Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
a 2001es júniusi bikemagban zerge írt róla pár dolgot:

74kg-hoz 2-2bar nyomás volt jó. csillapítás a jobb szárban, méghozzá olajpatronos. rugóút 71-110mm. hossz 460-499. súly: 1380g

van belõle 2 féle fékhíddal, az egyiknél a fékhíd magasabb 8mm-el, ennél a rugóút 80mm-nél kezdõdik. ha neked az alacsonyabb van, akkor 1.9es gumival 8mm sárférõhelyed van.

elõször csak németországban forgalmazták germanyA néven.

több hasznos dolgot nem találtam róla, ez se sok, de vmi.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás
Igen, ez volt a sejtésem nekem is. Ezért tévedtem ide és mivel itt rengetegen írnak (és nem csak versenyzõk, hanem amatõr mûkedvelõk is, mint én) ezért reménykedek benn, hogy 2000-2003 körüli idõszakból fennmaradt valami információ. Már a fotók is segítenének, mert a Testbike-on csak egy kis felbontású kép volt fenn. Nincs kétségem, hogy ez a cucc nem egy DH "high-end" cucc, de nekem elég és szeretném a legtovább jó állapotában megõrizni, ehhez azonban info kell (levegõnyomás, olaj, karbantartás, mire figyeljek különösen, ilyesmi). Aztán majd egyszer a tapasztalatokról is beszámolok, de még csak pár hónapja van meg és eddig még minden ok. vele.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Azt se manapság gyártották az biztos, de én többnyire csak rosszat hallottam róla.
kép: Hungary:A Center A/R teleszkóp teszt, kerékpár, bicikli, ár

A testbike minden csak nem mérvadó rengeteg az olyan hozzászólás hûûû most vettem tegnap ku..a f.sza érdemi hozzászólás nagyon kevés.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás
Nem versenyzésre lesz, csak egy kis hétvégi tekerés néha, a legnehezebb terep az erdei út. Arra elegendõ, amire nekem kell - és azt el kell ismerni, hogy nagyon brutálisan néz ki... Ellenben nincs róla semmi "autentikus" info - csak a fikázás. Tudom, hogy nem egy Fox, de a komplett bicó nem került annyiba.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

Vettem egy egyedi építésû bicót, amin szerintem Hungary:A Center A/R teleszkóp (vagy inkább ennek valami bütykölt változata) van. Szeretnék többet megtudni errõl a telóról, de a neten csak egy-két régi megjegyzés van róla, még egy normális felbontású fotót sem találtam, hogy pontosan beazonosíthassam. Esetleg van itt a fórumon valakinek leírása errõl a mûszerrõl?

Azt se manapság gyártották az biztos, de én többnyire csak rosszat hallottam róla.
kép: http://www.testbike....arya-center-a-r

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás
Vettem egy egyedi építésû bicót, amin szerintem Hungary:A Center A/R teleszkóp (vagy inkább ennek valami bütykölt változata) van. Szeretnék többet megtudni errõl a telóról, de a neten csak egy-két régi megjegyzés van róla, még egy normális felbontású fotót sem találtam, hogy pontosan beazonosíthassam. Esetleg van itt a fórumon valakinek leírása errõl a mûszerrõl?

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

A húszas átütõ tengelyhez készült teleszkópokhoz létezik adapter, amivel használhatók tizenöt mm átmérõjû átütõtengellyel?

szerintem nem. olyan van, hogy az agy átalakítható több tengelymérethez.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
A húszas átütõ tengelyhez készült teleszkópokhoz létezik adapter, amivel használhatók tizenöt mm átmérõjû átütõtengellyel?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
vegyétek ki a rugót, hátha elég a légköri nyomás :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na jó, relative. Rékám alatt terepen konkrétan 3.5cm a csúcs.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
fölötte sem ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!
Vettem egy bringát és az itt hallottak alapján néhány hét után a telót (Rock Shox Dart 3) elvittem és kicsréltettem az olajat + zsíroztattam.Az a bajom,hogy még mindig szorul egy kicsit félúton és nem elég puhán jár (túl feszes),mintha megragadna.Szerintetek cseréltessek bene rugót puhábbra vagy mi lehet a baja?
Elõre is köszi

Hány kg vagy? 70 alatt nem igazán mozog szépen.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!
Vettem egy bringát és az itt hallottak alapján néhány hét után a telót (Rock Shox Dart 3) elvittem és kicsréltettem az olajat + zsíroztattam.Az a bajom,hogy még mindig szorul egy kicsit félúton és nem elég puhán jár (túl feszes),mintha megragadna.Szerintetek cseréltessek bene rugót puhábbra vagy mi lehet a baja?
Elõre is köszi

Hali

Nem tudom, de esetleg nem lehet h még nem koptak be a perselyek, és még passzentos egy kicsit??!

Livingstone

Livingstone

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!
Elõre is köszi

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

nekem is volt reba, kettõ is, 100kg
és simán mozgott....valami nem lesz kerek vele...szervíz szerintem.

Majd az új gazdája... (bár most volt szervizben és vagy ugyanolyan vagy rosszabb, mint elõtte)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem is volt reba, kettõ is, 100kg
és simán mozgott....valami nem lesz kerek vele...szervíz szerintem.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Szerintem Bikertigger és tamaska is próbáltak segíteni, de beállok a sorba, nekem is rebám van és mikor vágósúlyban voltam se volt gondom vele.

Köszi, de itt már csak arról van szó, hogy mások az igényeink.
Én bringát választottam, aminek része volt az elsõ villa. Ha alkatrészenként rakom össze, eleve mást választottam volna.

-------------------------------------------------------
Egyébként már mind1. Öt perce kiderült, hogy eladó a bringám... :(

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Szerintem Bikertigger és tamaska is próbáltak segíteni, de beállok a sorba, nekem is rebám van és mikor vágósúlyban voltam se volt gondom vele. Olvass utána a pozitív-negatív kamrának meg a csillapításnak és kezdd el állítgatni (persze egyszerre csak egyvalamin módosíts). Egyénileg kell belõni, sajnos nincs jolly joker beálítás, ami mindenkinek jó.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

nezz bele ebbe olyan 0:40-tol

Belenéztem: ez a Fox, ez alatt a bringás alatt ott is mozog, ahol az enyém még simán merev villaként viselkedik. :)
Nem azt várom el egy telótól, hogy a legkisebb egyenetlenségre is 120mm-t mozogjon! Ha csak tompítaná a zökkenõket, már azzal is elégedett lennék, de az enyém nem teszi, csak ha több van belõle egymás után...
(sajnos nincs olyan kamerám, amivel fel tudnám venni, mit mûvel menet közben :( )

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nezz bele ebbe olyan 0:40-tol

YouTube - Rocky Mountain Altitude RSL

ez egy hasonlo kategorias telo mint a Reba. Ezt siman birja, es meg tobbet is. Nomost ehhez kepest a kimegyek a mezore a folduton meg a macskako az p*nalegyezes kategoria.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F