Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Sziasztok!

Egy 2005-ös Rock Machine Avalanche-om van. Telót szeretnék cserélni benne.
A véleményetek érdekel (konkrét márkákról), mit is kellen bele venni.
Általában hétvégén van idõm bringázni. Mondjuk CC, de a lefelé része az érdekesebb (ha felfelé kicsit kényelmetlen inkább bevállalom, ha az ereszkedést élvezetesebbé teszi a teló). Néha egy kis lépcsõt és egy kis ugrálgatást (abszolút amatõr) is kellene bírnia. Mindezt 30-50E között.
Amit idáig ajánlottak: RS Tora, Suntour Duro (olajcserével), Manitou Black,ja meg Marzo Drop Off ("mert most csak 50E")
Szerintetek?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

mi kb. félóra munkával tök jó villát csináltunk a duro-ból.
szóval a marzot, rs-t, manitout nem kell szétszedni egybõl?

Suntourok törtek a fékhídnál..Ez nem urban legend, hanem olyan, mint a 02-es Marzok becsúszóproblémái; felénk kettõ is meghalt ily módon.
Fõszabály szerint RS jócska, legalábbis szerintem. 0 km-es Marzonál meg, fõleg, ha olcsóbb változat, az ember olajcserével kezd, hogy az esetleges fémforgácsok ne nyírják ki azonnal a csillapítást...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

miért is kell amugy merev vázba 150 mm? abba a shredbe nem való ekora villa.

hogy nagyobb esélye legyen a fejcsõ leszakítására ....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dickhe@d

Dickhe@d

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Végülis jó lesz nekem az a Flick is!
"Nem vagyok komplett õrült.Még néhány darab hiányzik."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
pécsiek meséltek valami sima nyakas oem breakoutról, de az ritka mint a fehér holló. (és véleményem szerint felmatricázott firefly, ami 150-et mozog, de ezt a véleményt más nme osztja)
miért is kell amugy merev vázba 150 mm? abba a shredbe nem való ekora villa.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dickhe@d

Dickhe@d

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Pedig egy haverom 05-ös Scrapjébe van beépítve egy breakout,akkor az hogy ment bele?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
minden breakout másfeles. a sima 150-et, a plus 170-et mozog.
flick lesz a te villád

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dickhe@d

Dickhe@d

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Azt szeretném kérdezni hogy a sima Sherman Breakout(nem a Breakout Plus!)belemenne az én 05-ös Kona Shredembe,mer ebike-on ilyet írtak:"Manitou
'05 Sherman Breakout Plus 1,5"-os nyakkal (Nem szabvány!!!!)Leírás:

FIGYELEM! 1,5"-os nyakkal van, nem a szabvány 1 1/8"-os átmérõvel! Csak akkor rendeld, ha valóban ilyen fejcsöved van!!! (néhány Wheeler extreme, Cannondale, stb)"

Nem tudjátok hogy akkor most a sima Breakout-nak szabvány nyaka van,vagy nem,mer ha nem akkor inkább nem veszek Breakout-ot hanem mondjuk egy Flick Plust.Válaszaitokat elõre is kösz!

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
vagy a dirt jumper szerintem...nem tudom ebben mennyire gondolkodtál.
Van az apróban.03-as;)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Használtan 35-ért már szokott lenni dirt jam pro. Na annak meg sem kottyanna a súlyod.

tib01

tib01

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
köszi hozzászólást,bár így se jutottam igazán közelebb a megoldáshoz.pontosítom kérdést:mit ajánlanátok 35 ezer Ft-ig,lehet használt is,de lehetõleg szeresse tárcsaféket,meg bírja a 84kilómat street-en.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

Köszi az infót.
Jelenleg 80 kilóval téliesítettem magam, de ez talán akkor még belefér.
100 mm-esre gondoltam. Szól valami a 80-as mellett? Vagy tökmindegy hobby szinten? (pilot XC)

ha inkább hegynek fel mászni szeretsz akkor a geo miatt 80, viszont ha lefelé nem akarsz kézen állni akkor 100, de akkor szarabb lesz felfelé...de asszem ezzel kezdtem...döntsd el mit szeretnél inkább...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Köszi az infót.
Jelenleg 80 kilóval téliesítettem magam, de ez talán akkor még belefér.
100 mm-esre gondoltam. Szól valami a 80-as mellett? Vagy tökmindegy hobby szinten? (pilot XC)

toros

toros

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Ettõl féltem! :)

Köszi!
Jegyeket, bérleteket!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

...szóval RST gila t5 plus (px gyári csoda) bírná a 185 mm-es tárcsát Avid Juicy 5-ös fékkel, vagy inkább a 160-as tárcsa mellett döntsek?

Akkor inkább már a 160-as tárcsa. SZVSZ.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

most duro szintû telóról beszéltünk...

Pont ezert irtam a Tora -t. Az hasonlo szint, arban is. Jovo heten kiderul hogy mennyire hasznalhato a gyari villa, vagy kell esetleg csinalni vele valamit.
( valszeg semmit )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
ok, megadom magam:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
pilot xc
kolbász, de szépen mozog, és tökéletes a csillapitása.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
most duro szintû telóról beszéltünk...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

a pike tökéletes out-of-box