Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
nagy nyomást bír, és egyszerre keveset fúj

merthogy csak így lehet finoman belõni a kis légkamrában a megfelelõ nyomást
Autist Team:)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nekem sem adtak Drop Offhoz pumpát.

Lehet hülye kérdés, de sima pumpa miért nem OK hozzá? Miben tud többet egy telópumpa mondjuk 5e-ért?

Patka

Patka

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Probike boltab láttam egy szép RS REBA SL-t.
Aki ott volt azt mondta, hogy nem járnak hozzá pumpák. Már mint az Rs telókhoz a többihez nem tudom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Milyen telót veszel mert pl az RS-ekhez (elvileg!!) jár a pumpa, na persze a levegõsökhöz....

nem......csak egy-egy modellhez, de mivel hozzánk azokból is soxor oem telók jönnek, nem dobozosak, azokhoz meg nincs.....

1ébként nem kell azt olyan gyakran fujni, szal általában megoldható boltban is /föleg ha egyébként is bejársz, néha és ismerik a fejedet/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Milyen telót veszel mert pl az RS-ekhez (elvileg!!) jár a pumpa, na persze a levegõsökhöz....

Patka

Patka

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Szevasztok

Lenne egy olyan kérdésem. Ha veszek új telót, de pumpára már nem futtja.
Akkor a teló pumpálást, hogy lehet negoldani? Mondjuk biciglis boltban fúlynak bele nekem ingyé ha akarom?
vagy mindenféle képpen kell pumpát is venni?

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Hát sztem ennyi pénzért már kaphatsz jobbat is( ha jó a használt is) de ha többet rá szánsz akkor tuti.

Ha már csere akkor sztem érdemes egy facca telót venni amit évekig nem cserélsz( kifizetõdõbb) + ugye ha veszel egy rugós/elasztomeres villát megint akkor az nem elõrelépés....... a csili meg facca dolog akkár milyen is ( az elasztomerhez képest)

merla

merla

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne teló-ügyben: van egy Focus trekkingem (ilyen: http://www.tokyocycl...5/size/big/cat/ ), amiben egy Suntour nrx 6000-es van (alapteló). Nézegettem más 28-as telókat, mert szeretném lecserélni (az eddig hajtott - igaz, MTB-s - telók ennél lényegesen jobbak, sajnos megszoktam, hogy ha már teló, akkor legyen teló). Van valami tippetek?

Láttam trekking-hez való RST-t (TL free TNL, pl. itt: http://ebike.hu/term...p/trekking/2855), amiben már csillapítás is van, sõt, lockout (ez utóbbi nem lényeges annyira); kérdés, hogy ezek mennyire jók (Manitou-párti vagyok, vagyis inkább eddig úgy alakult, hogy kizárólag Manitou-felhasználó voltam).

Thx,
merla

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
De néha 65-ért már kapni Reba SL-t ami merevebb, okosabb és talán még egy paraszthajszállal jobban is mozgik....de ki tudja...."Kinek a pap, kinek a paplan"

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
de annyit pont igen, hogy a mozgás minõségét meg tudjam állapítani ;)

mondjuk a mozgás sebessége és a minõsége továbbra is mást jelent
a platinum amit próbáltam nem volt lassú és jól is mozgott, ennyi
ha a comp ennél nem roszabb (a csilin kívül mi a különbség? persze olyan dolgokra gondolok, amik a mozgás minõségét befolyásolják, nem olyanra, hogy súly, nyak anyaga, stb) sokkal, akkor 65ért egy kurvajó villát kapunk

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és sok elötted levõ használt pont R7 compot, és platinumot is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
De az elõttem szólók mondják, hogy a Comp FF-jével szemben a Platinum SPV-je belassítja a villa mozgásák....vagy csak én értelmeztem félre?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Emberek, Zerge R7-e platinum, és nem comp. Ezt tartsd szem elõtt, amikor a mozgásáról beszélsz.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Pont a multkor volt a MTB-magazin (talán a sport2-n) Zerge mutatta be pont a gépét és azon úgy mozgott a takonyzõld R7, mint a feszület....ment vele a fûbe oszt mozgott összevissza.....nem tûnt rossznak....de 150-ért sztem már inkább egy Vanilla RLC.....:D

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

hát egy reconnál high endebb az tuti ;) isminek nyomogattam egy r7jét és igazából nem értem mi a baj a mozgásával.. persze lehet, hogy egyedi eset, de az nagyon szépen mozgott
és ha jól tudom a compban fluid flow csilli van, ami nem lassítja úgy a mozgást, mint az spv
merevségre passz, de azt erõsen kétlem, hogy egy dukenál kevésbé merev ;) felépítés hasonló, -100 gramm és kb 3-4 évvel újabb konstrukció, na meg a fordított fékhíd..

nem akarok senkit meggyõzni, csak sztem a manitoukat igazságtalanul leírják ezen a fórumon, ezért kelek a védelmükre ;) meg mert jó kis villák

ha a srác nem nehéz, a merevséggel nem lesz baj. természetesen ha arra lesz használva, amire való -> xc . nekem ilyenem van, igen fluid flow van benne, visszautat lehet állítani. súlyra jó, azonkívül a comp most akciós 55 körül van a velotrade-nél ( ha tévedek, bocsi, de kb. ennyire emlékszem ), és ha használtan veszi, akkor még olcsóbb. így már érdemes lehet elgondolkodni rajta.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

hát egy reconnál high endebb az tuti ;) isminek nyomogattam egy r7jét és igazából nem értem mi a baj a mozgásával.. persze lehet, hogy egyedi eset, de az nagyon szépen mozgott
és ha jól tudom a compban fluid flow csilli van, ami nem lassítja úgy a mozgást, mint az spv
merevségre passz, de azt erõsen kétlem, hogy egy dukenál kevésbé merev ;) felépítés hasonló, -100 gramm és kb 3-4 évvel újabb konstrukció, na meg a fordított fékhíd..

nem akarok senkit meggyõzni, csak sztem a manitoukat igazságtalanul leírják ezen a fórumon, ezért kelek a védelmükre ;) meg mert jó kis villák

hát ha nem lennék több 70 kilónál, egy tpc-st kipróbálnék, de amennyibe az kerül annyiért meg foxot is lehet kapni......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Patka

Patka

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Köszönöm a tippeket.
Látom azért megoszlanak a vélemények. De a recon nekem is inkább bejön.
Kérdés: ugy van reklámozva, hogy két féle rekon van az egyik 80mm gyárilag és még állítható 100-ra és 130-ra a másik meg 100-at mozog gyárilag és innen állítható 80-ra meg 130-ra. Ez mennyit számít és miben számít?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ha félretesszük a manitou ellenességet, akkor az r7 is megfontolandó
sõõt, a felsoroltak közül az a leginkább high end villa

bár kérdés, hogy hobbiszinten megéri õt választani

a recon nem 130at mozog? akkor inkább egy levegõs duke

recon 80,100, 130 at mozog, belûlrõl állitható.......
r7 et meg én se biztos hogy bevállalnám a 85-90 kg-hoz, és pont a comp annyira nem high end, de +merem kockáztatni hogy a 2 említett rs szebben is mozog, és merevebb...../duke sl-em van, mcd-s rebám van, ami hasonló mint a recon, és igen q. jó teló mind2/

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Recon 85/100/130 ha jól emlékszem....szóval lehet választani....jó ki altarnatíva szerintem....