Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a fattyre gondolsz?
http://www1.yatego.c...adapter-med.jpg

nem rossz rendszer, csak szabadalom, meg macerás jóra megcsinálni..

amúgy létezik olyan amire gondolsz:
http://si6.mtb-news....1/DSC000031.JPG

hogy miért nem terjedt el.. valszeg sokkal egyszerûbb egy lengõkart meg egy rugóstagot csinálni, mint beleaplikálni egy villát.. meg a perselyekre is sokkal nagyobb terhelés jut így, a mi se a mozgásnak se az élettartamnak nem tesz jót...

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
A teleszkópnak csak az az elsõ lengéscsillapítós villa számít, vagy a hátsó is?

Csak mert az érdekelne, hogy a hátsó villa míért nem úgy van megcsinálva, mint az elsõ? Úgy értem, hogy a hátsó villa alsó szára ugyan úgy lenne megoldva, mint most is (egy könyökkel rögzítve a vázhoz), de a lengéscsillapítós rész az miért nem olyan, mint az elsõ villán? Aztán csatlakozhatna a nyereg alatt pont ott, ahol a fix vázak esetén. Tudom, hogy ez kétszer annyi rugóstag, meg mittomén, de egy régi könyvemben van olyan is, hogy az elsõ villa az merev, csak miután összetalálkoznak a szárai a váz alatt, ott figyel egy lengéscsillapító :)
Gondolkodom, tehát nemtom.

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

Szerintem azér ebben a ketegóriában az MZ comp jobb mint egy RS
és használtan már lehet venni 15 ér is. Igaz nem olajos, csak sima rugó elasztomeres (ha jól tom) de ettõl függetlenül szerintem szépen mozog... jah és ez is van újonnan, asszem 25 ér.
Axel szerintem sem rosz és az ebike on 17 újonnan a comp

Azért ezzel nem árt vigyázni, az idei comp a sixet váltja fel, ahogy néztem! minden szint eggyel lejjebb süllyedt tavalyhoz képest (most az elit tud annyit mint a tavalyi comp
a honlapon utána lehet nézni
...And Justice For All

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
Szerintem azér ebben a ketegóriában az MZ comp jobb mint egy RS
és használtan már lehet venni 15 ér is. Igaz nem olajos, csak sima rugó elasztomeres (ha jól tom) de ettõl függetlenül szerintem szépen mozog... jah és ez is van újonnan, asszem 25 ér.
Axel szerintem sem rosz és az ebike on 17 újonnan a comp
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Axelt nem vennék szvsz, mert "zsíros"... Ha olcsóért kéne teló én bújnám az aprót ezerrel. legtöbbször pár hónapos a cucc, és féláron van. Helyedbe összeszednék egy RockShox-ot, mert a legjobb ár/érték szvsz. Én is 23-ért pilot sl-t vettem, pár hónapos, karcmentes, azóta fülig ér a szám...(ebike 50ezer körül) Jó vadászatot;)

axelem van, a comp, amennyit eddig mentem vele, nem volt rossz. tényleg zsírkenés, de hidegben is mocorog.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Axelt nem vennék szvsz, mert "zsíros"... Ha olcsóért kéne teló én bújnám az aprót ezerrel. legtöbbször pár hónapos a cucc, és féláron van. Helyedbe összeszednék egy RockShox-ot, mert a legjobb ár/érték szvsz. Én is 23-ért pilot sl-t vettem, pár hónapos, karcmentes, azóta fülig ér a szám...(ebike 50ezer körül) Jó vadászatot;)

Jaja az apró jó dolog, ha valakinek sürgõs a pénz akkor pofátlanul olcsón tudja adni a cuccait. Az ilyet kell kifogni...:D

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég

_Stefan20_

_Stefan20_

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Dehogynem számít a súly, az tény hogy egy bizonyos árkategóriánál nem ez az elsõdleges szempont, de számít......nem is keveset.
nem mindegy, hogy egy bicaj 20kg vagy 15kg.....nagyon nem mindegy.....

