontból is gyorsabb, ha a gyártó ad egy új alkatrészt a vevõnek mintha a forgalmazó ad egyet.
ehhez persze ilyen gyártói mentalitás kell...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. december 30. - 22:54
Intézték.
Másfél hét alatt megvolt.
Mindenki boldog.
Írta 2010. december 30. - 20:05
Írta 2010. december 30. - 17:58
Jogos.
De az is szép ,hogy adtam el össztelóst RS Reba villával,aminek a Motion Controllja tönkrement 2 hét múlva,a hazai nagyker meg azt mondta,hogy két hónap a javítása(Biker).
Szezonban.
...merthogy nincs hozzá alkatrész,és csak egy darab ilyen villa ven a polcon,azt meg el akarják adni,ezért abból nem veszik ki a komponenst.
Más:szerintem az meg a kisker pöcstelensége,ha nem vállalja magára az ügy intézését.
na ja
meg láttam valami 3x oda vissza postázott rebát amit valahogy nem tudtak megcsinálni. nyomogatva meg nem derült ki a hiba, csak beépítve. persze az is szezonban, hibajelenség meg leírva papíron pontosan a dobozban.
más : ott töketlen volt a hazai forgalmazó is. tót márka.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 30. - 17:48
De az is szép ,hogy adtam el össztelóst RS Reba villával,aminek a Motion Controllja tönkrement 2 hét múlva,a hazai nagyker meg azt mondta,hogy két hónap a javítása(Biker).
Szezonban.
...merthogy nincs hozzá alkatrész,és csak egy darab ilyen villa ven a polcon,azt meg el akarják adni,ezért abból nem veszik ki a komponenst.
Más:szerintem az meg a kisker pöcstelensége,ha nem vállalja magára az ügy intézését.
Írta 2010. december 30. - 17:39
Nem csak nálatok,RS ugyanezt csinálja.
nincs is ezzel semmi gond
a gáz az amikor a vidéki versenyzõ komplett bringát vesz, és neki kell 2 hónap töketlenkedést követõen utánajárni, szállítgatni, meg a Vargányával tárgyalni , ha azt akarja hogy legyen vmi a telójából. holott a vásárlónak (pláne hogy komplett bringát vett) azt sem kell tudnia ki a honi indián disztri.
Írta 2010. december 30. - 13:37
2 verzió van amikor érvényes a garancia manitou esetében:
- ezzel a villával vetted a kerékpárod újonnan
- vagy kiskerben vettél hazai forrásból villát (fel van irva nálunk a száma a nagykerben)
oem villa külföldrõl nem garis. ezzel próbálja szorítani a manitou a visszaéléseket
nem azért nincs gari, mert mi g*cik vagyunk, hanem mert nekünk sem cserélik ki. ez van, company policy
Nem csak nálatok,RS ugyanezt csinálja.
Írta 2010. december 29. - 23:45
2 verzió van amikor érvényes a garancia manitou esetében:
- vagy kiskerben vettél hazai forrásból villát (fel van irva nálunk a száma a nagykerben)
oem villa külföldrõl nem garis. ezzel próbálja szorítani a manitou a visszaéléseket
nem azért nincs gari, mert mi g*cik vagyunk, hanem mert nekünk sem cserélik ki. ez van, company policy
És itthon akad ilyen 2011-es R7 pro fehér disc villa?
Hogyé mérik?
Írta 2010. december 29. - 21:40
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. december 29. - 15:49
Kiváncsi voltam,mennyire számít-e ez vásárláskor(mármint a gari),ugyanis a hazai nagyker nem ad garit az oem=nem kerékpárral együtt/beépített vásárolt villákra.
ami került be hazai forrásból oem (Te is tudod sztem) ott megoldották .
én meg pl csak akkor vettem kintrõl ha muszáj volt, ott + nyilván belekalkulálja az ember hogy vagy pénzért javítatt vagy postázgat.
Írta 2010. december 29. - 15:39
Írta 2010. december 29. - 15:25
kicsit off-Hogy lesz az oem villákra garancia?
ahogy oem-e lesz. azt is ugyanaz gyártja
és mivel oem-bõl nem 10 darabos mennyiségekkel játszanak, nyilván van cseredarabja a vevõnek, gyárral meg lejátssza a garit
mondjuk 2 céggel nyomják az ipart
egyik a kereskedõ/webshop
másik a "gyártó"
aztán a gyártótól a "felesleg" átkerül aftermarketbe
Írta 2010. december 29. - 15:12
kicsit off-Hogy lesz az oem villákra garancia?
Gondolom a bolt saját költségére vállalja. Ha meg csak javítani kell, akkor egy ügyesebb szerelõ ugyanazt meg tudja csinálni, mint amit a nagyker szervizese tud.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. december 29. - 14:17
75kg vagyok, és a bicaj is úgy kb. 10kg lesz...
(én meg pont a Marzocchit néztem ki, hehe...)
Kerülném, fõleg ah szeretnél majd itthon kapni hozzá szimmeringet stb....Manitou-hoz sala meg vargánya is nagyon ért ha valami gond lenne velük...
Sztem az r7 pro elég, a másikban a Milo-rol vannak negativ tapasztalatok....
Írta 2010. december 29. - 14:03