Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Hát, ha nagyon nem veszi meg majd senki, ezért az elég méltányos árért sem, akkor lehet elrakom inkább az utókornak, meg magamnak nézegetni.
Sóhajtozok majd, hogy ilyen szépet/jót tudtak az olaszok. :)
Like a rock...

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Nyomkodtad? Tessék megvenni! :)

Isten útjai kifürkészhetetlenek...;)

privire: Nyomkodva nem is figyeltem, inkább csak "rázogatás" illetve "feszegetés" közben hallani, érezni egy kicsit.

szerk: De bõven esélyes, fõleg hogy olyan szép...:) Valami klassz fehér vázzal ütõs lenne.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Nyomkodtad? Tessék megvenni! :)
Like a rock...

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Hali!

AZ az AM ami nekem volt/van az jobban mozgott sokkal ANNÁL a Nixonnál, úgyhogy nem volt kérdés melyik marad.
2005-ös évjáratról és azokról a példányokról tudok nyilatkozni. Merevségre kb. egál volt a kettõ.

Az AM másfél évig szolgált hibátlanul, mozgása olyan mint újkorában, illetve jobb. Kapott mindent, külföldi dh pályákat is dögivel. Ott már éreztem, hogy rugalmasabb még alattam is, de még mindig én voltam a gyengébb láncszem.
ETA a legjobb útállítás mászáshoz szerintem, mondom ezt úgy, hogy az összeset kipróbáltam.
Mostani telók közül se nagyon találkozom olyannal, ami jobban mozogna. Érvényes ez a jelenlegi rugós Minute-ra is ami a gépben van. Csak azért eladó, mert jön a helyére durvulósabb. (fox36) Remélem mozgásban nem fog elmaradni tõle...

Edit:
Jah, és végig nagytárcsával használtam, sima shimano gyorszárral. Sose volt vele semmi gondom, még csak nem is ciripelt.

Kösz, így most akkor kezd eldõlni, annak ellenére, hogy a Nixon átütõs lenne. Már csak arra kell vigyáznom, hogy ne hízzak sokat, és akkor (remélhetõleg) nem lesz para.
Mellesleg ma nyomkodtam a villádat, és tényleg jó, az állíthatósága meg...;)
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás

Kösz! A súlyommal nekem se lenne gond, hatvanpár kiló vagyok. Egykerék pár méterig megy...meg ez ugye átütõs...de valamuiért Beg is az AM-et vette meg...:icon_roll
Miért nincs minden alkatrészbõl csak egyféle...:chin:

Hali!

AZ az AM ami nekem volt/van az jobban mozgott sokkal ANNÁL a Nixonnál, úgyhogy nem volt kérdés melyik marad.
2005-ös évjáratról és azokról a példányokról tudok nyilatkozni. Merevségre kb. egál volt a kettõ.

Az AM másfél évig szolgált hibátlanul, mozgása olyan mint újkorában, illetve jobb. Kapott mindent, külföldi dh pályákat is dögivel. Ott már éreztem, hogy rugalmasabb még alattam is, de még mindig én voltam a gyengébb láncszem.
ETA a legjobb útállítás mászáshoz szerintem, mondom ezt úgy, hogy az összeset kipróbáltam.
Mostani telók közül se nagyon találkozom olyannal, ami jobban mozogna. Érvényes ez a jelenlegi rugós Minute-ra is ami a gépben van. Csak azért eladó, mert jön a helyére durvulósabb. (fox36) Remélem mozgásban nem fog elmaradni tõle...

Edit:
Jah, és végig nagytárcsával használtam, sima shimano gyorszárral. Sose volt vele semmi gondom, még csak nem is ciripelt.
Like a rock...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

szerintem robnak még jobb áron van ;)

lenne, de varesz nem mert rendelni belõle (mármint az IT-sbõl) kell kitaláljak valami más alternativát :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

J.LACI

J.LACI

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Motion Control és a hidraulikus csillapitás között mi a különbség?
Ario 2.1 érdemes vagy miért érdemes lecserélni MC vagy Pearl re..
Mi az a Floodgate?!

Elöre is köszi..

