Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

30-as becsúszok, hydra air /negatív rugó van benne/ de a csili már mcd volt....ilyen formában 1 évig volt....1,78kg

nekem még egy 03-as duke sl-em van az annyiban különbözik, hogy abban még pure de lite csili van /nem lokolható/ de nagyon fincsi kis teló....

Köszi Tigger!

A kilencvennéhány kilóm alatt várhatóan jól viselkedik majd a levegõs rendszer?
A negatív légkamra arra jó, hogy könnyeben indul meg ugye?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

Sziasztok!

Segítséget kérnék.
Van kilátásban egy 2005-ös RS Duke SL, amit alig használtan vennék, nekem is tetszõ árban.
Szeretnék többet megtudni róla, de a hivatalos oldalon nem találok róla semmit, az utódja (valami Recon) meg nem tudom mennyire ugyanaz.
Szóval tudnátok valami használható információt, technikai okosságot mondnai róla, gondolok itt arra, hogy mi a SoloAir, a Motion Control és egyebek.
Érdekel még az is, hogy ez teljesen levegõs villa, vagy az egyik szárában van sirálrugó is?

Köszönöm, Bagi.

30-as becsúszok, hydra air /negatív rugó van benne/ de a csili már mcd volt....ilyen formában 1 évig volt....1,78kg

nekem még egy 03-as duke sl-em van az annyiban különbözik, hogy abban még pure de lite csili van /nem lokolható/ de nagyon fincsi kis teló....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Sziasztok!

Segítséget kérnék.
Van kilátásban egy 2005-ös RS Duke SL, amit alig használtan vennék, nekem is tetszõ árban.
Szeretnék többet megtudni róla, de a hivatalos oldalon nem találok róla semmit, az utódja (valami Recon) meg nem tudom mennyire ugyanaz.
Szóval tudnátok valami használható információt, technikai okosságot mondnai róla, gondolok itt arra, hogy mi a SoloAir, a Motion Control és egyebek.
Érdekel még az is, hogy ez teljesen levegõs villa, vagy az egyik szárában van sirálrugó is?

Köszönöm, Bagi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts
mint mondtam volt az általam fent említett kerékpár és alkatrész kereskedésben :), szerdán még volt....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Wick nem tudom, hogy mennyit segít, de nekem azt mondták ebike-on, hogy május elején jön szállítmány amiben már lesz 06-os Reba. Én is olyt szeretnék venni.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
és ha nincs a nagykerben akkor nem tudnak hozni ...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

persze, piros kosárral ... :rolleyes:

de a piros kosár nem csak azt jelenti, hogy nincs raktáron de tudnak hozni?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
persze, piros kosárral ... :rolleyes:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Nos, Maradt a Recon 351 Solo Air, a Reba állítólag teljesen kifogyott...:-(((
Vagy a 2006-os Marzo MX Comp Eta. Egyszerûen nem tudom eldönteni!
Sima úttól durva terepig kell össztelósba, és én 86 kg vagyok, ha számít....

Recon 351 solo air:http://ebike.hu/term...mplavallas/2127
Reba sl:http://ebike.hu/term...implavallas/805
http://ebike.hu/term...implavallas/866 de csak 2005-ös

Itt van Reba SL....

bikemag27

bikemag27

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Van egy RST Capa T6 teloval szerelt MTB-om. A gondom csak annyi vele hogy ha felulok a MTB-ra a teleszkop szinte utkozesig lemegy.
Van valakinek valami otlete, hogyan tudnam a sulyomhoz (120kg) igazitani az elso telot? Lehet kapni erosebb rugokat esetleg csereljem ki elasztomerre?

Senkinek nincs ötlete???

