Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Mi értelme van egy átütös villát tenegely nélkül árulni? LOL (Amúgy meg nem anyáztam, csak töténnek ott azért fura dolgok....) Esetleg valaki tudja menyi olaj kelle bele? Gyártó honlapján nemtaláltam ennek a villának az olajszintjét, alapul vehetek egy junior t-t?

2,5/2,5 deci

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

amikor mozgatod a bringát, tedd oda a kezedet a kormánycsapágyhoz, ha ott érzed hogy mozog, akkor az a gond...
ha nem, akkor lehetséges hogy az alsõagyad! Mozgasd jobbra-balra és kiderül!
Aztán lehet még olyan is hogy megkopott a teleszkópodban a becsúszószár...
Szintén tedd oda a kezed és közben rángasd, ha ott mozog, akkor õ a bûnös...
A féket meg nem igazán értem hogy hogyan tudna gondot okozni....

Ám szerintem amíg nem derülki hogy miért mozog, addig igenis hogy félhetsz és én azt javaslom hogy addig ne is használd amíg nincs megoldva a probléma, akár teleszkóp vagy vázcsere is lehet belõle, attól függ hogy mi a bûnös...

A kormánycsapágyat ujra meghúztuk, az nem kotyog tuti. Ellenõriztük a tengely rögzítõcsavarjait is, azok megvoltak húzva, és a kerék se kotyogott, az egész bringa 3 hónapos kb, ennyi idõ alatt egy agy nem megy szét nem?:)(átütõs laser disc lite). Úgyhogy tényleg a teló a gyanús, de érdekes hogy csak alapállásban csinálja, és hallani is lehet, de ahogy egy picit is, kb 2mm-t benyomom, már abbahagyja.
Ha nem múlik el semmitõl, akkor lehet megin vissza kéne vinni, egyszer visszavittük mert eresztette a levegõt, azt most megint ereszti, és most itt ez a másik probléma is..

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

mielõtt a faktor anyázásába csapnánk át, megjegyzem gyárilag kevés olajjal jön ki.
mi értelme villából olajat lopni szerinted? LOL

Mi értelme van egy átütös villát tenegely nélkül árulni? LOL (Amúgy meg nem anyáztam, csak töténnek ott azért fura dolgok....) Esetleg valaki tudja menyi olaj kelle bele? Gyártó honlapján nemtaláltam ennek a villának az olajszintjét, alapul vehetek egy junior t-t?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem mindig volt olyanom a negydugattyus XT-vel, hogy a fekbetetek kicsit mozogtak elore hatra a feknyeregben, kb fel-fel milimetert. na ez a kormanyon egy kicsit tobbnek erezheto, es kattog is, ahogy utkozik a vegallasokban.

probald ugy, hogy elforditod a kormanyt 90 fokban es ugy mozgatod a gepet, fek behuzas nelkul.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
mielõtt a faktor anyázásába csapnánk át, megjegyzem gyárilag kevés olajjal jön ki.
mi értelme villából olajat lopni szerinted? LOL

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Fucktrosok már nem csak az átötõtengelyt lopják hanem az olajat is belõle....

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
amikor mozgatod a bringát, tedd oda a kezedet a kormánycsapágyhoz, ha ott érzed hogy mozog, akkor az a gond...
ha nem, akkor lehetséges hogy az alsõagyad! Mozgasd jobbra-balra és kiderül!
Aztán lehet még olyan is hogy megkopott a teleszkópodban a becsúszószár...
Szintén tedd oda a kezed és közben rángasd, ha ott mozog, akkor õ a bûnös...
A féket meg nem igazán értem hogy hogyan tudna gondot okozni....

Ám szerintem amíg nem derülki hogy miért mozog, addig igenis hogy félhetsz és én azt javaslom hogy addig ne is használd amíg nincs megoldva a probléma, akár teleszkóp vagy vázcsere is lehet belõle, attól függ hogy mi a bûnös...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
simán lehet, h kevés...az a baj :). pedig valahol volt egy táblázat. :-/

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

kevés az olaj.

Az érdekes lenne, ha Fuktorba megveszem és az olaj is kevés benne...( persze marzo oladlán pont nemtaláltam olajszinttáblázatban a drop off villát, Om táblázatba néztem) Keményebb rugót lehet hozzá kapni? Vagy ne is álmodozzak?

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Avid BB7 160-as koronggal. Szted csavarja?:(
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!

Hófehérke

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
milyen fek van a villan?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Gondoltam rá, de meghúztam jól, meghát FSA Pig....2 hónap után nehogymá kotyogjon

Hófehérke

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
nem a kormánycsapi?

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Sziasztok! Az a problémám, hogy behúzom az e. féket kajra, majd elõre hátra mozgatom a bringát és a villa felõl kis kottyanós hang hallatszik (nem tudom h tényleg a villa, de lehet h más).
Aztán ha kicsit rátehénkedek a telóra akkor a kotyogás megszûnik.
Ez problémát jelenthet a közeljövõben vagy ne parázzak? Mit tanácsoltok?
(A teló Stance Static átütõs)

Hófehérke

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hali!

Vettem egy 05ös dro off triple villát, mindenhol áradoztak róla mennyire lassu a viszaút csillije, de nekem gyors, annyira, hogy ki is koppan, csillapítás van benne csak gondolom túl híg az olaj! Valakinek tapasztalat? Mijen olajjal használjam, hogy ne koppanjon ki de gyors is legyen? (Mert ugye ezt a fenevadat nem lehet állítani)

kevés az olaj.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
jól :)
kérdezd meg fuktort hátha emlékeznek..bár nemhiszem.

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
De lehet, tanulmányozd a fûnyírókhoz használt 30/40est és a 10-est! Rögtön észreveszed a sûrûségbeli különbséget. bár 7,5 és 5 között ránézésre nem lehet különbséget tenni.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Fucktorba vettem szal gondolom, de ha gyári 7,5-esel lassú akkor 5-ösel jó? Vagy most van benne 5 ös és azé szar! Gondolom igy ránézésre nem igen lehet külömbséget tenni az olaj között! Jólgondolom ugye? :-D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
Gyári olaj van benne? ha nem a gyári 7.5-ös akkor rakj azt bele. ha kell olaj csak szóólj :D

Üdv.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Hali!

Vettem egy 05ös dro off triple villát, mindenhol áradoztak róla mennyire lassu a viszaút csillije, de nekem gyors, annyira, hogy ki is koppan, csillapítás van benne csak gondolom túl híg az olaj! Valakinek tapasztalat? Mijen olajjal használjam, hogy ne koppanjon ki de gyors is legyen? (Mert ugye ezt a fenevadat nem lehet állítani)