Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

Sziasztok! Kérdésem lenne. Vajon megérné-e lecserélnem a 3000 km-t futott RST Gila T5-ös telómat egy Rock Shox Judy SL-re ami állítólag új bicajból lett kiszerelve és még nem futott (ára 18000.-)? Mert van egy olyan érzésem, hogy a mostani telóm nem húzza sokáig (elkopott a becsúszó). Vagy inkább spóroljak, egy jobbra? Körülbelül 1500km-t megyek vele évente, túrára és könnyû xc-re használnám. Válaszaitokat elõre is köszönöm!

ezt a telót én is néztem:) meg kell nézni milyen állapotú
csak azt nem tudom hogy a j3 az ennél jobb vagy rosszabb mert egy tizes és vehetsz azt ami azért nem rossz kis teló amire kell elég is lenne bár lehet ez is

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

még 10 e és Tora addig várj. hasonló csukában eveztem és korom alapján se vagyok sokkal több nálad, árérzem helyzeted.

Tigger melyik telód hova vándorol?? elvesztettem a bizonyost:D

tora?na majd mingyá megnézem akkor

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

spa

spa

vendég

• fórumtag
  • 114 posts
Sziasztok! Kérdésem lenne. Vajon megérné-e lecserélnem a 3000 km-t futott RST Gila T5-ös telómat egy Rock Shox Judy SL-re ami állítólag új bicajból lett kiszerelve és még nem futott (ára 18000.-)? Mert van egy olyan érzésem, hogy a mostani telóm nem húzza sokáig (elkopott a becsúszó). Vagy inkább spóroljak, egy jobbra? Körülbelül 1500km-t megyek vele évente, túrára és könnyû xc-re használnám. Válaszaitokat elõre is köszönöm!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Pite:

http://apro.bikemag....t=59788&cat=all

böngéssz.

amúgy meg ahhoz képest hogy "ha utánadobják félreállnak" a magyar elitben is jópáran mennek R7-el.
hobbiban is.
mindenhol is.
Talán nem elméleti kerékpárosoknak kéne ebben hinni...:wtf:
Mármint remélem a testbikének is hiszel:)

R7 comp nem a szépen mozgó és nem túl merev; mindenütt ezt mondják róla; költségvetésbe ez fér bele.
Ha valamit nem szívesen veszek használtan akkor az teló - elõzõ gépen is csak icikepicikét volt kinyúlva a persely, pár hét alatt már több tizedre :(.
Kb másutt is ezek az új árak (olcsóbb helyeken) , Recon Solo Air 60K, Reba 74-76, de Dual Air...
A Solo Air a Dual Air egyszerûsített változata. A legnagyobb meglepetés, hogy nem csupán a Recon és Tora all mountain modelleken köszön vissza, de a csúcs DH szörnyön, a Boxxer World Cup-on is. A Solo szó nem arra utal, hogy csak egylevegõkamrás a rendszer, ugyanúgy megvan a pozitív és a negatív kamra, mint a Dual Air esetében, de egy közös szelepen át fújod fel mindkettõt, ugyanúgy, mint a Fox Float-on. Ez azt jelenti, hogy a két kamrában kirugózott állapotban megegyezik a nyomás, így a villa nagyon érzékeny. Ez jó hír az elõbb említett két felhasználási területen, de XC versenyzésre még mindig jobb a Dual Air rendszer, ahol el lehet játszani a nyomás értékekkel, így elérhetõ, hogy a villa kicsit nehezebben induljon, anélkül, hogy túlfújnánk a pozitív kamrát. Ez a beállítás a legtöbb versenyzõnek jobban megfelel, ezért a Reba és SID cross country villákban megmaradt a Dual Air rugózás.
Tehát elvileg másfélszer annyiért megint nem lennék boldogabb. (Mondjuk abból már lehetne SPD-m, amitõl boldogabb lennék. Igyexek utánaolvasni is a dolgoknak; nem nagoyn értek hozzá, de próbálom leszûrni a dolgokat; ahogy ha vhol kérdezek akkor sem az elsõ ember szavára adok, hisz más beállítottságúak vagyunk, más próbáltaunk, más lehet az izlést, stb, stb. Szal még él az, hogy nem merek használtat venni inkább telóból, és ha tudsz jobbat 50ért mint a Tora akkor várom. Nyitott vagyok az építõ jellegû kritikára... :prosze:
Az meg hgoy nem olvasni kell hanem kipróbálni az egyértelmû, de ha lovagoltam vplna õket akkor nem a neten lógnék hogy megtudjam mire érdemes a pénzem költeni :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

még 10 e és Tora addig várj. hasonló csukában eveztem és korom alapján se vagyok sokkal több nálad, árérzem helyzeted.

off
reba, recon új gazdikhoz, dawgba talas r, sárgába asszony bringájából a duke sl, ....

tigger teló blog end :)

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

30-ért milyen telót érdemes venni ami a kategóriájában a legjobb?monti és szimplás kellene

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Pite:

http://apro.bikemag....t=59788&cat=all

böngéssz.

amúgy meg ahhoz képest hogy "ha utánadobják félreállnak" a magyar elitben is jópáran mennek R7-el.
hobbiban is.
mindenhol is.
Talán nem elméleti kerékpárosoknak kéne ebben hinni...:wtf:
Mármint remélem a testbikének is hiszel:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
30-ért milyen telót érdemes venni ami a kategóriájában a legjobb?monti és szimplás kellene

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Ha veszed az energiát hogy ennyit leírj, akkor anynira is vehetnéd még hogy leírd hogy mire gondolsz. Körbe néztem eddig a keretig hogy milyenek vannak, R7 fél kilóval könnyeb, de ahogy olvasom ha utánam dobnák akkor félreállnák. Viccet félretéve nem teljesítményorientált CC versenyzõ vagyok, hanem strapabíró maszív teló kell ami érzékenyen mozog (ezt természetesen x összeghatáron bellül fellelhetõ telókra érvényes).

