Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Igen, veled kevertem össze a fórumtársat.
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

te nem Recon SL-t vettél? vagy rosszul emlékszem? :)

Én vettem nemrég recon sl t. De szedhetem szét mert nem mozog 100mm t csak 80-82mm
A szimeringtõl mért távolság pedig 110mm tehát a 100mm t tudni kell. Láttam rá volt írva a dobozra 100mm nem is kételkedtem benne.
Csak amikor beépítettem akkor lett fúra hogy sok kilóg a becsúszóból.Akkor leszek gondban ha nincs hézagoló. Akkor azonnal hívom a boltost mert garis

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
siletto: bocs, tényleg összekevertelek innen vkivel :D
XC Fully

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!
Tegnap vetõdött fel bennem egy érdekes probléma, amikor éppen nyomattuk a lejtõt a sziklás, avaros utakon.

Mivel sok mindenkinek nincs lehetõsége naponta, vagy hetente meglátogatni az ilyen komoly hegyi terepeket, szerintem érdemes lenne összeállítani vlami kis útmutatót, hogy mi alapján lõjék be a teleszkópukat éles terepre, ha nincs módukban minden nap ezzel kísérletezni ugyanazon a helyen, vagy ahol õk próbálják, ott nem jön ki rendesen, ha pl nagy benne a nyomás, vagy alulcsillapított.

Én is arra lettem figyelmes, hogy ugyan viszonylag jól mozgott alattam a revelation, de keveset és felkeményedett, gondolom nagy volt a pozitívban a nyomás.

Erre a jelenségre lehetne szerintem valami olyan kis útmutatót készíteni, hogy pl akkor jó a nyomás a súlyodhoz átlagosan, ha egy szabványos kis tégla alatt mondjuk a rugóút x%-a mozdul ki, vagy mondjuk ha leteszel utána 50cm-re egy másodikat, addígra vissza kell mozognia teljesen, ilyesmik.

Szerintem ha elég ember tapasztalatát gyûjtenénk össze, akkor születne egy elég jó kis cikk, amit talán az oldalon is publikálni lehetne, ezzel segítve a tavasszal állítgatók széles táborát

Hali

SZVSZ akár mennyien is összedobnánk a "tudásunkat" akkor sem lenne túl sok értelme egy ilyen táblázatot készíteni.
Ugyanis mindneki más, másképpen használja, más terepen...... annyira sok a változó h teljesen lehetetlen lenne, szerintem.
A másik meg, akinek nincsen rá ideje, kedve "szórakozni" a beállításokkal, minek vesz ilyen kaliberû teleszkópot!? Egyszer kell végig zongorázni, aztán már késõbb tudja az ember h mire számítson adott beállítások mellett.

Ja találtam egy kis leírást errõl Würth féle menetjavító eljárásról:
http://webshop.wuert.../pdf/0661_4.pdf

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
@TaaT: Ha nekem szólt, akkor nemnem. Nekem nem volt ilyenirányú kérdésem. Biztos összekeversz valakivel.

Amúgy maximálisan meg vagyok elégedve a revellel,eddíg mindenki csak megdícsérte, aki ment a szamárral. Természetesen nem tudom kihasználni a beállítási lehetõségeit :D
picit régi(2006), de attól még mozog/na/ úgy, mint egy új, csak ugye nem tudom beállítani a nyomást benne rendesen a tömegemhez

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
te nem Recon SL-t vettél? vagy rosszul emlékszem? :)
XC Fully

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Sziasztok!
Tegnap vetõdött fel bennem egy érdekes probléma, amikor éppen nyomattuk a lejtõt a sziklás, avaros utakon.

Mivel sok mindenkinek nincs lehetõsége naponta, vagy hetente meglátogatni az ilyen komoly hegyi terepeket, szerintem érdemes lenne összeállítani vlami kis útmutatót, hogy mi alapján lõjék be a teleszkópukat éles terepre, ha nincs módukban minden nap ezzel kísérletezni ugyanazon a helyen, vagy ahol õk próbálják, ott nem jön ki rendesen, ha pl nagy benne a nyomás, vagy alulcsillapított.

Én is arra lettem figyelmes, hogy ugyan viszonylag jól mozgott alattam a revelation, de keveset és felkeményedett, gondolom nagy volt a pozitívban a nyomás.

Erre a jelenségre lehetne szerintem valami olyan kis útmutatót készíteni, hogy pl akkor jó a nyomás a súlyodhoz átlagosan, ha egy szabványos kis tégla alatt mondjuk a rugóút x%-a mozdul ki, vagy mondjuk ha leteszel utána 50cm-re egy másodikat, addígra vissza kell mozognia teljesen, ilyesmik.

Szerintem ha elég ember tapasztalatát gyûjtenénk össze, akkor születne egy elég jó kis cikk, amit talán az oldalon is publikálni lehetne, ezzel segítve a tavasszal állítgatók széles táborát

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
es mi lett az?

tsiga88

tsiga88

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Pont ezért kell az állíthatóság...Nincs min mosolyognod..De már mind 1 megkaptam máshol a választ megvan a kiválasztott :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
DH/street
ezen mosolyognom kell:)

tsiga88

tsiga88

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Elrepedt a Rock Shox Argyle 318 teleszkópom villa merevítõje mit ajánlanátok helyette?

Kinéztem 3 teleszkópot 100ezres kategóriában.Véleményt kérnék illetve ajánlatot mit érdemes esetleg.
-Sektor:Sektor
-Marzo 55 RV:Marzo 55 RV
-Durolux:Durolux

DH/Street a felhasználási kör.Merev vázban van,volt,lesz:D

Küldjetek linkeket az ajánlott villákról!Köszi!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
hogy mi?

a kormánycsapágy gyûrûjét így kell felütni:
Feltöltött kép

mivel a csapágy része ezért nem is cserélhetõ random. ha rövid a nyak akkor felül kell helyet nyerned, hézagolók kiszedésével, alacsony stucnival, de mindenkénpp érjen fel a stucni felsõ csavarjáig. (persze ezt vásárlás elõtt kellett volna csekkolni)

omarciz

omarciz

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
egy kicsit rövid lett a nyak.. és nem ment rá normálisan a kormánycsapágy gyûrûje.. gondolom valami másik, rövidebb gyûrû kell majd rá.. remélem kapok a szervizbe, és megcsinálják egykét ezresér..

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Elég lecsavarni, de elötte töltsd fel a megfelelõ olajmennyiséggel!

zbence

zbence

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Üdvözlet!
Valaki esetleg el tudná nékem mondani, hogy hogyan rakjak be egy motion control egységet egy Pike426-ba?
Ehez elég csak a kupakot lecsavarni és belenyomni?
Köszi

Lemax

Lemax

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok.

Adott egy Meridához kapott RST Gila Pro Tnl.

Miután elkezdett a bal becsúszóról lekopni a bevonat,szétkaptam és látván,hogy alig van benne valami,zsírból pedig a legkevesebb,hát bezsíroztam. Eddig ok minden,de ha már szétszedtem,megnyomogattam a csillapító patront is. No itt kezdõdik a történet,ez a patron ellentétesen mûködik mint a patronok általában szoktak. Befele mozgáskor csillapít,kifelé pedig szabadon ,csillapítattlanul mozog a nyomórud. Na most ez vagy valami RST újítás vagy pedig fordítva tette fel a dugattyút a nyomórudra a tajvani dolgozó, és ezért mûködik fordítva a csilipatron? A patron bonthatatlan,át meg nem látok rajta :) .

Valaki találkozott már hasonló problémával? Mi lehet a gond?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

hello!

Kis segítséget szeretnék kérni. Most fogok váltai Suntour XCM-rõl Manitou Splice Super-re. A kérdésem, hogy mit kell majd vennem ahhoz hogy zökkenõmentesen át tudjam szerelni a villát. Természetesen szerszámokat kivéve. Gondolok itt kormánycsapágy, fék konzol (Shimano M485) stb. Köszi elõre is a válaszotokat!

A régi teló nyakán van a kormánycsapágynak egy gyûrûje, amire felfekszik a kormánycsapágy alsó része, azt mindenképpen finoman szedd le, mert a kormánycsapágyadhoz tartozik. Ha sikerült levenni, tedd fel a Manitoura. Másik kormánycsapágyat nem kell venned.

omarciz

omarciz

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
hello!

Kis segítséget szeretnék kérni. Most fogok váltai Suntour XCM-rõl Manitou Splice Super-re. A kérdésem, hogy mit kell majd vennem ahhoz hogy zökkenõmentesen át tudjam szerelni a villát. Természetesen szerszámokat kivéve. Gondolok itt kormánycsapágy, fék konzol (Shimano M485) stb. Köszi elõre is a válaszotokat!

zbence

zbence

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
ertem, koszi szepen.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Rebound (ami alul van): összenyomódáskor egy rugós alátéten és a csillapító rúd állítható nyílásán áramlik át az olaj.
visszainduláskor a rugós szelep elzár és csak a tekerentyûs nyiláson át tud áramlani.

Kompresszió: összenyomódáskor csak a furaton megy át az olaj, visszautnál pdeig nyit az összes nyílás.

Namost neked KOmpresszió egyáltalán nincs, tehát csak a csillapítást barmolnád el a sürûbb olajjal.

ERGO
sosem lesz jó

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/