Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nade thez...
keresõ, google...

:no:
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
tudom ismétlés a tudás anyja vagy kije, de a boxxiba mennyi olaj is kell? szétkaptam, a szürke rugós oldalon sötétszürke krémes állagú cucc jött ki, pedig én szép szinü 2.5ös olajat tettem bele...:)

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Oksa lehhet h az lesz belõle... kössz a tippeket:)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

hát az nem rossz bicó. vidd el, anyuék ne érdekeljenek.

Ja! az a biztos végülis... Én is beletudok õrülni mikor hozzák a szervízbe az otthon agyontuningolt gépeket! :)
Ne vedd magadra... :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát az nem rossz bicó. vidd el, anyuék ne érdekeljenek.

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
egy giant ac 05ös és alex dp20as szervizbe nem nagyon lenne kedvem leadni mert most hoztam ki nemrég mert szétvágam 2 nap alatt a truva isoflow hajtmûvét meg moteromék is furcsán néznek már rám :D...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
milyen bico és milyen kerék?...kicsit csapkodd oda, de szerintem jobban jársz ha leadod egy szervizbe.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

ÉS ez az ütögetõs módszernél akkor ugy van h kiengedem ugy h ne essen ki ráülök a bájkra megyek egy kicsit /pár méter/ utána kicsit földhöz ütögetem ...
utána elvileg be kell állnia... de ennél is a féket le kell szedni mert nem engedi h arréb álljon v rosszul mondom??? és uténa beállitani meg meghuzni sztem...

Ne, ne menj vele!!!
Csak ha beállsz a vázba ugy könnyû... Csak felemeled a kormányt ugy pörgeted meg, aztán kicsit hozzákocogtatod a földhöz... Elõbb-utóbb -ha nem a kerékkel van a baj- akkor a helyére megy... És hogyha tárcsfék, akkor igen, célravezetõ fölengedni a csavarokat, és a már középen levõ kerékhez állítani hozzá a féktestet...

De így látatlanban nem az igazi... :)

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
ÉS ez az ütögetõs módszernél akkor ugy van h kiengedem ugy h ne essen ki ráülök a bájkra megyek egy kicsit /pár méter/ utána kicsit földhöz ütögetem ...
utána elvileg be kell állnia... de ennél is a féket le kell szedni mert nem engedi h arréb álljon v rosszul mondom??? és uténa beállitani meg meghuzni sztem...jah a bájk kb 3 napos a kerék bolti de gyárilag is ezt adják hozzá szval sztem lehhet gyári meg bolti is:D

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

és ahoz mit szóltok hogy a kereket kicsit arréb nyomom mikor nincs teljesen becsavarva és a féket utána állitom??? v ez rossz ötlet ??? mert a kerék az ne m az eredeti helyén lesz hanem egy kicsit arréb....

Nem feltétlen célravezetõ, mert ugy nem fekszik fel a tengely, mert valamelyik oldalon a levegõben lesz... Ha ugy csinálod ahogy mondtam akkor biztosan feltámaszkodik mindkét oldalon. Viszont ha ugy akarod csinálni ahogy írtad, meghúzod, hozzáállítod a féket... Elmész tekerni, odavágod a kereket valahova nagyobb súllyal, beugrik a helyére, ugyanugy keresztben lesz, és még haladni se fogsz tudni, mert elállítottad a féket... Ha már az ütögetõs módszer nem megy :), akkor füzesd el, de szerintem igy semmiféleképp ne...
De Te tudod... :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, és akkor a gyorszár fogja tartani a tengely helyett. megodlható, de inkább legyen féloldalasan a kerék, mint hogy egy 9mm-es vacak tartsa.

próbáld a helyére tenni a kereket, vagy pedig füzesd át. vagy csak gurulj be a szervízbe, ha más hiba van azt is észreveszik, ha a kerék, kemény hatalmas összegért 2 pizzaszelet áráért megcsinálják.

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
és ahoz mit szóltok hogy a kereket kicsit arréb nyomom mikor nincs teljesen becsavarva és a féket utána állitom??? v ez rossz ötlet ??? mert a kerék az ne m az eredeti helyén lesz hanem egy kicsit arréb....

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Már csináltam ilyet de nem nagyon bizok magamban de haverok meg tudják csinálni faszán egyébként kifejtenéd bõvebben h a küllõ kuccsal meik oldalt kell huzni v lazitani h helyre álljon h azért tuti legyen:D...

Bocs, de szerintem ne rohanjunk ennyire...
Nemtom hogy pontosan honnan van a kerék ugymond, tehát hogy gyári-e vagy boltból van, ott azért nem szokták elfûzni...
Ez a dolog a villa kialakításától függ, hogy a tengely felfekvése kúpos-e kicsit, mert nagy százalékban igen...
Viszont van egy módszer; berakod a kereket a helyére, a gyorszáron betekersz annyit, hogy ne essen ki a kerék, de ne húzd meg, és mozoghasson ,de ne essen ki a kerék... Beállsz a vázba és párszor pörgesd meg a kereket egy fél fordulatra, majd finoman ütögesd a földhöz... Elõbb utóbb a helyére fog kerülni... -ha nem magával a kerékkel van a baj-ezért kérdeztem feljebb...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nalátod:)
amelyik oldalon áll inkább, a másik oldali küllõkön kell feszíteni, de szimetrikusan, meg ez meg az...
sheldown brown:)

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Már csináltam ilyet de nem nagyon bizok magamban de haverok meg tudják csinálni faszán egyébként kifejtenéd bõvebben h a küllõ kuccsal meik oldalt kell huzni v lazitani h helyre álljon h azért tuti legyen:D...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
csak egy küllõkulccsal, de ha nem cisnáltál még ilyet, érdemes lenne egész bringát bedobni egy szervízbe, hisz kb 500ft lehet egy centrír kb, másnapra megvan, és akkor tuti jó lesz, otthon sok tapasztalat nélkül elég könnyû beletenni egy két + kanyart, meg tükörtojást!:)

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
kössz és vmi kevésbé idõigényes állitási lehetõség ,teljesen ujra kell fûzni v csak egy küllõ kulccsal neki esni???

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
középre fûzni a kereket!;)

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hellosztok!
ismét lenne egy kérdésem nem rég vettem észre h a kerék az egyik szárhoz közelebb van mint a másikhoz /pontosabban a hidnál lehhet ezt látni/ mit lehetne ezzel kezdeni tárcsafékem van és egy manitoum...
plz irjatok....

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
RS Judy DH 1996
problémám:

szétprobáltam Rock Shox telomat szedni. alul kihuztam félig a két
csavart, kitekertem és kalpácsal finoman felkopogattam, de igyse tudatm
kihúzni a becsúszószárat, és amikor uyra összeraktam nem yo, mert
állandóan lekoppan a teló akkor is ha csak ránehezedek a kormányra...

ötlet?
tudna valaki linkelnei egy robbantott ábrát a modellrõl?
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066