Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Használt 80-100-as Fox az apróban már 55-60 ért kapható és az ált jobb mint egy marzó:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
cznaga sokat segítettél igen! Köszi! :) Levegõs telón én is sokat gondolkoztam de azok átlagosan túl nagyok lennének xc vázhoz. Marzo beépítve 120mm-en majdnem 49cm ami még elmegy! Hát 45be fájna ez is szóval jókor jön ez a húsvét :D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Ezt akartam még énis mondani. Levegõs tora, vagy szintén levegõs recon. Azt oda fújod, ahova akarod. :)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
én akkor is azt mondom h még próbálnék gyûjteni, jön a húsvét is:D, és valahogy összekuporgatnék egy levegõs 100mm-es torára. szerintem a felsorolt villák közül azzal járnál a legjobban.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Véleményre voltál kiváncsi, az pedig eléggé szubjektív dolog. Azt hittem átjött, hogy miért van kiemelve zárójelben az én. :) Ez olyan, hogy amire valaki esküszik, a másiknak nem vált be, vagy rosszak vele a tapasztalatai. Viszont amint látom végülis már meghoztad a döntést, csak picit határozatlan vagy. :)

duro: Információid alapján jól mozog, ezt nem kérdõjelezem meg. Az én tapasztalataim szerint nem, de a jó mozgás nézõpont kérdése. Nyílván nem fox-okhoz hasonlítom, és sajnos nem úgy tudok véleményt alkotni, hogy sajátom lett volna (az lenne a legbiztosabb), de munka terén sokszor találkoztam már ezekkel a villákkal, és nem voltak jók, szerintem. Mellesleg nem abba a vázba való villa, mert mint a neve is jelzi, dirt jump.

marzo: Hogyha a teszt alapján jó villa, akkor vakószínüleg az. Nem szoktak légbõlkapott dolgokat írni a cikkírók. :) A szubjektív véleményemet írtam le, hogy nem vennék. Régi marzo-m volt, de azok mások is voltak azért.

raidon:Volt kolega ment azzal nagyon sokáig, egy 2008-ban épített Caprine Vertex-el. Jópár maratonon is részt vett vele, és jómagam is párszor mentem azzal a géppel, jó volt véleményem szerint.

Igaz, hogy az elsõ levegõs villám a fentebb említett Recon Gold, így sajnos elsõkézbõl/közvetlenül nincs hosszútávú tapasztalat, de azért ígyis elég sok közeli van, amibõl le tudok szûrni dolgokat.

Remélem tudtam segíteni, de valószínüleg fognak még mások is, mert ahány ember annyi vélemény, és tapasztalat.

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
De nagyon szépen mozognak duro-k terepen. Legjobban a marzo tetszett nagyon finom és puha a mozgásuk, haveromnak is az van bár egy kicsit komolyabb az 160as és nagyon jó! Boncasztalon: Marzocchi 33 RLo ? kiemelt, tech ? Bikemag ez alapján pedig jónak tûnt!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

a sala mondott valami ilyesmit rs villáknál, és mintha a kevés olajszint lett volna az okozója.
kérdezz rá nála

Közbe megválaszoltam magamnak a dolgot. Mivel "hivatalosan" nincs külön kiképzett negatív kamra, sem egy kis rugó a pozitívban, vagy a nyomórúdon (mint a foxnál), ezért itt a viszaútcsillapításnak kell megoldania nyílván a kikoppanás lehetséges problémáját. Szósz meg is erõsített, a solo air-es villák ilyenek. Aztán persze tévedni lehet bárkinek/kiknek.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

60-65kg körül vok teló vásárlás elõtt lehetséges jelöltek.

rs tora sl
sr raidon
sr dj e vagy d
marzo 33 lo

Melyik lenne a legjobb ár/érték arány? Mindegyikrõl hallottam jót is rosszat is!
Ami hátrány
tora - túl könnyû hozzá a súlyom
marzo - kicsit drága
duro dj-d félek hogy esetleg nem birná

Na melyik? :D

Az SL-nek a gyári "piros" rugója, amik gyárilag bennük vannak, elvileg 63-75 kb között jók, hogyha jól emlékszem, és ha ezen nem változtattak. A marzo-t kihúzhatod a listából véleményem szerint nyugodtan, a suntour belseje miatt, de ezzel ellentétben a raidon nem rossz villa a maga nemében, ahhoz már volt szerencsém. Marzo-t biztosan (ÉN) nem vennék. Ami pedig a duro dj-t illeti, amennyire jól rémlik, egy cc vázba vennél villát. Oda nem biztos egy ugribugri villa jó választás.

