Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2012. május 12. - 00:17
Írta 2012. május 11. - 08:03
Akkor helyesen agyaltamTechnikai okok miatt most nem tudom megnézni a .pdf-et; szóval, ha a CSU becsó+váll része ugyanaz (CSU = Crown-Steerer Unit, ha jól rémlik, azaz a becsúszók+váll+villanyak), márpedig eléggé valószínû, hogy az, akkor menni fog. Ezt ellenõrizd csak le, hogy van-e többféle CSU. Ha nincs, akkor a boltnak nincs igaza, ha van többféle, akkor sem biztos, hogy igazuk van - persze én nem vagyok szaki, csak tippelem. Azt tudom, hogy Sektort simán át lehet alakítani Revelation-é, belemegy akár a BlackBox csillapítás is, errõl valaki komplett how-to - t készített fotókkal az mtbr.com-on, valamint SoloAir részt át lehet szerlni DualAir-re és vissza, vagy rugóssá alakítani stb.
Szerintem Salát kérdezd.
Már csak valami lockout egységet kéne szerezni .....
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Írta 2012. május 10. - 20:03
Én is így gondoltam, annyi különbséggel hogy a jelenlegi villában semmilyen lockout nincs. Szóval se turnkey se semmi, csak csillapítás állítható meg a másik szárban a levegõ.
Ja! És a bolt szerint aki hírdeti a 302-es telót nem lehet bele tenni lockoutot.
Technikai okok miatt most nem tudom megnézni a .pdf-et; szóval, ha a CSU becsó+váll része ugyanaz (CSU = Crown-Steerer Unit, ha jól rémlik, azaz a becsúszók+váll+villanyak), márpedig eléggé valószínû, hogy az, akkor menni fog. Ezt ellenõrizd csak le, hogy van-e többféle CSU. Ha nincs, akkor a boltnak nincs igaza, ha van többféle, akkor sem biztos, hogy igazuk van - persze én nem vagyok szaki, csak tippelem. Azt tudom, hogy Sektort simán át lehet alakítani Revelation-é, belemegy akár a BlackBox csillapítás is, errõl valaki komplett how-to - t készített fotókkal az mtbr.com-on, valamint SoloAir részt át lehet szerlni DualAir-re és vissza, vagy rugóssá alakítani stb.
Szerintem Salát kérdezd.
Írta 2012. május 10. - 18:16
Sziasztok
Van egy Suntour RUX teleszkópom. A hivatalos oldalon nem találtam hozzá manual-t, csak a googleban.
ITT azt írják, hogy a bal lábba 15psi nyomás kell, átszámítva bar-ra 1.034. Ez nem kevés? Most kiengedtem belõle mindent (véletlenül, mert túl kemény volt), és így nagyon puha, városban is kimozogja a 130mm-t. Lehet, hogy elírták azt a 15psi-t?
Nem írtak el!
Pusztán csak ott magába a szárba nyomod, ahol nagyobb felület van, így jóval kevesebb nyomás is elegendõ. Plusz ugye ebben van rugó is, így még ezért is minimális levegõ nyomással meglepõ változást lehet véghez vinni a keménységnél.
De szerintem ez csak opcionális, ha szükséged van rá akkor lehet bele rakni. De nem kell feltétlenül 15 PSI-t bele rakni. Inkább ez a max szvsz, mivel nyilt olajos, ha az útját végig kimozogja létre jöhet a teleszkóp szárában akkora nyomás, ami képes a szimeringet + porlehúzót "kilõni". Az meg ugye nem túl szerencsés :S
Írta 2012. május 10. - 17:09
Mármint MCD upgrade érdekelne? Nyilatkozzanak a szakik is majd, mindenesetre én úgy tudom, hogy igen, lehet, már ha egyre gondolunk. 15-16. oldal itt:
Spare parts catalog: http://cdn.sram.com/...x_spc_rev_c.pdf
Tehát, ha MotionControl-t szeretnél, akkor a mostani, valószínûleg TurnKey csillapítást kiveszed és mehet bele:
- ha nem remote lockos kell, akkor: 11.4310.156.000
- ha remote lockos kell, akkor: 11.4310.155.000 és 00.4015.681.010
Azért nézd meg jól a robbantott ábrát te is, hátha kell még ez-az hozzá!
Árak (pl. bike-components.de): http://www.bike-comp...2011 Kunden.pdf
MCD egység ~53 EUR, remole lockout 71,15 EUR, legalább is ha szükséged van rá.
