Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Mit szeretnél tulajdonképpen? Sem rugós, sem levegõs villa sem lesz gondolatolvasó.

Megszerettem volna tudni a típusát. :)

Egyébként a rugóssal csak annyi a bajom, hogy a(z egyik) srác akivel szoktam bringázni, õ is rugósat használ és utálja. Én is látom hogy "egyfolytában" mozog neki. A cél az volt, hogy kicserélik, nem szereltetem bele és eladom zsír újonnan, majd veszek bele egy Torát (ezt javasolták itt). Viszont mikor megláttam a bringát telóval szerelve, azonnal ment volna fel bennem a pumpa, ha hagyta volna az az érzéstelenítõ, amelyik hagyta lezsibbadva a fél agyam, hogy de hát nem errõl volt szó. Elhoztam, mert már kezdtem megõrülni, hogy nem ülhetek bringára és mert állítása szerint ez sokkal jobb, mint a Spinner. Továbbá mire eladtam volna a Spinnert és találtam volna megfelelõ Torát, lehet hogy belecsúsztam volna a karácsonyba...

Milyen elõnye van egy rugós telónak? Én egyenlõre csak azt látom, hogy olcsón télen is mozog.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Mit szeretnél tulajdonképpen? Sem rugós, sem levegõs villa sem lesz gondolatolvasó.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

rugós az

Fasza.. (már elnézést)

Tehát jól sejtem, hogy ez akkor is mozogni fog, ha nem kéne. Volt egy hulladék teleszopóm és most lett egy másik hulladék, csak másmilyen formában.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
rugós az
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

meg kell emelni az elejét. ha direktbe nekidöngetsz, ez sem lesz hosszú életû...

Az elõzõvel sem döngettem neki sosem. A mostanival sem, fõleg fogászat után. Amit ezzel kapcsolatba leírtam azt azért írtam, mert gyanúsan finom a mozgás. Mintha rugós lenne (bár ha folyt ki belõle cucc mire hazaértem, csak nem rugós). Tudom is én, nem értek hozzá. Hasonló mint a haverom Caprinejében. Az is mozog ha kell, ha nem. De nem akarok nagyon belemenni, mert hosszabb tapasztalatom még nincs vele, vasárnap elõtt úgysem tudok ráülni.

Ami viszont továbbra is és mindenképp érdekelne, hogy mi lehet a típusa és ára.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
meg kell emelni az elejét. ha direktbe nekidöngetsz, ez sem lesz hosszú életû...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Elkészült a bringám. Végül az alábbi képen látható került bele... Elhoztam. Véleményem egyenlõre nincs róla, mert körülbelül 500 métert mentem vele. Elsõre arra lettem figyelmes, hogy kiállva a nyeregbõl tekerve is iszonyatosan mozog a teló (ennek gondolom az lesz a hátránya, hogy folyton lockolgatni kell majd). Cserébe egy patkánál meg sem kell emelni az elsõ kereket, mert felhúzza magát. Tudja valaki a pontos típusát, nagyjából az új árát és hogy milyen elven mûködik ez a teleszkóp?

Mod: Suntour XCR, ennyi látható rajta. Az eladó valami 6000 vagy 6500-ös típusról beszélt. A tetején levõ piros matricára valami magnézium van írva.

Feltöltött kép

chubby2o6

chubby2o6

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Valaki segítsen,pls! Vettem egy Marzocchi LO33 telót, és egyszerûen képtelen vagyok bekötni a lock out-ot. Adtak hozzá kormányra való kart, az rendben van, de a telón lévõ cuccba nem tudom befûzni a bovdent sehogy sem. Találkozott már valaki ezzel a problémával, vagy csak én vagyok túl sötét?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Az xc28/32 van most a Tora helyett vagy a Recon Silver széria.(ezek könnyebbek) De használtan vannak még Torák. Esetleg egy Recont is meggondolnék, sok van az apróban.

Mikor a Manitou telóm visszaküldtem többször is a nagykerbe javíttatni, mindig kaptam a kis garanciafüzetbe beírást, pecsétet vagy egy beletûzött papírt a szerelés leírásáról, stb. Sõt, volt, hogy még a szerelõ csóka is felhívott (a boltosom megadta a számom) és kb. 15-20 percig tárgyaltunk a teló életérõl, lelki világáról.
Hát, valami ilyesmit vagy nagyon hasonlót várnék a "hírösen jó Trek garis ügyintézés" címén.
Majd most kiderül !
Marci

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

ha velem ez tortenne megbeszelnem a boltossal hogy gariztassa le (hisz ez tenyleg gaz hogy ennyit birt a feluletkezeles) es biztositanam hogy eladom a franca amig meg uj es nem basztatom tovabb ezzel.(talan meg egy kicsit osztonoznem is valamivel=€)
esetleg megbeszelnem hogy nyomott aron elcserelnem vele egy valamire.
te esetedben a valami talan egy spd lenne.

mondjuk (szvsz) joban vagyok a local bike shop al.

