Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
áá, dehogyis, most mindenkinek 180 kell! az az elit.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Lcs, akkor a tiéden miért nincs elöl nagyobb? :) Lehetne 205ös vagy 210es.

:) mer az enyim dh bicikli vagy mi. elõre nem kell nagyobb, hátra viszont kell a 203 - így tapasztaltam hosszú idõ alatt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
komolyan egy torát akarsz beletenni egy scottba?
nemár....

3-4 év. Az tudod ugye hogy sok idõ:-)
megközelítõleg 1 1.5 év alatt fogod lecserélni.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
azért döntsük már el, hogy aszfalton fogsz közlekedni vagy hegyikerékpározol ;) elméletileg ha nem nyomod nagyon a lejtõket akkor elég lehet a 160-as tárcsa is, de mivel van 180-as én inkább megkínálnám azzal a torát (aminek kb semmi baja nem lesz tõle). én spec maradok a 203/160-nál és majd ha lesz egy kis idõm, akkor aggódom amiatt, hogy vajon jót tesz-e a villának. ;)

de mivel félek, hogy ezzel is megtelik 6 oldal inkább csináld azt amit szeretnél :D

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Sziasztok!

Kérdésem, ha valaki használ Talas RL vagy RLC-t, melyiket érdemes venni? Ha jól tudom az RL-ben nincs az RS-ben Floodgate-nak nevezett - nem tudom Foxék, hogy hívják - funkció. A Rebámon van Floodgate és az eddigi használat alatt sokat másztam lockolt villával, s volt, hogy lefelé jövet sikerült elfelednem. De annyira még nem "vertem" oda a villát, hogy a funkció mûködjön is. Hátha valakinek van tapasztalata bármelyik rendszerrõl. Persze az RL olcsóbb, de most ez mellékes.

Köszönöm:
Grande

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

az mindegy, hogy én hogy csinálom, mert nekem 203/203 ;)
felesleges magyarázni, fizika - minden jármûvön elöl van a nagyobb tárcsa mindig

Tisztban vagyok vele, köszi; hátulra 140est raknék ha BB7bõl lenne 14centis verzió; de nincs.
De elégnek elég erõs mosta a 160asom is, optika és vmivel jobb hõtûrés (bár Clean Sweepbõl valószínû a 160is elég jól hül) miatt gondolkoztam elölre 180ason, de ha jobban stresszeli a telót akkor elég a 160 - legalábbis így gondolkozom. Nedves aszfalton nem egyszer, de szárazon is sikerült már elblokkolni akaratomon kívül az elsõ kereket 1-2 intenzívebb lassítás alkalmával... pedig legalalpabb Avid tárcsa van benne, 160as.
De ha agresszívebb fékezésekkel 3-4 évet kibír a Tora 180asssal és erre (anyagi :D) garanciát vállaltok, akkor oké, 180as lesz tutira :D. ( Szal emiatt járok csak utána, ha 3 évet kibírna kotyogás nélkül akkor okés... de agresszíven szoktam fékezni, ezért nem akarom a véletlenre bízni...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mert neki az elsõ ki van furkálva és úgy jobb :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lcs, akkor a tiéden miért nincs elöl nagyobb? :) Lehetne 205ös vagy 210es.

A sebesség mindent megold.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
az mindegy, hogy én hogy csinálom, mert nekem 203/203 ;)
felesleges magyarázni, fizika - minden jármûvön elöl van a nagyobb tárcsa mindig

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Fékerõ eloszlást kézzel csinálom, hisz nem húzhatod ugyanúgy az elsõt meg a hátsót, mert kb a fékerõ 70%a elsõ kerékre megy... te nem úgy húzod? :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Pite:
mindenképpen differenciált méretû tárcsával rendelj féket, pl XT 180/160, úgy a legjobb a fékerõ eloszlás.
ha Tora lesz, arra simán mehet

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
de bazz ez is-es

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nemkõ.
Leírás szerint 8' PM a láb.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
888 rc2x re milyen elsõ adapter kell 203 tárcsához?

Pm féknyereg

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha rendszeresen karban tartod (éves olajcsere), 2 év után megúszod egy szimering és tömítés cserével és utána még elmegy még 2 évet, aztán érdemes lesz újjat venni. Lehet majd késõbb is minden alkatrészt kapni hozzá, fejlõdik a nagyker. 180as bb7 nem terheli nagyon.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Csak annyiból 'paráztam' hogy most annyit költök biciklire hogy huhhhh, és ehhez ne kelljen sokáig nyúlnom! (jó, lánc meg bowden más kérdés, de pl telót ne kelljen, mert hogy elnézem az itthoni alkatrész ellátotságot 1-2 év múlva nem hiszem hogy kapok persely, szimeringet hozzá...) És mivel a 160as is elég erõs, és eltérõ véleményeket hallottam a különbözõ méretû fékek teleszkopra gyakorolt hatásáról ezért próbálok utána járni, hogy úgy rendeljem a cuccokat... :prosze:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A Tora bírja a 180as tárcsát. :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
... akkor ha ugyanakkora úton/ugyanolyan (relatíve agresszíven) módon használom a féket akkor ugyanúgy gyilkolja? Mert akkor 180felé billen a mérleg nyelve...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Csak annyival gyilkolja jobban, amennyivel nagyobb lesz a fékerõ.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Talán itt jobb helye van a kérdésnek mint a tárcsás totyikban (ill ott megosztotta nemrég az embereket eme kérdés)...

Elvileg a nagyobb tárcsa jobban nyírja a telót; nem?
(Kiindulva abból hogy most 160as tárcsám van és burtál fékhatás, az új gépre is vszínû elég lenne. De jobban nézne ki az új vason ill több tartalék lenne hõtûrésben egy 180asnak. De ha jobban nyúzza a perselyeket, akkor 160as lesz (BB7, Clean Seep tárcsával hogy korrekt hûtése is legyen). Ha nem nyúzza jobban akkor adunk az optikának :D