Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Haverod ezek szerint 30 kilóval könnyebb, mint te, és az õ testsúlyához volt beállítva a teló. Akkor ne csodálkozz, hogy beült alattad. Próbáld ki az övét úgy, hogy rápumpáltok a te testsúlyodnak megfelelõen. Hidd el, nem lesz ott probléma.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

Gevox: Azt hogy leülné a fél rugóutat azt mibõl gondolod? :) fel kell fujni, nagyobb a sansz, hogy rugót nem találsz ilyen súlyhoz...

Szeva!
Egyik havernek egy Reba Team van,õ majd 100kilós. Az õ gépére ültem fel,és ott volt ez az eset,hogy "félig" rögtön le is ült,holott haver elég jól beállította magának,hogy jól mozogjon,és kellõen "merev" is legyen. Az õ súlya alatt szinte alig ült le,alattam meg röhögtek hogy szinte nem mozgott semmit sem.
Azért nem vennék ilyen telót,hogy aktívan mozogjon mondjuk 3-4centit. (se)
Árban sajnos nem lenne többem rá,mint 45e totál max 50e,de az már a vége. Ebbõl kellene kihoznom a legjobbat.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Gevox: Azt hogy leülné a fél rugóutat azt mibõl gondolod? :) fel kell fujni, nagyobb a sansz, hogy rugót nem találsz ilyen súlyhoz...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
használt pike, nem kell félni attól, ha levegõs. szvsz. a stock acélrugó sem lenne jó 125 kg alá.
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox Pike 426
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: csere pike426 argiyle vagy átütõs merevvilla

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Szevasztok! Segítség kellene. A "laza" 125-130kilómhoz keresnék max100mm rugóutas,szimpla vállas,min 30as de inkább nagyobb átmérõjû becsúszós,tárcsafékes villát,átütõset - simát mindegy,olyant aminek erõsek a rugói,ami nem levegõs mert a 130kiló alatt rögtön leülne legalább a felét a rugóútnak,és árban max 45-50e HUF. Létezik egyáltalán ilyen? Köszönöm!

ateeumf

ateeumf

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Lehet növelni a 2005 ös DJ rugóutját ugy mint a 2003 asét, hogy csak a távtartõ kis müanyagokat pakolgatom, vagy ennél már más a felépítés?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Urak! 2009es nixonról mit érdemes tudni? partiban lehet egy azonos évjáratú vanilla rlc-vel?
konkrétan erre gondolok: Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Manitou Nixon Elite 2009 karctalan állapotban TPC+

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
tegnap próbálgattam hogy melyik villát tegyem a vázba és elõkerült egy 05 v 06-os boxxer race, aminek rövid volt a nyaka,de ha már kezembe volt szétszedtem,kipucoltam stb..erre látom hogy a csillapítás nem forog benne. Ugye ezt a láb aljában állítom 3as imbuszkulcsal..hát csak állítanám,mert meg sem mozdul..próbáltam egyel nagyobb kulcsot,azzal sem..a fenti végét nézve a csillapításnak középsõ állásban reked meg a szelepnél..valami ötlet hogy bírjam mozgásra?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Bordó Kona váza van fehér felirattal, szerintem jól mutatna benne.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
színûket leszámítva sztem teljesen jók...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Köszi.

Nézett ki fehér Recont apróból (41k+kar, nem is értem miért árulja külön), valami solo air, de nem mertem meleg szívvel ajánlani.

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rockshox Recon SL Pop-Lock 100mm(ÚJ!)

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox Recon SL Solo Air Poplock (ÚJ!)

Ezekni.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Pedig gyönyörû villa amit linkeltél...

Akkor tényleg csak a RS marad. MCD ugye tud lock meg gate. A másik csillapításnak van neve? Ott milyen opciók vannak?

van turn key + damping nevûek

tudnak lock -kemény nem moccan-, meg a nyúl/teknõs tekerõ.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Pedig gyönyörû villa amit linkeltél...

Akkor tényleg csak a RS marad. MCD ugye tud lock meg gate. A másik csillapításnak van neve? Ott milyen opciók vannak?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hi,

Haversrác keres telót a szántúr helyett. XC style, 90-100kg, 180-as SLX mellé.

Pár éve követem a fórumot és az jön le a kommerszebb márkák közül Marzo nem ajánlott.

90%-ban RS-t javasol mindenki. Amennyire tudom MCD eléggé bevált rendszer, de mintha Dart, Tora, Recon lenne noname 'oil' csillapítással is. Ezeket meg szabad venni?

Manituo-val mi a helyzet? R7 ajánlott a 30-as becsúszójával?

X

ahoz a súlyhoz r7-et erõsen kerülném (mondjuk amúgy is :))

amúgy recon, nekem sem mcd-s, nincs vele semmi gond. pont nem érzek különbséget a rebáimhoz képest.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hi,

Haversrác keres telót a szántúr helyett. XC style, 90-100kg, 180-as SLX mellé.

Pár éve követem a fórumot és az jön le a kommerszebb márkák közül Marzo nem ajánlott.

90%-ban RS-t javasol mindenki. Amennyire tudom MCD eléggé bevált rendszer, de mintha Dart, Tora, Recon lenne noname 'oil' csillapítással is. Ezeket meg szabad venni?

Manituo-val mi a helyzet? R7 ajánlott a 30-as becsúszójával?

X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hayes group-os szal szerintem ez az ervenyes. mas kerdes hogy tesomeknak mijuk van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ki gyárt manapság, könnyû 80as V-fékes teleszkópot?

tán R7 van még...
pl
Manitou Suspension Forks & Bicycle Components for Mountain Bikes
csak nem tudom, ez a lap e ami ér mostanság indiánékból

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Jól látod, kényelmi jelentõsége van. És talán biztonságosabb is ha nem kell elengedni a kormányt. Cserébe némi súly plusz egy újabb bizbasz a kormányon.

spyderco

spyderco

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!Szeretnék egy új bringát (Trek 8000 2011) venni amin egy Fox teló (Fox Alps w/air spring, rebound, alloy steerer, 100mm travel)van.Ez nem kormányról állítható.A kérdésem az, hogy mi a jobb , a lent vagy a kormányról állítható teló?Elõtte egy Rock Shox Reba-m volt kormányról állítható és az teljesen bejött!Vagy lehet rá utólag Remote-t tenni?Elõre is köszi!

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok lenne egy kis problémám.
Szóval vettem egy binyót, volt benne egy Suntour XC60-as teleszkóp. A szimeringek teljesen tropák, a gazdája szerint kidobós a teleszkóp. Persze olyat nem csinálunk, szóval nekiálltam szétbontani. Valaki már erõteljesen buherálta, minden csava szét volt barmolva. A tetején az erõfeszítés állító kupakot sikerült leszedni (bõ fél óra alatt), de a láb alján lévõ csavarral meggyült a gond. Az inbuszos csava szép kerekre volt gyalulva, így nem tudtam megfogni semmivel. Hát marad a flex. Szépen levágtam, de akkor jött a meglepi, hogy a csava kúpos, és a lábban is van egy kis része. Nem volt mit tenni, fúrunk rajta egy kicsit, és szétjött. Itt járok most.
A kérdés az lenne, hogy hol lehet szerezni hozzá alkatrészt? Szimeringet már találtam, de most nekem az a csavar kéne, amit levágtam, és amire rá lehet csavarni az a szár. Ami a telón belül egy hosszú van, és összetartja az egészet. Sajna annak a nevét nem tudom.
Ha valakinek van valami ötlete, esetleg annak a résznek tudja a nevét, írja meg.
Köszi