Jó tippek. Viszont idénre már kiköltekeztem magam a hobbi kapcsán. Fene se tudta, hogy ha megveszem a biciklit az mennyire kevés. Fõleg ilyen idõben kell(ene) megfelelõ ruha, lámpák, km óra sincs még (bár van telefon, de ez is csak félsiker, mert csak trackel). Azt majd azért valahogy kiszorítom, hogy ha kicserélik telót, hozzápótlok egy használt Torára (vagy hasonlóra). Jó ötlet a boltos csere is (látom minden topicot olvasol :) ), de nála egy M540-es épp hogy nem 20 ezer. eBay-en meg csak 13, szóval ez az irány sem túl kifizetõdõ számomra. De tippnek mondom még egyszer, akkor is kiváló.

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Ehhez mit szóltok??????A recon kicsit drágának tûnik?!

Én azt mondom egy XC 28-ba (másnéven Dart) is nyugodtan benevezhetsz :)
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha velem ez tortenne megbeszelnem a boltossal hogy gariztassa le (hisz ez tenyleg gaz hogy ennyit birt a feluletkezeles) es biztositanam hogy eladom a franca amig meg uj es nem basztatom tovabb ezzel.(talan meg egy kicsit osztonoznem is valamivel=€)
esetleg megbeszelnem hogy nyomott aron elcserelnem vele egy valamire.
te esetedben a valami talan egy spd lenne.

mondjuk (szvsz) joban vagyok a local bike shop al.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nem attól függ ez, milyen "ipar". Kétféle ember van: a mindent visszaküldõs, garanciázós, "ami jár az jár" típusú meg a csak legszükségesebb esetben visszaküldõs.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Feltöltött kép

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Ok,akkor sok sikert a továbbiakhoz.

Ez segítség. Egyébként utólag módosítottam a postomat, olvasd majd el. De ha esetleg elmagyaráznád, hogy miért a biciklis ipar az egyetlen, ahol a garanciába elküldött terméknek nincs papíron nyoma, akkor majd megértem. És ha megértem, könnyebben elhiszem.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Ez baromság.

Ok,akkor sok sikert a továbbiakhoz.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Hát ebben is tévedsz.
A Trek-nek amúgy elég jó a garis ügyintézése,amiatt nem kell aggódni.

Na ne. :) Ha megjön a notebookom szervízbõl, rá van írva, hogy HDD-t/SSD-t, RAM-t, alaplapot stb. cseréltünk (vagy, erre a notebookra valaki ráült, 50 ezerér cseréljük a kijelzõt). Ha visszajön az erõsítõm szervízbõl, rá van írva, hogy kicseréltek benne egy interconnectet és az egyik végfokot. Fél éve küldtem vissza egy drága kábelt angliába és megjavították, mellékesen ingyen, majd ennek ellenére egy papíron mellékelve rajta volt, hogy mit csináltak vele. Ha visszajön a biciklim, akkor nem kapok semmit? Ez baromság. Papírok nélkül mehet a levegõbe beszélés. Ahogyan le lett írva, senki nem szeret garis ügyeneket intézni (az ugye valakinek/valakiknek minusz). Ha viszont valaki azt mondja az eladómnak, hogy te figyu, ha csak ennyi és ennyi cuccot küldesez vissza hozzám idén gariba, karácsonyra kapsz egy Dura Ace hajtómûvet. Nincs üldözési mániám és ez még csak nem is a tegnapi LSD hatása. Egyszerûen csak dolgoztam kereskedelembe és bármit el tudok képzelni.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

a nagyker köteles papírba foglalni azt, hogy mission failed

Hát ebben is tévedsz.
A Trek-nek amúgy elég jó a garis ügyintézése,amiatt nem kell aggódni.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Juárszpesölájzd,mivel nemigen vagy képben semmivel,nagy vonalakban néhány pont segítségül:
1.a boltos intézi a garis javíttatást/cserét,neked semmi közöd a nagykerhez semennyirese.
2.sajnos sokszor megesik hogy azt mondja a nagyker hogy szorri
3.ezt a villát 90% hogy cserélik egy újra
4.vegyél egy torát vagy egy xc32-t
5.a drog rossz,értem?

Tudom, hogy egy fucked up nicket sikerült találnom, fõleg hogy nem egy szpesölájzd kerékpárt sikerült leakasztanom. Ha lenne mód nickváltoztatásra, azonnal élnék vele (mondjuk ánszpesölájzd-ra :) ).
1. A dolgokkal tisztában vagyok valamelyest. Tudom, hogy a nagykerhez semmi közöm (olyan értelemben, ahogy azt gondolod), de a nagyker köteles papírba foglalni azt, hogy mission failed vagy azt hogy mission successful. Ilyet köteles adni. FAIL esetén pedig látni is akarom azt a hivatalos papírt, hogy tudjam, a bicikli nem az õ garzsában állt 3 hetet, hanem csak egyet és mondjuk kettõt a nagykernél.
4. Igen, ilyesmi van tervben (Tora). Majd olvasok. Sokat. Esetleg kérdezek is, sõt biztos.
5. Persze, ezért vettem montit, tekerek fel a hegyekbe és szívok friss levegõt. Ha nem tudnám, hogy rossz, akkor cigit tekernék és kokaint szívnék. :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Juárszpesölájzd,mivel nemigen vagy képben semmivel,nagy vonalakban néhány pont segítségül:
1.a boltos intézi a garis javíttatást/cserét,neked semmi közöd a nagykerhez semennyirese.
2.sajnos sokszor megesik hogy azt mondja a nagyker hogy szorri
3.ezt a villát 90% hogy cserélik egy újra
4.vegyél egy torát vagy egy xc32-t
5.a drog rossz,értem?