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts
kezdd a probike-kal , árlistán van reba sl idei is tavalyi is,,,,,ebben a kategóriában a 86 kiló nem súly, ne aggódj miatta

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Az "állítólag" az elég képlékeny kifejezés. Én a helyedben fölcsörgeték néhány boltot, hogy nincs-e esetleg.
2 hete például az RS Pilot SL '05 "állítólag" teljesen kifogyott. Nekem mégis sikerült találni egyet. Nem hiszem el, hogy Pesten már sehol sincs, annyira azért nem olcsó vella.

hegyikerekpar.lap.hu <-- kezd itt a keresést, sok bolt rajta van, és elõ a telefont.

X.

szerk: pontosítok: volt pár helyen, csak 50-60e-ért. Viszon én 40eért szerettem volna hozzájutni (mert kb annyit bírtam rááldozni). És találtam :D

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

wick-thor

wick-thor

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts
én is maximum az útállítás miatt nem a rebát venném, de akkor meg recont, torát semmiképp.....

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

reba mér' esett ki? az a legkönnyebb...

Ezt nem értem én sem... ebikon a Tora 318 60e, a REBA SL meg 69e. És zongorázni lehet a különséget, vagy fél kilóval könyebb, merevebb, szebb... az a 9000 forint befektetésével egy sokkal komolyabb teló lenne a gépben.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

wick-thor:

az MCD-s telóknál a belülrõ állítható fllodgate annyit jelent, hogy nincs a vállon csavargatható kütyü, csak egy kupak. ezt kiveszed, benyúlsz egy 2,5-ös imbusszal és beállítod. tényleg csak egyszer kell...
marzo szétszedõs...
az MX Comp ETA gyakorlatilag gondozásmentes, és a lock ALUL(!!!) rögzíti a telót. ez nekem spec. nagyon szimpi.

a lock /ha van neki külön lok outja/ ott rögzití amennyire össze van nyomva,,,,az eta meg nem lockol csak röviditi a rugóutat/persze ha öszenyomod 40 mm re akkor gyakorlatilag igen/...de ez általában úgy néz ki elég....asszem én a lokot nem nagyon fogom használni

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
wick-thor:

az MCD-s telóknál a belülrõ állítható fllodgate annyit jelent, hogy nincs a vállon csavargatható kütyü, csak egy kupak. ezt kiveszed, benyúlsz egy 2,5-ös imbusszal és beállítod. tényleg csak egyszer kell...
marzo szétszedõs...
az MX Comp ETA gyakorlatilag gondozásmentes, és a lock ALUL(!!!) rögzíti a telót. ez nekem spec. nagyon szimpi.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

a marzo valószinüleg könnyebb. és az eta finom dolog amig mûködik.
én azt venném.
szerk: lehet nem könnyebb amugy igy utánagondolva, mindjárt nézek is sulyadatokat.
szerk2: a marzo 1740 gramm, a tora meg 2070 gramm. akkor mégiscsak jól emlékeztem.

A marzo is vagy ~2 kiló. Picit kevesebb. 1740-ben nincs benne a nyak.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

Most már szûkült a kör: Marzocchi 2006 MX Comp ETA, vagy RockShox 2006 Tora 318 Solo Air. Amúgy durvább terepen is használom, mivel össztelós a bringám. Tehát amolyan "enduro" célra is meg kell felelnie...Akkor melyik a 2 közül?

Én biztos a Marzot venném!

Leginkább azért mert jó értelembe véve igénytelen.
Nem kell folyton ba*szogati hogy jó legyen mert többnyire alapból faja.
Az ETA meg császárság. Hibátlanul mûködik.

A csilit 1x belövöd rajta és kész. Nem kell azt gyakran állítgatni.
Egész biztos finomabban is mozog mint a sram (RS).

Még szerencse hogy csak két alternatívád van!

Na csõváz.

bikemag27

bikemag27

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Van egy RST Capa T6 teloval szerelt MTB-om. A gondom csak annyi vele hogy ha felulok a MTB-ra a teleszkop szinte utkozesig lemegy.
Van valakinek valami otlete, hogyan tudnam a sulyomhoz (120kg) igazitani az elso telot? Lehet kapni erosebb rugokat esetleg csereljem ki elasztomerre?