Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2011. June 16. - 11:20
Posted 2011. June 16. - 10:37
a levegõs teleszkópoknak általában 'szabvány szelepük' van? tehát ha bemegyek, kérek egy teleszkóppumpát a SR Epicon telómra, akkor ha hazamegyek biztos, hogy rá fogom tudni illeszteni?
igen
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. June 16. - 10:25
yep!
Posted 2011. June 14. - 16:28
Posted 2011. June 14. - 12:50
Posted 2011. June 14. - 06:23
Amikor vettem a brigát próbáltam tájékozódni amennyire lehetett. Elõre tudtam, hogy 160-as rotorig ajánlanak, volt egy tora villás opció is, ami papíron elbírja, de ahol rendeltem azt mondták jó lesz 180-as tárcsával és hagyjam a tora-t. Utólag persze kiderült, hogy a fél bringa nem olyan, amilyennek szerettem volna.
Azért az érdekes hogy mindent a végletekig preczizen akarsz csinálni és egy ilyen alapvetõ dologban mint a teló terhelhetõsége meg teszel a gyári ajánlásra + ha jól sejtem a 19x centidbõl te sem 60 kg vagy magasról nagyot lehet ám esni egy teló törésnél.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. June 13. - 22:55
Freddyke ha már mindennek utána nézel a figyelmedbe ajánlom a dart hivatalos leirásából vett idézetett "Maximum Rotor Size 160mm"
Amikor vettem a brigát próbáltam tájékozódni amennyire lehetett. Elõre tudtam, hogy 160-as rotorig ajánlanak, volt egy tora villás opció is, ami papíron elbírja, de ahol rendeltem azt mondták jó lesz 180-as tárcsával és hagyjam a tora-t. Utólag persze kiderült, hogy a fél bringa nem olyan, amilyennek szerettem volna.
Posted 2011. June 13. - 20:06
Posted 2011. June 13. - 19:54
Posted 2011. June 13. - 19:25
Posted 2011. June 13. - 19:00
Nem gondoltam, hogy Dart 3 és a Recon között ekkora a különbség és 40 körül már van új levegõs Recon. Nekem Dart 2 100mm-es van (28mm-es becsúszó), 80mm-t általában kimozog, de sikerült már kihoznom 95mm mozgást, viszont úgy érzem a 180-as hidraulikus fék tépi és gyenge a fékerõ. Plusz néha el is mozdul a kerék egy erõsebb fékezéstõl, sziklázástól hogy a fékpofa beleér a tárcsába vagy csak szimplán kilazul a gyorszár (ilyenkor kiengedem, szorosabbra visszahúzom). Egy Rock Shox Recon a 32mm-es becsúszójával milyen javulást hozna fékezéskor? És ha átütõtengelyes lenne, az mennyi pluszt jelent (Recont nem láttam átütõsben, Relevation mondjuk)? Ezért ragaszkodom az átütõtengelyhez, de olyan telót újban nem nagyon lehet 40 körül megkapni. Mozgásban pedig biztos ég és föld lenne a mostanihoz képest.
Freddyke ha már mindennek utána nézel a figyelmedbe ajánlom a dart hivatalos leirásából vett idézetett "Maximum Rotor Size 160mm"
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. June 13. - 17:20
Ez, amit itt lent linkeltetek az apróról vajon 100mm-es lehet? Jó vételnek tûnik.
Szerk.: látom 80-120-ig gyártják (kérdés visszavonva).
Posted 2011. June 13. - 16:58
Köszönöm a kimerítõ válaszod. Sejtetem, hogy a fék túl erõs lesz ehhez, nem is csodálkozom. A kerék kilazulgatás viszont egyre gyakoribb és para, hogy egyszer késõn veszem észre. Ad a Recon annyi merevséget plusszban, hogy ettõl is javulást várhatok vagy inkább az átütõs segítene?
nekem most 130-as recon-on van (gysz-as) 180-as tárcsa, vagyok közel mázsa és kb elég. nem mondom hogy nem lenne jobb vmi átütõ de el lehet vele lenni
mindestere a dart és recon között sokkal nagyobb különbség van, mint egz recon meg vmi ilzen kategóriás átütõs közt.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. June 13. - 15:56
a,nagyot
b, még nagyobbat
c,igen
amúgy létezik recon is átütõs
-ha meg azon a telón használod a strokert ne csodálkozz ha nem éred elég erõsnek
Köszönöm a kimerítõ válaszod. Sejtetem, hogy a fék túl erõs lesz ehhez, nem is csodálkozom. A kerék kilazulgatás viszont egyre gyakoribb és para, hogy egyszer késõn veszem észre. Ad a Recon annyi merevséget plusszban, hogy ettõl is javulást várhatok vagy inkább az átütõs segítene?
Posted 2011. June 13. - 15:40
a,Egy Rock Shox Recon a 32mm-es becsúszójával milyen javulást hozna fékezéskor? b,És ha átütõtengelyes lenne, az mennyi pluszt jelent (Recont nem láttam átütõsben, Relevation mondjuk)? Ezért ragaszkodom az átütõtengelyhez, de olyan telót újban nem nagyon lehet 40 körül megkapni. c,Mozgásban pedig biztos ég és föld lenne a mostanihoz képest.
a,nagyot
b, még nagyobbat
c,igen
amúgy létezik recon is átütõs
-ha meg azon a telón használod a strokert ne csodálkozz ha nem éred elég erõsnek
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. June 13. - 15:35
Posted 2011. June 10. - 19:19
Sziasztok!
Én most cseréltem le a 3 éves dart 3-at egy rock shox recon sl-re. Háááát, most úgy gondolom, hogy eddig merev villával jártam. Összehasonlíthatatlan a 2 teleszkóp számomra. Eddig nem volt levegõs telóm, tehát nincs tapasztalatom, de a mostani nagyon király!! Kisimult az összes bicikliút. Csak ajánlani tudom! Én is sokat vacilláltam a vásárláson, végül a szakszervízek tanácsa alapján újat vettem garanciával, bontatlanul. Szerintem megéri azt a +20 ezer forintot,és ha amúgy is 60at szánsz rá, akkor: Rock Shox Recon SL SoloAir PopLoc OEM (Villa | Teleszkóp | MTB - Szimplavállas) | Kerékpár Webshop
Biztos nem fogsz csalódni benne! Hajrá!!!
Még annyi, hogy nem tudom a te féked milyen típusú, ez a teló is 2000-es!
ezt öröm hallani, én is most cserélem a Dart 3-at reba sl-re. itt szegeden elkél egy jó teló
Posted 2011. June 09. - 21:44
szóba került már párszor, hogy az új foxok már nem az a besza-behu mozgásúak, nincs sok különbség mondjuk fox és RS között.
a 2007es foxok milyenek voltak? érdemes 4 éves talas 36-ban gondolkodni?
Van volna a megfelelö szerintem a Giantba, mivel alacsonyra épit a Fox, lehet felesleges az állitás a vázadba és "örökös" tehnika.
Talas buzeráns.