Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2011. január 25. - 00:04

Írta 2011. január 25. - 00:02

Írta 2011. január 25. - 00:00

olyan súlyhoz célszerûbb lenne átütõs. pl pike, bár igazából én azt nem vennék használtan. (nem emléxem menny ia büdzsé) azon elfér a 200-as is. gyszárasra ne tegyél 180 asnál nagyobbat. inkább hagyj hosszabb féktávokat. amúgy ne félj a levegõstõl se, haverod rebájával vmi nem kóser.
Köszi szépen a tanácsod,megfogadom. Igaz 50e a max,amibõl ki kellene hozni valami jóságot.
A levegõs telóktól tartok,mint már írtam is,habár tudom,hogy 1-2 teló alapján nem kellene következtetéseket levonnom. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy évekkel ezelõtt (15éve talán) volt egy rock shox telóm,már a típusára nem is emlékszem olyan rég volt (talán mag 21,de nem akarok hülyeséget mondani) ,és ott ahhoz kaptam egy hosszú tût,amit egy pumpára kötve fújhattam fel. Az a teló azért lett akkor eladva,mert abba bármennyit fújhattam,mindig leült az akkori 95-100kilóm alatt.
Szóval a mostani telók már biztos mások,de valamiért nagyon nem szeretnék levegõset venni. A DJ 2 szimpatikus,de ha van jobb abban az árban,örülnék ha mást is ajánlanátok. A rugóút 10cm max lehet!
Ha sima agyat veszek,nem átütõset,azzal bajom lehet a 200as tárcsánál? Nagyon megcsavarja,vagy mi lehet a gond? Csak attól is tartok,hogy ha kisebb tárcsát teszek fel (180ast) az meg már nem fog majd úgy,ahogy kellene.
Írta 2011. január 24. - 23:51

Írta 2011. január 24. - 23:40

Srácok!
Még azt szeretném megérdeklõdni tõletek,hogy egy 200as tárcsát tervezek elõre. Ez a méret kellhet a 130kilómhoz xc felhasználáshoz,vagy elég lenne egy 180as tárcsa? S ha a 200ast választom,ehhez a tárcsához már mindenképpen átütõs villa kellene? Nem elég hozzá egy "sima"?
Köszi a segítséget!
olyan súlyhoz célszerûbb lenne átütõs. pl pike, bár igazából én azt nem vennék használtan. (nem emléxem menny ia büdzsé) azon elfér a 200-as is. gyszárasra ne tegyél 180 asnál nagyobbat. inkább hagyj hosszabb féktávokat. amúgy ne félj a levegõstõl se, haverod rebájával vmi nem kóser.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. január 24. - 23:27

Jól értem, hogy ugyanúgy állítható az útja, mint az RSeknek? Érdemes megvenni ezt a vellát? Megbízható? Jelenleg dj2m, van, mint az elõzõ hszból kiderült.

Írta 2011. január 24. - 23:27

Még azt szeretném megérdeklõdni tõletek,hogy egy 200as tárcsát tervezek elõre. Ez a méret kellhet a 130kilómhoz xc felhasználáshoz,vagy elég lenne egy 180as tárcsa? S ha a 200ast választom,ehhez a tárcsához már mindenképpen átütõs villa kellene? Nem elég hozzá egy "sima"?
Köszi a segítséget!
Írta 2011. január 24. - 18:42

Rock Shox Sektor RL U-Turn Federgabel Modell 2011 - BIKE-COMPONENTS.DE
+10 euro posta
Tudom, ez nem webshopos topik, sok boltos is jár erre, aki ezt nem szereti, elnézést is kérek, csupán csorgatom a nyálam, mivel senki nem hajlandó egy rendes pikeot eladni :'(
Írta 2011. január 24. - 18:28

Párhuzamosan fut egymás mellett az útállítós és a fixutas kiadás..., ahogy most is...
Jó tudni... annyira nem vagyok képben. Anno elém került és nem tudtam ott hagyni annyiért, nem is nagyon ástam bele magam...

Írta 2011. január 24. - 18:15

Apa...olvass
Technologies:
Absolute+damper: Externally adjustable low-speed damping, Internally tuneable high-speed damping, Compatible with MLO
MARS Air spring: Light weight; Suppleness of a coil spring: Late ramp-up for bottomless travel
Hollow Crown; Light weight
Deep Bore Hollow Crown (MRD): Lighter weight, No loss in strength
Optional HexLock axle: Improved steering precision
Igaz, csak az MRD zavart meg a vállnál...
Írta 2011. január 24. - 17:59

használt pike, nem kell félni attól, ha levegõs. szvsz. a stock acélrugó sem lenne jó 125 kg alá.
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox Pike 426
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: csere pike426 argiyle vagy átütõs merevvilla
Írta 2011. január 24. - 17:56

Technologies:
Absolute+damper: Externally adjustable low-speed damping, Internally tuneable high-speed damping, Compatible with MLO
MARS Air spring: Light weight; Suppleness of a coil spring: Late ramp-up for bottomless travel
Hollow Crown; Light weight
Deep Bore Hollow Crown (MRD): Lighter weight, No loss in strength
Optional HexLock axle: Improved steering precision
Írta 2011. január 24. - 17:51

Írta 2011. január 24. - 16:27

Manitou Minute 20mm Forks - Disc Only 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Ez vajon melyik csillapítással van? Absolute-tal mondjuk jó lenne, de tpc-vel nem szeretném... érdemesebb õt mint a Sektort?
Írta 2011. január 24. - 15:49

Elvileg az enyém is 426-os... gondoltam hogy ha ugyan az a név, akkor az eltérõ technikai tartalmat az eltérõ kor okozza...
Párhuzamosan fut egymás mellett az útállítós és a fixutas kiadás..., ahogy most is...
Írta 2011. január 24. - 15:36

Írta 2011. január 24. - 15:10

Köszi! de gyorsan bebizonyosodott amit gondoltam, de be kellett bizonyítani... durván csavarja a kis virsli-judy-t...
De szóltam faternak hogy láttam itt egy Reva 426-ot.
(azzal csupa jó tapasztalatom van, nekem is egy 426 csücsül elöl (csak talán újabb mert 100-130 u-turn)) Szóval lehet, majd keresünk, ha konkretizálódik a dolog mindenképpen szólok! (nekem meg a fék szimpi...
- de majd még utánaolvasok. )
Üdv!
A fék már elkelt sajna, ma adom postára, a teló miatt egész nyugodtan

Várom a megkeresést!
Írta 2011. január 24. - 15:00

Kerék kivesz, fék leszerel, stucni leszerel, villát kihúz...
a kormánycsapágy kónuszát le kell ütögetni óvatosan, célszerszerszám lehet lapos fejû csavarhúzó, elhasznált olló is akár...
A kónuszt ráütögeted a másik villára, mondjuk egy vascsõ segítségével, óóóvatosan, ne sérüljön, szépen felüljön a villára mindenhol
Aztán fordítva megcsinálni az elsõ lépéseket
Köszi! de gyorsan bebizonyosodott amit gondoltam, de be kellett bizonyítani... durván csavarja a kis virsli-judy-t...

Üdv!
Írta 2011. január 24. - 13:50

kérdés, hogy Gevox mennyire finom mogást vár? persze 130kg alatt bármi finoman mozog.
Ez így igaz!

nem feltétlen gondolkozok újban... volt egy új minute most az apróban, de a srác megtartotta inkább... 75ért új minute... kicsit tépem csak a hajam...
kis sektor:
YouTube - Rockshox Testing of a Sektor Fork
Uhh,ez a videó nagyon "megrázó" volt így elsõ látásra. Szegénynek mit ki kell bírnia...

Írta 2011. január 24. - 13:24

még nem láttam
úgy rémlik a jövõ havi mountai bike-ban lesz a teló teszt második része, ahol ez a kategória is lesz, de nem biztos hogy tesztelik, a fritzek vhogy leszarják ezt a kategóriát. emlékeim szerint recont sem teszteltek soha.
átütõsben ennyiért sokkal könyebb nem lesz. legfeljebb iszonyat mázlival. más kérdés ha Te azt a 20 dekát megérzed......
nálam esélyes
persze alapból efs szimmering, meg jobb és vékonyabb olaj. .
nem feltétlen gondolkozok újban... volt egy új minute most az apróban, de a srác megtartotta inkább... 75ért új minute... kicsit tépem csak a hajam...
kis sektor: