Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ehhez nem tudom mit mondjak ha valamit a neten rendelek azaz nem látom "élõben" akkor beszerzek róla minden infót mielõtt elszánom magam.
Ez volt a tanuló pénz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
A Neten rendeltem, a képen meg nem látszott a skálázás.

Ezt már a boltban is tudhattad.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Annyira bírom ezeket a hozzászólásaidat! :D

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

BBB Airshock telópumpát használ valaki? Ma vettem egy ilyet, mivel SKS nem volt a raktáron. Tetszik csak a skálázás a nyomás merõn nem igazán. RS Pilot SL hez használom abba meg nagyon kevés levegõ kell, 20 PSI a minimum a skálán, és 5-10 PSI között kellene fújni.

Manitounak volt/van olyan pumpája ami max 120 PSI-t tudott. Olyat kéne keresned, mert azon tudsz 5 PSI-t is beállítani!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
BBB Airshock telópumpát használ valaki? Ma vettem egy ilyet, mivel SKS nem volt a raktáron. Tetszik csak a skálázás a nyomás merõn nem igazán. RS Pilot SL hez használom abba meg nagyon kevés levegõ kell, 20 PSI a minimum a skálán, és 5-10 PSI között kellene fújni.

pokolfiu

pokolfiu

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
jah, ez lesz, csak bíztam benne naívan kicsit talán, hogy egyszerûbb megoldás is lesz. de közben beszéltem szerelõmmel, mondta holnap beszél a nagykerrel ahonnan hozta, s megpróbálja tõlük haveri alapon elõre elhozni a másikat, s a rosszat meg utólag viszi nekik. ha belemennek akkor csak fél napra kell felugranom míg kicseréli, ha nem, akkor sajnos kb egy hét kiesik a tekerésbõl....

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ha nem értesz hozzá akkor ne barmold szét, ráadásul könnyen szélnek eresztheted vele a garanciát.

idõtényezõre nem tudok mit írni, de inkább gariztasd amint lesz lehetõséged rá.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
szet ne szedd.vidd csak vissza garira.

pokolfiu

pokolfiu

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok,

kis tanácsot kérnék. nemrég kapott bringám új elsõ telót, ami kimerevíthetõ. egy tihanyi kapaszkodás alkalmával felfelé menet halk kattanásra lettem figyelmes, s elkezdett "berugózni". azóta nem lehet fixálni, hiába tekergetem a gombot. még van jótállásom jócskán mert egy hónapos, de kérdésem az lenne, hoyg ez javíthatóe otthon sk. mert ha nem muszáj, nem válnék meg a bringától most nyáron egy szervizelés miatt, mert ugye akkor kikell szerelni, szerelõ elvisz fel nagyker, onnan vissza, majd beszerel, stb. további bonyodalom, hoyg gyõrben szerelik/szerelték, jelenleg viszont nyár végéig balcsin vagyok.

a hiba kapcsán arra gondoltam, bár nem látok bele, meg nem szedtem még szét ilyet, hoyg esetleg a tekerõgomboz valami záródugó, vagy valami pöcök kapcsolódhat belül, s ott velemi megellett... de gondolom ha tört bent vagy szakadt valami, akkor meg úgysem tudom sk, de hátha van valakinek ötlete. mert szétszedni elméletileg szétlehet mert látok ott egy nagy kb 22-es villáskulccsal nyitható valamit, de lehet hoyg csak dísz?

ötleteket elõre is köszönöm!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Vagy a kormánycsapágy kotyog kicsit vagy csak egyszerûen a féknek a mozgását érzed.
A k.csapágy méretet és típust egy bringaboltban mondják meg neked pontosan.
Marci

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

Nem találtam ennél közelebbi fórumot ezért kérnék itt segítséget... Az lenne a kérdésem, hogy nemrég vettem egy használt nakita merev villás használt kerót. Ha elsõ féket maxra behúzom akkor érzek egy kis kottyanást a villánál...Igazából minimális, csak kérdezném a hozzáértõket, hogy ad1 mitõl lehet? ad2 hogy lehet orvosolni, ha érdemes-e vele egyáltalán foglalkozni? ad3 ha kormánycsapágyat szeretnék benne cserélni akkor honnan tudom, hogy milyen méretût kell vennem? Köszi elõre is a segítséget!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Nem bonyolult, de azért minimális technikai tudás nem árt

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

Hát ezt úgy értettem h én egy minimális olajat raknék a lábbakba mindenképpen, h ne csak a zsír végezze a kenést, mert mivel már írtam azt hamar kidolgozza a teló, és utána kenés nélkül fog üzemelni.
A szimeringekhez lágy szilikonzsírt szoktam tenni, ami kifejezetten erre való.
A minimális olaj alatt 10W-és olajat értettem lábanként 20-30 ml. És mielõtt használod fordítsd fejre h az olaj lefolyjon a perselykehez.

Értem, köszi. Ma elvállaltam, hogy megcsinálom a telót, szétszedem, meg olajcsere, pucolás, ilyenek. Remélem azért egy útmutatóval együtt sikerül majd összerakni :D

Amúgy mióta lejött a gyártósorról, még sosem volt szétszedve :D

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

És ete a zsír+olajat hogy érted? zsír a szimmeringre+olaj a lábba, vagy hogy?

Hát ezt úgy értettem h én egy minimális olajat raknék a lábbakba mindenképpen, h ne csak a zsír végezze a kenést, mert mivel már írtam azt hamar kidolgozza a teló, és utána kenés nélkül fog üzemelni.
A szimeringekhez lágy szilikonzsírt szoktam tenni, ami kifejezetten erre való.
A minimális olaj alatt 10W-és olajat értettem lábanként 20-30 ml. És mielõtt használod fordítsd fejre h az olaj lefolyjon a perselykehez.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

Jogos :)

És ete a zsír+olajat hogy érted? zsír a szimmeringre+olaj a lábba, vagy hogy?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

elsonek eresszetek ki a levegot:)

Jogos :)

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Szóval az ilyen régebbi telóknál mire kell odafigyelni, mikor szétszedjük?

elsonek eresszetek ki a levegot:)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Üdv! Azért ide írok, mert igazából márkafüggetlen, de kicsit Manitou is.

Szóval van egy ismerõsömnek egy Manitou Skareb Elite(levegõs) teleszkópja egy régebbi Caprine Team bringában(full xt, fsa, ritchey, stb), és újat szeretne venni. Én javasoltam neki, hogy elõtte szedjük szét a telót, néha az is csodákra képes.

Azt nem tudom, mikor volt legutóbb szétszedve, lehet hogy soksok éve, vagy talán sosem, de a szimering nem ereszt, ha van egyáltalán még benne olaj, csak egy picit kijött a helyérõl. Levegõt szintén nem ereszti lehet több hónapja,éve.

Szóval az ilyen régebbi telóknál mire kell odafigyelni, mikor szétszedjük? vagy mik lehetnek jellezgezes hibái?

Ill. tud valaki hozzá értelmes szerelésit képekkel, vagy videóval mutatni?

Manitou= nincsen kenése a villának.
Mivel ez is meg szinte az összes Manitou zsír kenésû, ami sajnos egy nagyon rövid idõ alatt nem megfelelõ kenést ad a villának. Szétszeditek, szépen kitakarít aztán zsír + olajjal összerakjátok, és ezt nagyon sûrûn megismétlitek.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Üdv! Azért ide írok, mert igazából márkafüggetlen, de kicsit Manitou is.

Szóval van egy ismerõsömnek egy Manitou Skareb Elite(levegõs) teleszkópja egy régebbi Caprine Team bringában(full xt, fsa, ritchey, stb), és újat szeretne venni. Én javasoltam neki, hogy elõtte szedjük szét a telót, néha az is csodákra képes.

Azt nem tudom, mikor volt legutóbb szétszedve, lehet hogy soksok éve, vagy talán sosem, de a szimering nem ereszt, ha van egyáltalán még benne olaj, csak egy picit kijött a helyérõl. Levegõt szintén nem ereszti lehet több hónapja,éve.

Szóval az ilyen régebbi telóknál mire kell odafigyelni, mikor szétszedjük? vagy mik lehetnek jellezgezes hibái?

Ill. tud valaki hozzá értelmes szerelésit képekkel, vagy videóval mutatni?