Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

hehh.. meg ha tudnád, hogy holnap mivel leplek meg..:)

az tuti...:D:D:D

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
azt még elmagyarázná nekem valaki, hogy mennyiben számít a rugóút? mi a jobb? látok itt olyanokat, hogy 80-100-110mm stb stb. totál analfabéta vagyok az ilyemihez...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nagyon sok meridát adnak el vele itthon (OEM) szóval elõbb-utóbb lesz tapasztalat :)

Ez a szerencsétek, felmásztok a hátukon. :) Egyébként a jövõévi rendelés miatt kérdezted?

A sebesség mindent megold.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
köszönöm a tippeket, megerõsítitek a rock shox reba race iránt érzett vonzalmam :) újat veszek, a szervizes sráccal is úgy állapodtunk meg, hogy ha tõlük rendelem, akkor beszámítják a dart3-at.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

sziasztok!

rock shox dart3 telómat szeretném lecserélni, max 130ezer pénzt szánok rá. 90kg-os felhasználó vagyok, csak terepen tekerek, leginkább a Bükkben. mit javasoltok? elõre is köszönöm!

Újból Rock Shox Reba Race, ennyibõl ki kellene jöjjön. Meg nézd az aprót, vannak új cuccok bõven százharminc alatt, pl. van új Fox F32 lokkal száztízért, alig használt Fox F32 százért, kicsit régebbi, de gyönyörû állapotú 85 ezerért, ilyesmi. Szóval mindenképp Reba - Fox F32 kettõsbõl választanék ilyen szinten, szóba jöhetne tán még a SID, de nem kilencven kilóhoz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Az ár és tudás alapján versenyképes lenne, de te is tudod, hogy ez kevés, mégiscsak egy RST, a név rendesen le lett járatva az elõzõ évtizedben. Ráadásul még azt sem tudni, hogy hosszútávon is mûködik-e rendesen, tartóstesztet még nem olvastam róla. Sok reklám kell neki, még több elégedett felhasználó, akik megvédik a terméket a kételkedõkkel szemben és terjesztik a termék jó hírét. Nyomni kell folyamatosan, úgy lesz belõle valami.
Gondolom nem mondtam újat. :)

nagyon sok meridát adnak el vele itthon (OEM) szóval elõbb-utóbb lesz tapasztalat :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Hát igazán nincs mit,Mof-nak kerül sörbe!;)))
Rocsi: Rajta leszek!;)

hehh.. meg ha tudnád, hogy holnap mivel leplek meg..:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

sziasztok!

rock shox dart3 telómat szeretném lecserélni, max 130ezer pénzt szánok rá. 90kg-os felhasználó vagyok, csak terepen tekerek, leginkább a Bükkben. mit javasoltok? elõre is köszönöm!

Én a RS Recont javallanám vagy fox f32 valamelyik változatát.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Ali: Köszönöm a rugócserét! :)

Hát igazán nincs mit,Mof-nak kerül sörbe!;)))
Rocsi: Rajta leszek!;)
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

kérdés:
egy RST F1RST Air itthon mennyire versenyképes termék?
mi az, ami itthon 100mm, és ~1,7kg, van lockout-ja, levegõs és oda-vissza állítható a csillapítása, vagy KB ugyanezt tudja? 30-as alu becsúszók, alu nyak.
Manitou-k drágábbak ennél (jóval) RS-t nem találtam, mégis... nem hiszem, hogy ne lenne semmi javasolt kisker 60-70 környékén.

Az ár és tudás alapján versenyképes lenne, de te is tudod, hogy ez kevés, mégiscsak egy RST, a név rendesen le lett járatva az elõzõ évtizedben. Ráadásul még azt sem tudni, hogy hosszútávon is mûködik-e rendesen, tartóstesztet még nem olvastam róla. Sok reklám kell neki, még több elégedett felhasználó, akik megvédik a terméket a kételkedõkkel szemben és terjesztik a termék jó hírét. Nyomni kell folyamatosan, úgy lesz belõle valami.
Gondolom nem mondtam újat. :)

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Rob: Epicon van hasonló árban.....És úgy néz ki mûködésre is versenyképes az eddigi visszajelzések alapján. Kisker áron egy Recon is 80-90k, tehát RS is csak Online versenyképes.
Viszont a 30-as csúszók már kicsit tán karcsúak...nem?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

ha kapott hegyet még beszámolok róla,ha szeretnétek.

ne fogd vissza magad :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kérdés:
egy RST F1RST Air itthon mennyire versenyképes termék?
mi az, ami itthon 100mm, és ~1,7kg, van lockout-ja, levegõs és oda-vissza állítható a csillapítása, vagy KB ugyanezt tudja? 30-as alu becsúszók, alu nyak.
Manitou-k drágábbak ennél (jóval) RS-t nem találtam, mégis... nem hiszem, hogy ne lenne semmi javasolt kisker 60-70 környékén.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ali: Köszönöm a rugócserét! :)

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Ha nem jártok a suntour topikban:

Durolux: Suntour-Durolux Photo Album - Page 1 - Pinkbike.com

Elsõ tesztkörök alapján nagyon jónak tûnik,örülök neki,ha kapott hegyet még beszámolok róla,ha szeretnétek.

Bármilyen kérdésetek van priviben szívesen válaszolok.
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nekem ilyen telópumpám van. A fejében lévõ középsõ csavar arra szolgál, hogy miután a nagyobbik (külsõ) csavart rátekerem a szelepre, a befelé csavarásával lenyomom a szelep tûjét. Pumpálás után kitekerem, a szelep lezár, így a fejet le lehet tekerni. Ilyenkor már tényleg csak a pumpában lévõ nyomás távozik.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás

akkor csereld a szelepet mint azt mar fentebb javasoltak...

Üdv!

Szelepcsere megtörtént. A régi szelep tömítése szállt el.
Viszont normál telópumpával a lecsavarást követõen kb 30 PSI maradt a telóban.
Szerencsére sikerült meginterjúvolni egyik tájkerékpáros sporttársamat, aki tájékoztatott, hogy a Hungary "A" telóhoz (neki olyan volt) annó adtak egy adaptert amit használva nem szökik vissza a levegõ a telóból. Felpumpáltuk, király lett.
Ezt csak azért írtam le, mert itt a mesés Miskolcon a kerékpárszervízeknek még csak fogalmuk sem volt arról, hogy van ilyen adapter, illetve van olyan teló amit a hagyományos csavarásos megoldással nem lehet felfújni.

Tehát ami biztos: a Cannondale Carbon Lefty és a Hungary "A" telók felfújásához ilyen adapterre van szükség.
A feladatom, hogy valahol felhajtsak egy ilyen adaptert.
Az adapter két részbõl áll. Az egyik részt becsavarjuk a telópumpához, a másik részt rápattintjuk, amit rácsavarhatunk a telónk szelepére. A pumpálás után ezt a két részt húzzuk szét egy mozdulattal, és a levegõ bennmarad.
Aki tud valahol ilyet, kérem szóljon!
Elõre is köszi!
Üdv!
TT
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Majd mérd le légyszi a beépítési magasságát is. Számomra nem túl egyértelmû a honlapon közölt adat.
rca-ra 550 van írva, tad-ra meg 566

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
azt elhiszem, hogy jó a sok rugóút, csak kicsit tartok tõle hogy a laposabb fejcsõszög, magasabb középcsapágy ront a kezelhetõségen...
az álom azért túlzás 140mm-en szerintem. nyílván a 180hoz képest igen. de nekem ugye most 140et mozog a pike maxon, de sokkal jobb felfele ha letekerem 120ra...