Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
áhh köszönöm akkor megnyugodtam:)

yep!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

a levegõs teleszkópoknak általában 'szabvány szelepük' van? tehát ha bemegyek, kérek egy teleszkóppumpát a SR Epicon telómra, akkor ha hazamegyek biztos, hogy rá fogom tudni illeszteni?

igen
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
a levegõs teleszkópoknak általában 'szabvány szelepük' van? tehát ha bemegyek, kérek egy teleszkóppumpát a SR Epicon telómra, akkor ha hazamegyek biztos, hogy rá fogom tudni illeszteni?

yep!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nekem ilyen van, a fehér verzió. Teljesen frankó. A fekete újabb, én azt venném, mert PM-es a fékkonzolja. Meg kell kérdezni van-e hozzá pumpa!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ezt meg szabad venni, ismert nyûgje nincs ennek a típusnak, évjáratnak? Garancia nélkül nem para?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Arra nem gondoltam, hogy törhet is, inkább, hogy kikészíti a perselyezést és kotyogni fog idõvel. Nem ugratok vele. Egyelõre még semmi baja. Nyilván amint tudom, cserélem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Amikor vettem a brigát próbáltam tájékozódni amennyire lehetett. Elõre tudtam, hogy 160-as rotorig ajánlanak, volt egy tora villás opció is, ami papíron elbírja, de ahol rendeltem azt mondták jó lesz 180-as tárcsával és hagyjam a tora-t. Utólag persze kiderült, hogy a fél bringa nem olyan, amilyennek szerettem volna.

Azért az érdekes hogy mindent a végletekig preczizen akarsz csinálni és egy ilyen alapvetõ dologban mint a teló terhelhetõsége meg teszel a gyári ajánlásra + ha jól sejtem a 19x centidbõl te sem 60 kg vagy magasról nagyot lehet ám esni egy teló törésnél.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Freddyke ha már mindennek utána nézel a figyelmedbe ajánlom a dart hivatalos leirásából vett idézetett "Maximum Rotor Size 160mm"

Amikor vettem a brigát próbáltam tájékozódni amennyire lehetett. Elõre tudtam, hogy 160-as rotorig ajánlanak, volt egy tora villás opció is, ami papíron elbírja, de ahol rendeltem azt mondták jó lesz 180-as tárcsával és hagyjam a tora-t. Utólag persze kiderült, hogy a fél bringa nem olyan, amilyennek szerettem volna.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az tuti, RLC sem lehet mert kevés a tekerõ....

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Egy 2007-es Vanilla az, így elsõ ránézésre és ki tudja, talán kapott hideget-meleget... Valószínûleg újrafestették és 2007-es (?) Talas matrica szettet tettek rá, vagy eltört a Vanilla alsó rész és 2007-es Talas láb került a Vanilla váll és becsúszók alá és köré. (2008-as már PM-es.) Fura egy szerzet, a titánrugó is sántít, ha jól sejtem.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hófehér Fox 32 Talas 140 RLC teleszkóp teló 1.6kg! eladó « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

ehh tittánruggós......

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nem gondoltam, hogy Dart 3 és a Recon között ekkora a különbség és 40 körül már van új levegõs Recon. Nekem Dart 2 100mm-es van (28mm-es becsúszó), 80mm-t általában kimozog, de sikerült már kihoznom 95mm mozgást, viszont úgy érzem a 180-as hidraulikus fék tépi és gyenge a fékerõ. Plusz néha el is mozdul a kerék egy erõsebb fékezéstõl, sziklázástól hogy a fékpofa beleér a tárcsába vagy csak szimplán kilazul a gyorszár (ilyenkor kiengedem, szorosabbra visszahúzom). Egy Rock Shox Recon a 32mm-es becsúszójával milyen javulást hozna fékezéskor? És ha átütõtengelyes lenne, az mennyi pluszt jelent (Recont nem láttam átütõsben, Relevation mondjuk)? Ezért ragaszkodom az átütõtengelyhez, de olyan telót újban nem nagyon lehet 40 körül megkapni. Mozgásban pedig biztos ég és föld lenne a mostanihoz képest.

Freddyke ha már mindennek utána nézel a figyelmedbe ajánlom a dart hivatalos leirásából vett idézetett "Maximum Rotor Size 160mm"
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Erre voltam kíváncsi, köszönöm!

Ez, amit itt lent linkeltetek az apróról vajon 100mm-es lehet? Jó vételnek tûnik.

Szerk.: látom 80-120-ig gyártják (kérdés visszavonva).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszönöm a kimerítõ válaszod. :) Sejtetem, hogy a fék túl erõs lesz ehhez, nem is csodálkozom. A kerék kilazulgatás viszont egyre gyakoribb és para, hogy egyszer késõn veszem észre. Ad a Recon annyi merevséget plusszban, hogy ettõl is javulást várhatok vagy inkább az átütõs segítene?

nekem most 130-as recon-on van (gysz-as) 180-as tárcsa, vagyok közel mázsa és kb elég. nem mondom hogy nem lenne jobb vmi átütõ de el lehet vele lenni

mindestere a dart és recon között sokkal nagyobb különbség van, mint egz recon meg vmi ilzen kategóriás átütõs közt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

a,nagyot
b, még nagyobbat
c,igen

amúgy létezik recon is átütõs

-ha meg azon a telón használod a strokert ne csodálkozz ha nem éred elég erõsnek

Köszönöm a kimerítõ válaszod. :) Sejtetem, hogy a fék túl erõs lesz ehhez, nem is csodálkozom. A kerék kilazulgatás viszont egyre gyakoribb és para, hogy egyszer késõn veszem észre. Ad a Recon annyi merevséget plusszban, hogy ettõl is javulást várhatok vagy inkább az átütõs segítene?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a,Egy Rock Shox Recon a 32mm-es becsúszójával milyen javulást hozna fékezéskor? b,És ha átütõtengelyes lenne, az mennyi pluszt jelent (Recont nem láttam átütõsben, Relevation mondjuk)? Ezért ragaszkodom az átütõtengelyhez, de olyan telót újban nem nagyon lehet 40 körül megkapni. c,Mozgásban pedig biztos ég és föld lenne a mostanihoz képest.

a,nagyot
b, még nagyobbat
c,igen

amúgy létezik recon is átütõs

-ha meg azon a telón használod a strokert ne csodálkozz ha nem éred elég erõsnek
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nem gondoltam, hogy Dart 3 és a Recon között ekkora a különbség és 40 körül már van új levegõs Recon. Nekem Dart 2 100mm-es van (28mm-es becsúszó), 80mm-t általában kimozog, de sikerült már kihoznom 95mm mozgást, viszont úgy érzem a 180-as hidraulikus fék tépi és gyenge a fékerõ. Plusz néha el is mozdul a kerék egy erõsebb fékezéstõl, sziklázástól hogy a fékpofa beleér a tárcsába vagy csak szimplán kilazul a gyorszár (ilyenkor kiengedem, szorosabbra visszahúzom). Egy Rock Shox Recon a 32mm-es becsúszójával milyen javulást hozna fékezéskor? És ha átütõtengelyes lenne, az mennyi pluszt jelent (Recont nem láttam átütõsben, Relevation mondjuk)? Ezért ragaszkodom az átütõtengelyhez, de olyan telót újban nem nagyon lehet 40 körül megkapni. Mozgásban pedig biztos ég és föld lenne a mostanihoz képest.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sziasztok!
Én most cseréltem le a 3 éves dart 3-at egy rock shox recon sl-re. Háááát, most úgy gondolom, hogy eddig merev villával jártam. Összehasonlíthatatlan a 2 teleszkóp számomra. Eddig nem volt levegõs telóm, tehát nincs tapasztalatom, de a mostani nagyon király!! Kisimult az összes bicikliút. Csak ajánlani tudom! Én is sokat vacilláltam a vásárláson, végül a szakszervízek tanácsa alapján újat vettem garanciával, bontatlanul. Szerintem megéri azt a +20 ezer forintot,és ha amúgy is 60at szánsz rá, akkor: Rock Shox Recon SL SoloAir PopLoc OEM (Villa | Teleszkóp | MTB - Szimplavállas) | Kerékpár Webshop
Biztos nem fogsz csalódni benne! Hajrá!!!
Még annyi, hogy nem tudom a te féked milyen típusú, ez a teló is 2000-es!

ezt öröm hallani, én is most cserélem a Dart 3-at reba sl-re. itt szegeden elkél egy jó teló :)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

szóba került már párszor, hogy az új foxok már nem az a besza-behu mozgásúak, nincs sok különbség mondjuk fox és RS között.
a 2007es foxok milyenek voltak? érdemes 4 éves talas 36-ban gondolkodni?

Van volna a megfelelö szerintem a Giantba, mivel alacsonyra épit a Fox, lehet felesleges az állitás a vázadba és "örökös" tehnika.
Talas buzeráns.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ROCK SHOX JUDY XC CANT-HANGER 1" or 1 1/8" VINTAGE! | eBay UK