Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Akkor Pike mindenféleképpen kiesett.
Marzocchi beépítési adatainak utánanézek.
Eddig a Gold Label II-es tûnik a legjobbnak, de azért még várom a véleményeket...sajna úgy tudom a Fluid Flow csillapítás nem a legszerencsésebb döntés, nomeg a Manitou szervíz/garancia...nos...ehhh :o

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Argyle itthon nem sokaknak van még sztem, én egyrõl tudok.
A 3 amit felsoroltál (DJII, Gold Label, Argyle), mindegyik jó villa ilyen felhasználásra, rosszul egyikkel se járnál, az biztos.
Személy szerint gold labelt vennék, mivel elég alacsony, iszonyat merev, nem túl nehéz, viszont kõkemény, tehát lekoppanni nem fog soha, az eldobó ívét nem nyeli el, viszont lejtõzni nem is lehet vele, de gondolom nem tervezel:)
(nemrég lett lecsökkentve a stance-m 80-ra, jó kemény lett, és eddig örültem h mozog, most viszont bánom h eddig nem ilyen volt, marha jó igy ugrani vele)
Argyle mozgása hasonló lehet sztem, de én ebbõl az MCD-s verziót venném, ami viszont drágább.
DJ meg picit talán magasabb a többinél, viszont levegõs ha jól tudom, könnyebb beállítani.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pike-ot nem ajánlom, mert az enduro kategóriát éppenhogy csak alulról csípi és a dirthöz nagyon gyenge.

A sebesség mindent megold.

• vendég
Szóval, most még annyira nem tudok bringázni, hogy dirt/street-re bevállaljak egy telót, de erõsen gondolkodom rajta, hogy esetleg nyár vége felé becsusszanna elõre valami a merevvilla helyett. Tehát egyenlõre csak informálódom...
Most 100kg vok (ha minden igaz nyáron ebbõl 90 lesz, de az alá már nem tudok menni a 2m-es magasságom miatt :)) és elég agresszívan bringázok (kb. 60% street és 40% dirt). És szempontjaim szerint a legfontosabb, hogy tartós legyen és jól mozogjon, a súly és az agyonállíthatóság kevésbé érdekel ha rendesen végzi a dolgát. Ja, átütõst keresek és 100mm-nél ne moccanjon többet...ha lehet.

Namármost amikre én gondoltam:
- Argyle: a 302-esre v. 318-asra gondoltam, mert a levegõs rugózást sztem nem kéne erõltetni ebben az ágban, tehát a 409 kiesett. Az elõbbi 2 közt tudtommal annyi különbség van, hogy a 318 drágább vagy 10 000-el és cserébe raktak bele befelé-csilit, meg a lockout-ot (utóbbinak nem sok értelmét látom ebben a mûfajban:chin:).
- Pike-al érdemes próbálkozni v. az inkább enduro-light FR (kevés a súlyomhoz)?
- Sherman Jumper (márha sikerül elõásni vmi szép használt darabot, tudtommal ez elég jó széria volt...
- Marzocchi Dirt Jumper II ( 3-as nemjó, kell az átütõs, az 1-es meg fölösleges)...ez talán picit magasabb mint a többi, nem? Nem szeretnék csoppert a 13"-os vázból...:D
- Gold Label I v. II

Melyik miért jó, miért nem? Melyik hogy mozog, melyik csillapítás normális, és mennyire tartósak...
No, már megint kisregényt írtam, abbahagyom...de remélem tudtok segíteni...

Zsoláj

Zsoláj

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok,
Létezik még gyártásban valami pofonegyszerû teló, ami sima rugós, olajcsillapítású, és nem 1350mm az útja? :confused:
RS, Marzo..?

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Érdekes problémám van. Elõfordulhat egy psylonál, hogy a becsúszó elmozdul a vállban? nekem úgytûnik, hogy 2-3mm-el lejjebb van mint lennie kéne... A kupakot sem lehetbeletekerni mert nem ér el a menetig. A menet tuti nincs kiszakadva, azt látnám látszi is, hogy a becsúszó vége lejjeb van mint a másik. Csillapítás oldali cucc...

