Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Értem! Akkor nagyjából azért amiért egy autó motorjában is. Azt hittem ezek zártabb rendszerek. Köszönöm!

Annyira zárt, hogy egy durvább verseny után sáros víz is folyhat ki a telóból ha szétszeded. :)

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hat zart az a rendszer amennyire lehet, de ha sose kopik el akkor sose veszel uj villat, az nem eri meg a gyartonak :)

plusz a szimmering eleinte jobban kint tartja a mocskot, de nem is mozog olyan szepen a villa. aztan ahogy bekopik ugy jon az erzekenyebb puhabb mozgas, de egyre tobb dzsuva jut be. a ketto egyutt nem mukodik
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Értem! Akkor nagyjából azért amiért egy autó motorjában is. Azt hittem ezek zártabb rendszerek. Köszönöm!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
elkoszolodik. a surlodastol apro darabkak kopnak le amik az olajba kerulnek, plusz valamennyi kosz is belemegy akarmennyire is zar a szimmering. minel tobb a dzsuva benne annal jobban koptatja a villa belseje "sajat magat". na es ezert kell neha kipucolni es friss olajat tenni bele.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Had kérdezzek egy számotokra nyilván triviális dolgot, amit viszont én még nem tettem tisztába.
Miért kell fél évente olajat cserélni a levegõs telóban, mi történik az olajjal hogy cserélni kell? RS Recon-om van.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

A villanyakvágást hogyan szoktátok csinálni, mire figyeljek? Azt mondták nekem máshol, hogy satu+fûrész kombó, mondjuk máshogyan nem is tudom elképzelni. (nem rezonál be az egész, és nem lesznek hajszálrepedések ettõl a villán akárhol?)

Szerintem az nagyon durva lenne, ha a fûrészelés tönkre tudna tenni egy telót!

Én a csõvágót ajánlom egyébként. Nekem sem volt, de kértem kölcsön, és valahol a közelben biztos van egy mûhely, vagy valami, ahol segítenek megcsinálni.
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
Én pl beletettem a bringába rátettem a közgyûrûket amennyit akartam majd az utolsó gyûrû felett elkezdtem vágni. Így tuti egyenes lett :) S bár kellett hozzá még egy ember aki a bringát fogta szerintem ez így jó megoldás lehet.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

A villanyakvágást hogyan szoktátok csinálni, mire figyeljek? Azt mondták nekem máshol, hogy satu+fûrész kombó, mondjuk máshogyan nem is tudom elképzelni. (nem rezonál be az egész, és nem lesznek hajszálrepedések ettõl a villán akárhol?)

Én tekertem egy rongyot a csõre, befogtam satuba és vasfûrésszel levágtam:D

Szemi95

Szemi95

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Hello!
Hogy tudnám összehúzni Marzocchi Z1 sport típusú villámat?(bal szárba rugó,jobb szárba csillapítás)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
csovago: XLC Steerer Tube Cutter - Only

vagy

furesz plusz ez: XLC Saw Guide - Only

rezonalni fog, de ettol megrepedni nem.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
csõvágó

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

sok volt a 180?

Nem! Csak kérdem.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Ezt a marzot lelehet ültetni valamennyire vagy felejtõs, mondjuk 150-160mm-re:
Tenneco Marzocchi Suspension - 2007 forks - 66 RV

sok volt a 180?

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Ezt a marzot lelehet ültetni valamennyire vagy felejtõs, mondjuk 150-160mm-re:
Tenneco Marzocchi Suspension - 2007 forks - 66 RV

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Köszi. Akkor nyugodt szívvel meg vehetem a használtat (ami végül is új) is olcsóbban.
(gondolom amiket dirt-street-en törnek villákat, nagy részük nem anyag hibából adódó törés)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Anyag hibából adódó vagy hanyag összeszerelésre vonatkozik a garancia mindennél pl gondolj bele az autót ki nem törné össze a gari lejárta elõtt egy nappal ha kapna újat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Törés alatt azt a törést értem, ami magától nem törne el, kellek hozzá én is. Pl. váll vagy alsó összekötõ híd törése.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Sziasztok

Szeretnék venni jövõ héten egy Suntour duro-t. Néztem egy használtat, ami új, és egy újat a 4sport.hu-ról. 1 év garit adnak rá a 4sport-nál. Ez mit jelent? Mert az oldalon csak annyit írnak, hogy 1 év gari. Ha eltörik (ez ugye egy dirt jump villa, simán benne van, hogy eltörik), akkor cserélni szokták a villákat, vagy akkor kuka? Mert ha az utóbbi, akkor teljesen mindegy számomra, hogy új vagy használt a termék.

Köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Még két kérdés megfogalmazódott bennem.
1. A csillapításban turnkey vagy motion control dolgozik?
2. Ha poplock kar nélkül veszem, akkor kézzel tudom tekergetni?

1, majdnem biztos hogy nem mc
2, ha gyárilag nem poplokos akkor igen.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való