Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2011. április 14. - 21:48
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. április 14. - 21:45
Írta 2011. április 14. - 21:43
Írta 2011. április 14. - 20:58
Írta 2011. április 14. - 20:31
duro: Információid alapján jól mozog, ezt nem kérdõjelezem meg. Az én tapasztalataim szerint nem, de a jó mozgás nézõpont kérdése. Nyílván nem fox-okhoz hasonlítom, és sajnos nem úgy tudok véleményt alkotni, hogy sajátom lett volna (az lenne a legbiztosabb), de munka terén sokszor találkoztam már ezekkel a villákkal, és nem voltak jók, szerintem. Mellesleg nem abba a vázba való villa, mert mint a neve is jelzi, dirt jump.
marzo: Hogyha a teszt alapján jó villa, akkor vakószínüleg az. Nem szoktak légbõlkapott dolgokat írni a cikkírók. A szubjektív véleményemet írtam le, hogy nem vennék. Régi marzo-m volt, de azok mások is voltak azért.
raidon:Volt kolega ment azzal nagyon sokáig, egy 2008-ban épített Caprine Vertex-el. Jópár maratonon is részt vett vele, és jómagam is párszor mentem azzal a géppel, jó volt véleményem szerint.
Igaz, hogy az elsõ levegõs villám a fentebb említett Recon Gold, így sajnos elsõkézbõl/közvetlenül nincs hosszútávú tapasztalat, de azért ígyis elég sok közeli van, amibõl le tudok szûrni dolgokat.
Remélem tudtam segíteni, de valószínüleg fognak még mások is, mert ahány ember annyi vélemény, és tapasztalat.
Írta 2011. április 14. - 20:04
Írta 2011. április 14. - 19:57
a sala mondott valami ilyesmit rs villáknál, és mintha a kevés olajszint lett volna az okozója.
kérdezz rá nála
Közbe megválaszoltam magamnak a dolgot. Mivel "hivatalosan" nincs külön kiképzett negatív kamra, sem egy kis rugó a pozitívban, vagy a nyomórúdon (mint a foxnál), ezért itt a viszaútcsillapításnak kell megoldania nyílván a kikoppanás lehetséges problémáját. Szósz meg is erõsített, a solo air-es villák ilyenek. Aztán persze tévedni lehet bárkinek/kiknek.
Írta 2011. április 14. - 19:46
60-65kg körül vok teló vásárlás elõtt lehetséges jelöltek.
rs tora sl
sr raidon
sr dj e vagy d
marzo 33 lo
Melyik lenne a legjobb ár/érték arány? Mindegyikrõl hallottam jót is rosszat is!
Ami hátrány
tora - túl könnyû hozzá a súlyom
marzo - kicsit drága
duro dj-d félek hogy esetleg nem birná
Na melyik?
Az SL-nek a gyári "piros" rugója, amik gyárilag bennük vannak, elvileg 63-75 kb között jók, hogyha jól emlékszem, és ha ezen nem változtattak. A marzo-t kihúzhatod a listából véleményem szerint nyugodtan, a suntour belseje miatt, de ezzel ellentétben a raidon nem rossz villa a maga nemében, ahhoz már volt szerencsém. Marzo-t biztosan (ÉN) nem vennék. Ami pedig a duro dj-t illeti, amennyire jól rémlik, egy cc vázba vennél villát. Oda nem biztos egy ugribugri villa jó választás.
Írta 2011. április 14. - 19:23
rs tora sl
sr raidon
sr dj e vagy d
marzo 33 lo
Melyik lenne a legjobb ár/érték arány? Mindegyikrõl hallottam jót is rosszat is!
Ami hátrány
tora - túl könnyû hozzá a súlyom
marzo - kicsit drága
duro dj-d félek hogy esetleg nem birná
Na melyik?
Írta 2011. április 14. - 13:33
Olajszint - hol? A csillapítás oldalban? Mondjuk alapul az RS álltal megadott olaj értékeket és mennyiségeket vettük.
Írta 2011. április 14. - 12:44
kérdezz rá nála
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. április 14. - 02:21
Normális ez és tévedek, vagy valami gond lehet a vadiúj villámmal?
Írta 2011. április 13. - 22:00
titkos project nincs, csak olyan, amirõl még nem beszéltem.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2011. április 12. - 22:38
Akkor már mesélj, honnan szerezted? Hova szánod, a magellánba? Vagy valami új, szigorúan titkos projekt megint? Kíváncsi lettem... Majd szerzek egyszer fotót a nõvérem Karakoramjáról, abban egy '99-es Spyder-R van, biztos tetszene Neked.
Ez a villa már zsírzógombos volt? Nem is emlékszem, mikori évjárat pontosan.
Írta 2011. április 12. - 13:54
Régi elasztomeres villák felsõ-, elõfeszítõs kupakja volt ilyesmi. Egy Manitoura tippelnék.
nyert. te lettél volna a másik, aki nem indulhat, ha idõben eszembe jutsz.
szétszedve:
volt benne egy kellemetlen meglepetés:
már megvan a csere, a fenti képen a középsõ.
a csillapításban az olaj elképesztõ tiszta volt.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2011. április 12. - 00:10
Írta 2011. április 10. - 21:09
amugy a Raidon mar meglepoen jo, problema XCT XCM kategoriaban szokott lenni ott is inkabb a mechanikus LO verziokkal. De annyi penzert nem is lehet tobbet elvarni igazabol.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. április 10. - 15:56
teleszkópot meg nem aszfaltra találták ki
Írta 2011. április 10. - 13:01
pl
Eladó ROCK SHOX TORA SL « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
új
2010 Rock Shox Tora SL « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
mongy lehet rövid lesz a nayak
1. nem is rossz ha ugyan olyan mint a képen mert mindenképp v-fékes kell! Ráadásul õ is ajkai talán még ismerem is
Tereptre jó ez a teló? Nem lenne jobb a levegõs raidon?