Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2011. May 24. - 11:08
jelenleg /patkófék/ van a villán, nem a mostani V fék hanem még az eggyel elõtti megoldás..
Posted 2011. May 24. - 10:40
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. May 24. - 10:33
milyet ajánlanátok.
Köszi...
Posted 2011. May 23. - 21:09
Mert olyanok az alap telóik. Egy Dartot azért már kicsit nehezebb szétütni, igaz, mozgásban sem sokkal jobb az alap RST és SR társainál, de megbízható.
ne a 5ezer forintos XCM-et hasonlitsd a Dart-hoz. johogy nem bir annyit...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. May 23. - 21:01
Szerintem nem lehetetlen, hogy el tudjátok adni õket.RST Európától naponta is lehet rendelni itt nincs "jövõ évi" rendelés.
csak eszembe jutott, hogy a készletet nézegettem hogy bakker, 70k kisker, ennyiért mit lehet kapni (értsd: jó-e az ár ennyiért vagy sem)
Maggi magából indul ki, havonta egy napot biciklizik, a maradék idõben a cserealkatrészre vár. Így kibírja a 4-5 évet.3-4-5 év? LOL te hol élsz? más sem megy el problémamentesen 3 évet.
Egyébként egy átlag felhasználónál kibírhat ennyit, ha rendesen szervizelteti, persze a szimeringek, o-gyûrûket így is cserélni kell.
Ha belegondolok jobban, alattam is elkopna bármilyen teló max 3 év alatt, ha csak egy bringám lenne.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. May 23. - 18:43
1ébként nem rég szedtem szét 1 oem-es pike-ot (speciben volt), abban volt olaj. de kevesebb mint kellett volna
Posted 2011. May 22. - 22:14
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2011. May 22. - 20:08
én + vettem 1 lyrik rc2dh-t. elég faszásan teszi a dolgát :cool2: érdemes lenne rögtön 1 oilcserét +ejtenem? úgy hírlik szeretnek spórolni vele...
Posted 2011. May 22. - 19:59
3-4-5 év? LOL te hol élsz? más sem megy el problémamentesen 3 évet.No ez a baj egyébként, hogy még rossza a híre az RST-nek....és ha nem is olcsó akkor senki nem fogja azt választani.
Nyilván erre annyira nem sok befolyásotok van. De én speciel nem adnék RST-ért 100ezret. Fõleg amig nincsenek olyan pozitív visszajelzések, hogy aktív használat mellett 3-4-5éve gond nélkül üzemel.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2011. May 22. - 16:54
Nyilván erre annyira nem sok befolyásotok van. De én speciel nem adnék RST-ért 100ezret. Fõleg amig nincsenek olyan pozitív visszajelzések, hogy aktív használat mellett 3-4-5éve gond nélkül üzemel.
Posted 2011. May 22. - 16:46
van benn nálunk, max. lemérem neked hétfõn ha nem felejtem.
van ára is, de nem olcsó... (az air-rl vagy az air érdekel?)
az air. még azon is túl sokmindent lehet állítani
és kösz
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. May 22. - 16:05
van benn nálunk, max. lemérem neked hétfõn ha nem felejtem.Rob, ennek lehet tudni a beép0tési magasságát ?
RST
meg van ára ?
van ára is, de nem olcsó... (az air-rl vagy az air érdekel?)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2011. May 22. - 16:02
RST Európától naponta is lehet rendelni itt nincs "jövõ évi" rendelés.
csak eszembe jutott, hogy a készletet nézegettem hogy bakker, 70k kisker, ennyiért mit lehet kapni (értsd: jó-e az ár ennyiért vagy sem)
Rob, ennek lehet tudni a beép0tési magasságát ?
RST
meg van ára ?
Posted 2011. May 22. - 14:51
Rob: Epicon van hasonló árban.....És úgy néz ki mûködésre is versenyképes az eddigi visszajelzések alapján. Kisker áron egy Recon is 80-90k, tehát RS is csak Online versenyképes.
Viszont a 30-as csúszók már kicsit tán karcsúak...nem?
nem feltétlen azon mûlik csak
duke-ok pl abszolút nem voltak kolbászok pedig könnyûek is voltak meg 30-as becsúszó
marzók meg nehezek voltak (marathon séria) mint a szikla és kolbászabbak mint a 28-as becsúszós pilot-ok.
Posted 2011. May 22. - 14:37
RST Európától naponta is lehet rendelni itt nincs "jövõ évi" rendelés.Ez a szerencsétek, felmásztok a hátukon. Egyébként a jövõévi rendelés miatt kérdezted?
Posted 2011. May 20. - 07:40
ugyanaz az RST-vel a baj mint a Suntour-ral. Amikor a kezdo bringas megkapja az elso biciklijet, es ilyen villa van benne, az altalaban eleg alap kategorias cucc. Szoval eleg hamar szetugralja/szettori stb, nem megbizhato, nem idotallo, nem mozog szepen. Ha oda kerul a sor hogy jobb biciklit vagy telot akar venni, akkor nem ezeket a markakat fogja valasztani, mert rossz veluk a tapasztalalta. Plusz a piacvezeto markaknak jobb a marketingje nyilvan, szponzoracio, reklamok, hype stb.
Mert olyanok az alap telóik. Egy Dartot azért már kicsit nehezebb szétütni, igaz, mozgásban sem sokkal jobb az alap RST és SR társainál, de megbízható.
Posted 2011. May 20. - 07:30
Minél hosszabb a rugóút, annál nagyobb akadályon tud könnyedén átmenni az elsõ kerék. A mai merev vázas bringák általában 80 v. 100 mm-es telót kívánnak. A régebbi bringákba rövidebb rugóutas (60-70mm) telók valók.
értem, nagyon köszönöm a választ!
Posted 2011. May 20. - 00:47
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. May 19. - 23:43
Bocsi, megint én vagyok - kicsúsztam a 15 percbõl.kérdés:
egy RST F1RST Air itthon mennyire versenyképes termék?
mi az, ami itthon 100mm, és ~1,7kg, van lockout-ja, levegõs és oda-vissza állítható a csillapítása, vagy KB ugyanezt tudja? 30-as alu becsúszók, alu nyak.
Manitou-k drágábbak ennél (jóval) RS-t nem találtam, mégis... nem hiszem, hogy ne lenne semmi javasolt kisker 60-70 környékén.
Szóval, a német Bike Magazin 2010es telótesztjében az AllMountain-Enduro telók között az RST telók voltak a "BIKE-Tipp" villák. (Storm Super Air, Titan 15 Air)
Az RST First (Platinum) teló 2009ben volt a "BIKE-Tipp". Szóval, szerintem már komoly telókat gyártanak õk is.
Sok sikert a forgalmazáshoz ! Szerintem jól fog menni.
(akit érdekelnek a tesztek, elküldöm neki szívesen)
Posted 2011. May 19. - 23:13
Annyi mm-es telót kell venned, amekkora rugóúthoz van tervezve a vázad. Sokkal nem térhetsz el, mert teljesen elrontja a gép geometriáját.azt még elmagyarázná nekem valaki, hogy mennyiben számít a rugóút? mi a jobb? látok itt olyanokat, hogy 80-100-110mm stb stb. totál analfabéta vagyok az ilyemihez...
Minél hosszabb a rugóút, annál nagyobb akadályon tud könnyedén átmenni az elsõ kerék. A mai merev vázas bringák általában 80 v. 100 mm-es telót kívánnak. A régebbi bringákba rövidebb rugóutas (60-70mm) telók valók.
Tartós tesztelje a BikeMag, 1-2 cikk itt-ott ... de hát ezt te jobban tudod.kérdés:
egy RST F1RST Air itthon mennyire versenyképes termék?
mi az, ami itthon 100mm, és ~1,7kg, van lockout-ja, levegõs és oda-vissza állítható a csillapítása, vagy KB ugyanezt tudja? 30-as alu becsúszók, alu nyak.
Manitou-k drágábbak ennél (jóval) RS-t nem találtam, mégis... nem hiszem, hogy ne lenne semmi javasolt kisker 60-70 környékén.
Sajnos nincs nagy elismertsége itthon az RST-nek, elég lentrõl kell kezdeni az építkezést.