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
ahogy tekertem ki a teló tekerõjét, megrepedt a nyaka.

így néz ki most. bele tudom csavarni a helyére,d e így azért csak nem a legbiztonságosabb.

RST CAPA T5-ös teló. Van valakinek esetleg ilyen felesleges, vagy valami tipp, hogy hol lehet kapni?

http://cm2007.atw.hu/1.jpg

ja, és bocs a szakszerû megfogalmazásért:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mondjuk nem koppan a villa kifelé (ha a csili nem akadályozná meg)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Gondolkodtam egy kicsit a negatív rugó szerepén, az 1-2 cm-en könnyebben indul meg a villa és nyomogatásnál is szépen mozog, eddig oké, de mi van ha a teló többet ül be, mint amilyen hosszú a negatív rugó, ami általában jellemzõ, ebben az esetben a negatív rugó nem sok mindenre jó.

A sebesség mindent megold.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
jelentem lecseréltem tegnap..

kb erre a reakcióra számítottam:P
amúgy szinte zsír új cucc
és szarok rá h milyen belülrõl meg milyen a megítélése, ha EGYÉRTELMÛEN jobban mozog így a telóm.
úgyhogy hülyézzen csak le mindenki, de nagyon nem bántam meg az üzletet, mert ez eddig úgy tûnik mesze a legjobba mozgó teló alattam. közel úgy mozog mint a 66 amit egyszer próbáltam. a sima dropoff compnál meg messze jobban. (próbáltam! az a teló naon gyengének, letapadósnak tûnt az enyém után)
nekem fontosabb az h jó legyen alattam, mint az h mi a teló márkája/neve. most már ez csak végleges lesz.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

arra gondoltam hogy veszek valami mûanyag zsugorcsövet amit az elektronikáman használnak a vezetékek szigetelésére, melegre zsugorodik és ráfeszül a rugóra. jó ötlet? vagy lehet venni ilyen rugóra való fóliát?

Nekem sem vált be ez a módszer,nagyobb összenyomódásnál szorult és el is tört a rugóm.
GT-Atee

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
porfestés.. mint a még normális régi RS rugókon

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
elvileg jó, de azért elöbb próbáld ki hogy:
a. nem oldódik-e olajban?
b. elfér-e a becsúszó és a rugó között? (nekem a boxxerben megszorult)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
a gyári is pont olyan, jó ötlet

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

két RS villámban is fólia van húzva a rugóra, hasonló okokból
nem mintha segítene, mert idõvel a meneteken lecsavarodik a rugó aljába :)

arra gondoltam hogy veszek valami mûanyag zsugorcsövet amit az elektronikáman használnak a vezetékek szigetelésére, melegre zsugorodik és ráfeszül a rugóra. jó ötlet? vagy lehet venni ilyen rugóra való fóliát?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
két RS villámban is fólia van húzva a rugóra, hasonló okokból
nem mintha segítene, mert idõvel a meneteken lecsavarodik a rugó aljába :)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
sziasztok!
a villában a rugó nekiütõdik a becsúszó belsejének. hogyan lehet a fémes hangját megszüntetni?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
jó csere lesz ... a drop offos gyereknek :) z150 8x eft a malinál. best buy jelen pillanatban, minden hibája ellenére.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
dropoffra cserélni egy piket? lol :)

egyre lejjebb adod...
stancéval sem értettem mi a gondod, mit vártál tõle.
most van egy pike, ahol nem a kissé rugalmasságára hivatkozol, valami más miatt adod el.
erre meg jön egy dropoff....

gondold ezt azért meg még egyszer!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
na a dropoff lesz
mert a másik gyerek nem jött fel..

pike nem vált be
de ez marad már sokáig eskü..már nekem is elegm van az egészbõl
ez lesz az utolsó próba.. nem lesz jobb, csak a pike-kal volt pár apróság ami zavart