Én is így gondoltam, annyi különbséggel hogy a jelenlegi villában semmilyen lockout nincs. Szóval se turnkey se semmi, csak csillapítás állítható meg a másik szárban a levegõ.
Ja! És a bolt szerint aki hírdeti a 302-es telót nem lehet bele tenni lockoutot.
Írta 2012. május 10. - 16:47
No itt is felteszem a kérdést, mer hátha...
RS Tora 302 Solo Air villába utólagosan lockout egység építhetõ? És ha igen akkor miféle kell bele?
Mármint MCD upgrade érdekelne? Nyilatkozzanak a szakik is majd, mindenesetre én úgy tudom, hogy igen, lehet, már ha egyre gondolunk. 15-16. oldal itt:
Spare parts catalog: http://cdn.sram.com/...x_spc_rev_c.pdf
Tehát, ha MotionControl-t szeretnél, akkor a mostani, valószínûleg TurnKey csillapítást kiveszed és mehet bele:
- ha nem remote lockos kell, akkor: 11.4310.156.000
- ha remote lockos kell, akkor: 11.4310.155.000 és 00.4015.681.010
Azért nézd meg jól a robbantott ábrát te is, hátha kell még ez-az hozzá!
Árak (pl. bike-components.de): http://www.bike-comp...2011 Kunden.pdf
MCD egység ~53 EUR, remole lockout 71,15 EUR, legalább is ha szükséged van rá.
Írta 2012. május 10. - 16:46
Van egy Suntour RUX teleszkópom. A hivatalos oldalon nem találtam hozzá manual-t, csak a googleban.
ITT azt írják, hogy a bal lábba 15psi nyomás kell, átszámítva bar-ra 1.034. Ez nem kevés? Most kiengedtem belõle mindent (véletlenül, mert túl kemény volt), és így nagyon puha, városban is kimozogja a 130mm-t. Lehet, hogy elírták azt a 15psi-t?
Írta 2012. május 10. - 15:55
RS Tora 302 Solo Air villába utólagosan lockout egység építhetõ? És ha igen akkor miféle kell bele?
Írta 2012. május 10. - 09:00
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. május 10. - 03:14
Az neki a baja h mikor kimozogja a teloja a teljes útját akkor még a becsúszó szárból 30 mm "kilátszódik". És Õ ezt a 30 mm-et akarja eltüntetni, és ezzel lecsökkenteni a beépítési magasságát a telojának.
Egeszen pontosan.
Beultetes megoldhatosagaban-sikereben bizok, leginkabb attol tartok kikoppanasal lesz problema, negativ iranyban lesz majd +20mm nem kivant utja.
Right Rider: köszi az abrat nekem is az van meg, de ha az minden alkatreszt tartalmazna akkor a becsuszokat barmikor ki lehetne rantani... meg egy felhasznaloi kezikonyvben a csillapitasnal van utallito-kozolo, itt meg nyoma sincs.
Megoldas persze csak az lesz h beleturok a villaba, de majd beszamolok mit talatam.
Írta 2012. május 08. - 15:13
linkeld mar be ide azt a robbantottat.
Sziasztok!
Remélem erre gondoltok, és tudok ezzel a rajzzal vmit segíteni...
Page 20 of RockShox of the catalog 2008 Reba, Revelation, Pike, Argyle Spare Parts
Írta 2012. május 08. - 14:43
részemrõl a sorrend ha nincs szignifikáns árkülönbözet :
qr15-ös nyilt fûrdõs fox (ilyen kb nem létezik aftermarket, csak bontott oem, de 90K körül az sem gyakori)
15-ös x fusion
reba
ár értéket figyelembe véve meg x fusion, agycserével együtt is.
he meg gyorsszáras és reba vs fox (szintén nem fites) közül kell álasztani akkor meg a foxi, de csak max 10K árkülönbezet mellett.
ok, köszi a segítséget!
Írta 2012. május 08. - 13:12
köszi srácok. látom nagyon nyomatjátok a 15QR-eset. nekem is szimpi, bár eddig nem nagyon gondoltam, hogy a 70kg-hoz kellene átütõs villa. Fox lenne az elsõ választáson, de mégsincs a Speed-Way-nek olyan 120 környékén amit belinkeltem, csak 150 környékén. Tetszik nagyon az X Fusion, kicsit tartok attól, hogy még új és kevés a tapasztalat velük, nem lesz alkatrész és normális szervíz...
Gyakorlatilag X Fusion vagy valamelyik jobb Reba maradt, talán még keresgélek Foxot. Igazából nagy segítség lenne, ha rábeszélnétek az X Fusion-re vagy a Reba-ra
részemrõl a sorrend ha nincs szignifikáns árkülönbözet :
qr15-ös nyilt fûrdõs fox (ilyen kb nem létezik aftermarket, csak bontott oem, de 90K körül az sem gyakori)
15-ös x fusion
reba
ár értéket figyelembe véve meg x fusion, agycserével együtt is.
he meg gyorsszáras és reba vs fox (szintén nem fites) közül kell álasztani akkor meg a foxi, de csak max 10K árkülönbezet mellett.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. május 08. - 12:51
etrem en hogy mi a baja.es ha latnek egy robbantottat lehet tudnam mit kene kiszedni vagy beletenni.
esetleg ha e nelkul is tudod kerlek oszd meg velunk
Robbantott ábrám, nincsen, és sajnos nem is találok :S
De szerintem akkor is az lenne a leggyorsabb és legbiztosabb út ha szétszedné, és "üresen" összerakná a becsúszót meg a lábat, ott azonnal kiderülne h ki kivel van.
Mert robbantott ábráról lemérni nem hiszem h lehetne vmit is.
Írta 2012. május 08. - 10:45
Istenem, de faszán elbeszéltek egymás mellett
Az neki a baja h mikor kimozogja a teloja a teljes útját akkor még a becsúszó szárból 30 mm "kilátszódik". És Õ ezt a 30 mm-et akarja eltüntetni, és ezzel lecsökkenteni a beépítési magasságát a telojának.
etrem en hogy mi a baja.es ha latnek egy robbantottat lehet tudnam mit kene kiszedni vagy beletenni.
esetleg ha e nelkul is tudod kerlek oszd meg velunk
Írta 2012. május 08. - 10:37
80at mozog es kinn marad 30, emi ertheto mert elvileg valami tavtarto kivetele utan 100at tudna mozogni.
ez sem vilagos egeszen mert a rugo hossza adott, szerintem nincs botranyosan kemenyre elofeszitve, 100mm mozgasnal olyan puhanyan indulna 20kilos ridernek lenne jo. de ugye nem ez az en problemam.
lekoppanni biztos lekoppan, na azt szeretnem tudni amin koppan az lejebb viheto-e 20-30mmrel
robbantott abrat mar talaltam, meretek persze nincsenek, alkatreszek megszamozva de megnevezes sehol...
eddig ennyi, majd beleturok.
Nem kell itt méricskélni semmit sem.
Kiszeded a csillapítást és csak a vállat a becsúszókkal tökig belenyomod a lábba. Több mint valószínû teljesen beletudod majd nyomni, ergo a csillapítás+rugó az ami miatt neked a teljes út után is kilátszódik még 30 mm a becsúszóból.
Írta 2012. május 08. - 10:34
ha jol ertem 50mm akarod hasznalni. de minek?!
Istenem, de faszán elbeszéltek egymás mellett
Írta 2012. május 08. - 10:29
robbantott abrat mar talaltam, meretek persze nincsenek, alkatreszek megszamozva de megnevezes sehol...
ha jol ertem 50mm akarod hasznalni. de minek?!
Írta 2012. május 07. - 19:33
Gyakorlatilag X Fusion vagy valamelyik jobb Reba maradt, talán még keresgélek Foxot. Igazából nagy segítség lenne, ha rábeszélnétek az X Fusion-re vagy a Reba-ra
Írta 2012. május 07. - 18:37
80at mozog es kinn marad 30, emi ertheto mert elvileg valami tavtarto kivetele utan 100at tudna mozogni.ezt nem nagyon eretem.
ugy erted hogy az utcso 30 mm sosem mozogta meg ki a telo?
ha igen es ennyivel szeretned leultetni akkor lehet lekoppanna ami nem kivanatos.
80mm bol hova ultetsz mar le?
ez sem vilagos egeszen mert a rugo hossza adott, szerintem nincs botranyosan kemenyre elofeszitve, 100mm mozgasnal olyan puhanyan indulna 20kilos ridernek lenne jo. de ugye nem ez az en problemam.
lekoppanni biztos lekoppan, na azt szeretnem tudni amin koppan az lejebb viheto-e 20-30mmrel