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Még van a rakiban '05-ös?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
szerintem robnak még jobb áron van ;)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

én is vennék IT-s Minute-öt :)

Még én sem rendeltem (sõt, igazából még mindig vacilálok az AM és e között), úgyhogy betársulhatsz...egész jó áron van...:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én is vennék IT-s Minute-öt :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Azért majd várd meg, mit ír errõl Beg. ;)

de valamuiért Beg is az AM-et vette meg...:icon_roll

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Kösz! A súlyommal nekem se lenne gond, hatvanpár kiló vagyok. Egykerék pár méterig megy...meg ez ugye átütõs...de valamuiért Beg is az AM-et vette meg...:icon_roll

mondjuk én is inkább az AM-et venném........bár az én súlyomhoz már nem bízom a merevségében - egy marzó kolbász után- szal max az idei átûtõs játszhatna nálam......
melyik taggal vennéd ?/igazából az Am-hez egy marzo roco TST passzolna....csak akkor az már nem lesz könnyû váz/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Milyen lenne már ha minden bringa tök egyforma lenne?:)

sztem az AM jobban mozg mint a Nixon......szerintem elég merev is alád, ha csak 6x vagy, nem fontos oda annyira az átütõtengely

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

egyszer kérdeztem még a régi telótopikban én is :
Begbie írta :

"Manitou IT:
Inkább kisebb súlyúaknak ajánlanám, különben a legkisebb pöckölésre is teljesen összecsuklik. Nehéz szabályozni menet közben.
Visszaállítani meg csak akkor tudod, ha egy kicsit legalább tudsz egykerekezni Vagy megállva a hegytetõn.

A levegõs Nixon mozgása nekem nagyon bejött. De ez is erõsen súlyfüggõ, a 70 kilóm alá minden villába kisebb nyomás kell, így ugyanolyan jól mozognak alattam mint a rugósok.
Sõt nem kell rohangálnom puha rugó után. Meggyõzõdésem hogy
sokan nem a súlyuknak megfelelõ rugóval bringáznak..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Váz ügyben még nem vagyok biztos, ha találok értelmes áron Endurot, akkor az, ha nem, akkor valószínûleg ez lesz.

Ezekben szerintem elmenne az AM is, mászáskor meg ETA. Egyedül a gyorszár miatt vacilálok, különben már megrendeltem volna...vagy meglesném Begét...

Nixon Superrõl senki semmit?

egyszer kérdeztem még a régi telótopikban én is :
Begbie írta :

"Manitou IT:
Inkább kisebb súlyúaknak ajánlanám, különben a legkisebb pöckölésre is teljesen összecsuklik. Nehéz szabályozni menet közben.
Visszaállítani meg csak akkor tudod, ha egy kicsit legalább tudsz egykerekezni Vagy megállva a hegytetõn.

A levegõs Nixon mozgása nekem nagyon bejött. De ez is erõsen súlyfüggõ, a 70 kilóm alá minden villába kisebb nyomás kell, így ugyanolyan jól mozognak alattam mint a rugósok.
Sõt nem kell rohangálnom puha rugó után. Meggyõzõdésem hogy
sokan nem a súlyuknak megfelelõ rugóval bringáznak..."

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Váz ügyben még nem vagyok biztos, ha találok értelmes áron Endurot, akkor az, ha nem, akkor valószínûleg ez lesz.

Ezekben szerintem elmenne az AM is, mászáskor meg ETA. Egyedül a gyorszár miatt vacilálok, különben már megrendeltem volna...vagy meglesném Begét...

Nixon Superrõl senki semmit?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Erre van az a 20 mili finomállítás...TAS, vagy mi a rák

szerk: igen, a rugóút csökkenést tudtam, a nevet kösz

még TAS-t letekerve 130-ra is 520 mili a beépítési magassága ami szvsz elég sok-----és azt nem tudod állandóan tekergetni, mert ki kell hozzá ereszteni a luftot....ha belövöd pl 140-re jó 2 centivel lesz magasabb min egy 140-et mozgó fox....egyébként szépen mozog, meg okos teló , csak q nehéz, meg a maraton xc után vannak kétségeim a merevségét illetõen,,,bár ez a Te súlyoddal nem probléma...

-persze kérdés milyen vázba akarod....

Az igazi nyilván egy talas lenne, de azért az messze van a 450 illetve 480 eurótól...fõleg, hogy akkor már a 36-ot kéne...

A kettõ közül a tengely és az IT miatt a Nixon felé hajlok, csak hát ugye Manitou...Marzóm meg még nem volt...

hát igen egy 40 rúgóval több a talas RL, de a rókabõr drága :)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Vagy még ez :) : http://apro.bikemag....ct=71212&cat=14

Ez ár/értékileg tökéletes, csak nem csukható össze mászáshoz...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy még ez :) : http://apro.bikemag....ct=71212&cat=14

A sebesség mindent megold.