Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2012. október 25. - 20:46
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. október 25. - 20:44
Én is a RS Tora telót javasolnám. Acél becsúszók, jó erõs teló. Haverom is +100 kilós súlycsoport, viszont állat módjára rombol a bringájával és a Tora jól bírja. Elõtte RS Judy telója volt, még az utolsó szériás, az is jól bírta. Ennek mostani alternatívája a RockShox-nál az XC nevû széria: XC | Rockshox | SRAM
Szerintem ezek is nagyon jól bírnák a nagy súlyt az acél becsúszók miatt és az áruk is viszonylag baráti.
gond nélkül bírja a recon is a 100+-t, (én is annyi voltam) és legalább szebben is mozog, plusz nem kõnehéz.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. október 25. - 20:06
megválaszoltad magadnak, ennyit tud az a csoda teló. kicseréltetheted, ugyanígy fog az is kinézni.
ha jól látom újonnan 10ezer forint ebayen...
Inkább 20 ezer körül (legalábbis itthon) és amit láthattál, az nem ugyanaz, mint az enyém. Már ha az 54 dolláros 90mm-est láttad (az enyém 100mm-es, szóval eleve más típus és az az 54 dollár is inkább 12 ezer, szóval annyira ne nyomjuk a sárba). Nekem most nem a mozgásával van bajom, hanem hogy már három abszolút független helyrõl mondták: embeeer, hogy néz ki a telód ennyi idõ után a 60 kilód alatt??? Egyébként ha befogom a fékeket és mozgok vele elõre/hátra is érzek valami kotyogást. Biztos, hogy valami kóser ennél a teleszkópnál.
Írta 2012. október 25. - 19:55
ha jól látom újonnan 10ezer forint ebayen...
Írta 2012. október 25. - 19:38
ennek még sok ezer km után sem kellene így kinéznie. nagyon nem.
Köszönöm gyors válaszod! Ez esetben holnap megyek is vele vissza a kedves eladóhoz. Mit javasolsz? Milyen megdönthetetlen szöveggel állítsak vissza, hogy az ügyben történjen valami? Egyébként mi kellene, hogy történjen? Teleszkóp csere? Nem tudom ez a probléma mennyire súlyos, sajnos még nem értek hozzá kellõen (ezért sem vettem használt bringát, bárhol átverhetnek). Egyébként a jó három hét alatt 600 km került a bringába. Zömében aszfalton, szóval ott vajmi keveset mozog a teló (ilyen hidegben pedig körülbelül egy centit) és én is csak 60 kiló vagyok, ami nem mindegy.
Írta 2012. október 25. - 19:33
Jó három hete vettem egy bringát, amiben Spinner 300-as csoda "teló" kapott helyett. Ma kedvenc bicós szervizem elõtt mentünk el, még zárás elõtt besurrantam egy-két kérdéssel. A telót nem is én hoztam fel, õ szúrta ki, hogy problémás (fölé hajolt és megnyomogatta). Sõt, már garanciális ügy kérdését is feszegetheti a dolog, elmondása szerint ránézésre. (A géppel oda nem megyek vissza, ahol vettem a gépet, mert ezeket nem hogy nem veszi észre az illet, de általában azt kapom, hogy ne törõdjek vele, a bringát csak tekerjem...). Szóval ennek tényleg nem kéne ilyen rövid idõn belül így kinéznie?
ennek még sok ezer km után sem kellene így kinéznie. nagyon nem.
Írta 2012. október 25. - 19:19
Írta 2012. október 25. - 17:18
Úgy értem, hogy néha gyerek is ül benne
Az plusz 20kg mondjuk. Igaz, hogy háûtul ül, de ha így se számít, akkor örülök.
Ha a hátsó tengely mögött lesz a gyerek és gyerekülés súlypontja akkor még emel is a bringa elején (bár ez elhanyagolható)
Rock Shox Torát javaslok használtan az apróból. 25 körül szoktak lenni, azok jó masszívak.
Én is a torát javasoltam volna ha a büdzsé plafon 25.000 körül lenne, de az én csöpp 110kilómat is jól viselte a Dart3, és akár 20.000 alatt is beléjük lehet futni az aprón
Írta 2012. október 25. - 15:47
Sziasztok, 100kg körül, néha plusz gyerekülés hátul, milyen teleszkópot javasoltok, ami nem megy szét azonnal? Semmi extra, csak hobbi szinten bicajozgatok a gyerekekkel, arra kell, hogy ne rázzon szét a bicaj. Használt, 20e max körül gondolkodtam.
Van olyan típus, márka, amelyik kifejezetten strapabíró és bírja ezt a súlyt?
Mi történik, ha egy normál telót használok így, pl. egy Suntour M2025-öt vagy egy régi Rock Shox Judy XC-t? Törik, reped vagy csak alig fog csillapítani, mert rögtön becsúszik a 80%-a?
Én is a RS Tora telót javasolnám. Acél becsúszók, jó erõs teló. Haverom is +100 kilós súlycsoport, viszont állat módjára rombol a bringájával és a Tora jól bírja. Elõtte RS Judy telója volt, még az utolsó szériás, az is jól bírta. Ennek mostani alternatívája a RockShox-nál az XC nevû széria: XC | Rockshox | SRAMSziasztok.
Szeretném lecserélni a telómat egy komolyabbra.Mostani egy RST Gila Pro T8(2009) van.Tettem a bringára hidraulikus féket és amikor kiállva tekerek szörnyû hangok jönnek a tárcsa felõl.Többen javasolták,hogy nem bír el,mert szar.Most 100kiló vagyok és kéne egy finomabb,puhább teló.i
Szerintem ezek is nagyon jól bírnák a nagy súlyt az acél becsúszók miatt és az áruk is viszonylag baráti.