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
60-65kg körül vok teló vásárlás elõtt lehetséges jelöltek.

rs tora sl
sr raidon
sr dj e vagy d
marzo 33 lo

Melyik lenne a legjobb ár/érték arány? Mindegyikrõl hallottam jót is rosszat is!
Ami hátrány
tora - túl könnyû hozzá a súlyom
marzo - kicsit drága
duro dj-d félek hogy esetleg nem birná

Na melyik? :D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Írtam neki. Meglátjuk mit mond.

Olajszint - hol? A csillapítás oldalban? Mondjuk alapul az RS álltal megadott olaj értékeket és mennyiségeket vettük.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a sala mondott valami ilyesmit rs villáknál, és mintha a kevés olajszint lett volna az okozója.
kérdezz rá nála

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Bent van az új Recon gold. Nagyon jó villa, életem elsõ levegõs egysége. :) Viszont... Mivel vadiúj, és még nem volt levegõs villához szerencsém, az normális állapot, hogy mint észleltük van kifelé egy koppanása? Nem fémes, hanem gumis érzés. Én arra gondoltam, hogy a solo air részben ugye effektíve nincs semmi ami ezt meggátolná, ezért, ha gyors visszaút csillapítással mész, akkor a villa kifele koppan egy kicsit. (utat állítottam ma benne, ezért láttam belülrõl, és ahogy néztem a nyomorúdon azért van valami gumi elasztomer, arra tippelek, hogy pont emiatt) Sala sok tanácsot adott, nem hiszem, hogy elszúrtunk valamit, fõleg mivel egy nálam sokkal jobb szerelõvel dolgoztam együtt a villán. :) Több szem többet lát alapon.

Normális ez és tévedek, vagy valami gond lehet a vadiúj villámmal?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
februárban tûnt fel az apróban, az eladó egy régi merida vázzal együtt akarta eladni. gyors telefon és némi rábeszélés kellett és voilá: pár napon belül már egy havernál pihent, szerencsére a váz nélkül, majd több hét várakozás és egy-két sikertelen kézbesítési kísérlet után végre itt van. ha jól emlékszem, '96-os évjárat, talán '97-es. nem zsírzógombos. a cruxba (haverom szerint nem kellene bántani) megy, aztán meglátom. ha nem tetszik, megy a többi mellé a gyûjteménybe.

titkos project nincs, csak olyan, amirõl még nem beszéltem. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld
Ej, sajnálom, hogy belerondítottam a mulatságodba :).

Akkor már mesélj, honnan szerezted? Hova szánod, a magellánba? Vagy valami új, szigorúan titkos projekt megint? Kíváncsi lettem... Majd szerzek egyszer fotót a nõvérem Karakoramjáról, abban egy '99-es Spyder-R van, biztos tetszene Neked.
Ez a villa már zsírzógombos volt? Nem is emlékszem, mikori évjárat pontosan.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Régi elasztomeres villák felsõ-, elõfeszítõs kupakja volt ilyesmi. Egy Manitoura tippelnék.

nyert. te lettél volna a másik, aki nem indulhat, ha idõben eszembe jutsz. :)

szétszedve:
Feltöltött kép

volt benne egy kellemetlen meglepetés:
Feltöltött kép

már megvan a csere, a fenti képen a középsõ.
a csillapításban az olaj elképesztõ tiszta volt. :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld
Régi elasztomeres villák felsõ-, elõfeszítõs kupakja volt ilyesmi. Egy Manitoura tippelnék.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
ma esti találós kérdés: ezmiez?
sala nem játszik :)

Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
atpakoltam ide mert vazas topikban voltunk.

amugy a Raidon mar meglepoen jo, problema XCT XCM kategoriaban szokott lenni ott is inkabb a mechanikus LO verziokkal. De annyi penzert nem is lehet tobbet elvarni igazabol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem lenne jobb a levegõs raidon....mert SZantúr

teleszkópot meg nem aszfaltra találták ki ;)

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

pl

Eladó ROCK SHOX TORA SL « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

új
2010 Rock Shox Tora SL « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

mongy lehet rövid lesz a nayak

1. nem is rossz ha ugyan olyan mint a képen mert mindenképp v-fékes kell! Ráadásul õ is ajkai talán még ismerem is :D

Tereptre jó ez a teló? Nem lenne jobb a levegõs raidon?