Na majd lesz kedvem, lemérem már a gépet...
Engem a súlya tényleg nem érdekel, így is lámpánál ottmaradnak a kocsik, megy a 30-35-ös tempó(kezdõ vagyok) hosszútávon kényelmes és elbírja a heti cuccot... +-2Kg hát passz
Na egyébként következõkön gondolkozok Manitu Axel Comp ez keretbe fér, haver azt mondja vegyek komolyabbat... pl: Rock Shox '06 Judy J2 (ez ronda) inkább akkor már ez: Manitou '06 Axel Elite szerintem. Szerinted?

Nightfly

Nightfly

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Köszönöm a gyorsreagálású infókat!

Amint eljön végre a "hómentes tavasz" veszek egy teleszkóppumpát és nekiállok "kitapasztalni" a megfelelõ nyomást.

Nyeregcsõ teleszkópoknak hol lehet utánanézni?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

szóval mai aszfalt viszonyokhoz nem árt 1 teleszkóp szerintem
súly meg nem számít, cél a jó gép adott áron, kg-t nem is nézem

Dehogynem számít a súly, az tény hogy egy bizonyos árkategóriánál nem ez az elsõdleges szempont, de számít......nem is keveset.
nem mindegy, hogy egy bicaj 20kg vagy 15kg.....nagyon nem mindegy.....

_Stefan20_

_Stefan20_

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
szóval mai aszfalt viszonyokhoz nem árt 1 teleszkóp szerintem
súly meg nem számít, cél a jó gép adott áron, kg-t nem is nézem

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
Hát szerintem mondjuk egy túra vagy akármi közben nem fogod állítgatni a nyomást, ha annyit írnak a súlyodhoz akkor annyi jó lesz. Ha meg úgy használod hogy többségében terepen, akkor ki kell tapasztalni hogy mennyi nyomással mozog szépen ( nagyjából a súlyodhoz írt érték körül lesz).
Aszfaltra meg szinte felesleges a teló, szal szerintem mindegy milyen nyomás, de azér többet ne fújj bele.

j: Vole gyorsabb volt:)
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Menet kozben akarsz fujkalni?
Ha nem, akkor 7,3 bar. Aztan ha kemeny, akkor engedsz belole kicsit.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Nightfly

Nightfly

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok!

Lehet hogy "láma" kérdéssel fordulok hozzátok, de sajnos nem igazán vagyok járatos még...

Van egy KTM Ultra Sport kerékpárom, amiben egy Axon teleszkóp van. Pontosan http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si2dc94bd7618ebd914f2446045ba399/index.php?screen=sh.detail&tnid=128
ez a típus.

Azonban azt nem tudom, hogy milyen nyomáson kellene használnom amikor aszfalton, vagy amikor terepen (domb, mezõ, kisebb földbuckák) vagy hegyrõl lefelé jövet használom.

(Azt megtaláltam, hogy én kb 70-73kg vagyok, ahhoz 7,3 bar-t ajánlanak, de annyit kell használnom mindíg?)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Outi tekerésre miért akarsz feltétlenül teleszkópos villát? Vmi jóféle cro-mo villa biztosít némi rugalmasságot, és ugye súly tekintetében is jobban jössz ki.

A minap láttam az apróban 0 km-es Judyt 14k-ért, ha már mindenképpen teleszkóp.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
próbálj találni egy régi rs judy-t az apróban. azok ilyen áron mennek és jók is.

_Stefan20_

_Stefan20_

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Erre nem tudok értelmes választ adni....
Volt 1 régi montim, aztán elkapott a láz és elkezdtem bicajozni, aztán szép lasan alkatrész cseréken ment át, már váz is '19 colos aluváz, a kerekek kész vannak és 26-ak, de nem ez volt a kérdés :-)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ha csak orszagutra hasznalod, akkor miert nem 28 -as kerekkel?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

_Stefan20_

_Stefan20_

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Hali
Szóval teleszkóp vásárlása elõtt álok, azon filózok, milyt is kéne venni, 20k-t szánok rá maximum, országúti tekerésre használom a bringát...
Tudnék venni felújított telót, olajosat, egész jó árba csak nem tudom, hogy ilyet vegyek, vagy újjat....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
magas villát én nem tennék bele, a gyárilag szerelt axel se egy magas villa...
talán a black lenne a legjobb a felsoroltak közül.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.