Mondj jobbat és azt veszem!

Tigris, neked rugós Rebád van nem? Mert ha alattad jól mozgott akkor alattam nem nagyon fog...

rebából nincs rugós, csak levegõs, tehát ez is az....

351-es reconom van még egy két hétig rugós....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Komolyan.
Csak tóra meg talas van?
komolyan nem létezik alig többért egy teflonos, alu becsúszós villa, ami nem nehéz?
kizártnak tartom.

Ha veszed az energiát hogy ennyit leírj, akkor anynira is vehetnéd még hogy leírd hogy mire gondolsz. Körbe néztem eddig a keretig hogy milyenek vannak, R7 fél kilóval könnyeb, de ahogy olvasom ha utánam dobnák akkor félreállnák. Viccet félretéve nem teljesítményorientált CC versenyzõ vagyok, hanem strapabíró maszív teló kell ami érzékenyen mozog (ezt természetesen x összeghatáron bellül fellelhetõ telókra érvényes). MCD nem érdekel, lock is csak akkor ha azzal néha össze tudom csukni a telót, egyébb üveggyöngyök sem, max a visszút csillapítás állíthatósága - bár az se nagyon. Fél kilóért meg nem tudok (nem is akarok, de ha tudnék se akarnék) +40ezret kiadni. Megvagyok 2 kilós villával ha normálisan mozog és strapabíró. Recon és Black elit egy ötöd kulacsni innivaló súlyával könnyebb, de a bõ 10K amivel többe kerülnek másutt több súlymegtakarítást ereményez (merevség RSnél ua, mozgás is).

Mondj jobbat és azt veszem!

Tigris, neked rugós Rebád van nem? Mert ha alattad jól mozgott akkor alattam nem nagyon fog...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Komolyan.
Csak tóra meg talas van?
komolyan nem létezik alig többért egy teflonos, alu becsúszós villa, ami nem nehéz?
kizártnak tartom.

sztem Tora teljesen korrekt ennyiért én CC-re , túrára használom és teszi a dolgát szépen ha nem versenycentrikus arc az ember.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Tigrincs csak nem róka???:D:clap:

mondjuk úgy érik.....

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

nézd az aprót.....lehet lesz egy reba....:)

Tigrincs csak nem róka???:D:clap:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Komolyan.
Csak tóra meg talas van?
kizártnak tartom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

ontopic:
Igen, egy Torát... miért, szerinted mit kéne? (50K környékén) Ha megdobsz a különbözettel akkor Talast nagyon szívesen raknék bele, ne zavarna hogy érzékenyebb a teló a tagnál :).

Miért cserélném le 1,5 év múlva a telót? Ha teszi a dolgát - és a Tora már korrekt - akkor miért ne maradna? Ezért is akarok rá vigyázni, nem észnélkül adni neki.

nézd az aprót.....lehet lesz egy reba....:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

komolyan egy torát akarsz beletenni egy scottba?
nemár....

3-4 év. Az tudod ugye hogy sok idõ:-)
megközelítõleg 1 1.5 év alatt fogod lecserélni.

ontopic:
Igen, egy Torát... miért, szerinted mit kéne? (50K környékén) Ha megdobsz a különbözettel akkor Talast nagyon szívesen raknék bele, ne zavarna hogy érzékenyebb a teló a tagnál :).

Miért cserélném le 1,5 év múlva a telót? Ha teszi a dolgát - és a Tora már korrekt - akkor miért ne maradna? Ezért is akarok rá vigyázni, nem észnélkül adni neki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok!

Kérdésem, ha valaki használ Talas RL vagy RLC-t, melyiket érdemes venni? Ha jól tudom az RL-ben nincs az RS-ben Floodgate-nak nevezett - nem tudom Foxék, hogy hívják - funkció. A Rebámon van Floodgate és az eddigi használat alatt sokat másztam lockolt villával, s volt, hogy lefelé jövet sikerült elfelednem. De annyira még nem "vertem" oda a villát, hogy a funkció mûködjön is. Hátha valakinek van tapasztalata bármelyik rendszerrõl. Persze az RL olcsóbb, de most ez mellékes.

Köszönöm:
Grande

Rl-t elvileg nem is tudsz venni ----oem teló

de ha jól tom, az újabb nem állítható utasoknál (és gondolom a tálasoknál is ez a helyzet) sem kökemény a lock, /pont a telót védik így/ csak nem tudod állítani a lokolt mozgás mértékét

ha így van én biztos nem adnék plusz pénzt ezért a funkcióért......igaz magam részérõl a lokért sem adok :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
teleszkópok :chin:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts