Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
kolbászgyár lesz a súlyod és a tárcsa alatt. meg egész operákat fog ciripelni.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Mennyi körül szoktak menni ezek a villák? Mint írtam Pikeot akartam, ma lett meg a pénzem, tegnap elvitték. Az lett volna 50e, de ha nem muszáj, akkor nem költök rá annyit, sajnos amik meg most fenn vannak itt-ott hibásak (szimering cserére szorul, 1-2 tekerentyû hiányzik, itt ott karcos becsúszó; ezekért valahogy nem fizetnék 50et, mikor a hibátlan is ennyi lett volna). Nekem az esztétikai állapota a legutolsó. Ha szépen mozog, és hosszútávra tervezhetek vele, akkor megfelel. Csak az a baj, hogy nem ismerem ezeket a villákat, így nem tudom, hogy mennyit ér.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

olyan súlyhoz célszerûbb lenne átütõs. pl pike, bár igazából én azt nem vennék használtan. (nem emléxem menny ia büdzsé) azon elfér a 200-as is. gyszárasra ne tegyél 180 asnál nagyobbat. inkább hagyj hosszabb féktávokat. amúgy ne félj a levegõstõl se, haverod rebájával vmi nem kóser.

Köszi szépen a tanácsod,megfogadom. Igaz 50e a max,amibõl ki kellene hozni valami jóságot.
A levegõs telóktól tartok,mint már írtam is,habár tudom,hogy 1-2 teló alapján nem kellene következtetéseket levonnom. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy évekkel ezelõtt (15éve talán) volt egy rock shox telóm,már a típusára nem is emlékszem olyan rég volt (talán mag 21,de nem akarok hülyeséget mondani) ,és ott ahhoz kaptam egy hosszú tût,amit egy pumpára kötve fújhattam fel. Az a teló azért lett akkor eladva,mert abba bármennyit fújhattam,mindig leült az akkori 95-100kilóm alatt.
Szóval a mostani telók már biztos mások,de valamiért nagyon nem szeretnék levegõset venni. A DJ 2 szimpatikus,de ha van jobb abban az árban,örülnék ha mást is ajánlanátok. A rugóút 10cm max lehet!
Ha sima agyat veszek,nem átütõset,azzal bajom lehet a 200as tárcsánál? Nagyon megcsavarja,vagy mi lehet a gond? Csak attól is tartok,hogy ha kisebb tárcsát teszek fel (180ast) az meg már nem fog majd úgy,ahogy kellene.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
bandyta: az a sherman már eléggé nem szép állapotban van, szoktak lenni sokkal szebbek is

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Srácok!
Még azt szeretném megérdeklõdni tõletek,hogy egy 200as tárcsát tervezek elõre. Ez a méret kellhet a 130kilómhoz xc felhasználáshoz,vagy elég lenne egy 180as tárcsa? S ha a 200ast választom,ehhez a tárcsához már mindenképpen átütõs villa kellene? Nem elég hozzá egy "sima"?
Köszi a segítséget!

olyan súlyhoz célszerûbb lenne átütõs. pl pike, bár igazából én azt nem vennék használtan. (nem emléxem menny ia büdzsé) azon elfér a 200-as is. gyszárasra ne tegyél 180 asnál nagyobbat. inkább hagyj hosszabb féktávokat. amúgy ne félj a levegõstõl se, haverod rebájával vmi nem kóser.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Tanácsot szeretnék. Soha az életben nem volt manitou a kezemben. Jelenleg van 50e Ftom. Eredetileg Pikeot néztem ki, de kicsit komplikáltnak tûnik a beszerzése. Régóta szemezek ezzel: Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: ***Manitou Sherman Firefly 130/110***
Jól értem, hogy ugyanúgy állítható az útja, mint az RSeknek? Érdemes megvenni ezt a vellát? Megbízható? Jelenleg dj2m, van, mint az elõzõ hszból kiderült. :) Ezzel az a bajom, hogy ugráláson kívül másra nem való. Röviden összefoglalva: gurultam Szegeden, villamos síneket építik, belementem egy 20 centis gödörbe, majdnem ott álltam fejre, mert befelé mozgott a villa, csak a visszaútja iszonyat lassú és néha elfelejt kijönni. Nem kell fox meg hasonló, barátnõm torája bejön mozgásra, csupán az nem tetszik, hogy nem átütõs, illetve az, hogy darabos. Szóval olyan villát szeretnék ami gyorsan szépen kimozog mindent, néha lehet vele kicsit lejtõzni, meg persze kisebb ugrálástól sem jön zavarba.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Srácok!
Még azt szeretném megérdeklõdni tõletek,hogy egy 200as tárcsát tervezek elõre. Ez a méret kellhet a 130kilómhoz xc felhasználáshoz,vagy elég lenne egy 180as tárcsa? S ha a 200ast választom,ehhez a tárcsához már mindenképpen átütõs villa kellene? Nem elég hozzá egy "sima"?
Köszi a segítséget!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
289
Rock Shox Sektor RL U-Turn Federgabel Modell 2011 - BIKE-COMPONENTS.DE
+10 euro posta
Tudom, ez nem webshopos topik, sok boltos is jár erre, aki ezt nem szereti, elnézést is kérek, csupán csorgatom a nyálam, mivel senki nem hajlandó egy rendes pikeot eladni :'(

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Párhuzamosan fut egymás mellett az útállítós és a fixutas kiadás..., ahogy most is...

Jó tudni... annyira nem vagyok képben. Anno elém került és nem tudtam ott hagyni annyiért, nem is nagyon ástam bele magam... :D kösz!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Apa...olvass :)

Technologies:
Absolute+damper: Externally adjustable low-speed damping, Internally tuneable high-speed damping, Compatible with MLO
MARS Air spring: Light weight; Suppleness of a coil spring: Late ramp-up for bottomless travel
Hollow Crown; Light weight
Deep Bore Hollow Crown (MRD): Lighter weight, No loss in strength
Optional HexLock axle: Improved steering precision

Igaz, csak az MRD zavart meg a vállnál...

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Gondoltam megemlítem, hogy az elsõnél szarrá van repedezve a szimering, az utóbbi pedig egy pike felsõrész argyle alsórész. Mind a kettõ 50 ezer magyar pénz.

használt pike, nem kell félni attól, ha levegõs. szvsz. a stock acélrugó sem lenne jó 125 kg alá.
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Rock Shox Pike 426
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: csere pike426 argiyle vagy átütõs merevvilla

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Apa...olvass :)

Technologies:
 Absolute+damper: Externally adjustable low-speed damping, Internally tuneable high-speed damping, Compatible with MLO
 MARS Air spring: Light weight; Suppleness of a coil spring: Late ramp-up for bottomless travel
 Hollow Crown; Light weight
 Deep Bore Hollow Crown (MRD): Lighter weight, No loss in strength
 Optional HexLock axle: Improved steering precision

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Manitou Suspension Forks & Bicycle Components for Mountain Bikes

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Saját villa témában:
Manitou Minute 20mm Forks - Disc Only 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Ez vajon melyik csillapítással van? Absolute-tal mondjuk jó lenne, de tpc-vel nem szeretném... érdemesebb õt mint a Sektort?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Elvileg az enyém is 426-os... gondoltam hogy ha ugyan az a név, akkor az eltérõ technikai tartalmat az eltérõ kor okozza...

Párhuzamosan fut egymás mellett az útállítós és a fixutas kiadás..., ahogy most is...

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Elvileg az enyém is 426-os... gondoltam hogy ha ugyan az a név, akkor az eltérõ technikai tartalmat az eltérõ kor okozza...

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Köszi! de gyorsan bebizonyosodott amit gondoltam, de be kellett bizonyítani... durván csavarja a kis virsli-judy-t... :D De szóltam faternak hogy láttam itt egy Reva 426-ot. :D (azzal csupa jó tapasztalatom van, nekem is egy 426 csücsül elöl (csak talán újabb mert 100-130 u-turn)) Szóval lehet, majd keresünk, ha konkretizálódik a dolog mindenképpen szólok! (nekem meg a fék szimpi... :) - de majd még utánaolvasok. )
Üdv!

A fék már elkelt sajna, ma adom postára, a teló miatt egész nyugodtan ;) 2007es széria, csak nem uturnos nem azon áll hogy újabb-e vagy sem :)
Várom a megkeresést!

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Kerék kivesz, fék leszerel, stucni leszerel, villát kihúz...
a kormánycsapágy kónuszát le kell ütögetni óvatosan, célszerszerszám lehet lapos fejû csavarhúzó, elhasznált olló is akár...
A kónuszt ráütögeted a másik villára, mondjuk egy vascsõ segítségével, óóóvatosan, ne sérüljön, szépen felüljön a villára mindenhol
Aztán fordítva megcsinálni az elsõ lépéseket :)

Köszi! de gyorsan bebizonyosodott amit gondoltam, de be kellett bizonyítani... durván csavarja a kis virsli-judy-t... :D De szóltam faternak hogy láttam itt egy Reva 426-ot. :D (azzal csupa jó tapasztalatom van, nekem is egy 426 csücsül elöl (csak talán újabb mert 100-130 u-turn)) Szóval lehet, majd keresünk, ha konkretizálódik a dolog mindenképpen szólok! (nekem meg a fék szimpi... :) - de majd még utánaolvasok. )
Üdv!

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás

kérdés, hogy Gevox mennyire finom mogást vár? persze 130kg alatt bármi finoman mozog. :D

Ez így igaz! :)

nem feltétlen gondolkozok újban... volt egy új minute most az apróban, de a srác megtartotta inkább... 75ért új minute... kicsit tépem csak a hajam...

kis sektor:
YouTube - Rockshox Testing of a Sektor Fork

Uhh,ez a videó nagyon "megrázó" volt így elsõ látásra. Szegénynek mit ki kell bírnia... :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

még nem láttam
úgy rémlik a jövõ havi mountai bike-ban lesz a teló teszt második része, ahol ez a kategória is lesz, de nem biztos hogy tesztelik, a fritzek vhogy leszarják ezt a kategóriát. emlékeim szerint recont sem teszteltek soha.
átütõsben ennyiért sokkal könyebb nem lesz. legfeljebb iszonyat mázlival. más kérdés ha Te azt a 20 dekát megérzed......:)

nálam esélyes
persze alapból efs szimmering, meg jobb és vékonyabb olaj. .

nem feltétlen gondolkozok újban... volt egy új minute most az apróban, de a srác megtartotta inkább... 75ért új minute... kicsit tépem csak a hajam...

kis sektor: