Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2011. június 09. - 14:23
nem biztos, hogy sokáig bírja, de esélyes, hogy mást nem is fogsz találni.
(plusz ez sincs készleten)
Írta 2011. június 09. - 14:09
úgy néz ki a fékemet is cserélni kell mert ez még nem V hanem arégebbi patkó.
hol találok ilen telót?
Írta 2011. június 08. - 23:33
masfele villat a vaz fejcsove miatt nem fogsz tudni belerakni
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. június 08. - 23:18
megmértem a villanyakat
colos /25,4/ de nem menetes kb 20 cm a hossza
hol találok ebbe valami telót, lehet ezt aheadre tuningolni
üdv, köszi a segítséget
Írta 2011. június 06. - 12:05
Írta 2011. június 04. - 21:44
a 2007es foxok milyenek voltak? érdemes 4 éves talas 36-ban gondolkodni?
Írta 2011. június 04. - 16:48
Én most cseréltem le a 3 éves dart 3-at egy rock shox recon sl-re. Háááát, most úgy gondolom, hogy eddig merev villával jártam. Összehasonlíthatatlan a 2 teleszkóp számomra. Eddig nem volt levegõs telóm, tehát nincs tapasztalatom, de a mostani nagyon király!! Kisimult az összes bicikliút. Csak ajánlani tudom! Én is sokat vacilláltam a vásárláson, végül a szakszervízek tanácsa alapján újat vettem garanciával, bontatlanul. Szerintem megéri azt a +20 ezer forintot,és ha amúgy is 60at szánsz rá, akkor: Rock Shox Recon SL SoloAir PopLoc OEM (Villa | Teleszkóp | MTB - Szimplavállas) | Kerékpár Webshop
Biztos nem fogsz csalódni benne! Hajrá!!!
Még annyi, hogy nem tudom a te féked milyen típusú, ez a teló is 2000-es!
üdv!
van nekem egy 2008as merida matts tfs trail bicóm, ami nagyon jól szuperált eddig, mostanában azonban kezd idegesítõvé válni a benne lévõ eredeti teleszkóp szerencsétlenkedése, egy 08 dart3as van benne, ami keveset mozog (szerintem) és azt is lassan... úgy érzem, le kéne cserélni a dolgot, a féken nem szeretnék nagyon variálni, egy deore 180 as hidraulikus tárcsát használok, azzal eddig nemsok bajom volt. A dart3asnak 21 centire van vágva a nyaka gyárilag. Ja, jut eszembe, 187 centi és 90-95 kiló vagyok... tudom hogy idegesítõ a kérdés, de mit tudnátok ajánlani? kb olyan 60 ropi lenne a dolog felsõ határa, eddig a RS Torákkal szemezgettem, de nekem túl sok ez a rövidítés meg le nem fordított fícsör a leírásaikban. Kicsit szûkítve a kérdést, mi az amit ésszerû keretek között (évi max 3000 km, fõként xc terepen, esetleg nagyon picit durvább helyeken) ki tudnék használni? érdemes levegõ ráfújásos eszközön gondolkodni?
elõre is köszönöm a kreatív válaszadók segítségét : )
Írta 2011. június 01. - 11:32
nekem gyorszárnál sem kellett
Papszi: Hasonló adottságokkal vagyok megáldva mint te. már egy 15mm-es is érezhetõen sokkal jobb mint a gyz. Nekem volt egy 20mm-es Hexlock-os Manitou-m, most egy 15mm-es Fox vanullám van. Mind a kettõ teljesen elegendõ merevséget ad. Szerintem 85kg fölött már alap kellene hogy legyen egy átütõs villa.
Egyik teleszkópról a másikra váltásnál nem érezted, hogy a Foxnak rugalmasabb lenne a fejcsöve? Nekem az elõzõ villám Fox volt és attól azért kellett megszabadulnom, mert nagyon rugalmas volt a nyaka és ez zavart (lehet, hogy a hosszú fejcsövû vázam miatt jött elõ nagyobb mértékben ez a probléma)
Írta 2011. június 01. - 11:15
45.000 Ft környékén találsz újat az adás-vételiben. Levegõs, van rajta nyuszi gomb , szereti a tárcsa féket és jó az ár/érték aránya.
IS tárcsafék felfogatással: http://apro.bikemag....lado-l1793.html
Esetleg: http://apro.bikemag....tk-l12803.html#
A maradék pénzbõl meg vehetsz hozzá telópumpát. Bár azt évente kb. 2x fogod használni, de jó ha van.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. június 01. - 11:02
van nekem egy 2008as merida matts tfs trail bicóm, ami nagyon jól szuperált eddig, mostanában azonban kezd idegesítõvé válni a benne lévõ eredeti teleszkóp szerencsétlenkedése, egy 08 dart3as van benne, ami keveset mozog (szerintem) és azt is lassan... úgy érzem, le kéne cserélni a dolgot, a féken nem szeretnék nagyon variálni, egy deore 180 as hidraulikus tárcsát használok, azzal eddig nemsok bajom volt. A dart3asnak 21 centire van vágva a nyaka gyárilag. Ja, jut eszembe, 187 centi és 90-95 kiló vagyok... tudom hogy idegesítõ a kérdés, de mit tudnátok ajánlani? kb olyan 60 ropi lenne a dolog felsõ határa, eddig a RS Torákkal szemezgettem, de nekem túl sok ez a rövidítés meg le nem fordított fícsör a leírásaikban. Kicsit szûkítve a kérdést, mi az amit ésszerû keretek között (évi max 3000 km, fõként xc terepen, esetleg nagyon picit durvább helyeken) ki tudnék használni? érdemes levegõ ráfújásos eszközön gondolkodni?
elõre is köszönöm a kreatív válaszadók segítségét : )
Írta 2011. június 01. - 08:47
Papszi: Hasonló adottságokkal vagyok megáldva mint te. már egy 15mm-es is érezhetõen sokkal jobb mint a gyz. Nekem volt egy 20mm-es Hexlock-os Manitou-m, most egy 15mm-es Fox vanullám van. Mind a kettõ teljesen elegendõ merevséget ad. Szerintem 85kg fölött már alap kellene hogy legyen egy átütõs villa.
Írta 2011. június 01. - 06:51
Mellesleg egy átütõs villánál, a tárcsa beállításával sem kell szórakoznia mindig, ha kiszedi a kereket.szerintem az átmenõ 9mm-tõl ne várj csodákat.
még a 15 is karcosnak tûnik. egy jó huszas maxle a te villád, plusz egy oylat keress, aminek masszivabb az alsószára
Írta 2011. június 01. - 06:47
Nem tudom, de biztos könnyebb, mint egy teleszkóp.Igen, ilyesmit keresek, köszi! Vajon mekkora súlya lehet egy ilyen olcsó villának? Gondolom acél, nem alu.
Írta 2011. május 31. - 22:55
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. május 31. - 22:47
még a 15 is karcosnak tûnik. egy jó huszas maxle a te villád, plusz egy oylat keress, aminek masszivabb az alsószára
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. május 31. - 22:03
Legelõször a problémám: Magas és nehéz vagyok (193cm/92kg) így nem vagyok megelégedve a teleszkópom merevségével (RS Recon sl 120mm úttal, egy Stumpy fsr-ben használom). Az elsõ agy egy sima Novatec, 9mm-es tengellyel, kommersz 5mm-es gyorszárral.
Figyelembe véve az adottságaim, volna értelme az elsõagyat egy átmenõ 9mm-es gyorszárasra cserélni? (vagy B tervként egy 15, esetleg 20mm-es maxle tengelyes darabra?) Ha van valamiféle tapasztalat efféle témában, az nagyon jól jönne. Elõre is köszi a válaszokat!
Írta 2011. május 31. - 19:36
Valami atomhulladék lehetett benne:D RideBike | Noname 20" merev villa (Villa | Merev villa | 20") | Kerékpárüzlet és szervíz Ilyesmire gondoltál?
Írta 2011. május 27. - 15:02
Valami atomhulladék lehetett benne:D RideBike | Noname 20" merev villa (Villa | Merev villa | 20") | Kerékpárüzlet és szervíz Ilyesmire gondoltál?Rossz topicban tettem fel a lenti kérdést, itt megismétlem:
Kisfiam 20"-as alu MTB-jáben szeretném kicserélni a telót merev villára, súlycsökkentés miatt és mert az õ testsúlyánál kb meg se mozdul, és dögnehéz a teló (2kg fölött), hogy jobban bírja a gyerek a mászást. Akár 1.5 kilót lehetne faragni a keró súlyán, ami egy 25kg-os gyereknél jelentõs. Kérdés mit lehet betenni helyette? Vannak 20"-as vázhoz BMX villák, keresgéljek azok között?
Ami most van benne az ennek a 20"-as verziója (hivatalosan is csak 30mm-t mozog ): SR SUNTOUR Cycling
Írta 2011. május 27. - 10:44
Kisfiam 20"-as alu MTB-jáben szeretném kicserélni a telót merev villára, súlycsökkentés miatt és mert az õ testsúlyánál kb meg se mozdul, és dögnehéz a teló (2kg fölött), hogy jobban bírja a gyerek a mászást. Akár 1.5 kilót lehetne faragni a keró súlyán, ami egy 25kg-os gyereknél jelentõs. Kérdés mit lehet betenni helyette? Vannak 20"-as vázhoz BMX villák, keresgéljek azok között?
Ami most van benne az ennek a 20"-as verziója (hivatalosan is csak 30mm-t mozog ): SR SUNTOUR Cycling
Írta 2011. május 26. - 15:11
FOX RACING SHOX :: BIKE : FORKS : 32 831 FIT RLC ez levegõs, de 10g-al könnyebb:D, IS adapter meg 1-2ezer pénz.létezik 100mm-t mozgó, IS-es, (acél)rugós teló max 1,7kg tömeggel, 15/20mm átütõsben (nem aranyárban)?
Vafy itt ez a RS sektor: FOX RACING SHOX :: BIKE : FORKS : 32 831 FIT RLC ez 2 kiló alatt van acél rugós 100mm-re összehúzható, de ennek meg 9mm-es átütõs.
Rugósban nem fogsz ilyen könnyût találni, ha véletlenül mégis, az nem átütõs. Vegyél levegõset, vagy találj valami kompromisszumot. jah és ráadásul olcsóbb kategóriájú villák csak még nehezebbek.