Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
írj konkrétat.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ha nagyon sok olajat töltesz bele az nem egészséges a szimmeringeknek, elõbb-utóbb köpni fogja

sürûség növelésével meg lassúbb lesz a villa mozgása
de lekoppanás ellen inkább az olajszinttel kell játszani
Autist Team:)

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 posts

Aha. Rosszúl emlékeztem. És mi van akkor ha mondjuk van egy teló ami NÉHA lekoppan és ezért sûrübb olajat rak bele valaki, mert mondjuk a rugó megfelelõ keménységû? Akkor a teló már nem fog felkoppanni, de bírni is fogja? (persze nem azt mondom hogy pl.: egy enduró villával lehet benderkedni mert mondjuk wd40 van benne.:))

Szóval nem fog repedni,hajlani,törni, esetleg az olaj utat talál magának vagy mittomén?

Jelzem engem ez nem érint a gyakorlatban csak érdekel.

Erre nem válaszol senki?

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
najó, azt már látom a manualban, h egészen ugyanolyan sose lesz, dehát akkoris - tök jó lenne :)
Ez mi akar lenni?: http://marzocchi.com...?LN=UK&Sito=mtb
tunying-kit a telohoz? De mér írja, h DJ2 110-rõl...nem 100at tud alapban? (Meg mér 150re? az már kicsit durván nagy.)
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Hát, ha ilyen jó bonyolult (:D) beállítani, akkor lehet tényleg jobban megéri a II. Meg a színe is jobban bejön.
(De mé'nem fehér :cry:?!)

Tényleg, az a bizonyos imbusz sima xy méret, vagy spéci? Meg esetleg ha ilyen módon állítható, akkor nem lehet valami tekerentyût rátenni, hogy átalakuljon DJ I-é? :)

A gyorsaság állíthatósága egyébként azért lenne jó, mert nemcsak dirt-re kéne a telo.->ezt málna 1-el feljebb egész jól kivesézte

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
egyik szárban kupak le, és egy imbusszal állitható. olyan imbuszt a mali nem ad a villához :)
én nem vennék 1-est, mert minek. egyszer kell belõni a csillapitást, és kész.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
azt írtad, hogy sok mindenre kellene

hát ha dhzgatni akarsz, akkor oda gyors kell, hs pedig dirtre, letörésekre használod majd, oda lassú

ha mindenbõl egy kicsit elv érvényesül, akkor megéri a külsõ állítás, ha csak egy dologra, akkor viszont nem fogod állítgatni sokat, nem feltétlen éri + a több pénzt

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Nah nézegettem a dolgokat...ha DJ, akkor mindenképp tavalyi lenne, mert csak arra van ZS. (Mondjuk igazából az idei I passzolna a bicohoz, de az már kicsit durva árban.)

Tavalyi DJ II és az I között ugye az a különbség, hogy a II-ben nem kívülrõl állítható a visszaút csillapítás?
De azt mennyire állítgatja az ember? Mert ha nemnagyon, akkor elég a II is.
Meg OK, hogy belülrõl állítható a II-ben, de mennyire kell hozzá szétszedni?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Letezik celszerszam, en azzal szoktam beleutni, szervizben. Ket darabbol all, az egyik egy henger, ami megvezeti a masik darabot, hogy csak egyenesen tudjad utni. Ezen kivul a melyseget is meghatarozza hogy meddig utod.

gondoltam, hogy van, mert mindenre van célszerszám :) csak nem találkoztam még vele.
és ha ügyesen csinálod, ugy is lehet, ahogy én mondtam.

ha egyenes a villanyak, kifelé egyszerûbb ha lefelé próbálod kiütni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ha változó falvastagságú, akkor nehogy lefelé:D

én beszoptam jól, elkedtem egy vésõvel lefelé ütni, aztán még a vésõ is beleszorult:D

azthittem idegbajt kapok
szal fúrd szét, az a legjobb
Autist Team:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
és kifelé merre üssem, fel, vagy le? :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"biztos van rendes megoldás is, de én még nem találkoztam vele.
aki tud róla, ossza meg velem is "

Letezik celszerszam, en azzal szoktam beleutni, szervizben. Ket darabbol all, az egyik egy henger, ami megvezeti a masik darabot, hogy csak egyenesen tudjad utni. Ezen kivul a melyseget is meghatarozza hogy meddig utod.

XB3 -ban biztos van ilyen az Arpad uton, en azzal szoktam csinalni :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
belecsavarsz egy csavart, ami már nem kell, vagy birja az ütést, és szépen belekalapálod, vigyázva hogy egyenesen üssed.
biztos van rendes megoldás is, de én még nem találkoztam vele.
aki tud róla, ossza meg velem is :)

KTSisak

KTSisak

új vendég

• fórumtag
  • 7 posts
Hali!

Az lenne a kérdésem, hogy a telóba amikor a körmös anyát berakod, ahhoz speci szerszám kell? vagy mondjuk kicsit felgörbíted az anya kömeit, és belegyógyítod?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
:) a 360 fok nem telófárasztó dolog.
csak amíg eljutsz odáig, az pont kinyír(hat)ja.
aztán ha kellõ stílusod van, akkor nem. ha meg nincs, akkor a jó 360 is megnyírhatja.
ilyenre a dj való.

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
OFF
Ez a 360 dolog azért nem hinném h olyan telófárasztó dolog... Haverom simán hátsókerékre rakja ki....-Az pedig nem izgatja a telót (black). Bár neki ki szoktak maradni a gyakorláskori rontottugrások.....
ON
DJ a 3,5kg -jával azért fura... Ismerõs Psylo után vett DJ2-t -újra tanult ugrani.....
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
olvass gyártó honlapot;)
könnyebb villa, de én egy több mint 100 rugós z1-essel nem gyakorolnám a dirten a 360at. mert bírja egy ideig, de nem lennék kiváncsi hogy meddig.
ha ez nem terv, csak egy sima dirt végigugrás stílusosan, akkor nosza, érdemes a jobbat.
ha inkább csúnyán odaverés is asztalon van, és rontassz, esetleg bevállalod azt is ami nem 100% hgoy megy, akkor inkább a dj sorozatból válogass

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
a súly nemigazán zavar - de azért tetszene, ha lejtõn is mozogna egy keveset...
"z1 sorozat agyonállítható," - konkrétabban? :)
ha szépen letolható kicsire is, akkor tetszhet azis.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
de gondolom a dj vmivel erõsebb lehet
azért sztem nem lehet az h egy cégnél legyen egy jobb, könnyebb és olcsóbb teló egyszerre...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
dirtre pike felejtõs.
vagy ha már megvan a stílus mehet, de addig, illetve 180 és hasonló trükkökre szintén felejtõs.
dj iszonyatosan nagyon de nagyon nehéz, ha ez nem zavar, akkor nyugodtan
dropoff majd' ugyanaz, csak több imnt 1 kilóval könnyebb.
z1 sorozat agyonállítható, de szintén jóval könnyebb mint a dj-k.
stance 120-150es van cimbinek, nekem tetszik a 2.8 kilós tömegét leszámítva.
válassz az alapján hogy több stílus - könnyebb és picit drágább teló, esetleg üthetõ, de ezért nehéz, kevésbbé állítható, és kevésbbé szépen mozgó teló.