Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nos elsõ körben az a menetes izé a kormánycsapágy tartozéka, rózsának, headlock-nak, conix-nak hivják felépitéstõl függõen.
ha nincs hozzá ilyened, a legegyszerûbb, ha bemész egy Lánc-hálózat boltba és veszel egy ritchey rózsát. az egyik felét bele kell verni a villanyakba, a másikkal meg majd összehuzod, igy nme fog lógni a fejcsapágy. anélkül NE RAKD ÖSSZE.
Posted Image
ez a hagyományos rózsa

Posted Image Posted Image
ez pedig a conix.
a villanyakat ugy szokták, és érdemes elvágni, hogy 190-200 mm azért maradjon, ha netán el akarnád adni késõbb, másnak a vázába is jó legyen...
vagypedig: beleteszed a vázba, alátétek amennyit ugy érzel hogy kell, esetleg a stucni felé is egy, majd bejelölöd ami kilóg, és 3mm-rel kisebbre vágod.

semi bath: széthúzod a villát, kiöntöd azt a fél deci olajat ami benne lehet, és visszaöntesz a helyére ugyanannyit.

nyomás: www.answerproduts.com, biztos van info.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Sziasztok!

Most vettem egy Manitou R7 Comp.-ot (nagyjából ugyanaz mint a tavalyi Skareb Elite) , ez az elsõ manitou telóm, és lenne egy-két kérdésem, ezért fordulnék az öreg rókákhoz :) .
1. Nagyjából leszûrtem a lényeget az angol nyelvû leírásból, ami azt írta, hogy 4 havonta a Semi-Bath olajat le kell cserélni. Na mivel ilyet még közelrõl sem láttam, megkérdezném véleményeiteket, tanácsaitokat az egyész Semi-Bath témakörrel kapcsolatban.
2.Az elõzõ telóm levegõs volt, ahhoz járt egy táblázat, amiben megvolt , hogy mekkora testsúlyhoz mekkora nyomásnak kell lennie a patronban. Az R7-hez ilyen nem volt...Szal jó lenne ha tudnátok modani , vmi adatot , hogy az én 65-70 kg-omhoz milyen nyomás kell.
3.Az elõzõ telóm nyakában felül volt egy menet. Hézagolókkal úgy oldottam meg , hogy a kormányfej kb 5 mm-rel feljebb végzõdött , mint a teló nyaka. Volt egy "kupak" , aminek a közepén volt egy csavar, ezt rátetted a kormányfejre , és a csavart behjtottad a teló nyakában lévõ menetbe, így ez összeszorította az egészet az alsó csapágytól kezdve a kormányfejig. Majd ezek után meghúztam a kormányfej két rögzítõcsavarját.
Namármost a manitou nyakában ilyen menet nincs, ergo csak a kormányfej két rögzítõcsavarját kell (és lehet ) jól meghúzni, és kész a dolog? A maradék kilógó nyakrészt , meg flexszel levágni ? A kérdés lehet ( és valószínûleg ) amatõr, de hát ezt tudjuk be az én amatõrségemnek :) ...
4. Jó lenne ha ellátnátok általános tudnivalókkal ígya manitou villákkal kapcsolatban , pl. karbantartás, kenés, stb....

Maximális köszönetem!

Dave

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
zsírzópisztoly igazából arra jó, hogy könnyen gyorsan tudd pótolni azt a zsírmennyiséget amit a teló kiköp a szimeringek mellett. ettõl függetlenül érdemes néha szétszedni, teljesen kitakarítani és friss harmatos zsírral megkenni. ez a zsíros kenésû telók tökéletes mûködésésnek és hosszú élettartamának titka :) mondjuk egy imbuszkulcs meg egy kalapács nincs 3 rugó és szétszedni sem olyan bonyolult mint sokan gondolják ... ;)

Baalna

Baalna

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Üdvözlet!
Zsírzópisztolyt szerintem érdemes megvenni.
Ha jól emlékszem kb 3000 Ft-ért vettem tavaly(vagy elõtte?) a SpeedMetalban (nem jelenti azt hogy csak ott van), meg hozzá egy tubus zsírt, ami azóta bõven kitart. Nem vészes összeg egyáltalán, és tényleg csak egyszer kell megvenni.
A karbantartást SZERINTEM nagyban segíti, ugyanis az én telómban 2 év után sincs igazán kosz, pedig maratonozok is, esküszöm! :)
Szétszedni állandóan nincs türelmem, meg feleslegesen nem is akarom bántani.

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni azt,hogy Budapesten tudtok-e olyan bringaboltot mondani,ahol a szervíz szerszámkészletében megtalálható a Manitou villákhoz való zsírzópisztoly?Nem akarom most még megvenni,nincs annyi pénzem.Lehetõleg a központban legyen.Köszi

Csõ, zöldpont.

De nem sok értelme van rányomni a zsírt a mocsokra.
Érdemesebb venni egy tubussal, és szétszedni a villát kitisztiítani teljesen, aztán szépen bezsírozni. Zsírzópisztoly nem is kell.

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
olvasni nem tudsz, csak irni? még egy ilyen húzásod van....

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni azt,hogy Budapesten tudtok-e olyan bringaboltot mondani,ahol a szervíz szerszámkészletében megtalálható a Manitou villákhoz való zsírzópisztoly?Nem akarom most még megvenni,nincs annyi pénzem.Lehetõleg a központban legyen.Köszi
NO OFF,USE SEARCH

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Jó reggelt a társaságnak!

Segítséget szeretnék, mert bizonytalan vagyok teló ügyben. (gondolom nem ritkaság :-)
Az a lényeg, hogy a Manitou Black Comp és a RS Tora alapváltozata között gondoltam dönteni, mert erre van keret, és nem nagyon találtam mást ebben a kategóriában, ami ésszerû lenne.
~90 kg vagyok és egy 20-as Kikapu vázba menne.

Kérlek cáfoljatok, tanácsoljatok, stb...

sztem ha blek akkor super vagy platinum de ezek drágák szal sztem tora....és az biztos hogy jócskán merevebb is a 32es becsúszóival, viszont nehezebb is...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Jó reggelt a társaságnak!

Segítséget szeretnék, mert bizonytalan vagyok teló ügyben. (gondolom nem ritkaság :-)
Az a lényeg, hogy a Manitou Black Comp és a RS Tora alapváltozata között gondoltam dönteni, mert erre van keret, és nem nagyon találtam mást ebben a kategóriában, ami ésszerû lenne.
~90 kg vagyok és egy 20-as Kikapu vázba menne.

Kérlek cáfoljatok, tanácsoljatok, stb...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
bele, sõt az ideit azzal is szerelik

maggotmoldava

maggotmoldava

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hello!Volana egy kérdésem a szakikhoz!A kérdésem az,hogy egy 2005-ös Gt Chucker1-be be e lehet tenni minden probléma nélkül egy Sr Suntour Duro-t??Mert készülök egyett venni,de nem tudom,hogy simán bele fog e menni!Aki tudja irjon!Kösz:clap:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Sziasztok!

Lecci irjatok meg nekem, hogy miert van egy dragabb bicon (Scott Genius Rc10) kissebb mozgasu telostagok( elol 100, hatul 90mm) mint az olcsobb aru ( Mc10 ) tesojan (elol 90- 130, hatul 125mm). En azt gyanitom, hogy az rc versenyre van specializalva igy ott nem biztos, hogy jo egy "golyalabakon" allo bico.?
Ti mit tudtok?
Koszonok minden valaszt! Vasarlas elott allok es donteni kell.
En nem hiszem, hogy versenyzek mar tobbet igy lehet kenyelmesebb a hosszabb mozgasu.?

ugyan ezt a vázas topikba kellett volna, de jól lárod az rc egy cc/verseny/ gép, az mc meg egy hosszabb utas trail/all mountain gép, eltérõ rugóuttal és geometriával....én az mc-t venném
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
thx az infókért
Jani

freebandi

freebandi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Lecci irjatok meg nekem, hogy miert van egy dragabb bicon (Scott Genius Rc10) kissebb mozgasu telostagok( elol 100, hatul 90mm) mint az olcsobb aru ( Mc10 ) tesojan (elol 90- 130, hatul 125mm). En azt gyanitom, hogy az rc versenyre van specializalva igy ott nem biztos, hogy jo egy "golyalabakon" allo bico.?
Ti mit tudtok?
Koszonok minden valaszt! Vasarlas elott allok es donteni kell.
En nem hiszem, hogy versenyzek mar tobbet igy lehet kenyelmesebb a hosszabb mozgasu.?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Hy! Akkor innen érdeklõdök, mivel a keresgéléssel nemértem e eredményt.

2005 boxxer racem van. milyen olajat ajánlotok bele? mert szerintem kissé kevés van benne és már fél éves. szeretném kicserélni. és egyáltalán mennyi kell bele? visszautat hol lehet állítani? a tetején nincs ákkítási lehetõség, az alján 2 különbözõ csavar van.
pls mûveljetek ki a témából
elõre is kösz

- A csillapítást a - felülrõl nézve jobb szár alján állíthatod, úgy hogy bedugsz egy hosszú 2,5-es imbuszt.
- 5wt-s olajat kell beletenni, mindkét szárba 190cc-t
- a legjobb olajat vedd bele, az nem árt - késõbb törik össze, jobban ken
stb... (Castrol, Valvoline, Motorex...)

http://www.sram.com/...erviceGuide.pdf

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem tudom hol kerested, de biztosan nem jó helyen.
http://www.sram.com/...x/oil_chart.php

ez az elsõ találat a google-ben.

és hogy a fórum keresõmotorja megtalálja: boxxer olajszint race worldcup wc olaj stb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Hy! Akkor innen érdeklõdök, mivel a keresgéléssel nemértem e eredményt.

2005 boxxer racem van. milyen olajat ajánlotok bele? mert szerintem kissé kevés van benne és már fél éves. szeretném kicserélni. és egyáltalán mennyi kell bele? visszautat hol lehet állítani? a tetején nincs ákkítási lehetõség, az alján 2 különbözõ csavar van.
pls mûveljetek ki a témából
elõre is kösz
Jani

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

amúgy létezik olyan amire gondolsz:
http://si6.mtb-news....1/DSC000031.JPG

hogy miért nem terjedt el.. valszeg sokkal egyszerûbb egy lengõkart meg egy rugóstagot csinálni, mint beleaplikálni egy villát.. meg a perselyekre is sokkal nagyobb terhelés jut így, a mi se a mozgásnak se az élettartamnak nem tesz jót...

Jaja, arra gondoltam :)
Gondolkodom, tehát nemtom.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jah, havernak volt ilyen manitous vaza. Ejj mennyire nem mozgott...

aztan meg belegondolsz, hogy a motoroknal mar miota mukodik a kozponti rugostagos megoldas [es milyen jol]

persze ott is van ketoldali, de a jobb gepeken kozponti van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
meg így marha kevés út hozható ki belõle...