Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Hát elméletileg nem; gyakoralatilag meg akkor vmit mégis közben rossz helyre raktam... akkor meglesem alját is.

Az mindegy hogy a csapágy hogy van benne? (a kosár 'zárt' felével vagy a golyók ahol kilógnak jobban -de balfaszul mondom Feltöltött kép - azzal a felével lefele kell berakni?

Köszi a segítséget, és sorry hogy ilyen ***al tartalak fel titeket Feltöltött kép

Képet kérünk.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ahol a golyók kilógnak annak kell a pálya felé néznie. általában a felsõ csészében lefelé. mondjuk fordítva szerintem el se forogna :)

egyszer felcseréltem vmelyik távtartókat meg a tömítõ gyûrûket és az istennek se sikerült belõni. de azóta már értek hozzá :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

az úgy nem lesz jó. mindennek passzentossan a helyére kell kerülnie. esetleg nem raktál felülre valamit, amit alulra kellett volna, nem raktad fordítva be a golyókosarat :), stb.?

Hát elméletileg nem; gyakoralatilag meg akkor vmit mégis közben rossz helyre raktam... akkor meglesem alját is.

Az mindegy hogy a csapágy hogy van benne? (a kosár 'zárt' felével vagy a golyók ahol kilógnak jobban -de balfaszul mondom Feltöltött kép - azzal a felével lefele kell berakni?

Köszi a segítséget, és sorry hogy ilyen ***al tartalak fel titeket Feltöltött kép

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
az úgy nem lesz jó. mindennek passzentossan a helyére kell kerülnie. esetleg nem raktál felülre valamit, amit alulra kellett volna, nem raktad fordítva be a golyókosarat :), stb.?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tegnap nekiálltam nagy hévvel a telócserének, de a rózsát nem sikerült megmenteni, azt ma be kell szereznem. Mivel így még áll a dolog, gondoltam megkérdem: Kormányszárnál a felsõ csapágy (sima kosaras) úgy néz ki nem fain, nem megy vissza a helyére minden, a felsõ porvédõ több mint egy miliméterre van az alsó felétõl.

Ha rendesen a helyére rakom akkor csak a helyére megy (mert most kicsit ferdén áll a teló szára), vagy ennyit nem fog, vmit elbaxtam összerakásnál? (Képet csináltam csak este elfelejtettem felölteni...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

-Danee-

-Danee-

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Hello! A 2005 Dirt Jumper 2-rõl mi a véleményetek, mert én street/dirtre használnám, és jelenleg egy pikeom van és azt nem akarom tönkretenni...
Tehát mennyire jó az a villa? Nálam elsõsorban az erõssége és a progresszivitás számít, tehát a súly mind1.
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek Freeriderek, de ha a Föld ovális, jó lesz nekünk DH is!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Tegnap amikor szétszedtem a nyomórúd alatt volt csomó bizbasz, meg egy kb 2 centis mûanyag darab is, az az útnövelésre(130ra) van nem?

ha eddig 110-es volt a villa, akkor nagy valószinüséggel igen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
durvulni is lehet esszel, hogy ne legyen baja a bikenak

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ugyanmár. Egy ilyen féltonnás váznak mi baja lehetne?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Sztem én évente fogom cserélni, bár biztos villától is függ:).
Tegnap amikor szétszedtem a nyomórúd alatt volt csomó bizbasz, meg egy kb 2 centis mûanyag darab is, az az útnövelésre(130ra) van nem? Most ha azt kiszedem és egykét hétig úgy használom nagy baja nem lesz a váznak meg a telónak nem? Annyira úgyse durvulok még, sõt azt még durvulásnak se lehet nevezni:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
benne van a manuálban ;)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mennyi idõnként érdemes olajat cserélni?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Meg is volt már:), és meg is érte, kevésbé akadozós a mozgása és kicsit könnyebben is indul meg.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
helyes, ezt érdemes is cserélni, mivel az új olaj változó szinü, de átlátszónak is mondható akár:) de semmiképp sem szürke.
szóval cserére fel!;)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Jó, tárgytalan, ma kicserélem az olajat, castrolt vettem, sae 10wt.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ok, köszi rob, akkor vagy olyat, vagy 5wt-t veszek.

,,Változó szín, de láthatóan tiszta.
se szürke, se átláthatatlan" (thez)

Meg is néztem ma, leszedtem a kupakokat, és a tetejérõl leszedtem kicsit fecskendõvel. Akkor ezt nem ártana lecserélni ugye?? Mer ez minden csak nem tiszta se nem átlátszó:) Jú ha fény felé fordítom, picit világosabb:)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

JA és akkor csak elszaladok bármelyik benzinkúthoz, és kérek egy xy viszkozitású telóolajat ugye? Márka mennyire számít? Mindegy milyet veszek?
Köszke

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a gyári sae7.5wt

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Aham, köszi, holnap megvizsgálom milyen:)
Akkor még olyan kérdésem lenne, leginkább a Drop-Off tulajokhoz, hogy ki milyen viszkozitású olajjal használja? Csak mert nem akarok többféle olajat venni ha esetleg vmelyik nem jó..

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Dagi: a psylo kisebb mint a pike, és nem is való össztelósba, fõleg ami pikehoz van mérve

merevgépbe való, kicsit összeültetve, úgy lesz örökélet + 1 nap a villa élettartama.

Aha...:( Pedig tetszik, de akkor nem vadászok rá... Azért kösz!
Mod: Ahogy látom, a beépítési hossz pédául csont (2 mm-re) ugyanaz...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Kösz! Ez mekkora a Pike-hoz képest? Ha egy mai össztelós Pike-kal van szerelve, akkor abban "buta" (kicsi) lenne egy Psylo? Vagy annyival jobb a Pike? Nekem "amióta az eszemet tudom", a Psylo nagyon tetszik, de addig 100 milli alatt maradtam...most gondolkozom valami nagyobb bicajban. Pike vs. Psylo.

Pike
473mm - 95mm travel
508mm - 130mm travel
518mm - 140mm travel
Nem buta a Psylo, csak útban passzoljon az össztelóshoz.