Írta 2012. október 25. - 13:19
Amiket említettél még pont bele is fér az árba,amit erre szánok.Érdemes ezekbõl használtat venni??Mire figyeljek oda,ha használtat veszek??
A jobb villákban mindegyikében olaj végzi a csillapítást, míg mellette lehet rugós vagy levegõs maga a villa. Mindkettõnek megvannak az elõnyei és a hátrányai. A levegõset könnyebb személyre szabni és könnyebb is a villa, a rugós viszont szebben mozog. Gyorszárasból szerintem RockShox Recon az, ami 100 kg-hoz biztosan jó lesz, ez kellõen túlépített és mégis, viszonylag könnyû. Az olcsóbb Tora villákból is lehet jót kifogni, az MCD-s (MotionControl) verziók már jók. Hogy rugós vagy levegõs, az egyéni preferencia kérdése. Rengeteg alkalommal került kitárgyalásra ezen topikon belül is, érdemes kicsit visszaolvasni ezen a téren.
Írta 2012. október 25. - 09:59
Sziasztok.
Segítségetekre lenne szükségem.
Szeretném lecserélni a telómat egy komolyabbra.Mostani egy RST Gila Pro T8(2009) van.Tettem a bringára hidraulikus féket és amikor kiállva tekerek szörnyû hangok jönnek a tárcsa felõl.Többen javasolták,hogy nem bír el,mert szar.Most 100kiló vagyok és kéne egy finomabb,puhább teló.Túrára,néha XC-re használnám.És ne legyen rohadt drága.Várom a javaslatokat.És melyik a jobb egy olajos vagy levegõs teleszkóp???
Üdv Szami
A jobb villákban mindegyikében olaj végzi a csillapítást, míg mellette lehet rugós vagy levegõs maga a villa. Mindkettõnek megvannak az elõnyei és a hátrányai. A levegõset könnyebb személyre szabni és könnyebb is a villa, a rugós viszont szebben mozog. Gyorszárasból szerintem RockShox Recon az, ami 100 kg-hoz biztosan jó lesz, ez kellõen túlépített és mégis, viszonylag könnyû. Az olcsóbb Tora villákból is lehet jót kifogni, az MCD-s (MotionControl) verziók már jók. Hogy rugós vagy levegõs, az egyéni preferencia kérdése. Rengeteg alkalommal került kitárgyalásra ezen topikon belül is, érdemes kicsit visszaolvasni ezen a téren.
Írta 2012. október 25. - 09:22
Segítségetekre lenne szükségem.
Szeretném lecserélni a telómat egy komolyabbra.Mostani egy RST Gila Pro T8(2009) van.Tettem a bringára hidraulikus féket és amikor kiállva tekerek szörnyû hangok jönnek a tárcsa felõl.Többen javasolták,hogy nem bír el,mert szar.Most 100kiló vagyok és kéne egy finomabb,puhább teló.Túrára,néha XC-re használnám.És ne legyen rohadt drága.Várom a javaslatokat.És melyik a jobb egy olajos vagy levegõs teleszkóp???
Üdv Szami
Írta 2012. október 25. - 09:14
Írta 2012. október 25. - 09:13
Az plusz 20kg mondjuk. Igaz, hogy háûtul ül, de ha így se számít, akkor örülök.
Írta 2012. október 25. - 06:22
Írta 2012. október 25. - 00:22
ami nem megy szét azonnal?
milyen nagy elvárások csoda hogy a 10évig hozzá se keljen nyúlni opció nem merült fel
Az újabbak közül talán használt RS Dart pl jó választás lehet. Régiek közül SR Suntour (még a gumiharangos korszakból).
Amúgy az a 100kg nem egy nagyon nagy súly a túra, és napi használat (bótba-oskolába járás) témakörben... és a telók sem f*ssák össze magukat ennyitõl, persze jó ha nem a legpuhább rugóval használod azokat...
Írta 2012. október 24. - 22:16
Van olyan típus, márka, amelyik kifejezetten strapabíró és bírja ezt a súlyt? Mozoról hallottam pl. hogy elég masszív és vastag, de alig van (konkrétan nincs).
Mi történik, ha egy normál telót használok így, pl. egy Suntour M2025-öt vagy egy régi Rock Shox Judy XC-t? Törik, reped vagy csak alig fog csillapítani, mert rögtön becsúszik a 80%-a?
Írta 2012. október 16. - 23:31
Kezdõdhet az "anyagi" harc a nõi nemmel!
Mielõtt beöltöztök militariba, nézz utána, milyen hosszú annak a rókának a nyaka! Mert itt is a méret a lényeg.
Race, no Rest!
Írta 2012. október 16. - 10:44
Maxi-Bike, van egy Fox telója 1" nyakkal, a hosszát nem tudom, hívd fel.
Köszi Gabóca! Egy Fox F100 RL! Fincsi! Kezdõdhet az "anyagi" harc a nõi nemmel!
Írta 2012. október 11. - 13:46
Pedig tucatjával kapható hozzá kormánycsapágy és még van stucni is, de bármelyik 1 1/8-os is rárakhat átalakítóval.Anno bátyámmal próbáltunk a-head-re átalakítani egy 1 colos menetes bringát. Sehol sem találtunk hozzá kormánycsapágyat és stucnit.
A sebesség mindent megold.