Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Sziasztok,
manitou r7 mrd absolute 2009 telómmal van a következõ gondom: 100mm-es útja van, de valami miatt a becsúszószár jó ha 80-85mm-t "lóg ki", míg papíron 110mm-t kellene kilógnia. Valami tippetek van esetleg, hogy mi lehet az oka? Lehet, hogy csak az olajszint nem megfelelõ? A szervízkönyv szerint ennél az évjáratnál 125mm-nek kellene lennie, míg a 2010-esnél 105-110 mm-t ír, így lehet, hogy a legutóbbi olajcserekor rosszul töltötték fel. Igazából csak azért kérdezem, mert ha csak ennyi a gond, akkor megoldom otthon, ha más lehet, akkor elviszem szervízbe. (Adódik a következõ kérdés: hova érdemes?)
kösz

Nekem a régi telóim csinálták ezt, amikor fellevegõsödtek. Ilyenkor az olajba buborékok kerültek, amiket kocogtatással és ráolvasással lehetett kiûzni. Ha ti csináltátok az olajcserét, akkor simán behibázhattatok pár bubit.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
olajszintnek erre nincs hatása. elképzelhetõ h 80-as a villa, mert itt nincs ilyen alátétekkel játszadozás mint rock shoxnál. max házi megoldások vannak 100-ról 80-ra összehúzásnak mint pl:
Manitou R7 100mm to 80mm conversion? - Mtbr Forums

adenes

adenes

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok,
manitou r7 mrd absolute 2009 telómmal van a következõ gondom: 100mm-es útja van, de valami miatt a becsúszószár jó ha 80-85mm-t "lóg ki", míg papíron 110mm-t kellene kilógnia. Valami tippetek van esetleg, hogy mi lehet az oka? Lehet, hogy csak az olajszint nem megfelelõ? A szervízkönyv szerint ennél az évjáratnál 125mm-nek kellene lennie, míg a 2010-esnél 105-110 mm-t ír, így lehet, hogy a legutóbbi olajcserekor rosszul töltötték fel. Igazából csak azért kérdezem, mert ha csak ennyi a gond, akkor megoldom otthon, ha más lehet, akkor elviszem szervízbe. (Adódik a következõ kérdés: hova érdemes?)
kösz

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
tudja-é valaki, perselyeknél milyen tûrésnek kell lennie 30-as becsúszó esetén? fölsõkre 30,07-et alsókra 30,05-öt mértem. manitou r7 az alany.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

2012-es Reba 29er RLT-t mekkora meló visszaültetni 80mm-re (most 100-as)? Megvan hozzá minden. ha nagy meló, hova vigyem Pesten, ahol nem qrják szét?

hozd el hozzám, megoldjuk gyorsba

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Motorex teleszkópolajat Miskolcon hol tudok beszerezni?
"Ride today, heal tomorrow"

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
2012-es Reba 29er RLT-t mekkora meló visszaültetni 80mm-re (most 100-as)? Megvan hozzá minden. ha nagy meló, hova vigyem Pesten, ahol nem qrják szét?

tom_

tom_

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
és valami sufni-tuning ötlet?

(túlzottam nem akarok már rá költeni, a nyomórudakon is volt egy kis só, v. vmi lerakódás, azokat lekapartam, so max olajat akarok benne cserélni, azt se gyakran, idén használom már csak terepen, utána csak városban, meg aszfalton)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

oring kft.
de valaki erositse meg mert en csak szimeringet es o gyurut vettem.
de kulon az a rugo gyuru...?!

Külön nekem eddig még nem sikerült vennem. Olyankor veszek egy hasonló méretû szimeringet, de olcsóbbat, és arról pótolom.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
oring kft.
de valaki erositse meg mert en csak szimeringet es o gyurut vettem.
de kulon az a rugo gyuru...?!

tom_

tom_

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Sziasztok!

Rock Shox Psylo telóm van (80-125mm), szépen kitakarítottam, olajat cseréltem, mert fõleg nedvesebb idõben darabosan jött vissza, és nem is volt takarítva kb. 3 éve, rengeteg dzsuva volt benne, azóta királyságos.

Viszont a csillapítás oldalon a porlehúzó részen ami van kis rugós körbizbasz, az eléggé megadta magát az évek során, kérdésem az, hogy pest környékén lehet-é ilyet venni valahol?

Köszi a válaszokat elõre is!
;-)

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts

Alulról a harmadik rugós alátétre gondoltál?

Feltöltött kép

Ez egy 2010-es Dual air levegõs résznek a képe.

Szia. Nem, nekem egy hasoló gyûrû volt, mint amit mondasz, de a csillapítás részben. MInden esetre, mivel nem tudtam összerakni úgy, hogy hajlítva volt, egyenesre kalapáltam, és mostmár jó.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Üdv!
Express segítség kéne:
Szerelem a revelationt, és azt szeretném kérdezni, hogy az normális, hogy ami a visszaútcsillapítás szárán van, az a kis fémgyûrû, ami a villa szárában megakasztja a dugattyú mozgását, az milyen alakú? Mert az enyémen van egy hajlás, és nemtudom, hogy ez normális-e

Alulról a harmadik rugós alátétre gondoltál?

Feltöltött kép

Ez egy 2010-es Dual air levegõs résznek a képe.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Üdv!
Express segítség kéne:
Szerelem a revelationt, és azt szeretném kérdezni, hogy az normális, hogy ami a visszaútcsillapítás szárán van, az a kis fémgyûrû, ami a villa szárában megakasztja a dugattyú mozgását, az milyen alakú? Mert az enyémen van egy hajlás, és nemtudom, hogy ez normális-e

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

A Sram is tudja, hogy nem az való rá? Mert szerintük igen.

Akkor bocsánat. Nekem teljesen ez van a fejemben h az colos méretû.

És tényleg :) bocsi még egyszer.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Igen, meglehet vele próbálni, de nem szabad erõltetni, mert nem az való rá!

A Sram is tudja, hogy nem az való rá? Mert szerintük igen.

A sebesség mindent megold.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

10-es csokulcs,en legalabbis azzal szedtem szet

Igen, meglehet vele próbálni, de nem szabad erõltetni, mert nem az való rá!

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
10-es csokulcs,en legalabbis azzal szedtem szet

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

a Reba villa külsõ szárának az alján levõ csavart mivel tudom kicsavarni?
(ez az a csavar, ami a szelep tövében van. 2012-es villáról van szó, kb. 4-5 cm mélyen van a villa külsõ szárába süllyesztve ez a csavar)
létezhet ilyen hosszú csõkulcs?

Igen azzal. De colos méretû!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
a Reba villa külsõ szárának az alján levõ csavart mivel tudom kicsavarni?
(ez az a csavar, ami a szelep tövében van. 2012-es villáról van szó, kb. 4-5 cm mélyen van a villa külsõ szárába süllyesztve ez a csavar)
létezhet ilyen hosszú csõkulcs?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu