Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Fox 32 float DRCV 120mm helyett csak 85-ot mozog ki, levego oldalt szetkaptam, uj olajat kapott, a megfelelo mennyisegeket...

Nyomasra toltes kozben, olyan, mintha az air shaft alatt levo rugok nem engednek teljesen kiemelkedni a becsuszokat.

Max nyomason is csak 120mm a becsuszok hossza.

Gondolom a tulbonyolitott DRCV lehet a gond, hova erdemes vinni?

Rokas telobol elso es utolso is egyben ez nekem, marketing bullshitbol topon vannak, meg a szerviz manualok elrejtesebol is...

Gege911 kartárs itt a fórumon.

de mivel nem nagyon olvassa ezt a felületet. reggel 1/2 10 után, 70-396-2417. Gergőt keresd és mond hogy a forumról.

• Paul Vitti likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Fox 32 float DRCV 120mm helyett csak 85-ot mozog ki, levego oldalt szetkaptam, uj olajat kapott, a megfelelo mennyisegeket...

Nyomasra toltes kozben, olyan, mintha az air shaft alatt levo rugok nem engednek teljesen kiemelkedni a becsuszokat.

Max nyomason is csak 120mm a becsuszok hossza.

Gondolom a tulbonyolitott DRCV lehet a gond, hova erdemes vinni?

Rokas telobol elso es utolso is egyben ez nekem, marketing bullshitbol topon vannak, meg a szerviz manualok elrejtesebol is...

Edited by Paul Vitti, 2018. September 30. - 19:58.

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
En csak telovedelmre gondoltam, ha nagyon saras, inkabb megyek lassabban :) igazabol utalom is, mert tekerni sem tudok mindig, nem tul rentabilis, ha minden tekereshez takaritas tartozik.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

A városban nekem ilyen van:

75020180709_183116.jpg

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

nem, ezekre a kis 10 euros kabelkotegelovel felrogzithetokre.

factoryjackson.com/wp-content/uploads/2015/03/Mudguard-test-9.jpg

Van egy canyon feliratu Mucky Knatz elso sarvedom, a bicajjal rendeltem. Annyiban kulonbozik a tobbitol, hogy adnak hozza tepozaras csikot, s nem csak kabelkotegelovel tudod feltenni. Neha jol jott, hogy ha le akartam mosni jobban a villat, de barmelyiket ki lehet vagni, hogy elferjen a tepozaras csik. Vettem ilyet dekatlonosbol is, mer talan 200 ft volt epp, azon tobb az elore kivagott lyuk, sot tul sok is, raadasul rendes lyukak, de leragasztottam, ami nem kellett. Jobban tetszett volna, ha csak meggyengitik a lyukaknal, s amelyik kell, azt kinyomom. A semminel tobbet ernek, nem repul a pofadba sar vagy ko.

Iden vettem ezek helyett Front Race Mudhuggert. Ezen is tul sok a lyuk, de ezen is leragasztottam, ami nem kellett, megfurtam ra par ujat a Manitou hatso fekhidja miatt. Elvileg a rovidebb rogzitheto talan tepozarral, de ezen mar csak kis lyukak voltak gyorskotozonek, nem hosszanti kivagas. De ez nehezebb is meg vastagabb anyagbol is keszul, hogy tartsa a formajat, szoval jobb gyorskotozvel rogziteni. Jol is tartja, nem rezeg vagy lifeg. Sar ellen egesz jo, me'g 2,3-as Conti Trail Kinggel se dugult el, mikor ragados sarba sikerult belemennem. Nem pluszos a telom, nincs annyira sok hely mar ekkora gumival. A por ennel is rakerul a becsuszora. Mielott feltettem ezeket a sarvodeket, leragaszgattam valami ontapados foliaval, ahol erintkezik a teloval, hogy a por ne szedje le a festest.

Van a Zefalnak is hasonlo sarvedoje: Deflector FM20 es FM30. Multkor nem lattam ezt az FM30-at, de legalabb nagyobb az FM20-nal. Meggyozobbnek tunt a mudhugger, de sehol sem talaltam olyat, ahol pont ezt a kettot hasonlitottak volna ossze, csak ilyet:

My secret weapon - Ben Cathro

Ismeros mar regota valamelyik SKS Shockboardot hasznalja. Ami tetszik ennel, hogy konnyen leveheto, de sajnos a becsuszot egyaltalan nem vedi.

Ja, van hatra is Mudhugger, de ilyet inkabb nem tennek fel.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Arra jók, hogy minimálisra csökkenjen a fröcsögő sár vagy víz mennyisége, ami a szemedbe mehetne és a becsúszókra szintén kevesebb sár megy. Ezektől eltekintve ugyanolyan saras leszel egy ilyennel, mint nélküle; de a lényeg úgy is az, hogy ne menjen a szemedbe a sár.

A szem védelme céljából ezek közül is azok a jobbak, amik a láb kerék fölött átívelő része alatt tovább nyúlnak kissé előre, például Riesel Design vagy Cube saját márkás. Utóbbi egészen olcsó.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ilyenre gondolsz? https://bikepro.hu/z...oz_fekete_12854

2 telet végig nyomtam vele, egészen korrekt. A csavarja a 2. tél után rendesen oxidálódott a sós latyaktól, kicsit nehéz volt leszedni, de egy kis zsír és még az idei télen is jó lesz ;)

nem, ezekre a kis 10 euros kabelkotegelovel felrogzithetokre.

Mudguard-test-9.jpg

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

meg mindig van ertelme ezeknek a telo mud fendereknek? mert otletes meg minden, csak hatezer hasonlo apro bizbasz jut eszembe az elmult 25 evbol, amit par ev mulva el is felejtettek.

ilyenre gondolsz? https://bikepro.hu/z...oz_fekete_12854

2 telet végig nyomtam vele, egészen korrekt. A csavarja a 2. tél után rendesen oxidálódott a sós latyaktól, kicsit nehéz volt leszedni, de egy kis zsír és még az idei télen is jó lesz ;)

Edited by zscs, 2018. September 24. - 08:05.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

meg mindig van ertelme ezeknek a telo mud fendereknek? mert otletes meg minden, csak hatezer hasonlo apro bizbasz jut eszembe az elmult 25 evbol, amit par ev mulva el is felejtettek.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

tegnap vált bizonyossá, hogy valami mégiscsak lehet a telómmal (RS Recon Gold RL), nem csak képzeltem. a tünetek:

erősebb fékezés után (csak ekkor) a következő bemozgásnál jön egy fura hang, amolyan "klang" (mint mikor a rugó nekiütődik a becsúszó falának), vagy néha inkább amolyan tüsszentéssel egybekötött fújás és egy tompa koppanás keveréke. mintha a fékezés után "felakadna" benne valami szelep, ami aztán elenged. mindene működik amúgy és csak fékezés után csinálja, akkor sem mindig... szét fogom szedni (előbb vagy utóbb), de kérdezem a nagyérdeműt, hogy van-e esetleg valami tipp, mit kell keresnem/néznem?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

egész jó árban van, kérdés, hogy vajon jó is...

https://www.bike-com...017-OEM-p61616/

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

https://www.bike24.c...age=5;orderby=3

Mennyire számit ez jó vételnek?Egyáltalán milyenek ezek mai RS teleszkópok(régen volt Rebám,én nagyon szerettem)?

Egészen jó ár egy SID-ért szerintem.

A régi DualAir RS villákat jobban csíptem valahogy (páromnak van 1 ilyen 2017-es SID-em 29er méretben, próbáltam én is). De ez szubjektív. Arra figyelj, hogy BOOST-os, azaz 110mm-es tengelyhez való első kerék kell bele. Ha nem ilyened van, akkor adaptert kell még vásárolnod az első kerekedhez.

• TheKop likes this

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts

https://www.bike24.c...age=5;orderby=3

Mennyire számit ez jó vételnek?Egyáltalán milyenek ezek mai RS teleszkópok(régen volt Rebám,én nagyon szerettem)?

You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

Köszi a segítséget Kisherceg,de sajnos nem jó.Minimum 230mm hosszút keresek.22"váz 160mm fejcső...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

26-os villa 230mm nyakhosszal nincs sajnos.

van két darab v-fékes, 26-os merevvillám a garázs falához támasztva, 19,5cm és 20cm hosszal, ha esetleg...

• Procolus likes this

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok!

Régi telóm kikotyogósodott.Már nem szeretném megjavíttatni,merev villának használnám ezek után.Hogy lehetne azt megoldani hogy ne kotyogjon?

A haverom nem tréfált: Simán átfúrta és belerakott egy nagy csavart. 100 kg feletti a fickó és keményen vele lefelé is. Bírta a villa.

Marci

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

26-os villa 230mm nyakhosszal nincs sajnos.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
Veszel helyette egy merevvillát... :)

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 posts

Sziasztok!

Régi telóm kikotyogósodott.Már nem szeretném megjavíttatni,merev villának használnám ezek után.Hogy lehetne azt megoldani hogy ne kotyogjon?

Roberth

Roberth

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Ezeket az adatokat mind nagyon pontosan meg fogod találni a sram.com  vagy a Goggle segítségével.

Mikor nekünk kellett percek alatt meglettek az adatok.

Érdemes kikeresni, mert ha hülyeséget mond itt valaki - lehet hogy tök jóindulattal - akkor meg túl kevés olaj lesz a villádban.

Pl havernak is, nekem is Reba telónk volt csak 2-3 év különbséggel. Az övébe sokkal több olaj kellett a lábba mint az enyémbe. Pedig azt gondolnám, mindbe ugyanannyi kell.

Ok,köszi! Már nézegettem az oldalt,csak nem tudom hogy az enyém milyen tipus ?) sima solo air-es,TK, RL vagy mi!